Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sarkalatos hozzászóló

0 bejegyzést írt és 524 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár a II. kerületi időközi országgyűlési választás érvénytelenségéről nem a köztévé Híradója tehet, valószínűleg egy kicsit ők is hozzájárultak ahhoz, hogy a választóknak elmenjen a kedvük ettől az egésztől. A szombat esti fél nyolcas Híradóban ugyanis egy az egyben…..
Lehetetlen eldönteni, hogy melyikük a szánalmasabb: Fekete Pákó, aki beszart Joshi Barath és Cooky közé, vagy Hajdú Péter, aki ezzel fos sztorival promózza az amúgy tényleg béna műsorát. ..
...mondta Göbi, a motordoktor, amikor az alábbi berendezés működéséről szóló videót elküldtem a szerkesztőségi levlistára - és azt hiszem, a legtöbben a lelkünk mélyén hasonlóan gondolkodunk. A Cordon ugyanis egy traffipax, pontosabban egy több célpontot egyszerre figyelni,…..
Sarkalatos hozzászóló 2011.11.06 11:10:14
@determ: az anyagi helyzettel arányos büntetés az a közmunka, csak a cash jobban kell, elvégre munkaalapú társadalmat építünk, az meg sokba' van.

Egyébként a faszom kivan a házmesterekkel meg az ÁVH-sokkal, piszok nagy energiákat fektetünk a "közlekedésbűnözők" elleni harcba, miközben a bűnöző életmódot élő személyeknek nincs semmi félnivalója. Az orwelli világ nem önmagában szörnyű igazán, hanem hogy ennyi híve van.
Valamikor 1981-ben, a 18 éves James Alan Hetfield meglátta Lars Ulrich 17 éves dán fiatalkorú hirdetését az egyik helyi újságban, és válaszolt rá. Kb. ilyen egyszerűen alakult meg a Metallica, igaz, az első találkozás után kellett még pár hónap, mire ’81 októberére…..
Amikor Ördög Nóra Grace Jones-jelmezben jelent meg az X-Faktor színpadán szombat este, már tudtam, hogy kiváló kis műsor elé nézünk, hát még akkor milyen gyermeki öröm töltötte el szívemet, amikor a narancssárga úszósapkára (ő mondta, nem én) hajazó, testhezálló ruhában…..
Sarkalatos hozzászóló 2011.10.31 15:08:33
@kridli: a rockba belefér a hamis ének, csak a hangszerek legyenek behangolva. Ami nem fér bele, az a zsürinek / sajtónak / könönségnek való mindenáron megfelelni vágyás. A rocker az azt játssza, ami benne van, akinek meg tetszik, az megveszi, akinek nem tetszik, az meg dugja fel magának, nálam legalábbis ez a r'n'r, nem a gesztipéter nevű szélhámos.
Sarkalatos hozzászóló 2011.10.31 15:23:16
@proskit: van, akinek a rockzene nem egy szórakoztató műsor, hanem az élete. Nekem 23 éve, ha jól számolom, a Beatricével kezdődött minden. 10 éves voltam, amikor először elmentem egyedül egy koncertre (Akela). Én a Szíjjártó-frizurás nyálrockereket krokodilok közé dobnám, nem a színpadon ugráltatnám.
Sarkalatos hozzászóló 2011.10.31 15:32:23
@PCampbell: csakhogy egy Bono megteheti, hogy befutott zenészként hozzányúl más számához, Kovács Jankó viszont tegyen le valami önálló produkciót az asztalra, ha ki akar lépni a rivaldafénybe, különben sosem lesz több egy beidomított majomnál, akin nagyokat kacag a tévénéző otthon a melegítőben, szotyival, tötyivel tele a szájában.

