Regisztráció Blogot indítok
Adatok
spartaco

18 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A babák etetése és itatása komoly odafigyelést igénylő feladat, hiszen a picik emésztőrendszere még nem teljesen olyan, mint egy felnőtté, és a szervezetük sem olyan ellenálló még. Utóbbi okból kifolyólag sokkal fogékonyabbak bármilyen betegségre, fertőzésre, ezért nagyon ügyelni kell a…..
spartaco 2016.10.14 15:11:25
@Labasmaz: Akkor misézzünk! Az infó pedig az oldalon van: viztisztitodiszkont.hu/ozmozis_viztisztito_technikai_selejt_viz_121
spartaco 2016.10.14 17:41:13
@VT Man: És az is, hogy hény milló forintot dobtak ki az ablakon azok, akik babavizet vásároltak. Így lenne pontos a tájékoztatás...
spartaco 2016.10.14 18:30:28
@szombi: ÁNTSZ-OTH, GVH, Fogyasztóvédelem az iletékes az ügyben. Ez szerintem elég.
Furcsán hangzik a címben szereplő állítás? Pedig igaz: akár a vízivással is szennyezhetjük a környezetünket. Legalábbis akkor, ha bolti ásványvizet iszunk. Persze nem (csak) magával a vízzel van a baj, sokkal inkább a csomagolással. PET palack. Színtiszta műanyag, a természetességhez semmi köze. Ha…..
spartaco 2016.06.07 21:52:48
@halaloszto: Gondolom az ozmózis víztisztítóra gondol, hiszen ennél a típusnál létezik "selejt víz". Tartályos modellek esetében általában 4/1-es az arány, azaz 4 liter selejt vizet termel egy liter tökéletesen szűrt ivóvíz mellet. Sokan ezt pazarlásnak tekintik, pedig pont ezáltal olyan egyedülállóan biztonságos az ozmózis víztisztító technológia. Ugyanis nem hagyja magában a szennyeződéseket, hanem a vízszűréssel egyedejüleg öbliti a membránt. Tartály nélküli modellek esetében pedig csak 2/1-es az arányszám, ami a bemeneti víz nyomásától nagyban függ.

A többi víztisztító/vízszűrő berendezés nem képez selejt vízet, tehát egy az egyben működnek. Érdekes továbbá azt megjegyezni, hogy a WC lehúzásakor átlagban 12 liter vizet "pazarolunk", azaz a pottyantós megoldás kifizetödőbb lenne, illetve a villanykörtének a hövesztesége 70-80%-os volt és nem sokan mondák, hogy felesleges a világítás. Lehetne még sorolni hasonló példákat...
spartaco 2016.06.07 21:57:00
@Sia: A víztisztító berendezések ára napjaikra realizálódott és kifizethetővé vált. Szinte az egyetlen olyan háztartási berendezés, aminek a használata VALÓS pénzmegtakarítást eredményez.
Természetesen léteznek olyan üzletkötő cégek és hálózatos értékesítők, akik hatalmas jutalékkal adnak el egy amúgy silány berendezést. Van ilyen az élet más területén is, miért pont a háztartási víztisztítás és a víztisztító berendezések lennének ez alól kivételek?!
spartaco 2016.06.08 09:32:02
@halaloszto: De természetesen mindennel hulladékot termelünk, de nem mindegy, hogy mennyit és milyen "minőségüt". A PET palack környezetszennyezését nem kell vázolnom szerintem. Az élelmiszeripar vízfelhasználása is jelntős. Kérem (ha érdekli a téma) nézzen utána, hogy 1kg hús előállításval mennyi vizet pazarolnak el. Meg fog lepödni! E mellet ez a 4/1-es arány kevesebb a töredéknél is. És itt még megemlíthetnéma zuhanyzást és mosogatást is, ahol ugye nem minden cseppet használunk fel... Tulajdonképpen a háztartási vízfelhasználásnak kb 2-4%-át teszi ki az ivóvíz felhasználás.
Ezzel a megközelitéssel ne használjunk vízöblitéses WC-t mert rengeteget pazarol és a "pottyantós" megoldás meg nem. Elnézést a hasonlatért, de az ozmózis rendszer esetében is valami hasonlóról van szó, azaz kimossa magából a káros anyagokat, nem tartogatja a szűrőbetétcseréig.

