Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Uhmor

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Varánusz Te is fiam, Uj Péter? 2011.09.06 06:16:47
"Eljött az a pillanat, amire nem hogy nem vártam soha, de igazán még fogadni sem mertem volna rá, hogy eljön valaha: távozom az Index szerkesztőségéből. Közismerten vonzódom az új kihívásokhoz, már pendelyes koromban is új kihívásokkal játszottam a porban. Az…..
Uhmor 2011.09.06 11:46:30
Az Index komoly veszélyt jelentett volna a Fideszre 2014-ben, addigra még többen lesznek akik alapvetően az internetről tájékozódnak, ezért egy olyan portál, ami szabad stílusával keményen nevén nevezi a dolgokat, durván befolyásolhatja a választások eredményét.

Akik azt hiszik, Orbánék azért nyertek tavaly, mert az országban hirtelen mindenki Fideszes lett, hatalmasat tévednek. Azért nyertek, mert nem volt jobb, mert ők voltak a legkisebb rossz. Persze van nekik is egy törzsgárdájuk, akik mindenképp rájuk szavaznak, de velük nem lehet választást nyerni se, nemhogy 2/3-ot, ehhez kellenek az un. bizonytalanok. Azok a bizonytalanok, akik először fognak felállni az asztaltól és gond nélkül húzzák be az X-et egy másik párt neve mellé, ha csak egy kicsit is jobbnak érzik mint a Fidesz.

Az Index hatalomátvétele pedig pontosan azért történt, történik, hogy minél kevesebben érezzék úgy. Ehhez nem kell Orbán dicsőítő cikkeket írni, nem kell naponta SkiccPali mélyinterjúkat közölni, elég csak nem megírni azt ami árthat a kormánynak és kész. Erre már itt is az első példa.

Az, hogy ettől az Index látogatottsága hová süllyed, nagyjából lényegtelen, a közvetlen profitszerzésen kívűl, a sokkal jelentősebb közvetett haszon elérése a cél, így lesz az Index hírportálból egyszerű eszközzé. Leírható veszteség a kampánykeretből.

Persze azért ne nagyon legyenek senkinek kétségei, ez a terv (mint ahogy minden olyan elképzelés ami a rossz elfedésére irányul) hosszútávon bukásra van ítélve. Jól látható, hogy a Fidesz az első pillanattól kezdve olyan lépéseket tesz, amik a hatalmának megszilárdítását, bebetonozását szolgálják, tökéletesen kirajzolódik, hogy fel se merül bennük az a lehetőség, hogy csak jól kéne kormányozni és akkor újraválasztják őket, minden trükk nélkül is. Nem, ők biztsora mennek, megszerezték a hatalmat és többé nem akarják kiengedni a kezeik közül, ennek érdekében mindent bevetnek. A bibi ott van, hogy ezt annyira látványosan, annyira izzadtságszagúan csinálják, hogy csak az nem veszi észre aki nem akarja. Amíg a meg nem írt témákat egyetlen kattintással el lehet érni bárhol, addig az ilyen próbálkozásokra csak annyit lehet mondani: nice try!

Viszlát Index, jók voltatok, kár értetek. Holnaptól máshol kezdem a napom, szerencsére bőven van hol. Viktort üdvözlöm! :)