Regisztráció Blogot indítok
Adatok
királyb

21 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
sillabusz Hogyan éltek a sumérok? 2017.09.27 11:26:15
A sumér társadalom, gazdaság és életmód bemutatása A linkre kattintva egy youtube-os videó található: egy gyermek elmeséli, milyen lehetett az ókori Mezopotámiában, a sumerek között élni. Az amináció része és az angol szöveg senkit ne rettentsen el, mert egyrészt van magyar felirat,…..
Milyen módszerekkel tartósították a testeket az ókori Egyiptomban? A linkre kattintva megtudhatod, hogy milyen módszereket, eszközöket vetettek be az ókori Egyiptomban a fontos emberek testének konzerválásakor. Bár a magyarázat angol nyelvű, a megértés nem okoz különösebb nehézséget...
Hogyan határozza meg a régész, hogy milyen régi csontokat talált? Az angol nyelvű videóból megtudhatod, hogy milyen eszközöket és módszereket használnak a régészek a csontok korának meghatározásaokr. A szöveg egyébként nem nehéz, kis szókinccsel is jól érthető...
A meghatározások innen letölthetők: https://www.dropbox.com/s/zkmdb6so2wffne8/magyar_kkor.rtf?dl=0  ..
https://www.dropbox.com/s/c3aecn4u48quesw/magyar_kkoros.html?dl=0..
A feltöltött linken található meg az a jegyzet, amiből a 2. félévben fogtok tanulni. Igény szerint ki is lehet nyomtatni (mondjuk ennek anyagi vonzata van), ha valaki kéri. A jegyzetet nem én állítottam össze, rajta semmilyen változtatást nem eszközöltem (Papp Orsolya r.alezredes…..
Aki idén végzős, az ne figyeljen ide, mert ő még a régi rendszerben "érik"! A többieknek viszont fontos, hogy tudják, változik a követelményrendszer 2017.01.01.-től! Bővebb infó a linkre kattintva (válaszd ki a tantárgyat az oldalt lefelé…..
sillabusz Földrajz vaktérképek 2015.11.29 06:35:00
  A linkre kattintva egy mappa található, ahol az összes vaktérkép fent van a dolgozatokhoz/vizsgához! Egyébként a face-re is feltettem az aktuális dolgozathoz szükséges anyagokat! https://www.dropbox.com/sh/e4ep612joy1o26s/AACHdsfXhlDjg_Z-H4fZiowGa?dl=0..
sillabusz töri sillabuszok 2015.10.20 15:30:42
segédanyagok ..
Jogi és közig ismeretek A címre kattintva egy mappát érhetsz el, ahol a Jogi és közigazgatási ismeretek I. tantárgyhoz találhatsz anyagokat. A mappa tartalma folyamatosan bővülni fog az év folyamán. ..
Közkívánatra feltöltve! ..
Kedves hallgatók!   A tavaszi szünet után már csak 1 alkalmunk lesz, a rákövetkező héten írják az írásbeli vizsgát, majd a 27-ei héten jön a szóbeli vizsga. Az írásbeli vizsgán a megszokott feladattípusokra számítsanak az egész Száray IV.-es könyvből!   Szóbeli…..
Vízszintes:   2. Új társadalmi réteg, a földjüket vesztett parasztokból állt főleg. 3. Pun hadvezér, aki a gallokkal kiegészülve Rómáig jutott seregével. 4.A Róma által elfoglalt területekből szervezték ezeket. 5.A gazdag nemzetségfőktől függő szabad polgárok.…..
Közkívánatra, immár a dropboxon is elérhetőek az utóbbi időszak sillabuszai: (Egyébként a 4shared is működik, kipróbáltuk, csak egy kicsit jobban oda kell figyelni rá...), ha lesz időm még a Skydrive-ra is felkerülnek majd a…..
    A linkre kattintva letölthető a földtörténet anyag:   http://www.4shared.com/office/cdsLmu3Xce/foldtortenet.html   ..
A keresztrejtvény Hellásszal kapcsolatos fogalmak gyakorlására szolgál. Végzősök is használhatják!     Vízszintes   3.     Nagy Sándor nevelője. 5.     Milthiádész vezetésével itt győztek a görögök a perzsák felett. 6.     A görög főisten 8.    …..
sillabusz 9.A-nak néznivaló 2015.01.25 18:15:26
Üdv!   Teszek egy újabb kísérletet arra, hogy felkeltsem a görög poliszok iránti figyelmet. A linkekre kattintva oldalak ugranak fel, ahol meg lehet tekinteni a dokumentumfilmeket, de a slow download opcióra kattintva le is lehet tölteni…..
sillabusz Hellász története ppt 2014.12.14 20:22:21
A 9.A -sok kedvéért... A feltöltött anyag egy kicsit bővebb, mint ami a jelenlegi tankönyvben található. A Spártáról és Athénről szóló részeket kellene bővebben tanulmányozni. A kvízt se felejtsétek el kitölteni a www.socrative.com…..
Kedves diákok! Az alábbiakban szeretnék bemutatni nektek egy olyan lehetőséget a gyakorlásra, tudásotok tesztelésére, amelyet reményeim szerint sokan fogtok használni. Igyekszem érthetően leírni, az oldal / illetve az app használatát, ha valakinek gondja akadna vele, nyugodtan…..
Ha ezen gyakoroltok, akkor talán jobban fog menni a hétfői doga... ..
sillabusz újrakezdés 2014.12.06 16:51:03
Nos, hát eddig bírtam!   Az előző blogom bezárásának körülményeit hagyjuk, béke poraira! Azt hittem, egyszerűbb lesz az életem, ha nem kell állandóan azon tépelődnöm, hogy letudják -e  tölteni a diákjaim a vázlatokat, ppt-ket. Minek? Tanulják meg a könyvből, ha meg akar…..