Regisztráció Blogot indítok
Adatok
answers

0 bejegyzést írt és 435 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lehetne még: "Nem látogatom többet a hitehagyott weboldalakat!" ..
answers 2013.07.17 20:19:26
@Orvosirnok: Nem vedd számonkérésnek, de elolvastad amit belinkeltem neked? Ott pontosan le van írva, hogy hova, vagyis személy szerint kihez menj. Nem mi másért, hanem ki másért hagyd el JT szervezetét, és hogy ki csinálja jobban. De egyébként ne hallgass senkire, és ne hagyd el a szervezetet, ha nem érzed ennek szükségét. Viszont olvasd a Bibliát szabadon, imádkozva a Szent Szellem segítségéért a megértéshez. Legyél nyitott más tanításokra is, és ha őszintén keresel, találni fogsz. Isten áldását kívánom az ébredésedhez!
Engedelmeskedj! Egyáltalán nem hibáztatom a gyülekezetek véneit, ugyanis maga a brooklini Szervezet az, ami olyan szabályrendszert (bürokratikus és teljesen formális tevékenységet) kényszerít mindenkire, hogy egy gyülekezeti vezetőnek (aki ezért nem kap fizetést egyébként saját…..
answers 2013.07.15 17:38:14
@karalabe4: Örülök, hogy jónak találtad. Remélem, mások is elolvassák.
answers 2013.07.15 21:15:34
@Orvosirnok: Nem tudom, mit értesz a "sikeresség" alatt, de nekem is sok jó tapasztalatom volt a szolgálatban, és gyakran úgy éreztem, hogy Isten áldása van a szolgálatomon. Érdekes módon azonban a legjobb, mai napig emlékezetes alkalom az volt, amikor nem jött el a prédikáló párom a megbeszélt találkozóra, és úgy döntöttem, hogy ha már elindultam, akkor egyedül is végezni fogom a szolgálatot. Végig olyan érzésem volt, hogy nem voltam egyedül, mintha egy láthatatlan társ lett volna mellettem. Annyira jól elbeszélgettem a házigazdákkal, mint soha máskor. De ezek nem olyan papír ízű mű beszélgetések voltak, hanem igazán emberiek. Volt aki olyan személyes dolgokat elmondott, amit biztos, hogy nem mondott volna, ha nem egyedül vagyok. Amikor hazamentem, tele voltam örömmel.
answers 2013.07.15 21:53:50
@Orvosirnok: Utólag én már nem így látom. Azon az alkalmon nem emlékszem, hogy terjesztettem-e kiadványt, mert nem is ez volt a fontos. Egyszerűen az az érzés, ami átjárt, az maradt emlékezetes. Szeretettel (őszinte, szívből jövő, és nem a társulat buzdítása miatti erőszakolt szeretettel) voltam az emberek iránt, és most már úgy gondolom, hogy bármi, amit isteni szeretettel teszünk, Isten áldását vonja magára. A Társulat hazugságai közé tartozik az is, hogy csak Jehova Tanúi prédikálnak. Igaz, hogy nem abban a formában, ahogy a szervezet tanítja, de más vallásszervezetek tagjai is képeznek tanítványokat, vallást tesznek a hitükről, és nagyon jól ismerik a Bibliát. Ha elbeszélgetsz más vallások tagjaival, hallhatsz tőlük arról, hogy hogyan használta fel őket Isten a munkájában, hogyan segítettek másoknak megtérni. Ők is arról tesznek bizonyságot, hogy áldás van a szolgálatukon, noha nem JT szervezetében szolgálnak. Ha elolvasod a cikket, amihez a linket bemásoltam, az segíthet megérteni, hogy ez hogyan lehetséges.
Szeretnék veletek megosztani egy történetet, mert azt hiszem, nagyon tanulságos. Fiatal lány koromban jóhiszeműen megkeresztelkedtem Jehova Tanújaként. Majd férjhez mentem annak rendje-módja szerint egy Tanúhoz. Sajnos számomra már az elején kiderült, hogy rossz húzás volt, de…..
answers 2013.07.13 20:05:55
@Chance2: Kedves Chance2!
A történeted valóban szinte hihetetlen, de több mint húsz éves Tanú feleség múlttal tudom, hogy a Társulat képes teljes elnyomottságba taszítani a nőket és a gyerekeket is a családban. A tanításuk alapján sok férfi érzi felhatalmazva magát arra, hogy ilyen kegyetlenségeket kövessen el gyermekei és felesége ellen. Az én férjem is rendszeresen megalázta a fiainkat, és állandó konfliktust okozott, hogy próbáltam védeni őket, miközben még ráadásul bűnösnek is éreztem magam, mivel úgy éreztem, ezzel lázadó magatartást tanúsítok, és nem rendelem alá magamat a férjemnek. Örülök, hogy te is kiszabadultál, és kívánom, hogy mind te, mind a gyermekeid pozitívan tudjátok felhasználni a történteket, bármennyire is negatívak voltak azok. Isten áldjon és segítsen benneteket!
