Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lyphian

0 bejegyzést írt és 159 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szemtanú Doug egy multinacionális vállalat egyik fejese, 1000 ember tartozik alá. Az eset Floridában történt, Orlandoban. 2012. január 15-dikén elindult kempingezni, hogy kipihenje a munkahelyi stresszt. Életre szóló élményben volt része. Épp az Ocala erdőben vezetett, amikor a…..
Lyphian 2012.09.17 17:23:39
@Anti Kőműves: Ugat, de nem harap. Meg írni sem tud xDD
Ezt az e-mailt a fényképpel együtt egy Horváth Róbert nevű olvasótól kaptam. Elég érdekes, mindenkinek rábízom, hogy vajon igaz e vagy sem... Valami olyat láttam amire nem találok magyarázatot. A Szigetközben bicikliztem, amikor hazafele indulva az út menti bokrok között…..
Lyphian 2012.08.30 19:51:03
@kmj: Eddig 2.36 méter. KMJ amúgy nem teszed ki azt a makis képet? Már nem emlékszem milyen állat volt de nekem tetszett :) Mármint a profilkép.
Lyphian 2012.08.31 17:45:25
@LacikaJrockLove: Szóval van egy enyhén szólva is gyanús karakterünk, akin jobban keresztül lehet látni mint azon a lyukon a férfi vécéből a női vécébe. Majd elmondja hogy István tűntette el a Fanyűvőt Robi képéről...Igen, hogyne, teljesen logikus xD A beszélgetésetek során minimum 10x lebukott. Kár ezen már filózni...minél többen hiszik hogy a Nyüvis kép kamu annál jobb a mi lényünknek.
Lyphian 2012.09.06 15:19:14
@horvathdani: Igazad van, igazad.
Veszprémből küldte ezeket a bejelentéseket egy Konrád Messer nevű olvasónk..   A fanyüvőnek elnevezett lénnyel (mi máshogy hívjuk) többször, többen találkoztunk. Erről részletesen mesélhetnék, viszont bizonyos információkat nem akarok kiadni, mint például pontos…..
Lyphian 2012.08.10 16:19:15
Ezt már láttátok? tv2.hu/tenyek/video/sokan-latjak-a-yetit-tenyek-riport

Azt mondja: "Internetes bejegyzések tanúsága szerint az elképzelt állatok világában is van már hungarikum, ez pedig a fanyűvő"...bírom hogy beküldik a csávót egy erdőbe papírokkal a kezében amik majdnem tuti hogy ez az oldal nyomtatványai, annyira szánalmas! A Farkas-erdős sztorit is megemlíti, mely szintén ezen a blogon található. Majd bemennek a kocsmába, arra a helyre ahol még jobban felfújják és torzítják ezeket a történeteket. A kriptid.blog.hu-ról persze egy szó sem esik. Mit von le ebből a magyar ember? Azt (már megint) hogy valaki valszeg sokat szívott az erdőben, és hogy nyomassák a baromságot az idiot-box-ban. Miért nem veszik fel a kapcsolatot Néma Bobbal? Vagy velem, aki lefényképezte a lábnyomát? Ezek után leshetik hogy beszélnék róla bárhol is mondjuk eddig sem beszéltem volna erről olyannak akit csak a pénz érdekel. S---fejek. Vagy ha azt akarják hogy menjen a műsoridő akkor tegyenek be valami kamu hülyeséget abban úgyis profik, a cél az hogy etessék a média által amúgyis elvakított népet. Vagy mindezt rosszul gondolom?
Lyphian 2012.08.13 14:22:53
@Vacckorka: Bennem is meg volt az a gondolat olvasás közben, tényleg gyanús picit. Néma Bob figyel arra hogy ne kerüljön ide szenny szóval részemről minden oké. És az ember egy különös dolog minden másodpercére képes visszaemlékezni nem? Mindenki aki találkozott a lénnyel meg vannak a maga titkai és ki tudja mi ez a lény, nem is kerültünk hozzá közel tehát bármi lehet, tudatot is módosíthat, láttam már ilyet.
Lyphian 2012.08.13 14:24:35
Ezt a posztot rendszeres olvasónk Tantos András szállította nekünk. Jó szórakozást...   Bardin egy kicsi fakitermelő közösség Palatkától, a Floridában található Putnam megye székhelyétől északkeletre. Teljességgel jellegtelen volna, ha nem élne itt egy majomember, amit a…..
Dr. Jeffrey Meldrum nem régibben publikálta az elméletét, hogy talán Mongóliában és Kínában 10 000-20 000 évvel ezelőtt még élhettek archaikus emberek. Néhány szinte teljes maradványra bukkantak Peking közelében. Ezek a Pekingi Egyetemen láthatóak. Yves Coppens és társai…..
Lyphian 2012.06.21 19:17:13
@KMJ: A fanyűvő nem óriás...csak nagyon magas, ők is magasságban különböznek egymástól. Míg nálunk a minimum xxx centiméter, az ő esetükben ehhez a számhoz adjunk 30-50 centimétert és kijön egy átlag. 100 kilóval semmi nem fog fákon ugrálni és egy autó sebességével vetekedni. 200 kg-ról nem is beszélve. Képzeld el, ha a cucc 200 kilóval ugrándozna a földön, azt egyből észrevennénk. Vékony, magas, lehet köze sincs az emberhez származását tekintve.