U2 & The Boss - Stand by Me:
www.youtube.com/watch?v=qHNbvIplvVQ
Zuzanna Ginczanka és Juliusz Slowacki lengyel költők. Zuzanna Ginczanka (1917-1944) mindössze 27 éves, amikor évekig tartó bujkálás után szállásadója feljelenti, és a zsidóüldözés áldozata lesz. Verse a nagy lengyel nemzeti költő, Juliusz…..
Hoffmann Rózsa szerdán prezentálta az új köznevelési törvényt, amelyet - csodák csodája - nem dobtak vissza Orbánék. A törvény részletei itt olvashatóak, egy bekezdést emelnék ki a sajtótájékoztató szövegéből: "A szakszervezetek azon félelmeire reagálva, miszerint…..
Sarkalatos hozzászóló 2011.10.27 21:46:55
@Sátán meg a Jocó: elolvasni sem érdemes. Ne arra figyelj, amit mondanak, hanem arra, amit tesznek. Vagy csak nézz végig az arcokon, ha nem tudod kivárni.
Sarkalatos hozzászóló 2011.10.27 22:29:35
@martonx:

"1. Tankötelezettség korhatárának leszállítása

Én a 8 elemihez és egy szakmához kötném a tankötelezettséget (kivéve persze a szellemi fogyatékosoknál). Természetesen szétválasztva a 25 éves orkot a 12 éves kislányoktól, a körülmények egyre katonásabbak lennének a bukások számával. A korhatár csak maszatolás, hegesztés. Az iskola célja az életre felkészítés, nem a gyerekkor kitöltése. Akinek nincs szakmája, az annyit is ér a mai világban.

"2. Pedagógusok elbocsátása"

Teljesen abszurd. 20 főben maximálnám az osztálylétszámokat. Ha erre nincs pénzünk, akkor fogadjuk meg Kövér vagy Kuncze tanácsát.

"3. Iskolabezárások"

Ha campusos-iskolabuszos rendszer akarnának a mostani helyett, az rendben volna, bár egy Klebelsberg-programnak jobban örülnék. De spórolási célból iskolát bezárni hágai történetnek kellene lennie.

"4. Finanszírozás
- Egész napos iskola: + 45 milliárd
- Iskolás fenntartása 2015-ig: + 136 milliárd
- Minden napos testnevelés 2015-ig: + 82 milliárd
- Tornatermek építése 2020-ig: + 224 milliárd
- Pedagógus-életpályamodell 2013-2015: +381 milliárd"

Ez mind rendben van, ha a részletek nem verik keresztbe. Vagy hogy nem valósulnak meg pénzhiány miatt. Szócskának a napi testnevelés ügyében Hoffmann mellé kellene állnia, mert ezt is le fogják darálni 82 milliárdos megtakarításra hivatkozva.

Megjegyzem, Szócska maradt számomra az egyetlen, eddig vállalható arc a kúrmányból.
Sarkalatos hozzászóló 2011.10.28 00:49:55
@tesz-vesz: oké, majd szólj, ha a Cigány átutalta a plusz százmilliárdokat az iskoláknak, meg amikor a fizikatanár hallgatók focicsapata elpicsázta a kémiatanárokét a KLTE házidöntőjében.
Munka törvénykönyve: "142/A. § (1) Az egyenlő, illetve egyenlő értékűként elismert munka díjazásának meghatározása során az egyenlő bánásmód követelményét meg kell tartani. (2) A munka egyenlő értékének megállapításánál különösen az elvégzett munka…..
Sarkalatos hozzászóló 2011.09.28 20:04:46
@Winston Smith:

"Magyarország a rendszerváltás óta az idetelepülő multiknak nagyon komoly társaságiadó-kedvezményt adott, amely hátrányosan érintette a magyar vállalkozásokat, ugyanakkor az évek során kiderült, hogy ezek a bevételek hiányoznak a költségvetésből. Ilyen szempontból az Orbán-kormány különadója megalapozott – mondta a Figyelő csütörtöki számában megjelent interjúban Bunna Gyula, a PriceWaterhouseCoopers (PWC) üzleti tanácsadási részlegének igazgatója."

