Regisztráció Blogot indítok
Adatok
New Balance futo

11 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rendhagyo modon most nem varatlak meg annyira benneteket, hala a technikanak, es egy kozeli internet cafenak. A tegnapi es a mai napot a latin-amerikai barokk epiteszet es szobraszat buvkoreben toltottuk. Itt Minas Gerais allamban sok kis varoskaban talalhatoak ilyen jellegu epuletek. Ez az allam a…..
Elkezdtem sok kihagyás után az áprilisi bécsi félmaratonra az edzést. 7,5 km, laza tempoban, kint. Próbálok minél többet kint edzeni, mert egyrészt élvezhetőbb, másrészt a futópad kevésbé készít fel a versenyre. Februárban főleg csak a megtett kilométerekre fogok törekedni,…..
A "Hoka one one" (ejtsd: hoka onéj onéj) egy maori kifejezés, nagyjából olyasmit jelent, hogy "a föld felett repülni", és azt az szabadságérzést jelöli, amikor úgy érzi magát az ember, mintha a szelek szárnyán utazna.Az élmény a szörfözésből és a…..
New Balance futo 2011.11.17 11:59:34
@ringsider: értem, az általunk forgalmazott New Balance-nek is van ilyen cipője (Minimus), én a filozófiáját próbálom megérteni.
Az nem jó, ha a cipő a helytelen futás hatásait csökkenti? Nem pont ez a lényeg? Értem, hogy nem kényszerít rá, hogy helyesen fussak, de ez mennyire probléma? Milyen gondot okozhat ez egy futónak? (amatőr, hobbi futónak)?
New Balance futo 2011.11.17 12:52:19
@ringsider: Heti 80 kili. nos, minden tiszteletem, én ennél sokkal kevesebbet futok (20-30, általában). De azt viszont jól párnázott, stability cipőben...
New Balance futo 2012.01.05 10:05:57
@Bozót: Szia! Tavasztól érkezik az új kollekció és lesz közte NB Minimus cipő is. Hamarosan indul a weboldalunk, valamint március elején a webshopunk. De addig is, a Premier Outlet Centerben lesz fellelhető a kollekció, az Iguana Falls üzletben. És tárgyalunk több futóbolttal is, hogy tartsák a New Balance cipőket. Úgyhogy lesz bőven választék, normál és Minimus cipőkből is.
Hetek óta nem tudok futni rendesen, még mindig fáj a talpam (sarok és lábboltozat közötti részen). nem tudom miért alakult ki, masszírozom és nyújtom minden nap, de nem nagyon javul. de addig is valahogyan fenn kellene tartani az edzettséget, valahogyan. na de hogyan???több ötletem is…..
a balaton 1/3 maraton óta fáj a jobb talpam, a sarok és a lábboltozat között. pihentettem, reméltem, elmúlik. Vasárnap elmentem reggel egy laza 4 kmre, az utolsó km-en már fájt a talpam, nem javult semmit. Ráadásul valahol megfáztam, de nagyon, úgyhogy most itthonról dolgozgatok és…..
Múlt hétvégén sikeresen lefutottuk kis futó társaságunkkal a siófoki Balaton Maraton 2/3 maratoni számát. A csípős hideg és az előző este "szénhidrát vacsora" során elfogyasztott folyékony szénhidrát miatt egy picit tartottam a versenytől, amely 2x7 kilóméteres…..
Zene? Igen, sokszor jó a zene, pláne ha a zene ritmusa illeszkedik a futás ritmusához, vagy az ember hangulatához. Én kifejezetten szeretem a Nicklebacket, az Eminemet, Joe Satrianit, a Guns'n'Roses-t, de időnként akár Snoop, vagy David Guetta is jó. A levezetéshez meg Leonard Cohen vagy…..
New Balance futo 2011.11.17 12:50:55
@ringsider: :-)
Pont a zene és/vagy a hangoskönyv segít a motivációhiányos időszakban.
De meg fogom próbálni a tanácsod alapján zene nélkül a futást... Majd beszámolok róla....
Futóblog 8:30-tól Berlinig 2011.11.07 16:17:00
2010. november 7. Ez az új énem születésnapja. Napra pontosan tavaly ilyenkor határoztam el magam, hogy nincs visszaút: edzésterv alapján fogok gyalogolni/futni. Amit kidob a Nikerunning edzésterv, azt beütemezem a céges naptárba, és csinálom, mint a kisangyal. Csak egy éve volt, de…..
 Nem nagyon van mostanában kedvem futni, vagy ha mégis levonszolom magam, akkor csak pár kilómétert futok. Ez gyakorlatilag a félmaraton óta így van. Valahogyan fel kellene szívni magam p, de egyelőre nem nagyon megy. Próbáltam lelkesítő futópodcasteket hallgatni, nem sokat…..
New Balance futo 2011.11.05 09:54:25
@gafmon: igazad van, nem szabadna kihagyni tobb napot, tegnap le is mentem terembe futni. Hat, erzodott, hogy kimaradt tobb nap..... De mostantol megprobalok jobban es fegyelmezettebben futni, mar csak 2 het van a balaton harmadmaratonig.....
Múlthét csütörtökön tartottunk egy közös futást a Rákos-pataknál. Az alapgondolat az, hogy bejárjuk a várost, az országot, megismerkedjünk egymással és egymás kedvenc futóútvonalaival. Ennek a sorozatnak méltán lehet első állomása a Rákos-patak. Nagyrészt szép és…..
Sokat gondolkodtam azon, hogy jobb-e egyedül futni, vagy inkább nagyobb társasággal, esetleg 1-2 edzőpartnerrel élvezhetőbb és motiválóbb a futás.Nézzük az érveket. Ha egyedül futok, akkor megyek le amikor én szeretnék, illetve amikor tudok. Ez előny és hátrány is, mert könnyen…..
Első maratonom Az első cipő 2011.09.26 12:00:00
Amiről most írok, az nem kapcsolódik szorosan a maratoni felkészüléshez, viszont úgy érzem fontos lehet, legalábbis az olyanok számára, mint amilyen én is voltam néhány évvel ezelőtt. Plusz meg is ígértem, hogy írok róla.Sokan azt mondják, hogy nem érdemes befektetni egy komoly…..
New Balance futo 2011.09.27 18:45:23
@Tschöppy: persze, ha egyszer megvan, hogy milyen a lábad, a második cipő már simán megy. Nekem eddig az Asics nagyon bejött, most pár hete a New Balance-t "tesztelem", eddig nagyon kényelmes és jó... neked melyik cipő jött be?
(picit off: sokan gáznak vélik, hogy konkrét márkákról ír az ember. De ez egy kvázi magánbeszélgetés, virtuális barátok között, így örülök, ha valaki konkrét terméket ajánl vagy éppen lebeszél róla)
Nekem valamiért vesszőparipám, hogy ismerjük meg egy kicsit jobban egymást, ne csak a blogon legyünk, hanem személyes ismerősök is. Amikor elkezdtem eljárni a Futóklubba, akkor vettem észre, hogy én mutatok be egymásnak régi kommentelőket, mert személyesen nem ismerik meg egymást.…..
A rendszeres futás bevezetésével úgy gondoltam, eljött az idő, hogy egy versenyen is megnézzem, mit tudok. Nézegettem a versenyeket interneten és megakadt a szemem a Vivicitta versenyen, azon belül is a Midicitta távon. Hű, ez 6,5 km, jó lesz, annyit ugyan még sosem futottam azelőtt,…..
Egy hete azt kértem tőletek, hogy legyetek ti is olyanok a futással kapcsolatban, mint Carrie vagy ki a franc, aki mindent tud a szexről (mondjuk arra kíváncsi lennék :-), de amit meg nem, azt meg nem fél megkérdezni. Jó ötlet volt és nyomban meg is veregetem a saját vállamat, hogy…..
New Balance futo 2011.09.21 09:51:16
@Raиdoм_: A New Balance egy amerikai márka, ott és Nyugat Európában elég ismert. Az Asics és a Mizunoval van egy kategóriában, Én külföldön vettem a cipőmet, itthon csak pár helyen kapható, én a Premier Outlet Centerben láttam pár modellt.