Hogyan segíthetünk az Őrtorony Társulat tanítása miatt széthullott családoknak? Sajnos az emberi természet sajátsága, hogy igen könnyen mondunk ítéletet mások felett. Ezzel azonban nagyon óvatosnak kell lenni, mert az élet furcsa dolgokat produkál. Nem egyszer megtapasztaltam,…..
answers 2013.05.29 18:46:32
@küzdős: Akkor vegyétek úgy a fenti cikket, mint egyet a lehetséges módszerek közül, és valószínűleg nem csak én örülnék neki, ha leírnád, te milyen módszert találtál eredményesnek.
Nálunk nem működött az erőszakosabb ébresztgetés, velem szemben is próbálkoztak a rokonaim, emiatt eltávolodtam tőlük. Azután én is próbálkoztam a családom bent levő tagjaival, és elfordultak tőlem emiatt. Szóval nekem nem jött be, de igaz, nem szabad általánosítanom, ettől még lehetnek, akiknél ez működik. A hogyanról írhatnál.
answers 2013.05.29 18:52:05
@karalabe4: Nekem sokat segített, amikor megértettem, hogy nem szükségszerű, hogy a múltunk hatással legyen a jelenünkre és a jövőnkre. Ez egyfajta gondolkodásmód váltást igényel, de ha ezt sikerül véghezvinni, új élet lehetősége nyílik meg.

"A kialakult helyzetemet pedig igyekszem mások javára felhasználni."
Erre csak azt lehet mondani, hogy biztos, hogy jó cél. Isten áldását és kitartást kívánok hozzá.
answers 2013.05.29 19:14:39
@karalabe4: Szerintem sem jó mást erőszakkal rávenni, hogy változtasson. Isten megteheti, mert ő átlátja a dolgokat, de mi nem. Nekem utána Isten segített felállnom, és utat is mutatott, hogy merre menjek tovább.
Én a fiamnak őszintén írtam, hogy nem akarom kihúzni a Tanúk közül. Valami miatt neki most arra van szüksége, az ott tapasztalt dolgokra. Ha eljön az ideje, hogy kijöjjön onnan, akkor Isten arról gondoskodni fog, hogy megtörténjen. Most csak arra törekszem, hogy megmaradjon a kapcsolatunk, mert tudom a nagyobbik fiam esete miatt, hogy ha most nem tudjuk fenntartani, újra építeni már sokkal nehezebb, és a végeredmény sem lesz ugyanaz.
Változatlanul közlöm a legutóbbi gyorsbeküldőn érkezett üzenetet: *** Nagyon rég kerestem azt a valakit aki ezt a világegyetemet létre hozta és az egész földet beleértvel mindent !! Nem nevelkedtem vallásos családban !! Az élet kegyetlen téfát Üzött velem , és csak halottam…..
answers 2013.05.28 16:57:17
@reboot: Szia reboot!
Nem értem, amit írtál. Az új lelkes érdeklődő nem valós személy? Írnék neki, de ha valami átverés, akkor nem pazarlom az időmet.
answers 2013.05.28 18:16:31
@világítótest: @küzdős: Köszönöm! Akkor nem fárasztom magam vele. :)
Egy levél, melyet a szüleimnek szeretnék elküldeni: Kedves anya és apa, Csak azt akartam, hogy tudjátok, "mindenben igazatok volt"! Gondoljatok vissza arra, amikor 8 éves koromban egyszer mindannyian a konyhában álltunk, és apa azt mondta nekem, hogy nem szabadna panaszkodnom a…..
answers 2013.05.26 23:02:44
@svtor: Most jutottam oda, hogy elolvassam, de nem jött semmi tőled. Lehet, hogy elkallódott?
answers 2013.05.26 23:21:46
@svtor: Megvan! Most egyszerre érkezett egy csomó értesítő (amik már nem is aktuálisak), és közte van a leveled is. De most már tényleg megyek aludni. Jó éjt harmadszor is mindenkinek.
Egy lelkes JT elindította blogját, melynek célja: "A blog igyekszik fékezni és ellensúlyozni azt a szellemi rombolást, ami a "jehovatanui.blog.hu" oldalon folyik." http://jtbloghu-blew.blog.hu/ Itt lehet kommentelni, ha nála nem is.....
answers 2013.05.27 09:18:50
@Oswald Spengler: @SeriousGamer:
Kedves SG! Bennem is felmerült már a gyanú, hogy te valójában nem vagy Jehova Tanúja. Azt hiszem, másik nicknév alatt mi már váltottunk pár üzenetet egy másik oldalon, nagyon egyedi a stílusod, és valójában szégyent hoz azokra, akik valódi hívő Jehova Tanúi.
Sok éve már, hogy nem tartozom közéjük. Megkeresztelkedésem előtt már udvarolt egy kisegítőszolga, de csak azután vett el feleségül, hogy bemerítkeztem. Beköltözött a lakásomba, s azt hittem minden rendben lesz. Szép lassan adagolva elkezdte elszedni a saját jövedelmemet,…..
answers 2013.05.27 09:06:26
@Egy_nick: @CsernokLaci: @sefatias: Üdv mindenkinek!
