Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sporttárs

20 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sporttárs Röpködnek a nevek 2011.12.23 12:07:00
Nem lehet azt mondani, hogy a magyarországi fogadási botrány kapcsán akcióba lépő Központi Nyomozó Főügyészség a babérjain ülne, kényelmes munkatempót produkálva. Mint azt bizonyára minden, a téma iránt egy kicsit is érdeklődő olvasónk tudja, az utóbbi hetekben különösen…..
Sporttárs Már a BL sem szent? 2011.12.08 15:32:00
Aki rendszeresen olvassa az egyetlen magyar sportnapilap hasábjait, az abszolút képben van az utóbbi hónapokban egyre csak gyűrűző fogadási csalásokkal kapcsolatos nyomozás állásával és az ügyben érintett játékosok, edzők kilétével. Most úgy tűnik, szorul a hurok a…..
El kell ismerni, a fogadási csalók tudnak valamit – ez abból is látszik, milyen nehéz egy-egy ügyet felgöngyölíteni, és parkolópályára állítani a tervek kiagyalóit. Sajnos azonban, maguk a sportolók is szépen felzárkóztak – már, ami az ügyeskedést illeti.  És…..
Nem, ezzel nem az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság, az NBA pillanatnyi „lockout”-jára gondolok – bár az sem tesz jót a játék megítélésének a Nagy Vízen túl –, sokkal inkább a fogadási csalásokról megjelenő hírekre.  Ez a történet az…..
A sportsajtó az elmúlt napokban rengeteget foglalkozott a krikett világában tavaly kirobbant – és egyébként korábban már általam is említett – fogadási csalással. Pakisztáni krikett játékosok keveredtek kétes ügyletbe, és a londoni bíróság végül Salman…..
A Központi Nyomozó Főügyészség hosszú ideje foglalkozik már bizonyos magyar labdarúgó-bajnokik kapcsán felmerült fogadási csalások ügyével, amelynek eredményeként csütörtökön újabb gyanúsított kihallgatására került sor. A 2010 májusának elején lejátszott…..
Sporttárs 2011.11.08 12:31:26
@emgergo: igaz, köszönöm! javítottam
Sporttárs Mit veszíthetsz? 2011.10.25 15:59:00
Nem hiszem, hogy különösebben meglep bárkit is, ha azt állítom, a sport tisztaságára a legelvetemültebb fogadási lehetőségek jelentik a legnagyobb veszélyt. Az angol szakzsargon ezt „spot-fixing” névvel illeti, ami annyit jelent, hogy nem a végeredmény, hanem egy adott…..
 Most már tudjuk, hogy a fogadási csalások megelőzésének, visszaszorításának több szinten kell(ene) működnie. A sort a sportolók kezdhetnék, a sportújságírók, majd pedig a leginkább illetékes szervek, a különböző sportágak szövetségei folytathatnák. A Nemzetközi…..
Néhány bejegyzéssel korábban egyik társoldalunk felvetése nyomán írtam arról, hogy a magyar labdarúgó Ligakupa-mérkőzések miért is nem szerepelnek a Tippmix és a Tippmax felületeken. A felvetésre azt hiszem, most kaphattuk meg a tökéletes választ: a rendőrség ugyanis kedden…..
Ennek a blognak a hasábjain minden egyes bejegyzésben hangsúlyos szerep jut a felelősségvállalásnak, a sporttal foglalkozók, avagy a tűzhöz közel állók etikus viselkedésének fontosságának. Éppen ezért fájó olyan hírekről olvasni, olyan információk birtokába jutni, amik…..
Sporttárs 2011.10.14 18:47:03
@Theodoro: Nem ezzel a céllal hoztuk létre a blogot. Szerettünk volna egy olyan felületet, ahol arról beszélgethetünk, milyen fontos, hogy a sport tiszta maradjon. Ezzel együtt természetesen örülünk annak, ha sokan tippmixelnek..
Korábban is boncolgattam már, hogy egy-egy bunda-ügy kezelésekor nem csupán a játékszervezők és a sportolók felelőssége óriási, hanem a sportújságíróké is – kedvenc heti riportsorozatomat hallgatva ez ismét bebizonyosodott.  A Class FM-en ezen a héten…..
Sporttárs Ligakupa vs. Tippmix 2011.10.07 11:22:00
A bundára mint a sportot fenyegető veszélyre hívja fel a figyelmet a Szerencsejáték Zrt. legújabb – épp zajló – kampánya is, ami úgy tűnik, elérte a célját: vitát indított az egyik „szomszédos” felületen. A szerző abszolút a lényegre tapint, mert ez az,…..
Egy dologban szerintem mind egyetértünk: a fogadást tiltani teljesen értelmetlen, mégpedig azért mert nem is lehet. A legjobb példa erre Ázsia. Ott ez teljesen illegális, és ennek ellenére virágzik az ipar: itt generálják a legnagyobb bevételeket – és a csalások legnagyobb…..
Az egyik kereskedelmi rádió – utóbbi hetekben már-már megszokottnak mondható – kedd esti riportsorozata a héten is folytatódott. A műsorvezető beszélgetőpartnere ezúttal hazánk egyik legismertebb sportriportere, Gundel Takács Gábor volt, aki határozottan foglalt állást…..
Nemrég írtam egy érdekes beszélgetésről, ami az egyik kereskedelmi rádióadón hangzott el. A héten újabb riportot volt hallottam (ugyanott): a Szerencsejáték Zrt. kereskedelmi és játékszervezési igazgatóhelyettese beszélt a fogadási csalásokról – értelemszerűen a…..
A téma nem is lehetne aktuálisabb:Michel Platini, az UEFA elnöke szerint a focit óriási veszély fenyegeti, hiszen az eredmények megkérdőjelezhetetlen hitelessége adja a lényegét. A kulcs az összefogás!..
Korábban már volt egy bejegyzésem arról, hogy a sportfogadásokhoz kapcsolódó csalások, csalási kísérletek hatása mennyire romboló. A helyzet kezelése a sportszövetségek számára is égetően fontos. Hogy mit tehet például az MLSZ, arról kedd este a szervezet jogi és…..
Ha a legutóbbi bejegyzés záró gondolatára nemleges választ adnék – hihetünk-e abban, hogy a „fair play” szabályai szerint dőlnek el a sportesemények? – nem is lenne értelme sportot nézni. Mert kit érdekel olyasvalami, amit éppen a lényegétől, azaz a…..
A sportesemények kapcsán sajnos nem csak tisztességes küzdelmekről lehet hallani. A bunda nem mai találmány, a ’80-as években például három maffia is működött kis hazánkban: felosztották az országot és többnyire nem is zavarták egymás köreit. A kísértés állandó volt,…..
Sporttárs Sport: neked mit jelent? 2011.09.05 14:50:00
A sport mindenki számára mást jelent: Van, aki csak kipipál egy edzést, mert szerepel a tervében.Van, akinek kellemes hétvégi, közös baráti program, a kikapcsolódás és a pihenés része. Vannak igazi sportrajongók, akik számára egyenesen a mindennapok része, olyan, mint a levegő,…..