Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nor-

0 bejegyzést írt és 89 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Afrika, Ázsia, Európa - a világ tele van kisebb-nagyobb szemet gyönyörködtető vízeséssel, melyekből most a legszebbeket Ti is láthatjátok. Csodáljátok őket a kedvetekre! A cikksorozat többi részét a linkekre kattintva tekinthetitek meg: I. rész / II. rész © Scotland Nordic Visitor Fairy Pools,…..
A klasszikus arany-piros dekorációjú karácsonyfán és a műfenyőkön túl a világ többi részén extra, fura és szuperkülönleges karácsonyfákat is láthatunk - homokból, hordókból vagy éppen virágokból. Neked melyik a kedvenced? © visitcalifornia Kalifornia, USA Két éve egy közel 10 méteres karácsonyfát…..
chillag Fehér Ingesek 2017.08.06 15:36:04
A balatoni nyaralóknak van egy sajátos fajtája: a Fehér Ingesek. Ők azok az emberek, akik a part menti, olajszagú halbüfébe is úgy mennek, hogy felvesznek egy vasalt fehér inget. Általában vastag anyagú, hosszú ujjú példányt. Eleve nem értem, hogy amikor otthon állnak a szekrényük (gardróbtermük?)…..
Nor- 2017.08.07 08:38:20
@kvadrillio: Ha neki az tetszik, tegye, én személy szerint max. röhögök rajtuk egyet, de nem kezdem el sasolni hogy honnan jött és hova megy, ha így érzi jól magát, tegye, amíg nem zavar másokat ...
És zavarás alatt nem azt értem hogy nem tetszik egy kötekedőnek, hanem azt hogy csendesen elvan a maga dolgával.
Az idén tovább folytatódott az ingatlanárak emelkedése a piacon és nagyobb volt az érdeklődés a panellakások iránt, mint bármely más ingatlan iránt. Ezért igyekeztünk nektek minél több ötletesen kialakított és szép panellakást bemutatni, és Budapest legnagyobb lakótelepeiről is készítettünk egy-egy…..
Nor- 2016.12.30 21:20:28
A hangyákat a legtöbben, mint a szorgalom és a kitartás szimbólumát ismerjük, ezeknek a rovaroknak legendás a teherbírásuk, a munkakedvüket pedig morcos főnökök emlegetik unalmas vállalati meetingeken, de a kerti, vagy házi gyakorlatban már nem annyira szeretjük őket. A hangyák…..
Nor- 2014.08.24 12:49:23
A sok drága szer helyett lehet olcsó és hatásos dolgokat is használni:
itmedia.sk/olcso/IT8877/H%C3%A1ztart%C3%A1s/Hangya%20Kr%C3%A9ta
Pár csík keresztbe az útvonalra ahol közlekednek, majd 5 perc múlva hűlt helye a hangyáknak ...
A rendőrök a lejárt és hiányos mentődobozok miatt büntetik az autósokat - állítják sokan. Önt is megbüntették? Egyáltalán, tudja, hol van a mentőcsomag az autójában? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
 A múlt hétvégen megrendezett XII. Fotó Art Fotós Fesztivál egyik izgalmas eseménye a „Nagy Villanás” világrekord kísérlet volt, amelynek keretében több száz vakuval világítottuk ki a Dobó teret.  Előzetes adatok szerint a kísérlet sikeres, de a Guinness…..
Nor- 2011.07.10 14:31:35
@darthwalk: Ertem, tehat ha a coca cola csinal egy kamu vilagkiserletet, es csusztat valakinek az index szerkesztosegeben egy karton cukrozott levet, akkor az mar rendben is van, es ugyan mar miert lenne gond ha leirnank a nevuket 200x?

De persze ha ez igy rendben van, akkor csak azt szeretnem tudni hogy kinek kell a "kreativ" otleteim melle a karton kolat odaadni az indexnel, hogy olcson promoztathassam a raktaron porosodo tularazott cuccaimat, johet privatban is ...

Felreertes ne essek, nem kotekedni jottem ide, csak a cikk elegge PR szagu lett, lenyeget nem latni belole, es kint van index fooldalon ...
Nor- 2011.07.11 03:29:48
Akkor ha nem gond, egy kis epito jellegu "reklam":
www.aliexpress.com/product-fm/463328250-Photo-Studio-Light-Slave-Flash-Bulb-45w-E27-220V-S45T-AA6A-wholesalers.html

3600 Ft + szallitas.

Nem pedig 13400 Ft mint magyarorszagon ...
5 darabnal szallitassal egyutt csak 5300 Ft/db-ra jon ki.
A nagy szén-dioxid, Euro iksz, emissziós őrületben, az egyre növekvő ózonlyuk alatt melegedő üvegházban, savas esőktől áztatva, tűnő esőerdőkből kihaló biodiverzitástól rettegve gyakran elfelejtjük, mi miért történik körülöttünk. Minél kevesebb szén-dioxidot nyomjon ki…..
Nor- 2011.05.09 20:23:06
@Bambano: Az hogy a molban dolgoztál, nem jelenti azt hogy belelátsz mindenbe. Gondolom nem a felsővezetésben voltál, különben nem csak múltidő lenne a munkaviszonyod ...
Akit én ismerek, az igencsak felsővezetés.