Visszaköszön az egyik tegnapi téma, amikor is az áldozat van megvádolva azért, mert áldozat lett.
Egyébként ez egyfajta személyiség zavar, partnerfüggőségnek hívják. Valóban nem egészséges hozzáállás a partnerhez és a bántalmazás eltűréséhez, de ez nem a bántalmazott hibája. A gyermekkorban gyökerezik, és ahogy Laci is írta, az ilyen személy sok esetben saját magát hibáztatja a kapott bántalmazásért.
Ajánlott olvasmány:
hu.scribd.com/doc/67147368/Robert-Norwood-N%C5%91k-Akik-Tulsagosan-Szeretnek
ELEGEM VAN! - Elegem van, hogy úgy tartok nyilvános előadásokat, hogy tudom, amit elmondok több 100 embernek nem igaz- Elegem van, a hogy hülyének néznek- Elegem van, hogy 6-8 oldalon keresztül elemzik, hogy miért nem i.e. 586-ban foglalták el Jeruzsálemet, miközben régészeti…..
answers 2013.05.25 08:08:34
@SeriousGamer:
"KI Isten?
Más nem érdekel!
Lehetne, hogy 168 órán keresztül csak róla beszélünk?
Lehetne? (sajnálom skacok, de a többi nem érdekel, amivel vádoltok engem, vagy vádoljátok az én Istenemet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)"

Én szívesen beszélek veled Istenről "168 órán át."
A "Ki az Isten" kérdésedre a válasz ennyi: "az Isten szeretet" (Ján4:8)
Ha más valóban nem érdekel, akkor beszélj a szeretetről. Mit jelent számodra? Látod és érzed Isten folyamatosan feléd áradó szeretetét? Benne élünk és mozgunk, ahogy Pál mondta. Az emberek többsége mégsem veszi észre. A vallásokban keresik Istent és a szeretetet, és a műszeretet, amit a vallások adnak, gyakran vakvágányra viszi őket. Vedd észre a szeretetet Isten teremtésművében, engedd be a szívedbe, és akkor te is képes leszel szeretni másokat. A megosztottság, amit a rengeteg vallás előidéz, nem Istentől van, semmi köze a szeretethez. A legerősebb fegyverünk a szeretet, mert ez maga Isten, és neki senki nem tud ellenállni.

"vádoljátok az én Istenemet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)"
Amíg úgy érzed, hogy neked saját Istened van, addig tévúton jársz. Isten nem lehet senkié sem, a vallások azok, amik megpróbálják őt kisajátítani. Amíg az embereknek eltérő Isten-képe van, amit a vallások hoztak létre, addig nem képesek megismerni azt az Istent, aki mindenkié, aki maga a szeretet, és személyválogatás nélkül mindenkit szeret. Aki nem pusztítani akar, hanem kegyelmet adni.

Minden, ami nem szeretetből fakad, eltávolít Istentől. Amíg vitatkozol és megvédeni próbálsz egy hitnézetet és egy olyan Isten-képet, amit emberek hoztak létre, addig nem tudod megismerni magát Istent. Engedd, hogy Isten szeressen téged, és akkor megérted, mit jelent, hogy Isten szeretet. Akkor megérted, mit jelent szeretni másokat. Akkor megismered az Isten békéjét a bensődben, elcsendesedik az elméd, megnyugszik a szíved, és megérted, hogyan lehetsz boldog még rossz körülmények között is. Megérted, hogy minden ember méltó a szeretetre, és értelmetlen hitnézeteken vitatkozni, amik békétlenséget és szeretetlenséget gerjesztenek. Kövesd a szeretet útját, ha meg akarod találni Istent.
Kapcsold be a magyar feliratot a kis fogaskerék melletti ikonnal!   AAWA..
answers 2013.05.17 13:19:02
@SeriousGamer: Kedves Serious Gamer! Köszönjük, hogy indítottál egy web oldalt, ahol "reklámozod" ezt az oldalt. Ezáltal még több embernek segíthetsz, hogy rátaláljon erre az oldalra, és kiszabaduljon a szervezet rabságából.
answers 2013.05.18 19:39:00
@SeriousGamer: Kedves SG! Kiszabadulni (mint az igekötő is mutatja) nem "Hova? Mibe?", hanem "honnan", "miből" lehet. Akik felismerik az ŐT hazugságokat, kiszabadulhatnak az elnyomás alól, ami magában foglalja az elmekontrollt, az érzelmi, szellemi és lelki elnyomást egyaránt. Jézus Krisztus kortársai is felháborodtak, amikor Jézus azt mondta nekik, hogy szabaddá válhatnak, ha elfogadják és követik a tanításait. Köztük is sokan voltak, akik akkor és ott még nem érezték hogy rabságban vannak.
