Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Systemspeed

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kem mintha meglepődött volna, hogy a számítástechnika prémiumkategóriás gyártója, az Apple is a vásárlóin kisérletezi ki a termékeit. Pedig Steve Jobs minden év elején elmondja, hogy az a trendi, aki évente új gépet vesz, és hát tesznek is róla, hogy kelljen:A sztorim nem…..
Systemspeed 2007.10.01 13:59:06
Na akkor még teszek rá én is egy lapáttal. Én egy hivatalos nagy márka szervízében dolgozok. Pc-s laptopokat és desktopokat szerelek naponta kb 30-at. (alaplapcserétől kezdve minden fajta javítást csinálunk) A márkáról annyit hogy pc-s márka. Azóta dolgoztam jónéhány pc-s laptopon és elmondhatom, hogy egy hulladék az összes. (talán egy 7 kilós dell vagy sony vaio már nem).
Elösször is noname alaplapokkal szerelik őket mindenfajta koreai meg thaiföldi semmien alkatrészekkel. Másrészt a telepítésük is rettenet. (egyik pillanatban minden fasza majd mikor ellenörzésre kerül a sor már meghall a cucc)
Ezzel szemben az apple gépek minőségi alkatrészekből van hasonlóan egy márkás pc-s laptophoz. Arról nem is beszélve, hogy az apple árában jogtiszta full szoftverek vannak. Tudom, hogy ez a pc-s crackereket nem izgatja, de talán ez egy alapvető nézet különbség a két platform között (még ha a userek bele is vannak ebbe kényszerítve akkor is dícséretes.....a szoftverfejlesztők nem hobbiból irogatnak programokat évekig).
Továbbá a maces platformon létezik olyan hogy kompatibilitás (ne kapjatok szívrohamot....tényleg) míg pc-n ismerjük a szopásokat. IRQ gondok, regisztri halálok, összevissza címzett memória szegmensek stb.
Persze nem akarok pc ellenes lenni, de bőven ellehet hinni, hogy egy mac nem azért drága mert mac, hanem mert alkatrészekből van és nem régi tv-k meg videok bontott alkatrészeiből (ironikusan megfogalmnazva).
Ha kicsit veszik a fáradságot az itt irogatok és átböngészik a pc-s árlistákat láthatják, hogy hasonló kategóriás pc ugyan annyit kostál mint egy mac annyi különbséggel, hogy ha macet veszünk mindenünk meglesz ami az alapfelhasználáshoz kellhet. PC-nél meg max egy oprendszert kapunk amit mire használni tudunk igazán hosszú és fáradságops finomhangolásnak kell kitegyünk. (updatek, driverek megfelelő beállításai, testreszabás, irq-zás, interbnetes védelmek megfelelő konfigja).
Meg ott van hogy a 7kilós pc-s laptopunkért (ami kb a maces hardverekell vetekedhet) csak egy fos win-t kapunk ami a vistával is marad ugyan az...... sz*r!

Aki meg azthiszi, hogy milyen jó a dolguznk. Veszünk egy pc-s laptopot 4 kilóból hisz az már biztos használható és erre próbáljuk ráerőltetni a hackosx-et ráfogunk jönni, hogy instabilabb mint a windows bármelyik másik verziója. Max megnézni érdemes pc-n használni semmi kép (arról már nem is beszélek, hogy mire találsz a chipszetedhez megfelelő instalt addigra kifolyik a szemed és miért?....hogy elmothasd, hogy te kipróbáltad, de feleslegesen) Persze macen meg pont az ellentetje mivel arra lett gyártva.
auz már csak egy érdekes fordulata az oprendszereknek, hogy míg a mac megoldotta, hogy a winfost probléma nélkül tudd futatni macen addig pc-n még kisérletek sincsenek a gyártóktól. Tehát a mac kompatibilis a pc felé míg a pc nem kopatibilis a mac felé. Vagyis aki apple vasat vesz az tudja használni probkléma nélkül mind a kétrendszert míg pc-s 'barátaik' ezzel nem büszkélkedhetnek.

Az meg, hogy itt sokan acer meg fujisu laptopokhoz mérnek hát az....gigaLOL. :D De komolyan. Valaki elhiszi, hogy ez a minőség?

És csak hogy egy példát is említsek egy kis autos párhuzam vonás.

Létezik a dacia és létezik a ford. Nyílván a dacia is megy és a dacia is lehet, hogy csak évente 2-3szor megy tönkre. A garanciája is gyorsabb, mert azt a szar alaktrészt amit beleraknak még józsibácsi a 69 éves fémesztergájos is megtudja csinálni. Azonban zörög csörög, évente 1-2 literrel többet eszik, rohad a küszöbe, komolyabb menetszélnél dölöngél ami növeli a benne lévő halálfélelmünk.... stb. Míg a ford lehet, hogy lassabban javítatt, lehet, hogy drágább és lehet, hogyeleinte valamennyivel nagyobb fogyasztással dolgozik, de egyrészről kényelmes benne utazni, nincsbenne halálfélelmed az autopályán, bátran és büszkén mehetsz vele bárhova, nem növekszik az évi átlagfogyasztásod jelentősen és valóban alaktrészekből van és egy esetleges ütközés esetén még esetleg túl is élheted.

Ha lenne pénzed vajon melyik mellett döntenél? Vennél egy daciát majd 1 millából még bottal piszkálnád a sz*rt? vagy egyből vennél egy minőségi összeszerelt cuccot amivel esteleg még élvezheted is az utazás?

A kérdés költöi, de asszem könnyen átkonvertálható bárki számára