Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rebe1978

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sok anyuka gondban van, amikor GYES vagy GYED után visszatérne dolgozni, és jön a macera a szabadságokkal. Ki kell-e venni? Ki kell-e adnia a munkáltatónak, vagy kifizetheti pénzben is? És mennyi jár pontosan? Nem mindegy, hiszen például a bölcsibe, oviba való beszoktatáshoz ezek a…..
 Azt hiszem, igen sok probléma és kétely akkor jön egy anyuka életében, amikor néhány évnyi babázás után visszatérne dolgozni, és nem tudja, mit, hogyan tegyen, hogyan jelezze ezt egyáltalán a munkáltatójának, mihez van joga, és mihez nincs, mit kell elfogadnia és igaz-e…..
rebe1978 2011.09.06 13:36:30
Kedves Ági,

Ikerlányaim júniusban voltak 3 évesek, jelenleg fizetés nélküli szabadságon vagyok jövő év júniusáig. Most derült ki, hogy az egyik alkalmazott nyugdíjba megy, és a munkáltatóm visszavenne/visszahívna engem erre a helyre. (Én még nem mentem volna vissza magamtól. A munkáltatóm azt mondja, hogy ha most nem megyek vissza, akkor utána már nem lesz lehetőségem, mert nem lesz üresedés.) Ez a pozíció nem a volt pozíciómnak és végzettségemnek megfelelő, az előző értékesítési munkatárs volt, ez meg egy adminisztrátori munka lenne, persze kevesebb bérért is. Az előző pozíciómba vettek fel mást határozatlan munkaviszonnyal. Kérdésem az lenne, hogy köteles vagyok ezt elfogadni? Nem kérhetem, hogy engem a volt pozíciómba vegyenek vissza a volt béremmel, aki pedig a jelenlegi pozíciómban van, azt tegyék a most megüresedő helyre? Lehet jelentősen csökkenteni a béremet, ha az új helyre kerülnék? A bent lévő szabadságomat, ami közel 60 nap, még a régi szerződés szerint, a régi bér szerint kell kiadniuk? Ha letöltöm a szabadságot, még utána lép érvénybe a 30napos védettség? Vagy ez már a szabadság letöltésének kezdetekor érvénybe lép? Ha nem fogadom el az új pozíciót, de a fizetés nélküli szabadságom ugye jelenleg is érvényben van, akkor nem tud még felmondani a munkáltató addig vagy igen?
Bocsánat a rengeteg kérdésért, előre is köszönöm a választ.
Üdv.: R. Beáta
rebe1978 2011.09.13 10:06:38
@Dolgozó mami: Kedves Ági!

Nagyon köszönöm a válaszát, rengeteget segített.
Lenne még egy kérdésem: felmerült, hogy vállalnánk egy harmadik babát is.
Mi lenne jobb pénzügyi szempontból? Ha visszamennék dolgozni valamennyi időre, ugye? Akkor kapnék a harmadik baba után TGYÁS-t és GYED-et? Ha nem megyek vissza mégsem dolgozni, akkor mire lennék jogosult? Csak gyesre? Köszönöm előre is a választ.
Üdv.: R. Beáta