Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rc

40 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hozzászólásokban többen megfedtek már amiatt, hogy - próbálom idézni - túl sokat foglalkozom egy „nem létező” párttal. A Lehet Más A Politika (LMP) nevű formációról azért írtam többször, mert meggyőződésem, hogy ez a politikai alakulat sokkal esélyesebb annál,…..
rc 2010.01.20 23:55:28
@Josef (K.): Ha jól emlékszem, a fidesz már nem betűszó náluk, tehát már nem Fiatal Demokraták, csak a latin jelentését tartották meg...

Ezzel együtt egyetértek veled:)
rc 2010.01.20 23:56:24
@török gábor: "de azt nem, hogy az LMP pontosan milyen párt" - pedig erre szerintem nem csak te lennél kíváncsi:)
Az ATV információi szerint már neve is van az MDF és az SZDSZ mini oljafájának: a jól értesült orgánum szerint Demokratikus Centrum gyűjtené össze - és hasznosítaná újra - mindazokat a politikusokat, Bánk Attilától Bokros Lajoson át Retkes Attiláig, akik készek harcba szállni…..
A választási részvétel (aránya) az egyik legnehezebben előre jelezhető eleme a szavazásoknak. Amikor a 2004-es EP-választás előtt egy újságíró a várható részvételről kérdezett, hogy a jóslás lehetetlenségére és nevetségességére hívjam fel a figyelmet, viccesen (vagyis…..
rc 2010.01.05 23:42:07
@becketman: Az rendben van, de a magyar parlamentalizmus sajátosságai miatt nem kell közel sem ugyanakkorának lenniük ahhoz, hogy egy erősebb beleköpjön a Fidesz levesébe. A kisebb pártok súlya rendszeresen nagyobb a támogatottságuknál (lásd pl. "mérleg nyelve")
Azok voltak a szép idők, amikor még így nézett ki egy számítógép belseje...Via imgur.comHa tetszett, ez is tetszeni fog: Híres weboldalak a kilencvenes évekből, esetleg Hogyan működik a baseball-sapka?..
Nem teljesen a témába vág, úgyhogy ha nem érdekel, ne olvass tovább:) I'm evaluating a multi-media course on blogging from the folks at Simpleology. For a while, they're letting you snag it for free if you post about it on your blog. It covers: The best blogging techniques. How…..
"Ne balra, hanem jobbra! Mondom JOBBRA!!" Naponta több ezerszer hangzik el világszerte ez a mondat (vagy legalábbis valami hasonló). Főleg az alábbi listán szereplő kereszteződések környékén, amik az ott lakók szerint kiérdemelnék a "Világ legdurvább közlekedési…..
Óriási boldogságot okoz nekem, hogy már a sokadik bizonyítékot látjuk a mobil legkevésbé izgalmas részéről. A telefon tehát matt, talán a jelenleginél strapabíróbb burkolatot kap, nem is baj, mert a 3G-s iPhone-nál két lehetőségünk van: vagy kedveljük a hátlapot, szeretjük…..
Úgy látszik, több volt üres fenyegetőzésnél, amikor a Garmin két hete megszellőztette, hogy egy éven belül beszáll a mobiltelefon üzletbe. Most pedig már meg is jelent az első valakivel közös fejlesztésű "Garmin mobil" (hogy sejthette ezt a sajtószóvivőjük már két…..
Amerikában minden tizedik ember GPS-t akar karácsonyra. Magyarországon ez kábé 5 év múlva lesz így, amikor már minden telefonban GPS lesz. Te viszont nem akarsz 5 évet várni. Neked most kell. De melyik?Ebben szeretnék segíteni új sorozatommal úgy, hogy elvégzem helyetted a házi…..
A laptopokat a kilencvenes években kezdték kötelezővé tenni tanulóik számára az amerikai egyetemek. Mára a diákélet természetes részévé váltak - lassan Magyarországon is. (Ha pl. az ember bemegy az ELTE lágymányosi épületébe, több embert lát laptoppal, mint anélkül.)Az idei…..
GPS kalauz Mi lesz veled, Galileo? 2007.11.27 11:08:00
Az angol Times online kiadása érdekes cikket közölt az európai GPS riválisról, a Galileóról. Nem igazán vannak elragadtatva tőle... Szerintük az EU túl sokat költ (az adófizetők pénzéből) egy túlkomplikált rendszerre, ami egyrészt még nem is működik, másrészt a…..
GPS kalauz MS Explorer Crashed 2007.11.25 22:30:00
Távol álljon tőlem a más nyomorán viccelődés, de a médiát a napokban bejáró hír - miszerint elsüllyedt az Antarktisznál egy turistákat szállító hajó - mosolyra fakasztotta ajkamat... Ékes angol nyelven a motor ship (motoros meghajtású hajó) rövidítése MS, az eszköz…..
