Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A_d_a_m

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ismét jelentkezik Rozamami, aki legutóbb a gyerekek iskolai beilleszkedéséről írt, ma pedig saját munkakereséséről (és találásáról) számol be. (Kalandjai első részét pedig itt olvashatjátok.) Kiderül az is, miként jelenthet motivációt egy ronda szőnyeg... Jó…..
Elég régen esett szó Írországról (konkrétan még „odaát"), így épp itt az ideje, hogy ellátogassunk Dublinba. Franky posztja egyfelől markáns véleményt is megfogalmaz, másrészt sok benne a hasznos infó is, úgyhogy mindenképpen érdemes elolvasni. TROLLFIGYELŐ: Trollt…..
A_d_a_m 2012.08.21 14:14:51
@xylon: @genyamagyar: @bpetya75:

Úgy látom összeszedtük a kéthetes szabadság céljait:
- a cégnek meg kell oldani hosszabb távon is a helyettesithetőségedet, nem lehet méhkirálynőket telepiteni egy szervezetbe (by xylon)
- fontos a munkavállaló "jól-léte", hiszen a megfelelően regenerálódott munkaerő hatékonyabb (by 'magyar és petya)
- van egy csalás-megelőzési szerepe (amibe szerintem nemcsak a pénzügy-számvitel, hanem a sales, a jog, a beszerzés, a gyártás is vastagon benne tud lenni)
- van egy jogi megfeleltetés: itt a magyar Munka törvénykönyv jut eszembe, ami kiköti (vagy kikötötte), hogy a szabadságot lehetőleg két részletben kell kivenni egy éven belül (ezáltal megvalósitva azt a szándékot, hogy a munkavállaló valóban feltöltődjön)

Mindig tanul az ember :)
Tisztelt Munkahelyi Terror!Ahogy láttam, több posztolóhoz és kommentelőhöz hasonló problémával rendelkezem: bölcsészdiplomám lesz, most júniusban, amint leadom a szakdolgozatomat és átmegyek az államvizsgán.Magyar-pedagógia szakos tanár leszek, ami a gyakorlatban csak…..
A_d_a_m 2012.02.23 12:49:05
Javaslom a posztoló vegye számba a meglévő erőforrásait:

- lesz egy diplomája; valljuk be egyes speciális területeken kívül nem kérnek szakosodott diplomát, csupán a diploma megléte a fontos

- van egy jogi asszisztensi végzettsége; ismét egy olyan pont, ami megkülönböztetheti őt, más, a munkaerőpiacra lépő személyektől

- van valamekkora angol nyelvtudása; oké fejlesztésre szorul, de véleményem szerint kevés munkakör kívánja meg a folyékony angol nyelvtudást (ez már az álláshirdetésből kiderül, ami ilyenkor jellemzően angol nyelvű)

- szorgalmas: ez kiderül abból, hogy bár nem érdekelte valami, ő mégis leült és megtanulta

- fiatal: neki nem kell megküzdenie, az "ötven év felettiek már nem kellenek sehová" sztereotípiával (miközben valljuk be, mindannyian ismerünk ötven év feletti embereket, akik dolgoznak)

- a mobilitásban ha fejlődik, ha elfogadja, hogy más városban kell élni, ha dolgozni szeretne, akkor ezzel az otthon maradó kortársaival szemben hihetetlen előnyhöz jut

Ha én mindezzel a képzettségekkel és tulajdonságokkal rendelkeznék, bizony nem kevés helyre el tudnám küldeni az önéletrajzomat (ügyvédi irodák, könyvelőirodák, könyvvizsgálói irodák).
Hozzáteszem proaktív megközelítéssel is érdemes állást keresni: nem csak passzívan küldeni a meghirdetett állásokra az önéletrajzot, hanem végiggondolva, hogy milyen területen, mely cégeknél szeretnék dolgozni, megkeresni őket, hogy szeretnék náluk dolgozni.
Elárulom legrosszabb esetben azt fogják mondani, hogy jelenleg nincs üres pozíciójuk.
Sőt elárulom, száz ilyen megkeresésre is szükség lehet, mire egy azt mondja, hogy gyere be meghallgatunk.

