Regisztráció Blogot indítok
Adatok
salak11

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Origo által szépen feldolgozott WikiLeaks anyagban van egy kifejezetten érdekes, a kávéházi sztorizáson messze túlmutató mondat. Orbán Viktor az amerikai nagykövetség munkatársaival folytatott beszélgetés során pártja egyik vezető politikusának hibájaként rótta fel, hogy…..
salak11 2011.09.05 00:28:31
A cél szentesíti az eszközt.
Ezt akarja a cikkíró mondani, és a célja, hogy ezt az üzenetet - lehetőleg minél észrevétlenebbül - elültesse minden olvasó fejében: nála is a cél szentesíti az eszközt.

Mert felhasználja, hogy intelligensen tud bánni a szavakkal, és olvasóinak többsége nem fogja észrevenni, hogyan csűri-csavarja a mondandóját (csak nem mint egy politikus?)

Semleges szavakba, sőt dicséretbe burkolt gúnyt használ, hangsúlyozza, hogy "elemez", úgy tesz, mintha valami nagyon okosat, tartalmasat, újat és legfőképpen elfogulatlant mondana - pedig dehogy. Ebben az "elemzésben" semmi elfogulatlan és objektív nincs.

Rettentően unalmas azt hallgatni, hogy a politikusok gátlástalanok, minden jóérzéstől mentes, alamuszi szemétládák, akiknek ugyan magánemberként lehetnek meggyőződései és elvei, mindezt félrevetve kizárólag a hatalomszerzés vágya vezérli őket. Visszautasítom ezt a közhelyet Orbán és Gyurcsány nevében is, akármilyen virágnyelven próbálják elhitetni velem!

Egyetlen ember sem kétdimenziós, tetőtől talpig fekete vagy fehér - igenis a leghatalomvágyóbb politikusba is szorulhat annyi (... ha becsületet írok, akkor persze már hallom a cinikus választ...) szóval: korlátoltság, hogy ha hatalom került a kezébe, akkor meggyőződése és tehetsége szerint cselekszik. Igen, korlátoltság, mert nem is tud máshogy tenni. És persze lehetetlen, hogy mindig, csak és kizárólag önös érdek vezérelje őket.
Ha már itt tartunk, ez a kormány egyébként nagyon nem tudja az érdekeit - egyre-másra követi el pl. a kommunikációs hibákat, amivel igen sok szavazatot lehet veszíteni.

Félreértés ne essék, baloldali vagyok. Baloldali, liberális értelmiségi. Aki nem szereti, ha hülyének nézik, és a szokásos, átlátszó, politizálásra és újságírásra oly jellemző módszerekkel próbálják átrázni.
Még egy utolsó megjegyzés: cinikusnak lenni a világon a legkönnyebb dolog.