Annyi mindent szeretnék neked elmondani, de mivel nem akarsz velem beszélni, vagy ha mégis beszélünk, abból heves vita alakul ki, úgy döntöttem, inkább leírom mindazt, amit nem tudok neked szóban elmondani. Először is szeretném, ha tudnád, hogy én továbbra is szeretlek, és bár…..
answers 2013.05.17 13:28:04
@svtor: Sajnos egyenlőre semmilyen reakció nem jött a levélre. Lehet, hogy el sem olvasta. De tudom, hogy Istené a szabadítás. Nekem sem tudtak segíteni a rokonaim, több mint húsz évig semmit nem ért, amit mondtak. Most hálát adok érte, hogy mindvégig imádkoztak értem, és ennyi év után rendezni tudtuk a kapcsolatunkat. Bízom benne, hogy a fiammal is így lesz, ha nem is most.
answers 2013.05.18 18:03:49
@picket9: Kedves picket9. Köszönöm, hogy összegyűjtötted és bemásoltad ezeket az anyagokat ide. Így az olvasók láthatják, hogy nem néhány hitehagyott agyszüleménye az, hogy a Tanú tanítás csak addig tartja együtt a családot, amíg minden tag Tanú. Amint kiközösítés vagy elkülönülés történik, máris széthullik a család.
Ha megengeded, szeretném kimásolni az írást, és felhasználni egy másik oldalon, ahol több hozzászóló úgy nyilatkozott, hogy hazugság, hogy ez a tanítás szétrombolja a családokat. Nyilván nem ismerik, hogy valójában mit tanít a szervezet. Megengeded, hogy felhasználjam ezt az anyagot?
answers 2013.05.18 18:51:39
@picket9: Köszönöm!
Kedves Johnny! Bár már megköszöntem, újra köszönöm neked azt az időt és energiát, amit a blogra fordítasz, és kérlek add át ezt azoknak is, akik a fordítással segítenek, hogy az angol nyelvű anyagokhoz is hozzá juthassunk. Nekem sokat segített, amikor szükségem volt…..
answers 2013.05.12 11:50:49
@névtelenül: Köszönöm.
Hát igen, nyitottság. Ők pont azért Tanúk, amiért én is az voltam. Nem voltam nyitott, és elfogadtam, amit mondtak, anélkül hogy alaposan utánanéztem volna. A régi hozzászólásaimból látszik, hogy az ébredésem után először úgy tűnt, a keresztény úton maradok, de aztán észbe kaptam. Csöbörből vödörbe? Előbb talán körül kéne nézni. Ha keresztény leszek, akkor azt tényleg meggyőződésből tegyem, és ne azért, mert megint gyorsan elhiszek valamit, ami szimpatikus, és aztán mindent azon keresztül látok. A JT szemüvegtől megszabadultam, nem akarok másikat felvenni.
answers 2013.05.12 11:52:35
@Volt Tanú: Köszönöm, bár én ezt nem mindig érzem így. Néha bűntudatom van a kételyeim és a kérdéseim miatt. Ez talán még a Tanú-beidegződés.
answers 2013.05.12 22:35:56
@névtelenül: Ámen! És köszönöm.
Egyébként érdekes, hogy alig egy-két órával ezelőtt ugyanez a Biblia vers jutott eszembe, hogy aki keres, az talál. :)
Szervusztok! Picit gondolkodtam a tegnapi napon és eszembe jutottak olyan dolgok amit jobb ha ki adok magamból mert ha magamban tartom őket, akkor csak őrlődöm idegileg.12 évig nyomorgattam magam azzal a tévhittel hogy a JT egyház az egyetlen ami az igazi vallás és tényleg szeretet van…..
answers 2013.05.11 19:25:29
@Draven87: Ez sokunkkal így volt, annyi terhet vállaltunk fel, "hála a buzdításnak", hogy némelyikünknek az ittlevők közül az egészsége is ráment. Emlékszem, hogy amikor vállaltam kisegítő úttörő szolgálatot, annyira kimerült voltam a hónap végére, hogy elestem minden ok nélkül. Ez kétszer is előfordult, és még büszke is voltam, hogy az ördög annyira ellenem van, amiért úttörőzök, hogy biztos ő okozta, hogy elessek. Közben meg olyan túlhajszolt voltam, hogy alig láttam a fáradtságtól, de az "agymosott" agyammal ezt fel sem fogtam.
Kedves Johnny Joker! Engem Draven87-nek hívnak és látom egy dologban egy húron pendülünk. Ez pedig a JT ( vagy hogy érthető is legyen Jehova Tanúi de a könnyebbség kedvéért és az én belső lelki egyensúlyom megőrzése végett csak JT rövidítést használnám). A történetem…..
answers 2013.05.09 17:46:20
answers 2013.05.09 18:43:41
@névtelenül: Biztos, hogy nem neked szánta. :D
De a szívből jövő buzdítás mindig jól jön. :)
Please feel free to be offtopic.....
answers 2013.04.28 20:39:42
@Niro: "Ha heti 5 órán keresztül ilyen szövegeket kell magolni, csoda hogy van még épelméjű köztük."
Szerintem nincs köztük épelméjű. Akik meg még félig épelméjűek, ők azok, akik kijönnek közülük.