Amennyiben viszont nem akar semennyi veszteséget, akkor ne ozmózis víztisztítót, hanem más kategóriát válasszon. Rengeteg féle és tipusú berendezés létezik, ezek közül az ozmózis rendszer csak 1, ami nem a teljes háztartási ivóvíztisztítási kínálatot fedi le.
A 2016. május 1-én rendezett FitBalance-ről szóló hírek legnagyobb hányadát Gáspár Győző "győzelme" tette ki és gyakorlatilag söpört le minden más hírt a rendezvénnyel kapcsolatban. Erre rátett egy lapáttal, hogy Győzike elrúgta a pöttyöst a Róla írt cikkünk miatt és kötöttünk ki Vele együtt a…..
VIGYÁZAT, megtévesztés Megkeresték telefonon időpotegyeztetés miatt és felajánlottak egy ingyenes vízminőség mérést? Üzletkötő járt Önnél? Természetesen semmi baj nincs azzal, hogy egy kereskedelmi cég direct megkeresi a leendő ügyfeleit és…..
VIGYÁZAT, megtévesztés Megkeresték telefonon időpotegyeztetés miatt és felajánlottak egy ingyenes vízminőség mérést? Üzletkötő járt Önnél? Természetesen semmi baj nincs azzal, hogy egy kereskedelmi cég direct megkeresi a leendő ügyfeleit és…..
Hasmenésre és hányásra panaszkodik 27 ember Komlón. Azt mondják a büdös, fertőzött víztől betegedtek meg. Mind ugyanabban az utcában laknak. A vízszolgáltató szerint viszont nem fertőzött a víz, igaz azt elismerik, hogy több csőtörés is volt, és az ivóvízvezeték és…..
Az Országos Egészségfejlesztési Intézet és az Egészségesebb Munkahelyekért Egyesület " Igyunk vizet Juditra" szlogennel folyadékfogyasztási kampányt indított, hogy felhívják a figyelmet a vízfogyastás fontosságára a forró nyári hónapokban. Mivel Judit napja…..
  Egyre nagyobb a hiány ivóvízből Naponta 4000 ember hal meg a szennyezett ivóvíz következtében – állítja a Világ Egészségügyi Szervezet a WHO. Amennyiben a kormányok nem változtatnak ezen a helyzetet az idén 1,6 millió ember esik áldozatul a szennyezet víznek,…..
Civil szervezetetek szerint ugyan a határérték alatt, de szennyező anyagok vannak a Dunában. A Fővárosi Vízművek szerint a főváros ivóvize nincs veszélyben. A Levegő Munkacsoport igazgatója szerint több mérésük is bizonyította, hogy bizonyos mértékben mezőgazdasági…..
Rákkeltő vegyszert tartalmaz a budapesti ivóvíz – ezt állítja a Levegő Munkacsoport. A környezetvédelemmel foglalkozó szervezet azt mondta az ATV-nek, hogy véletlenszerűen kiválasztott helyen és időben tesztelték a csapvizet, amelyben a határértéket magasan meghaladó…..
határértéket magasan meghaladó mennyiségben tartalmaz szennyező anyagot az ivóvíz Budapesten: a Levegő Munkacsoport rákkeltő hatású acetoklórt talált a vízben. A Fővárosi Vízművek szerint azonban nem veszélyes az ivóvíz, mindössze arról lehet szó, hogy a Levegő…..
A határértékeket meghaladó mértékben talált mérgező növényvédőszer-maradékokat egy laboratóriumi elemzés a nyár elején vett budapesti ivóvízmintákban. A minták közül egy származik az osztrák-szlovák határról, négy Szlovákiából és 26 Magyarországról. A 31…..
A határértékeket meghaladó mértékben talált mérgező növényvédőszer-maradékokat egy laboratóriumi elemzés a nyár elején vett budapesti ivóvízmintákban.   Folyókból és tavakból, valamint az ivóvízhálózatból vett vízminták növényvédőszer-szennyezettségét…..
Legalábbis a május végi június eleji időszakban, amikor az ivóvíz szennyezettsége kritikus szinteket ér el - derül ki a Levegő Munkacsoport kutatásából. Ebben az időszakban a mezőgazdasági tevékenységek következtében igen magas a gyomirtó szerek koncentrációja a…..
A hőség által kiváltott egészségártalmak kivédésének leghatékonyabb módja a bőséges, napi 2-4 liternyi folyadékfogyasztás, ezért a megfelelő folyadékbevitelre a nagy melegben fokozottan figyeljünk. Magyarországon a csapvíz iható, és az ország legnagyobb részén…..
Akár rákot is okozhatnak azok, a feltehetően gyomirtó szerekből származó anyagok, melyeket a Levegő Munkacsoport káros koncentrációban mutatott ki a budapesti csapvízből.   A határértékeket meghaladó mértékben talált mérgező növényvédőszer-maradékokat egy…..
A hazai települések negyven százalékán gondok vannak az ivóvíz ellátással, s emiatt a magyarok negyede nem jut megfelelő minőségű ivóvízhez - áll a Magyar Tudományos Akadémia tanulmányában. A felmérés megállapítja, hogy a legnagyobb gondot a víz természetes eredetű…..
Jelentősen javulhat az ivóvíz minősége Abonyban. Az arzén, az ammónia és a szerves anyag kiszűrésére új tisztítóberendezést szerelnek be. A több mint 300 millió forintos uniós támogatásból a legrégebbi csöveket is kicserélik, és olyan csapokat építenek be,…..
Mérgező az ivóvíz, túl sok benne a bór Balatonfenyves egy részén, ezért több mint egy éve lajtos kocsikkal hoz vizet az önkormányzat. Külön cég szállította a fürdéshez, mosáshoz valót, de nekik tegnap lejárt a szerződésük és úgy tűnt, nem lesz…..
 Az ivóvízzel bejuttatott közepes mennyiségű arzén növeli a rákmegelőző állapotot jelentő bőrelváltozások kockázatát - állapították meg kutatók. Bangladesben nem jó inni Az American Journal of Epidemiology című szakfolyóiratban közzétett tanulmányhoz…..
Rákkeltő víz! Több mint 400 településen zárhatják el a csapokat Az arzénes víz leginkább a kismamákra és a 6 éven aluli gyermekekre veszélyes. Az ÁNTSZ 400 településen magasabb arzén-koncentrációt mért az ivóvízben, mint amennyi megengedett. Így akár áprilistől…..