Bár már magyar utcákra is kereshetünk egy ideje a GoogleMapsen, ugyanakkor azt mindenki tudja, hogy ez a szolgáltatás közel sem teljes. Bár a főbb utak mindenhol megvannak, a részletes utcatérkép egy csomó településen hiányzik. Ide tartozik például Törökszentmiklós is, olvasom a…..
Nemcsak a magyarok életét keseríti meg az a tény, hogy a levelek elvesznek a postán. Angliában például évente több mint 14 millió levelet hagy el a Royal Mail, de Amerikában élő barátaink élete sem rózsásabb. Az évi 210 milliárd(!) levelet kézbesítő ottani posta, a USPS…..
Nincs olyan közalkalmazott a világon, aki napi 8 órából 8-at dolgozna - tudja ezt az amerikai Islip városának vezetése is. Mivel úgy gondolták, hogy az állami dolgozók túl sokat használják hivatali gépkocsikat saját ügyeik intézésére, idén nyáron gyorsan felszerelték a város…..
GPS kalauz PDA-t venni felesleges? 2007.10.17 00:05:00
Egy fórumon olvastam: „PDA-t venni felesleges, vegyél inkább PDA-telefon kombót. Azt már tudod, hogy a PDA mindent tud amit egy GPS- csak kevésbé strapabíró. Egy kombó minden tud amit egy PDA, sőt mivel telefon is, kicsit hosszabb üzemidőre tervezték. Manapság telefon úgy is…..
Karácsonyi GPS PDA ajándék-ötletek sorozatomban most a királykategória egy jelöltjét vettem elő. Sokak álmai teljesednének be, ha a fa alatt egy HTC Kaiser figyelne... Ha te is azon gondolkodsz, hogy jó lenne egy ilyen a zsebedbe, de szeretnél többet tudni róla, a legjobb helyen…..
GPS kalauz A Garmin feladta 2007.11.17 12:10:00
A Garmin ma hivatalosan visszavonta 3,3 milliárd dolláros ajánlatát a TeleAtlas térképcégre, az amerikaiak így saját térképgyártó nélkül maradnak. A Garmin végül a (nemrég a Nokia által felvásárolt) NavTeq-kel hosszabbította meg a térképek szállítására és innovatív…..
A Nielsen/Netratings legfrissebb adatai szerint továbbra is a MySpace a legnagyobb közösségépítő szájt a nyugati világban. Bár a MySpace-nek jelenleg 59 millió aktív felhasználója van, növekedésük lassult ebben az évben. Most már "csak" 10 százalékkal szárnyalták…..
GPS kalauz iWiW+GPS=? 2007.11.16 22:59:00
"A GPS-ek és az online közösségépítő hálózatok a technológiai ipar két leggyorsabban fejlődő ága. Mindezidáig azonban nem állt rendelkezésre megfelelő eszköz, amivel a felhasználók megoszthatták volna helyhez köthető adataikat családtagjaikkal, barátaikkal vagy…..
Clifford Nass a Stanford egyetem kommunikáció tanszékének munkatársa, ezen belül az "Emberek és interaktív médiumok közötti kommunikáció" laborvezetője. (Merthogy ott ilyen is van...) Nass és munkatársai évek óta vizsgálják az emberek és a kütyük viszonyát. Úgy…..
Idén már a Mikulás is GPS-el közlekedhet Svédországban, miután az északi országban a navigációs kütyü hivatalosan a "2007-es év karácsonyi ajándéka" lett. A első számú svéd kereskedelmi kutatóintézet, a HUI 1988 óta nevezi meg az "Év karácsonyi…..
GPS kalauz GPS pánikgomb a mobilon 2007.11.12 23:47:00
Ha gyakran jársz sötét sikátorban, ezentúl a gázspray és a bikacsök mellett új opcióval gazdagodhat a fegyvertárad. Ha van egy GPS-es telefonod (pl. Nokia N95), a MySpot nevű szoftverrel pánikgombbá varázsolhatod a mobilodat.Vészhelyzetben egy gombnyomásra a telefonod felhív egy…..
GPS kalauz Hé nüvi, hol a kocsim? 2007.11.07 22:25:00
Rutinos eltévedőként mindig kihívást jelentett számomra egy idegen városban az autómhoz visszatalálni. Aztán egyszer rájöttem: ha kiszálláskor a GPS-el megjelölöm a parkolás helyét, sokkal könnyebben visszatalálok. Innentől sokkal bátrabban néztem körül külföldi…..
A legtöbb GPS tulajdonos ismeri az érzést, amikor a többtízezer forintos kütyü óriási csattanással a pedálok között köt ki. Az ember ilyenkor egyszerre próbál kárfelmérni, asszonytnyugtatni, útiránytkitalálni, illetve reménykedni, hogy nem lesz rövidesen újabb…..