@maskedmagicianfan: Addig jó nekünk amíg nem támad meg embert. Csak állatokat, mint azt tudjuk. Ő a legjobb védekezési módszer szerint jár el...nagyon gyorsan menekül. Így mi nem látjuk, még ha Budapest erdőfoltjaiban is kell szorongania. Ez felveti azt a kérdést hogy nem-e rendelkezik természetfeletti képességekkel, de ez egy totál más téma.
Sokan mondták már, hogy írjak erről a témáról. Persze nekem sokszor eszembe jutott, de végül soha nem jutottam el odáig, hogy meg is valósítsam. Akkor kezdjünk is neki. 1997-ban a Csendes óceán egyenlítői autonóm hidrofonrendszer egy különös jelet vett. Ezt a hidrofonokból…..
Ezt a videót az Idahoi Pocatello városa közelében csinálták középiskolás diákok, az iskolai házi feladat részeként. Az egyik srác hirtelen meglátott egy sötét alakot a bozótban, majd odakapta a kamerát, már csak azt tudta felvenni, ahogy a különös állat eltűnik az ágak…..
Kriptozoologia Mi a chupacabra? 2012.05.30 13:34:09
Mostanában a chupacabra: egyenlő rühes prérifarkas vagy beltenyésztett, farmról szokott kutyával. De tudni kell, hogy csupán akkor terjedt el a nézet, amikor az első ilyen dögök megjelentek. Azóta az utolsó, tengeren rothadó menyéttetemre is azt mondják chupacabra. Pedig régen egy…..
Tóbiás Ferenc osztotta meg velünk ezt a történetet, ez úton is köszönöm neki. Az eset nem velem történt meg, hanem egy osztálytársammal, akinek a kilétét nem szeretném felfedni! Székkutas fele laknak, ahol több birkát is tartanak. Az esemény pontos időpontját nem tudom,…..
Kriptozoologia Újpesti észlelés 2012.05.20 15:38:00
2009-ben egy őszi napon hétvégén kimentem bringával a Farkaserdőbe.Ez egy kis erdő, Újpest mellett, tehát elég közel van lakott területhez.Lényeg a lényeg, eléggé felhős idő volt, így rajtam kívül nem sokan voltak ott (egyedül két másik bringással, egy párral futottam…..
Lyphian 2012.05.21 20:23:35
@SeDm: Érdekes, nagyon érdekes. Ezek szerint Te azt a lényt láttad aminek én megtaláltam a lábnyomát, pontosabban mindketten megtaláltuk, csak én nem láttam a lényt. Google Earth-ön lemértem, a Fóti Kopasz-hegy és az Újpesti Farkaserdő között 8,72 km a távolság. A te leveledből megtudjuk hogy a Nyűvi már több mint 3 éve járja ezeket a helyeket és valószínűleg többen vannak...

Néma Bob ez hatalmas felfedezés!

