Regisztráció Blogot indítok
Adatok
veress dani

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Forrás nyári tematikus dupla száma a nem túl fantáziadús, de a lényeget híven közvetítő "Írók írókról" címet viseli. Lövétei Lázár László nettó kétoldalas kis írása az Arany-filológiának ha nem is mérföldköve, de sziklaszilárd centiméterkavicsa. Így kezdődik…..
Olyan, mintha a Prae egy furcsa gyerekeknek szóló különszám erejéig meghekkelte volna a Holmit. A címlap valami készen vehető vakdizájnt sejtet, de jó. Az mondjuk kicsit bizarr, hogy pont a Fodor Géza-emlékszám esett áldozatul. ..
Nem dicsérem hosszan a Múzeumcafét: belelapozva rögtön érthető, hogy miért nyerte el a rangosnak tűnő ED-Awards idei bronzérmét. Ha valaki most hirtelen nem tud belelapozni, annak a magazin Facebook-oldalán a kettővel ez előtti szám néhány jellemző oldalpárjáról készült…..
Sokáig kellett olvasni a téli Apokrifben (amit ezúttal is a szerkesztőségtől kaptunk, pdfben, még korábban), mire a, hát, elég nélkülözhető versek után kedvemre valót találtam benne: Mechiat Zina "Száraz vér" című novelláját. A szöveg tele van ötlettel, és nyelvileg is…..
veress dani 2013.02.18 16:25:23
artportal.hu/lexikon/fogalmi_szocikkek/muveszkonyv

A "művészkönyv" kifejezés valóban billeg kissé. De azért döntöttem mellette, mert egy rendhagyó, mezei katalógusnál mindenképpen különlegesebb, ráadásul kis példányszámú kiadvány (lesz) a Good Opinion.
Kicsit dilemmáztam azon, hogy írjak-e blogot erről a félévről. Nem (csak) a szokásos blogos parák miatt, hanem sokkal inkább a téma okán. Mégiscsak Olaszországról, Rómáról kellene írni, és mi fenyegethetne jobban a giccsbe csúszás veszélyével ha nem ez. Mindenesetre…..