Tisztelt Johnny Joker! Köszönöm válaszát, egyben elnézését kérem, hogy "felületesen" olvastam el blogjukat. Bár azt hiszem, hogy ez a tényeken mit sem változtat. Előzetesen azért szeretném, ha tudná, Én gyermekkorom óta ismerem a Jehova tanúit, konkrét véleményem pedig az,…..
answers 2013.05.09 08:04:41
@kingdom: Szia kingdom! Örülök, hogy itt vagy, láttam, milyen nagy fába vágtad a fejszéd (a könyv).
Valójában csak véletlenül keveredtem ide újra, de aztán találtam néhány érdekességet, és itt ragadtam olvasgatni.
Isten áldjon és segítsen továbbra is!
answers 2013.05.09 08:11:17
@Volt Tanú: @kingdom: Közben beleolvastam a hozzászólásaitokba. Nem tudom, tudtok-e róla, hogy már Magyarországon is működnek házi gyülekezetek. Kihangsúlyozom, hogy ezek nem házi csoportok, hanem házi gyülekezetek. Nem tartoznak semmilyen "nagy" gyülekezethez. Frank Viola könyvének magyarországi megjelenése előtt is már voltak ilyen gyülekezetek, azóta pedig tudtommal még több jött létre.
answers 2013.05.09 10:42:22
@kingdom: Örülök. Isten áldja meg a munkátokat!
- 66 -7. ÖsszegzésÚgy gondolom most 30 éves fejjel, hogy egy túlkapásokra is hajlamos szervezet, túlkapásokra is hajlamos tagjának a családjában nőttem fel, és nem tudtam megfelelően kezelni ezt a helyzetet.Nagyon hálás vagyok Jehova Tanúinak sok mindenért, elsősorban azért, hogy…..
answers 2013.05.09 08:28:19
Spiritual abuse keresztenylelkiabuzus.blogspot.ro/

Megdöbbentett az utolsó fejezet mondanivalója. Most jöttem rá, hogy valójában én is bántalmaztam szellemileg (vagy lelkileg) a gyerekeimet, amikor csupa jó szándékból rájuk akartam erőltetni a hitnézeteimet. Egy újabb fájdalmas felismerés. :(
answers 2013.05.09 10:41:17
@karalabe4: Teljes mértékben igazad van. Tanulnunk kell a múltban elkövetett hibákból, hogy ne kövessük el őket újra.
Nehéz nem hibáztatni magam, mert én neveltem bele a fiamat ebbe a hazug, képmutató vallásba, és ezért könnyen úgy érezhetem, hogy az én hibám, hogy most nem beszél velem. De ha józanul átgondolom, akkor azt tettem, amit akkor a legjobbnak véltem, tehát irreális lenne azért hibáztatni magam, mert a tőlem akkor telhető legjobbat és legtöbbet tettem és adtam.
... még igazán nem mondtam ki a "boldogító nem-et" JT.-ra,de ott legbelül érzem, hogy valami nincs rendjén. Voltak nagyon rossz tapasztalataim, többször álltam már talpra és álltam vissza a sorba a robotok közé. Mára már elfogyott az erőm, de még hordozom a nevet. Mit…..
answers 2012.05.29 17:35:12
@szehenza: @sefatias: @bereabeli: @reboot:
Ha érdekesnek találjátok az írást, érdemes letölteni az írás végén levő részletesebb tanulmányt is. Nagyon érdekes dolgokat ír.
answers 2012.05.29 18:19:25
@bereabeli: Engem pont azért zavar a válás kérdésének az a magyarázata, miszerint Jézus szavai alapján csak a paráznaság ad okot a válásra, mert ez a magyarázat nincs összhangban Isten szeretetével. A szeretet Istene miért kényszerítene pl. egy bántalmazott személyt egész életében együtt élni bántalmazójával? Vagy ha megengedi az elkülönülését, ahogy a Tanúk tanítják, de nem engedi meg az újraházasodását, azzal egyedüllétre kényszeríti talán egész életére. Márpedig a társ iránti vágyat Ő helyezte az emberbe, tehát ez megint ütközik Isten személyiségével, és a Biblia összhangjával.
answers 2012.05.29 18:29:03
@sefatias: Sajnos, nem csak a Tanúk vannak ezen a nézeten a válást illetően. Az ismert egyházak tudtommal mind ezt tanítják. Akinek nincs komolyabb házassági problémája, az könnyen mondhatja, hogy ez így helyes, de aki belekerül egy igazán rossz házasságba, amit bárhogy próbálkozik, nem tud jobbá tenni, azt komolyan elgondolkoztatja ez a tanítás, hogy hol van ebben Isten szeretete? Nem akarok ürügyet találni, hogy kibújjak a házasság kötelékéből, de egyszerűen nem tudom elhinni, hogy a szeretet Istene arra kényszerítené az ő szeretett gyermekeit, hogy pl. egy bántalmazó kapcsolatban éljenek.