Valamint meg lehet figyelni hogy a Fanyűvő 3 év alatt egy Észak-Keleti irányt produkált...de ez azt is jelentheti hogy többen vannak, vagy a Nyűvi mindig mozgásban van.
Kriptozoologia Újabb jelentés 2012.05.03 20:35:11
Jelentésemet azzal a kéréssel kezdem, hogy a nevemet kérem ne adják ki. Hobbimat tekintve katonai hagyományőrző vagyok 2007.ik esztendő augusztus havától, a jenetésemben szereplő bajtársammal együtt. Ezt a szavahihetőségünk végett jelentem ki, továbbá azért hogy a lassan öt…..
 Mint már sokszor írtam, az óceán titkokat őriz, túl nagy hogy egy lény csak úgy kihaljon benne. Megfogyatkozni megfogyatkozhat, de mivel ez földünk legtágasabb élőhelye, talán még bőven vannak nagytestű állatok, amelyek felfedezésre várnak, és mi kihaltnak véltük…..
Lyphian 2012.05.06 17:27:29
@KMJ: Tyűű de jól hallatszik hogy víz alatt van a hang :D A bálnáknál hatalmasabb élőlényről én nem tudok, az már minden képzeletet felül múlna...viszont ez a 'Bloop' nem feltétlenül természetes eredetű, lehet mesterséges. Szó lehet akár a földalatti bázisokat ellátó energiaegységekről vagy mágneses rendszerekről, a 'mágnes' szóval máris helyben vagyunk. Például a Dulce bázison, ha valaki hallott már róla, az a hely mágneses elven működik, az ajtók is, liftek, nincs elektromosság. Ráadásul azt sem tudjuk milyen mély a bázis, mostanában többről beszélnek mint 7 szint.
Most ez jutott eszembe :P
Kriptozoologia A NASA gargoyle 2012.03.28 17:33:31
Ti szavaztattok és döntöttetek, az első helyen a NASA gargoyle, alias vízköpő jött ki a szavazásból. Akkor lássunk is neki...1986. egy igen csak szeles estéjén Scott Shaw a NASA Houstoni bázisának levéltárosa igencsak felzaklatott állapotban tért meg az otthonába. A férfi…..
 Kína, a világ egyik legelső civilizációja, a népi folklórja is érdekes. A parasztok történeteiben visszatérő szereplők voltak a nagy szőrös vademberek, de ezek hamarosan beszivárogtak az irodalomba is.A Humbei tartomány északnyugati részén található a…..
Lyphian 2012.03.24 15:52:45
@memster: Ez a komment mi volt? Ki vagy te hogy megmond ki mit érdemel meg? És egy ezt egy blogon keresztül? Ugye vágod hogy repülsz innen hamarosan? Na AZT te megérdemled.
 A kriptozoológia bírálóinak van egy gyakori szavajárása, hogy ha léteznek ezek a lények, akkor még miért nem bukkantak rá egyetlen egy tetemre sem? Épp ez az, hogy bukkantak már rá különös teremtmények tetemeire. Az új rovat ezeket veszi górcső alá.1996. december 24-én a…..
Lyphian 2012.03.21 21:48:24
@Bermuda: Szia, a kriptozoológusok először Zoológiát és Biológiát tanulnak keményen, majd érdeklődniük kell a jelenlegi még dokumentálatlan élőlényekről, ezek a kriptidek. Ez fontos hogy képben legyenek. Ezután mennek terepre, meg kell tanulniuk mintákat venni, észleléseket és állati viselkedéseket feljegyezni stb. Finoman fogalmazva ritka az, hogy valaki talál új élőlényt, akár kriptidet vagy bármi ehhez hasonlót, a kriptozoológusoknak valamiből fedezni kell a költségeiket így néhányan videóra veszik saját kutatásukat, találkoznak más a téma iránt érdeklődőkkel...akik eljutnak idáig, könyveket vagy magazinokat írnak kutatásaikról vagy így fejtik ki véleményüket bármiről ami kriptozoológiával kapcsolódik, vannak filmcégek is amik ezzel foglalkoznak úgyhogy lehetőség van bőven.

Nem fejből mondtam: education-portal.com/articles/Become_a_Cryptozoologist_Education_and_Career_Roadmap.html Angol de remélem segítettem egy kicsit :)
 Délnyugat Kínában egy új emberfaj maradványaira bukkantak. 11.500-14.500 közötti periódusban éltek, így kortársai voltak az akkoriban ott élő modern embernek. 1989-ben bukkantak az első koponyákra a Jünnan tartományi gímszarvas barlangban. 1979-ben Longlin falu közelében…..
Lyphian 2012.03.19 16:16:42
@memster: Te jó ég, olvastad már az oldal címét? KRIPTOZOOLÓGIA