Amit még érdemes lenne végiggondolnia: miért gondolja, hogy egy újabb "joker" képzéssel megoldódik az álláskeresés problémája.
Akárhány végzettsége van az embernek, 100%-ban nem tudsz megfelelni a követelményeknek. A munkahelyen szerzett tapasztalatok, a belső oktatás vagy, ha a foglalkoztató általi beiskoláztatás által válhatsz egy munkakörön belül profivá.
Kedves Olvasók!   Az előző munkahelyemről szeretnék több érdekes történetet megosztani veletek.A munkahely egy kisvállalkozás volt, de ez ne tévesszen meg senkit, csinos kis összeg volt a bevétel, a főnököm aranyórát hordott és a háza drága perzsaszőnyegekkel volt…..
A_d_a_m 2011.12.09 12:40:35
@Büszke_troll: A vevőnek is kockázat, mert a garanciaigényt számla/nyugta/egyéb szv. bizonylat nélkül nem érvényesíti.
Elhiszem, hogy a szükség nagy úr, de elvonatkoztatva a konkrét poszttól, ha a vevő ragaszkodik a "számla-nélküliséghez", azzal kockázatot vállal.

De igazad van, tekinthetjük a "fél-áfát" kockázati felárnak.
A_d_a_m 2011.12.09 13:50:58
@tff: ha segítenél ezt tisztába tenni...

Vegyük azt, hogy a cég nagy, adózási szempontból rendben lévő, cégektől szerzi be az ablakokat.
Tegyük fel, hogy egyenes áfázás zajlik (gondolom egyébként is az zajlik).

Ha ő készletet gyűjt ablakokból, akármilyen megfontolásból, akkor a készletre megvásárolt termékek áfáját miért nem teheti levonásba a számla szerinti teljesítéssel?
Az ablakot gyártó megfizeti az áfát, s akkor a vállalkozó, mint vevő, csak továbbértékesítéskor vonhatja le az áfatartalmat?

