Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TMKBK

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megmondtam előre, nem fogom sokáig őrizgetni-pihentetni a szombaton beszerzett bort, így is lett, hétfőn kibontottam, hadd ne mondjam meg, hányadik házassági évfordulóm alkalmából. Itt jegyzem meg, amit a sokadalmas bejegyzésben elmulasztottam: 2007-es és 2009-es Karner-sillert is…..
TMKBK 2011.09.09 11:48:06
Kedves Mindenki!
Némely dolgokban megszólítva éreztem magam, ezért írok. "Sillernek szánták"- a 2008-as tavaszi metszéskor komoly korlátozásba fogtam ezen a területen, korábban erre nem volt módom. Mindig erről a területről készítettem a silleremet, így ebben az évben is így indultam neki. Még amikor láttam szüret előtti mérésekkor, hogy nagyon komoly az alapanyag, akkor is azt gondoltam, nézzük meg, ebből mit hoz ki egy siller készítési mód (nálam a siller nem melléktermék). Szüret után a must és az erjedő újbor kóstolása felülírta a"sillernek szánták" elképzelést, ugyanis olyan karaktere volt, mely egyértelművé tette: ez nem siller. Innentől kezdve vörösborként pihent a pincémben. Több, mint egy év hordó, több, mint egy év tartály. Azért is most került piacra, mert például egy esztendőt vártam arra, hogy a maradék cukor lemenjen 13-ról 7,5 g/l-re, ott megállt. Így alakult, mert a spontán folyamatokra szoktam bízni a dolgokat, még olyan áron is, hogy emiatt a lehetséges bevétel plusz egy évet várat magára...
60dkg volt egy tőkén, ez igen erősen befolyásolja a minőséget és az árat is.(50éves tőkék)
A 2008-as Tavaszföld egy egyszeri bor, ugyanis eddig is és ezután is a Birtok Kékfrankost és a Sillert készítem innét. A dűlős Tavaszföldi Kékfrankost eztán bízzuk barátaimra a Nagyhársas Pincére (Egedi Péter, Udvardi Szabolcs).
Kézművesség röviden: a metszéstől a címkézésig gyakorlatilag mindent magam végzek, személyes bor. Bővebben: gondolkodásmód és életforma. Semmiképpen nem marketingfogás. Bolond lennék ennyit küszködni a marketing kedvéért. Nálam a kézművesség elválaszthatatlan a természetes bor fogalmától, mely egyedi és másolhatatlan. Feltéve, hogy jó a termőhely és alacsony a terhelés.
Minden álmunk és munkánk benne van a palackokban, valamint ráírom a nevem, telefonszámom. Mindig elmondom, ha csalódást okozna a borom, megtalálnak...ennél többet nem tudok ajánlani.
Köszönöm nektek és egészségetekre!
Üdv: Karner Gábor
TMKBK 2011.09.11 22:46:08
@zoli: Az egyszerisége a bornak a dűlőre és a készítési módra vonatkozik, amúgy a Vitézföldet szánom "zászlósbornak", ami továbbra is ezen az árszinten fog mozogni, az évjáratoktól függően. A "nagy-tőkésségről" meg az jut eszembe, amit Bussay Laci mondott, hogy "Gábor, te még 20 év múlva is ezzel az öreg Toyotával fogsz jönni hozzám"...Azért is kerül ennyibe, mert úgy érzem, tudnak is ennyit ezek a borok.
Egészen halkan jegyzem meg, hogy az általatok borra kifizetett összegek a magyar borkultúra feltámasztását segítik, ugyanis ezekből a pénzekből általában hordó, tartály, föld terület, vagy akár telepítés lesz.A luxuskörülmények roppant távol állnak tőlünk,és ez így van a Tőkések másik két tagjánál is.
Hidd el,hogy ilyen kis területen,ilyen módszerekkel nem készíthetjük a mindennapok 600 Ft-os borát.
Köszönöm a jókívánságot a szürethez,ránk fér igazán...
Ha kedved van, szívesen látunk a pincénél.
Üdv