Kérdés Miért tartanak Jehova Tanúi titkos összejöveteleket, és titkos előadásokat, amiről azt akarják, hogy senki se tudjon? Ha minden a Bibliáról és Isten szolgálatáról szól, akkor miért kell ezt titokban tartani? Válasz Sajnálom, de azt hiszem, félreinformálták önt.…..
answers 2012.05.23 19:31:38
@sefatias: Szia, Sefatias!
Írtam neked privátban.
Új világ és a többiek. Mindenki aki Tanú gondolkodott ezen a kifejezésen új világ. Vajon milyen lesz? Olyan, mint amit a kiadványaik képein ábrázolnak? Mindenki együtt az állatokkal a földön ülve és gyümölcsöt eszegetve él nagy-nagy boldogságban? Grillezni nem fognak igaz?…..
answers 2012.05.10 15:24:44
@Ping-Pong: Köszi az írást. Én még nem látok tisztán a témában, az alvást azért írtam, mert szerintem ez azt mutatja, hogy Krisztus megváltó áldozata után nem a halál ragadja el az embert. Ezért írnak a levelek onnantól kezdve a hívők elalvásáról, és nem pedig a haláláról.
Egyébként volt két újjászületett hívő a családunkban, mindketten szó szerint elaludtak a halálukkor. A nagymamám tudta, hogy meg fog halni, és békésen fogadta a tényt. A másik személy anyukám férje volt, ő egyszerűen este lefeküdt aludni, reggelre már nem élt. Az orvos, aki megnézte, azt mondta, egyáltalán nem szenvedett.
answers 2012.05.10 18:21:34
@Gab1985: "Én még ilyen gyogyós társaságot életemben nem láttam"
"Természetesen Jézust mint megváltót be kell fogadni a szívünkbe!"
Ha tudod, hogy Jézust mint megváltót be kell fogadni a szívünkbe, akkor tedd is meg, és azután nem fogod gyogyós társaságnak nevezni azokat, akik tévúton járnak, és segítségre szorulnak. Még jó, hogy Jézus Krisztus nem úgy tekint rájuk, mint te.
answers 2012.05.10 18:27:55
@csutika77: Nem csípi a gyogyósok társaságát. :D
Ki nevezi ki a testvéreket? A szent szellem, vagy a Társulat? Az elmúlt 20 évben feltűnt, és elgondolkodtatott egy fontos dolog. A kisegítőszolgai, és véni kinevezések mögött ki és mi áll valójában. Sajnos azt kellett tapasztalnom,hogy az esetek többségében nem a szakmai…..
answers 2012.05.10 12:29:01
Szent Szellem elleni bűn.
"6 Csak Isten tudja, hogy egy ember megbocsáthatatlan bűnt követett-e el."
(Őrtorony 1992. 9/15 Jehova bővelkedik a megbocsátásban, 5. bekezdés.)

Aki olvassa a Bibliát, mindenki tudja, hogy a Szent Szellem elleni bűn megbocsáthatatlan. És ahogy az Őrtorony kijelenti, csak Isten tudja, hogy egy ember ilyen bűnt követett-e el, mi nem vádolhatunk meg senkit azzal, hogy Jehova nem fogja megbocsátani a bűnét.
Miután férjemtől megvonták a kisegítőszolgai kinevezést, ez az igazságtalanság nagyon elszomorította. Ebben az időben volt egy vén a gyülekezetünkben, aki mindkét hétköznapi összejövetelen kb. fél órával a vége előtt felállt és hazament, mert munkába kellett mennie. Ez a férjemet egyre jobban bosszantotta. Nem értette, hogy lehetett kinevezni vénnek olyan személyt, aki ennyire rossz példát mutat a gyülekezetnek. Néha még a szolgálati összejövetel programpontjait is felcserélték miatta, hogy miután megtartotta a neki kiosztott, miatta előrehozott programot, haza tudjon menni. Ekkor kezdett el a férjem arról beszélni, hogy nem lehet, hogy ilyen személy a Szent Szellem által lenne kinevezve, hiszen nem felel meg a követelménynek, hogy példamutató legyen. Ezzel elindította a lavinát. Meghívta az elnöklő vént a házunkba, és csak neki, bizalmasan, feltárta ezt a problémáját, hogy hogyan lehet vén olyan személy, aki az összejövetelek látogatását illetően rossz példát mutat. Hiszen neki fontosabb a munkahelye, mint az összejövetel. Ha egyszerű hírnök lenne, ez nem lenne probléma, de hogyan lehet, hogy Szent Szellem által kinevezett vén legyen egy ilyen személy. A vén végighallgatta a férjemet (ismétlem, hogy nem pásztori látogatás volt, bizalmas beszélgetés), és a következő héten a férjemet behívták a kisterembe. Ott elismételtették vele, hogy szerinte ezt a vént nem a Szent Szellem nevezte ki. (Kedves elnöklőnk a bizalmas megbeszélés információit nyilvánvalóan megosztotta véntársaival.)
Néhány hét múlva a férjemhez odajött két vén a gyülekezetben, és vészjósló hangon közölték vele, hogy meg kell majd jelennie egy bíróin, mivel Szent Szellem elleni bűnt követett el, amikor ki merte jelenteni, hogy azt a bizonyos vént nem a Szent Szellem nevezte ki.