Amúgy az egy tartály két pisztoly két ár tipikusan keletmagyarországi kis mol kutakra jellemző.

Nem vagyok ilyen szinten jövedéki adószakértő, de onnantól kezdve hogy a kiskeres megvette a nagykertől az üzemanyagot, szerintem kb. azt csinál vele amit akar, mivel az adót már a nagyker befizette.
Nor- 2011.05.09 21:42:19
@Bambano: Bocs, de itt bizonyitottad hogy kozod nincs a temahoz ...
Aki nagykerben foglalkozik jovedeki termekkel, mert pl. eloallitja, importalja, ELORE fizeti be a kasszaba a jovedeki dijakat.
Ez annyit jelent, hogy egy szamlara igen komoly szazmilliokat kell beraknia a cegnek ELORE, ahonnan a forgalomba helyezessel aranyosan emelgeti szepen le a magyar allam a nem keves adot.
Nem hitelezik meg ezt, nem "majd utolag" beszedik kaja ibrahimtol ...

Amivel te kevered ezt, az a cigarettak eseteben levo FIX ARAS elszamolas. De ugye az uzemanyag nem fix aras ...
A jovedeki termeknel (olajszarmazek) igazolni kell az aru eredetet, nem csak egy szamlaval, es a gepben ugye ott kell legyen hogy miket adtak el.
De az, hogy a papiron megvett "standard 95" benzint VPOWEREXTRA95 vagy standard-csoro-95 neven adjak el, az ugye attol meg teljesen lehet ugyanaz a 95os benzin ...
max. adnak hozza egy "oktanszam novelo" szutykot.
Nor- 2011.05.09 23:09:41
@Bambano: mar hogy ne tudna a merteket ?
van a nagykernek egy atadasi ara amiert eladja.
=> forgalomba helyezes
ezutan kell afat is fizessen, meg jovedeki adot is.
es igen, ELORE.
nem utolag.

Amit nem szedett be => igen, de amint eladta, beszedi. Es mivel ez igen nagy penz, nem fognak kaja ibrahimokat hagyni hogy eltunjon majd "elfelejtse" befizetni a kasszaba.
Ha olajozni akarsz, sok penzed kell hogy legyen. Elore fizetsz. Ez ilyen egyszeru.
Közel három éven át kellett a bringásoknak és a gyalogosoknak kerülgetni a munkagödröket a budai Duna-parton, mert az EuroVelo kerékpárútvonal részét képező szakaszról a főváros nem tudott dönteni, hogyan állítsák helyre. Júniusban végre megcsinálták a burkolatot, majd…..
Nor- 2010.08.18 09:43:52
@Margit bácsi: Igen, milyen igazad van, azok a mocskos autók, biztos miattuk építették oda a falat, még véletlen sem azért mert a víz az néha szeret elönteni ezt-azt.
A rakpart teljes hosszában le tudsz menni a vízpartra, ez nem a balaton.