Az építőipar számviteléhez nem értek, ezért kérdezem.
A_d_a_m 2011.12.09 14:25:08
@tff: Köszönöm szépen, alapos, mindenre kitérő komment :)
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
A_d_a_m 2011.09.08 12:56:40
Megértem a posztolót, még emlékszem én is mennyit küzdöttem, mire megtaláltam az utamat, s az első munkahelyemet, ahol éveket töltöttem el.
Az érettségi eredmény alapján az az előítéletem, hogy szorgalmas a beküldő; de felnőtt fejjel belegondolva, ismerve valamennyire a munka világát, azt kell megállapítanom, hogy ezek az eredmények nem számítanak. Személyes tapasztalatból mondom, hogy tőlem soha senki nem kérdezte meg az érettségi eredményeimet, szerintem be se kellett mutatnom soha, hogy egyátalán létezik-e. Persze megértem, hogy ez a posztolónak fontos, hiszen a jelenben neki ezek az eredmények a személyes csúcsai. További szorgalmas teljesítéssel még magasabb csúcsokra fog jutni, de az már a jövő.
Amit tudok javasolni tapasztalatból, miután én is számtalan meghirdetett pozícióra jelentkeztem: megfordítottam a folyamatot, végiggondoltam kik az ország nagy munkáltatói (van közlekedési vállalat, hír- és távközlő, postai szolgáltatásokat ellátó, kis- és nagykereskedelmi), majd így sorban felhívtam őket. Kérdeztem, megismerték az igényemet, mit szeretnék, s mivel az emberek alapvetően segítőkészek, így igen hamar ráleltem az első igazi munkahelyemre.
Jótanács még, hogy ne hagyja el magát, készítsen stratégiát, tegyen valamit az ember, ha gondja-baja van. Ha nem sikerül elsőre, majd sikerül másodjára vagy harmadjára. Nem sikerült az első nyolcszáz alkalommal? Váltson stratégiát, majd sikerül 801.-re. Az ember nem egy bokor, ami elfogadja a külső körülmények változását, az ember képes alakítani a dolgokat, változni.
Megértem, hogy a posztolót terhelik a családban végbement változások, a kudarcélmények, de ilyenkor gondolja végig, hol tartott egy-két-öt éve. Észre fogja venni, hogy mindig valahol volt, s ha úgy érzi, korábban már elért valamit, a jelenleginél biztonságosabb helyzetben volt, akkor ne aggódjon: megvan az elérendő cél, s megvan a képessége is, hogy elérje, hiszen már egyszer elérte.
De kijött ma belőlem a pszichológus... :)
Előre is elnézést kérek, hogy bár megígértem, kicsit elmaradtam a jelenlegi bejegyzéssel. Amint az alsó képből is láthatjátok, a térkép a munkanélküliség eloszlását mértékét jelöli az ország különböző régióira vonatkozóan. Talán nem túlzás azt állítani, hogy…..
A_d_a_m 2011.09.01 14:55:34
@xgage: egyébként Tiszaug település, ha jól látom kék, megnéztem a buszmenetrendet, az ott jobb bekötést biztosított, bizonyára azért.
De a Tiszaugon túliak (Tiszakürt, Tiszainoka) vöröslenek, mondjuk busz is vonat is megy vagy kettő-kettő ezekbe a falvakba. És az hiába négy járatpár, ha az ember csak az egyikre vesz bérletet (illetve az egyikre kapja meg bérlettámogatást) :)
A_d_a_m 2011.09.01 16:08:37
@xgage: Érdekes felvetés, én kicsit 22-es csapdájának érzem a helyzetet, legalábbis rövidtávon.
Sűrűsítjük a tömegközlekedést, rövidtávon biztos kihasználatlanul fognak a buszok és vonatok közlekedni a településeken. Hosszú távon valószínű, hogy az álláskereső már elmegy Kecskemétre dolgozni, hiszen lesz elfogadható menetrend szerint közlekedő busz és vonat, amivel ingázhat.
A konkrét megoldáshoz ismerni kéne a konkrét problémát: megnéztem a wikipédián ezeket a településeket, 1000 fő alatti vagy környéki lélekszámú falvakról beszélünk. Annyira nem mélyedtem bele, ismeretlen a népesség korszerkezete, az iskolázottság, a szakképzettség foka; itt mintha nem csak a tömegközlekedés lenne a kerékkötője a megoldásnak.
Ezt nem neked, csak általánosságban a témához: a vizsgált falvak nemzetiség szerint 98-99%-ban magyar etnikumú falvak. Tehát e régiót vizsgálva az etnikai adatok és a munkanélküliségi ráta nem korrelál (és ezzel az általános megállapítás is gyengül).
A_d_a_m 2011.09.01 16:22:07
@bubo cupropenis: Valószínűleg a barna vonal az Északi-Bakonyban az a határvonal, ami az ingázók tűréshatárát mutatja az utazásra fordított idő tekintetében.
Megnéztem konkrétan Pápa esetét a kőszegi határállomást vonattal csak átszállással, legalább két óra alatt éri el, a sopronit szintén csak átszállással tudja megközelíteni, két és fél óra alatt. Ehhez hozzáadódik az osztrák felségterületen eltöltött utazási idő. Mivel vissza is kell jönni még aznap az anyaországba (az ingázók jellemzően napon belül ingáznak), akkor az utazásra fordított idő naponta négy-öt órát jelent. Úgy tűnik ez az az időtartam, amikor egyszerűbb megoldás Magyarországon munkát vállalni.