www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/a-multik-nagy-adokedvezmenyeket-kaptak-igy-a-kulonado-indokolt-338147

A különadót ugyebár nem a gyártó cégekre tették rá.
Sarkalatos hozzászóló 2011.09.28 20:36:26
@Winston Smith: sajnos ezek az adatok kb. titkosak ("üzleti titok"). Ha nem így lenne, egy perc alatt tudnám hozni a példát, vagy te hoznád két perc múlva a cáfolatot. Életszerűtlennek tartom, hogy az egy forint haszonért a saját anyját eladni kész teszkó ebben az outsourcingolt világban ne markolt volna fel minden elérhető segélyt. Közvetett bizonyítékként beérem a PWC-s faszi kijelentésével és a szakszis vezetőnek írt, cáfolatot nem tartalmazó válaszlevéllel, adalékként pedig a teszkós jogász által írt munka törvénykönyvével.
Sarkalatos hozzászóló 2011.10.27 20:53:44
@Horizont: nem úgy volt, hogy még Kósa "Superman" Lajos is fontolgatta, hogy lehajol azért a pármilláért, amit két hétvége papírmunkáért kiosztogatnak negyvenezer népszámlálónak?
Alighanem más nem is hiányzott a mai napból....A Keresztény Civil Szervezetek 5. Országos Fóruma, Parlament. Harrach Péter csepegtetett a hamarosan elkészülő családvédelmi törvényből, amin a KDNP dolgozik.A törvény a szokásos bebetonozott lesz: "Évtizedekre határozza meg a…..
Megkezdődött a Hagyó-féle bűnszervezet büntetőperének iratismertetése, így gyorsan meg is kezdődött a szivárogtatás. Minden napra jut egy-egy igazi fincsi szkennelt anyag, nagyon szépen köszönjük, csak így tovább! A 45 ezer oldalnyi nyomozati anyagból kiszivárgott 0,00001% is…..
  Sorra hallgatja ki a Központi Nyomozó Főügyészség az ál-Semjén Zsolt (ma reggelre törölt) Twitterének követőit – a nyomozók így próbálnak nyomára jutni annak, ki írhatta nem túl eredeti ötlet alapján a nem túl vicces bejegyzéseket. A tegnap még…..
2010. április: Véget vetünk az elmúltnyolcévnek, bizalmat szavazunk a NER-nek, Orbánnak, az új gazdaságpolitikának, Matolcsynak, a fülkeforradalomnak. Lecseréljük a szocialista sleppet a fideszes-kádéenpés sleppre. A központi költségvetés nettó adóssága: 18 104 milliárd…..
Sarkalatos hozzászóló 2011.10.18 17:10:18
@majomkutya:

Akkor itt egy hevenyészett hatpontos sarkalatos csomag:

1.) Kommunizmus leépítése: pályázatok, ár- és kamattámogatások eltörlése, nyugdíjplafon, természetbeni segílyezés (helyi beszállítókkal)

2.) Választói idiotizmus kiküszöbölése: lusztráció a mai nappal osztályvezetőtől fölfelé, adócenzus, családi választójog (gyerekek után is)

3.) Adóváltozások: 15% egységes áfa, ingatlanadó; munkát terhelő adók, jövedéki adók, csipszadók, kisadók beszántása, külföldi K+F munkahelyek és 2 munkahelyenként egy dolgozó előzetes szerződés szerinti idehozása

4.) Oktatási intézkedések: ingatlanadó x%-át automatikusan megkapják a képző intézmények, Klebelsberg-rendszer adoptálása

5.) Népjóléti intézkedések: erőszakos bűncselekmények 100% közeli felderítése, szabálysértési retorziók mérséklése

6.) Decentralizálás: kormányzat, országos intézmények szétszórása a megyeszékhelyekre, önkormányzatoknál maradó adó növelése

Rövidtávú forrás: ld. 1. pont (1000-1500 milliárd forint) + ingatlanadó. Ha kevés, akkor marad az izlandi út, működik (még ugyanennyi pénz).
Sarkalatos hozzászóló 2011.10.19 02:13:30
@roxxtar: hagyjuk már a rizsát a visszaerősödő forintról. 2004 óta annyival volt több az inflációnk az ejrózónáénál, ami ma úgy 400 forintos ejrót indokolna. Ez baszta haza az exportunkat, és járatta csúcsra az importot, és ekkora devizaadósság mellett sajnos nem is tudnánk leértékelni a forintot, pontosabban az is baj lenne.

