Regisztráció Blogot indítok
Adatok
.b.

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem csak munkával, és tanulással, de önkéntesként is ki lehet jutni külföldre, bár kétségkívül, erről ritkábban szól a fáma. Bálint viszont – miután három hónapig nem talált munkát Magyarországon – úgy döntött, megpróbálja. Így került ki Katalóniába, ahol…..
.b. 2013.12.11 23:32:49
Hah, ideértem én is. Mármint a poszt toló.
Köszi a kommenteket, meg a pocskondiázásokat is - ehhez csak annyit, h míg nem vetted magadra az én cipőmet, nem tudhatod, ki vagyok. Így ezekre a személyeskedő hozzászólásokra több energiát nem is fektetnék, jöjjön egy két válasz egy két kérdésre, feltevésre:

KATALÁN NYELVTANULÁS: ok, nem mentem. Nyilván nem tértem ki minden részletre, mert legalább ötször ilyen hosszú lenne az írás, de akkor itt ehhez még annyit: heti egyszer egy óra. Az első képzést végig csináltam, a másodikat nem, az egyik okot ismeritek, a másik: nyelvi környezetben voltam, gondolhatod, hogy többet tanultam ott, mint azokon a nem látogatott órákon tanulhattam volna, ahol Juan, a nagy katalán macsó tanárbácsi végig flőrtölt a 60 percből 45-öt spanyolul. (Aggodalomra semmi ok, ezeket az órákat a város fizeti, így neked, kedves, a pénzedet annyira féltő honfitársam egy filléredbe sem került a lógásom). Még szerencse, hogy a spanyol mellett ma már a katalánnal sincs különösebb gondom, hála a kollégáimnak és a kölköknek.

Én egy szóval sem írtam, hogy ingyen dekkolhatok a lakásban hónapokig!

Van egy hatalmas félreértés: az EVS és az Erasmuss NEM egy és ugyanaz! Az egyetlen egy közös ami bennük van, hogy mindkettő külföldi lehetőség. És pont.
Így nem érzem magam az erasmusos könyves lány bőrében, hiszen nyilván csak a főbb dolgokat említettem fentebb, s nem tértem ki arra, hogy a főprojekt mellett mennyi apróbb projektünk volt/van. Jah, hogy buliztam is? Bocs, de most emiatt szégyellnem kellene magam? Ugyanmár...!

@Szilvana1: december 4-én járt le a projektem. Munkakeresés megy ezerrel, bár most éppen hazajöttem egy pár napra. a másik kérdésedre valaki tök jól megfogalmazta: nem a munkával, a fizetéssel volt gondom.

Nem emlékszem, hogy volt e több konkrét kérdés, de majd holnap is elolvasom a kommenteket, most tök fáradt vagyok visszanézni megint mindet.
Jóéjt
.b. 2013.12.16 13:37:19
@mikulenko: Szia! Köszi :)
Bocs, hogy csak most válaszolok, csak éppen otthon voltam a múlt héten Magyarországon és nem lógtam a neten
A messzelátó oldalán nagyon jól össze van foglalva az EVS jelentkezéshez szükséges infó, elsőként azt olvasd át.
Az általános gyakorlat azt mutatja, hogy felmész a gyűjtő oldalra (a posztban linkelve van az European Comission szavakhoz) és kiválasztod a számodra szimpatikus projekteket. Az ottani elérhetőségekre elküldöd a CV-d és motivációs leveled és vársz. Sok helyről nem válaszolnak mert éppen megvannak az önkénteseik, ill nem látják át a jövő évi bevételi forrásokat, de minden esetben így kell kezdeni. Aztán ha valahonnan jön egy válasz, akkor kell megkeresni a magyarországi küldő egyesületet (pl. Artemisszió vagy Messzelátó vagy pl. a veszprémi VárFok Alapítvány - minden megye jogú városban van legalább egy szervezet, aki küldőként is be van jegyezve) akik minden további papírmunkát elintéznek helyetted.
Ez a folyamat átlag egy évet vesz igénybe.

Ha gyorsabban szeretnél kijutni, az EVS önkéntesek facebook csoportot javaslom, sokszor kitesznek "last minute"-s lehetőségeket, olyankor akár egy hónap múlva is költözhetsz, ill. minden esetben megadják a kezdő dátumot.

Ha kérdésed van, írj még, most már minden nap lesz internet elérésem!
Üdv, b.
.b. 2013.12.24 01:08:57
@mikulenko: Szia!
Kérlek küld el újra az üzenetet, mert feltörték a gmailem és az összes decemberi levelem eltűnt és nem találom a blog.hu-n belül, hol lehet a beérkezett üzenetek fül :D

Köszi :))) Boldog karácsonyt!