Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Antall József

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A hétfői operabálon nemcsak a Demokraták voltak ott, hanem azok is, akik utálják őket, illetve akiknek a fejében valamikor 2007 végén, 2008 elején megállt az idő. Lett is belőle némi kalamajka, de hát ez egy ilyen műfaj:  ..
Tisztelt Képviselő Asszony!     Válaszlevelét – melyet Rang Rita KKI vezető asszonynak küldött meg – köszönettel megkaptuk, de az abban foglaltakkal kapcsolatban engedje meg, hogy néhány gondolat erejéig a TMRSZ főtitkáraként reagáljak és megalapozott érvekkel, tényekkel…..
Antall József 2011.09.10 20:55:55
Bertha Szilvia nyílt levele a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének főtitkár asszonyához

Tisztelt Főtitkár Asszony!
A Jobbik tevékenységének, szakmai véleményének súlyos félreértelmezés miatt engedje meg, hogy válaszoljak nyílt levelére.
A tények az Önhöz, mint szakszervezeti vezetőhöz fűződő viszonyomról az alábbiak: a tavaszi demonstráció sorozat alkalmával, bármilyen előzetes kapcsolat, sérelmek, ismeretség nélkül, személyesen mentem ki Önhöz a Kossuth téren, hogy a TMRSZ által képviselt, jónak vélt életpályamodellről, és annak Jobbik által az Országgyűlésben történő képviseletéről egyeztessünk. Ön nem volt hajlandó még szóba állni sem velem. Tehát, nem élt azzal a lehetőséggel, hogy a legmagasabb szintű képviselettel jeleníthesse meg tagjai érdekét. Ezután, politikai meghurcoltatása, házi őrizete alatt, a Jobbik nevében is, közleményben álltam ki Ön mellett.
Majd augusztusban természetesen meghívtam a TMRSZ-t is a szeptember 8-ai (immár meg is tartott) szakszervezeti egyeztetésre a Munka Törvénykönyvének tervezetéről. Erre Önök a meghívás elutasításával válaszoltak, hivatkozva arra, hogy az Önök által megrendezett egyeztetés előtt egy nappal kiküldött meghívásra Volner János nem tudott elmenni egyeztetésükre, és ez Önök szerint sértés volt részünkről.
A Jobbik szakszervezeti egyeztetésén ismételt, udvarias meghívásomra sem vett részt, ezzel immár másodjára is lemondott a tagsága érdekének legmagasabb szinten történő képviseletéről.
Ahogy le is írtam, a Jobbik nem a reprezentációs megjelenések, üres képviselet pártja, mi tartalmi, szakmai alapon igyekszünk végezni a dolgunkat, így szakmai egyeztetésre nem küldünk akárkit, csak hogy darabszámra ott legyünk, hanem a témában illetékes képviselőt delegáljuk. Ha égető probléma, akut helyzet állt volna fel, akkor természetesen megtaláljuk a módját, és elfogadható a programok átcsoportosítása. De nem ez volt a helyzet, érthetetlen volt mindenki számára ez a szervezési hiba.
Az elmúlt hónapokban teljesen nyilvánvalóvá válhatott a Jobbik rendvédelem melletti elkötelezettsége, mind a szolgálati, mind a korkedvezményes nyugdíj, de a közfoglalkoztatás tervezett rendszere kapcsán is bizonyságot adtunk erről. Nagyon sajnáljuk, ha képviselőink munkája, a vállalt konfliktusok, megtett nyilatkozatok után is kétségbe vonja ezt, tagjai valószínűleg nem értenek egyet ezzel a felfogással.
Azt külön sajnálom, hogy a Jobbik szakmai programja fenyegetésként hat a TMRSZ vezetése számára, ugyanis munkaügyi területen a Munka Törvénykönyvének keretrendszerű felépítését, a munka világának elsősorban helyi, kollektív szerződésre alapuló szabályozását tekintjük megoldásnak. Ehhez a szakszervezetek szerepének komoly erősítését, a szakszervezeti tisztségviselők védettségének és függetlenségének megteremtését tűztük ki célul, egybekötve a szakszervezetek jogosítványainak és kötelezettségeinek konkrét meghatározásával, működésük szigorú szabályozásával. Mindezt külön szakszervezeti törvényben. Ennek célja az, hogy az érdekvédelem és érdekképviselet ténylegesen megvalósulhasson, szemben a mai helyzettel, mikor sok esetben egyéni célokra, politikai törekvésekre használják a szakszervezetet vezetőik, ezzel átverve tagságukat, az egész szakszervezeti rendszert, a munkavállalók képviseletét országos szinten is hiteltelenné téve. Ezt, ha rajtunk múlik, szankcionálni fogjuk.
Elgondolkodtató, hogy Főtitkár Asszony miért veszi magára ezt a témát, miért tekinti fenyegetésnek, és miért próbálja összemosni az Ön szakszervezeti vezetőként tett egyes lépéseit illető kritikát a Jobbiknak a TMRSZ-ről alkotott, egyébként pozitív képével.
Érthetetlen, hogy Főtitkár Asszony miért a Jobbik ellen harcol, miért a Jobbikot támadja úton, útfélen, és miért a mi tevékenységünkbe akar folyamatosan belekötni, holott mi vagyunk az egyetlen parlamenti erő, akik az országházi munka során őszintén, szakmai együttműködési szándékkal, többször is megkerestük a TMRSZ-t, melynek tagjai többsége nyíltan szimpatizál velünk.
Hogy Ön, a TMRSZ vezetőjeként, miért nem élt többször is a lehetőséggel, hogy közel tízezer tagjának érdekét képviselhesse, parlamenti szinten megjeleníthesse, nem az én tisztem megítélni, kérje ezt számon Öntől tagsága.
Karakán, harcos jelleme iránti tisztelettel, a Jobbik képviseletében:
Bertha Szilvia
országgyűlési képviselő
Jobbik Munkaügyi Kabinet elnöke