De ugye ez téged nem zavar, lehet még életedben nem jártál pesten, max. átutazóban, de azért okos hozzászólásaid vannak ...
Nor- 2010.08.18 09:45:25
@kivasallak: Ennél lényegretörőbben én sem foglalhattam volna össze.
Kínát is elérte egy újabb nyugati métely: a társkeresős tévéműsoroké. Meghökkentő a hír, amit a Time magazin tett közzé, de valahol érthető: nagy az ország, sok benne a magányos fiatal, a piac tehát megvolt rá, már csak a cenzor elvtársaknál kellett átverni a formátumot,…..
Egy jó hír a Thaiföldre készülőknek: 2011 januártól a Qatar Airways heti négy járatot indít Budapestről Dohába, ahonnan már csak egy ugrás Bangkok - és a többi ázsiai nagyváros természetesen. Doha az arab légitársaság központi reptere, ide érkeznek és innen indulnak a…..
Nor- 2010.06.27 11:09:52
@Eszter in Thai: jelenleg nem tudok magyar étteremről.
Illetve volt még áprilisban egy magyar tulajdonú pizzéria, de az ugye nem magyar kaja.
Ha mindenáron magyar kaját akarsz enni akkor meg kell kérni valakit hogy főzzön neked :)
Mi is szoktunk főzni ...
Nor- 2010.06.27 11:23:47
@r0dg3cc: Én a héten jöttem, 3 hetet maradok, 178e Ft volt egyptairrel.
Először utaztam velük, szolgáltatásban kb. finnair. Olcsó és idefele viszonylag gyors volt, hazafele 6 óra stop cairoban.
viszont cserébe csak 1 átszállás, míg a qatar ugye BUD-FRA-DOH-BKK uton megy, ami 2 átszállás és legjobb esetben is 17-18 óra menetidő.
Ezen fog javítani valamit a BUD-DOH járat, kíváncsi leszek rá.
Nekem szolgáltatásban semmi bajom nincs a QATAR-al, aki szidja, még nem utazott mondjuk air asiaval vagy cebu pacific-el :)
Tudom, ezek fapados cégek, de a szolgáltatása még az egyptairnek és a finnairnek is klasszisokkal rosszabb mint amit a QATAR nyújt ...
A finnair mellett a 13 órás menetidő szól, az egyptair mellett az hogy olcsóbb és csak 1 átszállás.

Ha azt mondjátok hogy a dohai reptér szervezetlen, akkor nem jártatok még cairoban.
Kifelé menet a gépről a folyosón elém állt egy alkalmazott (nem tudom mi lehetett a posztja) majd megkérdezte TŐLEM, hogy HONNAN jött ez a gép.
Mondom neki Budapest.
Ja jó, akkor átmehetünk. (mármint át, annyit jelentett hogy a tranzit / imigration felé) ...
Mindig csak kapkodom a fejemet a félévente rendszeresen megtartott Commart Thailand pc és egyéb szórakoztató elektronikai kiállításon, mert ez nem is kiállítás valójában, hanem egy óriási akciós piac. Mindig óriási tömegben hömpölyögnek a thaiok, araszolgatni lehet csak a…..
A szituáció szerintem fordítás nélkül is érthető és teljesen internacionális. A világ bármely részén így érezheti magát az ügyfél, aki kisvállalkozóként fordul kölcsönért a bankhoz.  A lényeg, hogy amíg a reklám elején a dinoszaurusz folyamatosan azt ismételgeti…..
Áttértünk a háborús időszámításra, a híradások szerint szombat reggelre, a bangkoki háború harmadik napjára a halottak száma elérte 17-et, a sebesülteké pedig a 141-et. Természetesen mire ezt leírom a számok már nem igazak, egyrészt a harcok folyamatosan zajlanak szombaton is…..
Nor- 2010.05.16 00:49:39
@UNgaaragh: Egy dolgot nem vesznek figyelembe sokan akik itt hozongenek a forumon : Magyarorszagon ennel sokkal kisebb ellenallast is verbe folytanak.
Ha kell, 2 meterrol lovik hasba gumilovedekkel a fegyvertelen tuntetot amiert az nem hagyta el a teruletet a felszoliasra.

Nos, ezeket a vorosingeseket sokszor felszolitottak mar hogy huzzanak haza, megsem teszik, cserebe megbenitjak egy egesz orszag eletet.

En bizony ellenuk vagyok, jartam kint, es ezzel semmit nem ernek el.
Ha visszahoznak azt az embert, akit torvenyesen is eliteltek sikkasztasert, szerinted mi lenne az orszagban?
takszin szepen legalizalna a szerencsejatekot es kb. 2-3 ev alatt sullyedne el az orszag a fertoben.

