Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Phie

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
SZENTPÉTERVÁR   Bár eredetileg a transszibériai vasút tulajdonképpeni kezdőpontja Moszkva, a mi kis nyári egyetemünk Szentpétervárról indult, ami Moszkvánál sok szempontból egy barátibb belépőt jelent Oroszországba. Szentpétervár oroszhon alighanem legnyugatibb városa, nem csak földrajzi, hanem…..
  Olyan meleg van, hogy én is nehezen veszem rá magam a főzésre, ezt láthatjátok is, mivel ritkultak a bejegyzéseim, és meg kell valljam, a magyar konyha remekei  közül legjobban a könnyű, nyári ételeket  szeretjük, úgyhogy készült itthon lecsó és tökfőzelék is…..
  Már lassan olyan meleg van, hogy semmihez sincs étvágya az embernek, egész nap csak fagyit enne.  De képzeljétek,Kelet- Ázsiában még melegebb a nyár, hiszen ott a levegő páratartalma is sokkal magasabb mint itt, ezért még melegebbnek érezhető a hőmérséklet. Pont…..
Phie 2012.06.12 07:40:15
Szójapácban Hiyayakko 2012.05.15 17:44:00
(ejtsd: hijajakko) Egy tipikusan nyári étel következik. Könnyű, tápláló tofusaláta, ami szinte elolvad a szájban! Ez a férjem egyik kedvenc tofus fogása. Én házi tofuból szoktam készíteni, mert abból a legfinomabb. Ha lusta vagy nekiállni a tofunak, selyemtofuval is…..
  Hányszor hallottam már ismerősöktől, hogy :„Nem szeretem a tofut” , de ez valószínűleg csak egy könnyelmű kijelentés, mivel a Magyarországon legkönnyebben beszerezhető, tofunak címkézett élelmiszer ugyanis, igen távol áll az autentikus ázsiai tofuk minden…..
Még szerencse, hogy a japánok a portugáloktól is tanultak főzni, ráadásul milyen jó ételeket! A japán maximalizmus ebből az egyszerű, nálunk is igen gyakori ételhez is tudott hozzáadni valamit. És hogy mit? Elsősorban hihetetlenül ropogós bunda miatt híres a japán tonkatsu,…..
Sokan biztos ismeritek azokat az alapanyagokat és ízesítőket, amiket említek a receptekben, de lehet, hogy sokaknak kicsit zavaros a kép. Ez most nem egy receptes poszt lesz, mivel fontosnak tartom hogy közelebbről is megismerjétek ezeket a szószokat és fűszereket, tudjátok mit keressetek a…..
Szójapácban Mapo Tofu 2012.02.13 13:15:00
Ez az étel méltán népszerű Kínán kívül is, pl.: Japánban, ahol gyakran miso-val (fermentált szójabab paszta) készítik. Azok is, akik nem kifejezetten kedvelik a tofut, nyugodtan megpróbálkozhatnak ezzel az étellel, mert teljesen új jelleget kap benne ez az alapanyag a reformkonyha…..
Rövidke szó ez a TÓ, de nagyon hasznos. Két legfontosabb jelentésében (ugye, abban megegyezhetünk, hogy a politikai párt nem az) ugyan fonetikusan nem egyformán írjuk őket - a tíz too, míg a torony tou -, kiejtve ez egyáltalán nem látszikhallatszik…..
Phie 2011.09.07 20:17:02