Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Temper

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Íme az m1 őszi műsorstruktúrájának kulturális és történelmi felhozatala: lesz műsora Giró-Szász András feleségének és egy civil riporternek is, de Cserhalmi is szerepet kapott. Megújul az m1 kulturális magazinja, az Aranymetszés, amely ezentúl hétfő esténként (23:05), a…..
Temper 2011.10.05 12:20:00
@[medi@slag]:

Vicces, hogy te tényként közlöd, hogy Mészáros Antóniát az apja nyomta be, de halálosan fel vagy háborodva ha valaki annyit leír, hogy "Giró-Szász feleségét is leigazolta a köztévé", minden további utalás nélkül.

Kettős mérece rulez!
Vastagbőr Nagy segítség 2011.09.09 18:01:00
A Fidesz-KDNP ugye most tartja az őszi ülésszak előtti 3 napos frakcióülését Hajdúszoboszlón.Ma a két közkedvelt figura, a Frakcióvezető úr és a Szóvivő úr állt ki tájékoztatni az itt végzett munkáról a nagyérdeműt.Rögtön az első mondatokkal belelőttek egy tárat a…..
Temper 2011.09.10 18:06:02
Na nézzünk akkor egy kis közgazdasági gyorstalpalót jobbantaknak:

Amikor valaki devizahitelt vett fel, itthon, foritban vásárolt ingatlanra vagy ingóságra, akkor az úgy zajlott, hogy az adott pénzintézet a tartozást az aktuális árfolyamon devizában határozta meg, az adott összegű devizát átváltotta forintra (forintot vásárolt) majd odaadta a kedves ügyfélnek. A visszafizetés meg úgy történik, hogy a kedves ügyfél befizeti minden hónapban az aktuális árfolyam szerint meghatározott összeget forintban, amit a bank devizára vált (vagyis forintot ad el). Ez most így zajlik, nagyjából kiszámítható ütemben.

Na most képzeljük el, hogy egyszerre, sokszázezer devizahiteles zárja le vagy váltatja át forintra a hitelét, mi történik ekkor? Úgy van, jól látod, hirtelen rengeteg forintot kell eladni és azért devizát vásárolni. Márpedig talán még a legmegveszekedettebb jobbantak is tisztában vannak vele, hogyha valamiből hirtelen nagyon sokat akar valaki (bankok) eladni, annak az értéke csökkenni fog, magyarul a forint egyre olcsóbb és olcsóbb lesz. Mivel ez a csökkenés (nevezzük inkább zuhanásnak) törvényszerűen következik a Szeretett Vezető pártja által bejelentett intézkedésekből, ezért a piac már most elkezdi ennek megfelelően árazni a forintot, hiszen ha valamiről előre tudható, hogy hamarosan kevesebbet fog érni, attól jó még az előtt megszabadulni, mielőtt még kevesebbet érne. Kitaláljátok ugye, hogy mit jelent ez a gyakorlatban? Helyesz, még nagyobb forint zuhanást.

Namármost a helyzet úgy áll, hogy Szeretett Vezérünk csipet csapta, kifőzte ezt a nagyszerű ötletet, úgy, hogy szokásuk szerint semmilyen érintettel nem egyeztettek előtte. Igen nagy a valószínűsége, hogy ezt az ötletet a várható - finoman fogalmazva - kurva nagy katasztófa elkerülése érdekében vissza fogják vonni, vagy kellőképpen kiherélik, persze mindezt majd úgy bemutatva, hogy a zemberek megint az EU-t az IMF-et meg a bankokat hibáztassák, hiszen a Szeretett Vezér jót akart, csak a fránya karvalytőke megint keresztbetett nekünk.

A fenti folyamat, - vagyis az árfolyamcsökkenéstől való félelem következtében megvalósuló eladások - viszont mindettől függetlenül le fog zajlani, hiszen az utolsó pillanatig nem lehet senki se biztos benne, hogy vigigviszik-e ezt az agyhalott hülyeséget, vagy a betonfalnak csapódás előtti utolsó pillanatban félre rántják a kormányt. Ebben pedig az a szép, hogy a forint - elsősorban a frankhoz képest - mindenképp zuhanni fog, akár lesz ebből valami, akár nem, vagyis a devizahitelesek így is-úgy is rosszabbul fognak járni.

Köszönjük Ó Bölcs Vezér! A gazdaság már rendben, devizahitelesek kipipálva, már csak Gyurcsányt kell rács mögé zárni és újra mi leszünk a legvidámabb barakk.
Temper 2011.09.10 18:19:55
@MikeBoy:

Az a baj, hogy a gyengülés már most megkezdődik, a piac nem fogja megvárni, hogy mit lép a kormány. A devizatartalékok egy részének beáldozása pedig tényleg maximum csak tompítja a zuhanást, de meg nem szünteti. Illetve eleve visszás, hogy az ország devizatartalékait beáldozzuk egy szűk csoport érdekében.
A Hvg.hu-nál folytatja munkáját Tóta W. Árpád, aki augusztus közepén mondott fel az Indexnél. A Kreatív információi szerint ahogy a Blog.hu-nál, a publicista a HVG-nél is blogot ír majd, de azért részt vesz a szerkesztőség munkájában is. Az értesülést Tóta W. Árpád a…..
Temper 2011.09.08 23:17:10
@butter-k: @The Welsh: @vova666:

Azért én megkérdezném a Tótát "gyűlöletgennygóc"-ként meg hasolókként aposztrofáló kedves kommentelőket, hogy ők úgy egyébként mitől tekintik magukat másnak? Csak mert Tóta se tett egyebet, mint hasonló stílusban megírta a véleményét, annyi különbséggel, hogy ő ezt élvezhető formában tette, jelentős hozzáadott tartalommal.

Elég ha annyit írtok, hogy az a fő bajotok vele, hogy nem nyalogatta simára a Szeretett Vezéretek alfelét, nem kell itt ez a műfelháborodás a stíluson.