Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cseperedő Játszóház

20 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A gyerekek sosem voltak valami jók a szülőkre való hallgatásban, de sosem mulasztják el utánozni őket.   Dan Millman ..
Úton-útfélen hallani manapság a hiperaktivitásról, valójában mégis keveset tudunk róla. A gyakran csupán felületesen elolvasott információtömeg hatására sok rokonból, ismerősből és barátból válik egyszeriben hiperaktivitás-szakértő, amikor egy gyereknél magatartásbeli…..
Cseperedő Családi központ Mózes 2012.06.18 15:03:00
Manapság talán nem sok szülőnek jut eszébe a mózeskosár bibliai eredete, mint ahogy a modern mózeskosarak is már csak távolról hasonlítanak az eredeti, vesszőből font, szurokkal és gyantával bélelt kosárkára. A bélésanyagon azért szerencsére sokat finomított a II. Ramszesz…..
Tudod, ki hiszi azt, hogy mindenre képes? A gyermek. Bízik önmagában, nem ismer félelmet, hisz a saját hatalmában és megszerzi azt, amit akar. De a gyermek növekszik. És kezdi megérteni, hogy nem is olyan hatalmas, és hogy a léte másoktól függ. Akkor szeret és elvárja, hogy a…..
Vidám fülhegyezés a foglalkozások elején,   bemelegítésként mondóka, Így ketyeg az óra tik-tak jár.Benne a manócska ka-la-pál.Ha az óra megállt és nem jár.Alszik a manócska és NEM KALAPÁL!   egy kis torna,   elégedett kis csapat a foglalkozás végén...
 A jól ismert négyféle személyiségtípus (a szangvinikus, a kolerikus, a melankolikus és a flegmatikus) elevenedhet meg, vagy ha úgy tetszik, "csőrmentén" is szemléltethető ezekkel a Waldorf-madarakkal. Ha megértjük, mi több, gyermekünknek is játékos formában bemutatjuk - akár…..
Én: "Kislányom, mondd miért nézel engem madárnak? Bölcs hatéves: "Nem nézlek madárnak. Találd ki nyugodtan, hogy milyen anya akarsz lenni, de ne legyél semmiféle állat." ..
 „Először a fejünk lágya nő be, aztán életünk végén már az a veszély fenyeget,   hogy egészen megcsontosodunk”   Dahlke       Kép innen..
Manapság talán már nem olyan nagy divat, ám a korai fejlesztésben igen nagy szerep jutott régebben nagyanyáink bölcsőjének. Kétségkívül tudhatott valamit a dédi: a lassú, ringató mozgás ugyanis elősegíti a gerincvelő-folyadék szabad áramlását, a testszövetek ellazulását,…..
Frank Baum klasszikus meséje is bizonyítja, hogy minden valamire való gyerek szereti színesben látni a körülötte lévő világot. Dorothy mázlista volt, egy csapásra sikerült álmában az egész szürkeséget beszíneznie festék és színes ceruza nélkül, ám lépésről lépésre…..
Legyen akár kicsi, vagy nagyobbacska, alig cseperedő, vagy már felcseperedett, abban minden gyerek egyetért, hogy lufi nélkül nem zsúr a zsúr, az bizony elengedhetetlen tartozék.! Mi, felnőttek pedig – mert mit is tehetnénk? – fújjuk. Hector Serrano lufijaival dupla a tét: a…..
1. rész         Az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvend az a felfogás, miszerint „maradjon még egy évet az a gyerek az óvodában, később biztosan könnyebben fogja venni az akadályokat”. De vajon minden esetben igaz ez a…..
JOBB AGYFÉLTEKÉS RAJZTANFOLYAMKutatások bizonyítják, hogy két agyféltekénk más-más módon dolgozza fel a külvilágból származó információkat. A jobb agyfélteke nonverbálisan, vizuálisan, holisztikusan, míg a bal verbálisan, logikusan. A két félteke így alakítja ki…..
Október 13.-án elindítottuk csoportos, szülőkkel együttműködő tanácsadó foglalkozásunkat. A fejünket összedugva, szerteágazó témák tömkelege és sok-sok kérdés is felszínre került a kérdezők táborában. A diskurzuson néhány örökzöld téma is szóba…..
Sziasztok!A héten indítottuk Fröccsentő foglalkozásunkat. Érzékszerv fejlesztő foglalkozásunkon a gyermekeknek lehetősége van természetes anyagok segítségével felfedezni a színek és a tapintás…..
0-1 éves kor * mozgásos játékok-hinták * gimnasztikai labda, tüsi labda, labdafürdő * forma egyeztetős játékok * buborékfújó 1-2 éves kor * bábok * forma keresők * keresd a párját játékok * hangszerek * gyurma * ujjfesték 2-3 éves kor: *…..
A babahordozás nem egy új keletű fogalom. Az ősi törzsi népeknél közismert  módja annak, hogy az anyuka babáját magán hordozva ellátja napi teendőit. Manapság ismét divatját éli a hordozás. Ismerkedjünk meg előnyeivel ayurvédikus szempontból is.…..
Sajnos általánossá vált, hogy a fejlesztés szó negatív felhangot kap, mivel akit fejlesztenek, annál a gyermeknél fejlődési rendellenességek, elmaradások vannak.  Holott ez nem ad általánosításra okot. Mit is foglal magába ez a mélyen gyökerező szó?…..
Cseperedő Családi központ Start 2011.09.12 17:32:00
Sokat gondolkodtunk, hogy milyen formában működtessük blogunkat (napi történések elmesélése, vagy hasznos információk megosztása). Az utóbbi mellett döntöttünk. Mivel Képességfejlesztőnk célja a gyermekek legoptimálisabb fejlődésének támogatása, cikkeinkkel,…..