A drága, Szent Szellemtől kinevezett véneink még azt sem tudták, hogy Szent Szellem elleni bűnnel nem vádolhatnak meg senkit.
answers 2012.05.10 12:43:58
@reboot: :))
A történet vége, hogy egy másik gyülekezetben volt a férjemnek egy idős vén ismerőse, és elmentünk hozzá tanácsot kérni. Mi is, és a gyülekezetben a barátaink is tisztán látták, hogy a vének minden áron ki akarják közösíteni a férjemet. A másik gyülekezetbeli vén tanácsokat adott a férjemnek arra vonatkozóan, hogy viselkedjen és mit mondjon a bíróin. A bíróin már fel sem merült a Szent Szellem elleni bűn vádja, nyilván időközben értelmiségi vénjeink felvilágosítását kaptak a témában, így másképpen megfogalmazott vádpontokkal álltak elő. A férjem megfogadta a tanácsokat, és így nem sikerült a kiközösítése, de feddést kapott, és azt mondták, nem szólhat hozzá az összejöveteleken bizonytalan ideig. Majd amikor a vének jónak látják, szólni fognak, ha már újra hozzászólhat.

A "szerető, Szent Szellemtől kinevezett pásztorok" munkájának eredményeképpen a férjem néhány hónapig még járt gyülekezetbe, azután teljesen elmaradt. Abbahagyta sajnos nemcsak a kiadványok, hanem a Biblia olvasását is. A mai napig úgy gondolja, hogy őt Jehova nem szereti, és meg fog halni az ítéletkor.
Érdekes módon mégis a mai napig rabságban tartja a szervezet tanítása, és még mindig hisz benne, hogy ez az egyetlen igaz vallás.
Egy élet, egy rossz döntés! Hol is kezdjem... talán 12 éves voltam amikor a Tanúk becsengettek hozzánk. Mi szívesen fogadtuk Őket hisz Istenről beszéltek ( az rossz nem lehet gondoltuk ). Tanulmányozás elkezdődött, majd lassan a gyerekeket is oda ültették, oda ültünk.Később…..
answers 2012.05.08 21:45:50
@Prof.Silverman: Bárki képes a megtérésre, akit Isten kiválasztott és vonz.
Igazad van, Jézus Krisztus új tanítást hirdetett. Ő volt az, aki az újszövetséget hozta (mint a nevében is benne van, hogy új). Ő volt az, aki tanította és be is mutatta Isten mélységes, feltétel nélküli szeretetét irántunk, emberek iránt, és ő volt az, aki megmutatta és elmagyarázta, mit jelent Isten kegyelme. Ez merőben ellentétes volt az akkori vallástanítók tanításaival.
Fogadd el Isten szeretetét és kegyelmét, és ne vallást akarj létrehozni. Isten nem foglalkozik sem a régi, sem az új vallásokkal, ő egyénileg foglalkozik mindenkivel. Nem vallásszervezeteken keresztül juthatunk Istenhez, csakis Jézus Krisztuson keresztül. Ha te úgy gondolod, hogy több van belőle, akkor imádkozz érte, hogy megtaláld az igazit, aki az út, az élet és az igazság. Belőle csak egy van, és ma is él.
Mi lesz a csapattal???? Ha valóban az a helyzet, hogy a szervezet a végét járja, mi lesz a tagsággal, és azokkal, akik egész életüket erre az ügyre tették fel??? Netán sokan véget vetnek életüknek az elkeseredettség és a bánat miatt? Vagy az ügyesebbek, akik mindig üzletet…..
answers 2012.05.06 21:20:03
@karalabe4: Sajnálom, ezek alapján amit írtál, tényleg másképp fest a helyzet. Sajnos a tapasztalatok szerint akik hajlamosak a szeretetlen és bántalmazó viselkedésre, azokat a JT tanítások csak megerősítik ebben.
answers 2012.05.06 22:10:24
@osszhang: Nem tudtam, hogy nem Magyarországról írsz. Hát ha itt olvasgatsz néhány olvasók által beküldött cikket és a kommenteket, elég siralmas képet fogsz kapni a magyar gyülekezetekről, és sajnos ez a valóságot tükrözi. A gyülekezetek nagy részében nincs igazi szeretet, legfeljebb képmutató szeretetet. A vének kiskirálykodnak sok helyen. A problémákkal küzdő testvéreket nem támogatják, hanem igyekeznek megszabadulni tőlük, akár úgy hogy folyamatosan piszkálják, bántják, míg végül nem lesz kedve gyülekezetbe menni, aztán megkritizálják, hogy gyenge a szellemisége, és ha lehetséges, ha találnak rá okot, még bírói elé is viszik az ilyen embereket, ahelyett hogy szeretetteljes segítséget és támogatást adnának, a krisztusi minta szerint. Ha elmennek az elkóborolt juh után (ami ritka), amikor megtalálják, nem a karjukra veszik, hogy visszavigyék a nyájhoz, hanem jól megrugdossák, hogy nehogy véletlenül is visszamenjen magától......
