Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mister Mokka

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Nem tudjuk, hogy az a példátlan jogi pr rally, amivel a vádlott és védője az elmúlt három hónapban körbeszáguldotta az országot, megtette-e a hatását, és érdemben befolyásolta-e a bíróságot, hogy enyhébb ítélet szülessen.” Ezt írtuk 10 héttel ezelőtt Stohl…..
Mister Mokka 2011.09.06 23:35:35
@Bátor Tintanyúl:

Amit kihagytál, hogy esetünkben Átlag Joe, már okozott egyszer egy súlyos balestet ittasan, így itt már visszaesőként indult. Plusz azért nem mindegy a baleset után tanúsított magatartás sem, azért valljuk be, nem túl jó pont, ha az ember egy ittasan okozott baleset után ismét a volán mögé ül és elhajt a helyszínről, még a rendőrők kiérkezése előtt. Szóval amikor Átlag Joe-ról beszélsz, ezt is vedd figyelembe.

Az pedig, hogy egy baleset halálos-e vagy sem, nagyrészt a szerencsén múlik. Ha Császár Előd balesetében a rendőr nem egy akkori Astra rendőrautóban ül, hanem mondjuk egy mai Nissan Pathfinderben, ráadásul bekötve, akkor nem túl valószínű, hogy meghal, mint ahogy itt is lehetett volna akár halálos áldozat is, ha a sértettek kevésbé biztonságos autókban ülnek. Persze kétségtelen, hogy az ítéleteket nem ez alapján hozzák, de azt gondolom egy ittasan okozott balesetnél, maga az ittas vezetés ténye akkor súllyal kell megjelenjen az ítéletben, hogy a sérülések mértékétől függetlenül letöltendő járjon érte, max az évek száma lehet változó, hiszen onnantól, hogy valaki ittasan ül autóba, gyakorlatilag a szerencsére bízza magát és minden körülötte közlekedő életét.

Balesetet okozni (akár halálosat is) lehet véletlenül, bárkivel megeshet, viszont ittasan vezetni, csakis előre megfontolt szándékkal lehet.
 CAUTION! Ez nem újságcikk -tehát senki ne a szokott módon, az eljén és a végén keresse a lényeget [avagy a provokációt] a gyorsolvasás kötelező nagyátlójában még valami érdekessel. Az, hogy kiajánlós, nem tükrözi a jobbsorsra édemes szerkesztőség [az ügyeletes…..