Tehat, szerintem nagyon turelmesek es toleransak meg igyis a katonak ...
Nor- 2010.05.16 01:01:22
@Westfield: Nem ertem miert lenne barkinek is erdeke lezarni a repteret.
Plane nem a hadseregnek.
Amugy megnyugtatasul :)
nor.wbteam.com/bangkok2010/p1040896.jpg
nor.wbteam.com/bangkok2010/p1040898.jpg
A thai hadsereg vigyaz a repterre.
(sajat fotok, aprilis 30-aiak)
Elindult valami az MSZP-ben. A békéscsabai elnökség lemondását követően a bajaiak is teljes tisztújítást javasolnak, emellet a kőbányai polgármester is úgy ahogy van, otthagyta a süllyedő hajót. Mi folyik a szociknál? A vereség ennyire megbontotta az…..
A korábban a reptérfoglalással híressé és hírhedtté vált sárga ingesek felbukkantak, pontosan a People's Alliance for Democracy (PAD) vezetői adtak ki ma egy igen kemény hangú közleményt. Ebben azzal fenyegetnek, hogy ha a kormány nem lép és anarchiába süllyed az ország, akkor…..
Veszélyes dolog ez a vörös inges tüntetés a thai fővárosban, szó se róla. Bangkok Charlie, az egyszeri farang is kiment körbenézni, aztán egyszer csak a színpadon találta magát, ahogy a több százezres tömeget fényképezi. Amikor elindultam a szombati tüntetés helyszínére, az…..
Az új KRESZ nyomatékosítja, hogy a kerékpárosoknak kötelező a bicikliutakat és biciklisávokat használni. Pedig a régi alapján is büntettek már a rendőrök bringást az Andrássyn, mert az úttesten közlekedett. A bringásügyvéd szerint ebben az esetben, egy gázoló autós is…..
Nor- 2010.01.04 01:59:37
@Herbert Putzenschramm: Pontosan arról beszélek, hogy a legtöbbször azoknak a bicikliseknek áll feljebb, akik maguk pont belesz@rnak minden szabályba.
Olyat sose mondtam hogy minden autós szent és minden biciklis gyökér.
Én sem tartom be a sebességet, ez "köztudott", de ha valakinek ezzel problémát okoznék, akkor lassítok, és engedem besorolni, mivel tudom hogy nem számíthat normál esetben nagyobb tempóra mint a megengedett, ez ilyen egyszerü ...
Nor- 2010.01.04 02:01:44
@min: Te itt most miről beszélsz?
A bringás utánfutó pár kiló, a kocsira amit akasztasz, természetesen több mint 100, mivel sokkal erősebb konstrukció.
Én egy elvi kérdést vetettem fel, hogy ha a bringa 0 kw és az utánfutó is 0 kw, akkor miért kell az utánfutóra fizetni, amikor a kocsi, ami húzza, már megfizette a teljesítmény után az adót, és a biciklisnek miért ne kellene adóznia ugyanazért az útért amit használ ?!
Belsőség Idióta + hó = SUXX 2009.12.19 17:56:00
Végre megjött ma a rendes hó, ilyenkor a legjobb dolog a meleg lakásból kifelé bambulva nézni az időt, a legrosszabb meg közlekedni. Reggel arra ébredtem, hogy a szomszédasszonyom kért segítséget megcsúszásilag, pedig van téli gumija. Most meg Vomit kolléga dobta be ezt a videót…..
Erika egyelőre büszke lehet, mert amíg valaki le nem taszítja a trónról, övé, pontosabban az ő révén a tar.hu-é a Lábatlan Homár vándorkupa, ami a legnagyobb késéssel teljesített szolgáltatásért jár. Erika 2007-ben megházasodott, 2009. december 15-én pedig be is futottak az…..
Súlyosabb főbüntetés nélkül úszta meg a Stefánia és Thököly út sarkán történt kerékpáros-gázolás elkövetője a halált okozó figyelmetlenséget. Felfüggesztett szabadságvesztést kapott, viszont nem vezethet többet teherautót. A baleset több mint két éve, 2007. október…..
Nor- 2009.12.04 14:18:48
@gabaglukk: Tudod, kozuton kozlekedni regen ugy tudom csak kresz vizsga utan lehetett biciklivel.
Ez meg gyerekkorombol remlik valamiert.
12 eve vezetek, soha senkit nem utottem el, pedig ezek a felelotlen majmok rendszeresen megprobalkoznak azzal hogy olyan helyekrol, ahonnan 1) nem szamithatnek biciklisre 2) nem szamithatnek semmire sem ami 10 km/h-nal gyorsabban kozlekedik, szoval kiserletet tesznek arra hogy 3.5 tonna keresztul menjen a torkukon. Es utana meg nekik all feljebb rendszerint, holott EN vedtem ki az O faszsagukat.

Kotekezo biztositast mindenkire aki kozuton kozlekedik!!!!!
Ugyis egyenjogu resztvevoi akarnak lenni a kozlekedesnek, tessek akkor fizetni is mint a tobbiek!
Első olvasatban tárgyalt a KRESZ módosításairól a kormány szerdai ülésén, a tervezetet még nem fogadták el, további egyeztetések várhatóak, mondta kérdésünkre Szollár Domokos kormányszóvivő. A Magyar Kerékpárosklub levélben tiltakozott (pdf) az ellen, hogy a kormány olyan…..
Ha növekszik a bringások száma, több lesz az ellopható bicikli is. A kerékagy is érzékelte a bringások nagy közösségét folyamatosan sújtó csapásokat, ezért egy hamarosan induló, lopás bejelentő rovattal szándékozik csatasorba lépni a tulajdonosok és a tolvajok országos…..