Ha 400 forint lenne az ejró, akkor egyharmados árelőnye lenne a hazai exportnak, és ugyanekkora árhátránya az importnak. Kimondottan üdvös jelenség lenne. Sajnos amíg a D-209-es elvtárs beszélt a forint ócsításáról, addig évtizedes távlatban tette lehetetlenné azt az ő kurmánya is, meg a Böszmané is.
Sarkalatos hozzászóló 2011.10.19 12:00:33
@Én is akarok kommentelni: hja, ócsult is a forint, kósaszíjjártó meg minden.
Zeroval sírva vertük a fejünket az asztalba (természetesen nem ABBA !!), hogy nem indultunk a kormányablak-dicsőítő pályázaton legalább a négyéves lányom egyik rajzával. Egy absztrakt mű + áhítatos arc + némi rizsa = tuti siker. Bár Zero rosszmájúan megjegyezte, hogy szerinte a…..
A héten Szarvas Ferenc, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója is elismerte, hogy a vasút ma drága és hogy majdnem annyiba került egy utazás vonattal, mint kocsival. Ezt az állítást mi is meg tudjuk erősíteni, s akkor fel is tennénk a kérdést: Vajon jó ötlet lenne -e az…..
Vastagbőr Meghekkelt közlemény 2011.10.14 17:31:00
A mai nap legjobb sztorija: MTI 2011. október 14., péntek 12:31 Jobbik: a mindenkori magyar átlagfizetést kapják a parlamenti képviselők! A Jobbik szerint az országgyűlési képviselők havi bruttó jövedelmének meg kellene egyeznie a mindenkori magyar átlagfizetéssel, ami a…..
Sarkalatos hozzászóló 2011.10.16 00:14:26
@remiz: az meg még rosszabb, ha valakinek ez nem tapasztalati tény, hogy mindenki egyformán értékes, hanem tapasztalatai és főleg az őt megbízó Zemberek ellenére megcélzott irány.
Sarkalatos hozzászóló 2011.10.16 00:17:13
@¦卍®Ξ™: nem rászisták, mert bibsivel viszont dugig van a szerkesztőség, vagyis kompenzálják azt, hogy Kolompár Renátójuk meg nincs. Mivel a zsidókból hatmilliárdan haltak meg, cigányok közül meg a Btk. mai állása szerint talán egymillióan, ezért bőven korrekt faji arányokat tartanak fenn.
Hadd kezdjem egy igazán sokkoló adattal, amit az origo.hu-n olvashattunk: 2012. január 1. után Magyarországon 55 különböző jogcímen szedhetnek be adót, miközben a Fidesz kormányra kerülésekor még csak 52 adó volt. És azt ígérték, hogy csökkentik ezt a számot... "A…..
Sarkalatos hozzászóló 2011.10.16 21:06:43
@B.GY.: én meg karakterenként 10 forintra vágnálak meg, amikor blogolsz. Gondolom, ha van egy 300 rugós géped, meg hozzá havi tízért internet, meg áramszámla, akkor telik erre is, kivéve, ha elcigized, eliszod, eldrogozod, elkurvázod, vagy más faszomságra költöd a pénzed, de akkor meg ne is sírj. Akinek meg nem telik fórumozásra, az ne fórumozzon.
Ez az! Megcsináltuk! Csak így tovább! Nem szabad félúton megállni, nyomulni kell tovább: Helló harmadikosok, helló másodikosok, helló elsősök, szervusztok nagycsoportosok! Meghoztuk a friss, ropogós preambulumot! Nem elég, nagyon nem elég csak a negyedikesek felvilágosítása.…..
  Szerkesztőségünkbe harcias levelet fújt be az őszi szellő. Ebben magyar zsidó szervezetek fogalmazzák meg „hatmillió égő áldozatra” hivatkozva az ENSZ-ben képviselendő magyar állásponttal kapcsolatos elvárásaikat. Írják: az önálló Palesztin állam…..
Sarkalatos hozzászóló 2011.10.15 15:05:19
Egy ploglesszív demoklata hollótúlélő:

"Ami a németeknek öt év alatt nem sikerült Auschwitzban, azt én öt hónap alatt véghezvittem Schwientochlowitzban – jelentette ki a háború után Shlomo Morel, a németek megsemmisítésére életre hívott lengyelországi haláltábor parancsnoka. Morel évtizedekig élvezte a kommunista nyugdíjasok szokásos életét, mígnem a 90-es években, a szörnyűségek feltárásakor Izraelbe menekült. A zsidó állam mindmáig nem adja ki a tömeggyilkost Lengyelországnak.

Az őrök ágyrudakat, vasrudakat és a németek mankóit használták… Egyszer egy német kezeit és lábát összekötötték, fejét pedig úgy verték a falba, mint egy ágyúgolyót. A központban Shlomo kedvenc nyírfaszékeit használták, de elégedetlen volt alkalmazott őreivel és éjszakáról éjszakára megismételte a kínzást. A holttesteket reggelente a hullaházba vitték, és a halottak nevét Shlomo följegyezte. A testek száma óriási volt. A németekkel verették egymást: egymás gerincére kellett ugraniuk és egymás orrát nyomni. Olyan erővel ütötték a németeket, hogy az egyiknek kiesett az üvegszeme. Az őrök megerőszakolták a német nőket, egy 13 éves kislány terhes lett, és arra tanították be a kutyáikat, hogy a német férfiak nemi szervét leharapják a „sicc” parancsra… Ilyen és még ennél is szörnyűbb sors jutott osztályrészül azoknak a lengyelországi németeknek, akiket a korabeli hatóságok kiszolgáltattak a Morel-féle táborparancsnokoknak."

www.mno.hu/portal/262975
Vastagbőr Az új magyar baloldal 2011.10.13 09:01:00
Már csak napok, hetek kérdése, és egy hét éves, kemény, áldozatos és aprólékos munka gyümölcse érik be: Gyurcsány Ferenc hazavágja az MSZP-t és úgy az egész baloldalt is. Emellett még jutott arra is energiája, hogy a 43%-os pártból 19%-ost csináljon, hogy teljesen kicsinálja…..
Sarkalatos hozzászóló 2011.10.13 14:26:41
@remiz: parlamenti faszbúkpárt talán még nem lesz 2014-ben, ennyire sok hüje nem lehet nálunk. Amúgy valami országos egyéni választás nem lenne rossz, és bár nem szimpatikus a rendőrnyugger Kónya elvtárs, de miért ne lehetne rá szavazni, ha van egyszer vagy 10000 fanatikus rajongója. Most esélye sem lenne bejutni, csak valami viccpárttal.
Sarkalatos hozzászóló 2011.10.13 15:01:03
@remiz: azért kerül a töredékébe, mert annyit is ér. Ha az okosságaimat nem a blog.hu-n hirdetném, hanem hús-vér közegben, én lennék a Menő Dezső. Sokan hajlamosak túlbecsülni a virtuális szféra által kínált egyes lehetőségeket. Egy jutyúb-zenekar sem lesz még egy jó ideig olyan sikeres, mint amelyikért tinilányok tízezrei visítanak a koncerteken. Ne vonj le téves következtetéseket abból, hogy egy jól eltalált webáruház mennyi zsetont tud besöpörni egyes offline boltokhoz képest.