Ha ily agresszív módon kötöd az orrunk alá a véleményed senkit nem fog érdekelni. Csak hogy tudd, ocsmány teremtmények kellenek ahhoz, hogy tudjuk mi a szép. Túlreagáltad és ezzel bántani akarok...de haver ez rossz lépés volt.
 Az emberszabású kriptideknél észrevehetünk valamit, mind megfeleltethető egy ismert főemlősfajnak. Három példát hozok elő.Sasquatch-  nagy termetű emberszabásúak. Orángután, gorilla.Almas- Neandervölgyi ősember vagy homo erectus, esetleg a homo sapiens sapiens egy…..
 Miskolci Laci után egy másik lelkes olvasónk is kiment a terepre a Fanyüvő után, és úgy látszik, hogy valami eredményt is elért.Sziasztok!Egyszer már írtam Neked a fanyűvővel kapcsolatban.. Akkor névtelen maradtam.Kommentek közt írtam hogy nem fog annyiba maradni a kutatás…..
Lyphian 2012.03.05 20:10:11
@GodOfWar7: Ez egy körülbelül másfél éves sztori, azóta sokszor bebizonyosodott hogy kamu. Először azt hitték hogy egy film kelléke, majd hogy egy béna hazugság, ennyire széles skálán mozog. Az alap sztori: egy Louisiana-i vadász éjjel fura hangokra lett figyelmes, fák meg a bokrok mozogtak. Gyorsan készített egy képet, a vaku miatt meglátta a lényt és annyira megijedt hogy elejtette a gépet amit megtaláltak. A vadász névtelennek kívánt maradni. Kamu....
Lyphian 2012.03.06 13:33:08
@hawke: Hehehe...akkor erről ennyit. Én másfél éve úgy olvastam hogy a vadász SAJÁT kameráját földre dobva menekült és másnap visszament érte. De mostmár teljesen mindegy.
Lyphian 2012.03.06 22:07:18
@KMJ: Soraidat olvasva azok az ismeretterjesztő filmek jutottak eszembe, ahol egy ragadozót mutatnak be minden szemszögből, néha számítógéppel készített képeken mutatják be a fegyverzetét, előnyeit stb. :D Jó meglátás mindenképp és mint minden helyzetben, az embertől függene az ő és a Fanyűvő élete. Remélem azért egy férfinál nem erősebb. Szerintetek ??
Kriptozoologia Újabb észlelés... 2012.02.07 12:08:48
 Egy újabb észlelés Bakonyszentlászló közeléből. A közelben található a Bakony hegység, amely hasonlóan a Mátrához tele van erdőségekkel és karszthegység, így a fanyüvő bármikor menedéket találhat bennük.Bakonyszentlászlón voltam a családommal egy rokonunk hétvégi…..
 Újabb lábnyom, újabb szemtanú és egy újabb helyszín ami érdekes lehet. Most elmondom mindenkinek, hogy a Fanyüvő és a Slederman nem ugyanaz. Ha találkoztál vele, esetleg ismersz olyat aki már látta akkor írj a következő e-mail címre: istvn.orosz@gmail.comHa valakinek esetleg…..
 Egy elég kétségbe esett hangú levelet kaptam, és a fültanú pontosan a mellett a hegy mellett lakik, ahol megtalálták a Fanyüvő lábnyomát.Szia !Egy ismerősömtől kaptam meg a blogod linkjét amiben pont arról volt szó,h itt Fóton,mert én itt lakom találtak egy lábnyomot 2…..
Lyphian 2011.12.28 17:39:14
@KMJ: Az a zsír amikor megbotlok gyökerestől kitépett, földön heverő fában mert a telefonommal babrálok, kigurulok egy ösvényre amit eddig nem is láttam és döntenem kell jobbra, vagy balra megyek. Hopp, rossz döntés, 10 méter múlva hallom a HÁROM morgást, életemben először hallottam ilyet, olyan mintha a hegytetőn lenne egy hatalmas füstös, rozsdás gép ami dolgozik rendesen. A tetőn nincs gép...nem voltam egyedül, a többiek már hiányoltak úgyhogy visszamentem, el a hangforrástól. Félek, ha futottam volna is a hang irányába nem értem volna oda, csak álltam volna ott szokásom szerint, és csak néztem volna ki a fejemből...és most szeretném megkérdezni a levél beküldőjét, tudná-e azt az üvöltést hasonlítani arra, amikor egy távolban lévő személyszállító repülőgép hangja egybevegyül egy farkasvonyítással. Ezt talán nehéz lehet elképzelni...viszont az 'érces' jelzővel egyetértek.Kb. 13:00 volt amikor ezt hallottam Hétfőn.