Lábfej szélességről nem tudok sokat, ehhez tényleg egy szakértő eladó kellene. A Spuri egyébként tényleg az egyik legjobb ebből a szempontból (is).

@manonia: tényleg mindenki a saját tapasztalatait kell alapul vennie. Nekem a Nike nem jött be, az Asics, a Brooks és a New Balance igen. de minden láb és minden futó más. Ruhában pl a Nike szerintem nagyon jó....
Első maratonom Az első 2011.09.20 14:20:00
Hogy miről fog szólni ez a blog? Egyszerű. Arról a felkészülésről, aminek köszönhetően talán sikerülhet majd lefutnom 2012-ben az első maratonomat. Szigorúan leszögezném, hogy amatőr futó vagyok, és bár vannak elképzeléseim és segítségem a felkészülésben, de ettől…..
Sikerült végre egy jót (és jólesőt) futni. Ez a félmaraton óta nem nagyon sikerült, se kedvem, se motivációm se igazából energiám nem volt futni. Párszor elvonszoltam magam, de csak 3-4 kilóméterekre és az is szenvedés volt.A mostani hétvége se indult futás szempontból…..
Menjünk vissza az időben pár évet 2008 őszére. Ekkor már évek óta nem dohányoztam, próbáltam egészségesen étkezni (több-kevesebb sikerrel) és hébe hóba sportoltam is, vagy fallabdát, vagy konditeremben erősítő edzést. A futásról azt gondoltam, hogy biztos jó sport, hiszen…..
Most, másfél héttel a Nike Budapest félmaraton után kezdek magamhoz térni futásilag. És egy régi ambíciómat is valóra váltom: blogot fogok írni, főleg futásról, futáshoz kapcsolódó témákról, de másról is, ami eszembe jut. A félmaraton (nekem a 4ik félmaratonom, de még…..