Nem írok többet, nagy vonalakban ez a magyar helyzet.
answers 2012.05.07 12:34:53
@reboot: @osszhang: Egyetértek veled reebot. Ilyen kezdeményezések Magyarországon is voltak és nyilván vannak és lesznek is. De ennek sosem a szervezet megreformálása az eredménye, hanem az, hogy a felébredt tagok vagy önként hagyják el a gyülekezetüket, vagy kirúgják őket. Ezekről terjengenek aztán a "rém"-történetek, hogy micsoda szakadár csoportot hozott létre az ördög, de bezzeg Jehova gondoskodott róla, hogy a szervezet meg legyen tisztítva. Én is hallottam ilyen történetet, egy közeli városban is történt ilyen évekkel ezelőtt. Még az utazó szolga is beszélt róla. Persze a tanulságot is elmondta, aminek a célja szokás szerint a megfélemlítés volt, hogy mennyire vigyázni kell még a gyülekezeten belül is, hogy milyen társaságot választunk, és ha valakinél észrevesszük, hogy olyan dolgot mond, ami nincs összhangban a társulat tanításaival, az ilyennel ne tartsunk kapcsolatot.
Az idézett cikkrészlet innen származik, és azt az adventistáktól átvett, az Őrtorony Társulat által is tanított eretnekséget cáfolja, miszerint Jézus Krisztus azonos Mihály főangyallal. J. Mark Martin volt adventista pásztor ezt állítja, hogy: „Az eredeti adventista úttörők…..
answers 2012.05.04 14:49:28
@answers: Bocs, lehagytam egy kérdőjelet, ami miatt félreértheted. Helyesen:
Nem tűnt fel, hogy a JT vallásszervezet is meg van említve a videóban??
answers 2012.05.04 19:58:05
@karecsi: Az ingerültség és csalódottság érzése természetes, amikor ráébredünk, hogy félrevezettek és becsaptak minket. De ha Istent szereted, akkor azáltal, hogy el tudsz szakadni a Tanúk tanításaitól, sokkal közelebb fogsz hozzá kerülni, sokkal jobban meg tudod őt ismerni. Csodálatos kijelentéseket tartalmaz a Biblia, amiket a Tanúk nem látnak, nem értenek, hiába olvassák a Bibliát, mert a beléjük sulykolt emberi tanítások elfedik előlük az Istentő, jövő igazságot. Bízz Istenben, sokkal jobb dolgot készített számodra, mint amit el tudsz képzelni. Csak tarts ki mellette, és bízd rá magad.

1Kor 2:9 Hanem, amint meg van írva: Amiket szem nem látott, fül nem hallott és embernek szíve meg se gondolt, amiket Isten készített az őt szeretőknek.
answers 2012.05.04 20:08:14
@bornagain: Ok. Remélem, azért nincs túl nagy gond nálad. Erőt és kitartást kívánok.
Vajon mi ösztönzi Jehova Tanúit arra, hogy éveken át kitartóan részt vegyenek sokszor fárasztó vallásos tevékenységekben, akkor is, ha semmi örömöt nem találnak bennük? Ha megkérdezzük őket, azt fogják mondani, hogy a szeretet (Isten és embertársaik iránt). Ez részben igaz…..
answers 2012.05.02 17:40:04
@szehenza: :))))
Bocs, de annyira aranyos a kérdésed, hogy nem álltam meg nevetés nélkül.
answers 2012.05.02 17:42:33
@szehenza: De ezt szerintem neked kell átgondolnod, és biztos, hogy rá fogsz jönni a válaszra. Mi lett az eredménye annak, hogy kijöttél onnan? Rosszabb, vagy jobb most, hogy érzed? Elhagytad Istent, vagy jobban megismerted? Ha átgondolod ezeket meg még ami hasonló kérdések eszedbe jutnak, akkor meg fogod kapni a választ.
answers 2012.05.02 18:06:53
@metanoia: Igazad van!
És akkor még ott van a hála érzése, mert vagyunk itt többen a blogon, akiknek eleinte valóban sokat segítettek jó irányba változtatni az életén a Tanúk tanításai. Ez viszont egy idő után oda vezetett, hogy már nem vettük észre a "búza közt a konkolyt", a káros tanításokat a jók között. Sokat gondolkoztam, hogy hogyan voltam képes elküldeni itthonról a saját fiamat, és most már tudom, mi volt az oka. Egy szeretet nélküli családból kikerülve jó néhány családi csalódás után a Társulat kiadványai a családi életnek olyan oldalát mutatták be, amiben soha nem volt részem. Amikor alkalmaztam a saját családomban a tanításokat, tudom, hogy jobb anya lettem, mint amilyen egyébként lettem volna. Emiatt viszont elvakultan kezdtem követni a tanításukat, és nem vettem észre, amikor az már nem jó irányba vitt.
Na és persze meghallani, megérezni a Szent Szellem vezetését, amikor a fejünk tele van a Tanú tanításokkal....hát az nem igazán lehetséges, szerintem.