Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dottore53

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elfújtuk az ünnepi gyertyákat: pontosan 100. alkalommal ült össze múlt héten a Kecskeméti Törvényszék a BKV-per tárgyalása alkalmából. A három és fél éve tartó per kerek évfordulójára különleges meglepetést tartogatott Homonnai János, a Központi Nyomozó…..
Bizonyos esetekben egy büntetőügy vádlottjának az a jó, ha a közvélemény minél kevesebbet tud a bűncselekmény pontos körülményeiről - más esetben azonban (és kecskeméti gyermekotthon volt igazgatójának ügye is ilyen) a vádlott elemi érdeke, hogy részletes, differenciált…..
dottore53 2011.08.31 09:53:39
@Edömér: Kedves Edömér! Majd féléves előzetes könyörgésem előzte meg a feljelentést. Többször is voltam bent a fenntartónál, kérve, hogy állítsák le az igazgatónő ámokfutását, de semmi!
A bírósági ügy csak a jéghegy csúcsa, számos más törvénytelenség is történt az intézményben, a jogellenesen elküldött dolgozók mind jogerős bírói ítélettel munkaügyi pereket nyertek, több, mint 10 milcsibe kerülve mindez az intézménynek.
Az igazgatónő a dolgozókkal is alpári, kocsisokat megszégyenítő módon és stílusban beszélt, miért bánt volna másképpen a gyermekekkel, csak mindezek nem szerepelnek a híradásokban.
Szóval a feljelentésem nem csak úgy jött, bőven volt előzménye, csak hát az igenis mindenben benne volt fenntartó (hazugságokban is társ bőven) azt hitte, hogy egy jóskapistával állnak csak szemben.
Most meg megy a melléduma, hogy nem is tudtak róla.
Nézzed meg a blogom első videóját, ott látható, hogyan tagadtak mindent és milyen hadjáratot indítottak!
dottore53 2011.08.31 17:41:03
Kedves Muad!
Attól még, hogy angolul illeszt be egy szöveget, az nem nyer értelmet a cikkhez. Amiről ír (beollóz!) az nem egy dühöngőhelyiség, hanem csak a normál kollégiumi helyiségben való "szobaelzárás" ami a magyar jogi szabályozás szerint is lehetséges:
az intézményvezető ugyanis Mo-n is előírhatja, hogy a gyermek nem hagyhatja el az intézmény területét, vagy akár egy szobára is korlátozhatja a tartózkodását.
"apró pici gond" hogy erről értesítenie kell a gyámügyet, felügyelet és hasonlóak. Ha Önnek mindez egyenlő egy üres szobába bezárással, több napon át ahol csak egy matrac van, akkor bizony komoly a gond! (pszichiáter segít azért!)
Itt 12-14 éves, 30 kilós leánygyermek is bezárásra került, mert zavarta a többieket, ráadásul, ha nem tűnt volna fel Önnek, ezek értelmi fogyatékos gyermekek, akik nem értik igazán, hogy miért is.
Lehet, hogy Önnek a lakásba tartózkodás egyenlő a WC helyiségbe bezártsággal, normális embernek ez két, egymástól igencsak különböző körülmény.
A dühöngő helyiség alkalmazása "odakint" is tiltott, tilos és börtönbüntetésse4l fenyegetett, az "izoláció" pedig nem jelent automatikusan dühöngőbe zárást!
A "dumája" sőt a hivatkozása ismerős már, csak éppen kamu mellészövegelés, csúsztatás, ha pedig nem a tudatlanság, hanem a szándékosság szüleménye, akkor ez az igazi hazugság!
Mint az ügyet kirobbantó, én valóban jól ismerem a jogszabályi háttereket (a külföldieket is)ebben Ön nem vitapartner. Azért tetszik a Szingapúr, mint "követendő példa"!
dottore53 2011.09.01 23:01:13
Kedves Muad!
Sokkal több eljutott a tudatomig, mint ahogyan azt Ön gondolná, így még az is, amit az Ön által leírtak ki sem mondanak, hanem csak sugallanak!
Ha Ön nem érti, nem tudja felfogni, hogy az izoláció nem azonos egy dühöngőszobába zárással, ha nem érti, vagy nem tudja felfogni, hogy ez az Ön által csak egy izolációhoz hasonlított, de valójában embertelen büntetés célzatú bezárás egy fogyatékos kisgyermek esetében többszörös pszichés sérülést okozhat, akkor nincs értelme a "beszélgetésnek".
Ha pedig csak egyszerűen tájékoztatni akarta az olvasóközönséget az egészen más értelmű, módú és gyakorlatú külföldi elkülönítésről, akkor azt kell mondjam, hogy nem érti az eljárás lényegét. Nem egy izoláció miatt, hanem büntető célzatú dühöngőszobába zárás miatt folyik az eljárás, amely módszert ki kell irtani a gyermeknevelésből, nem mintegy támogatni. (amúgy jogászként javasolnám Önnek, hogy az Ön által hivatkozott jogszabályok jelenleg hatályos (jelentős mértékben módosult) változatát is szíveskedjen áttekinteni, különös figyelemmel arra, hogy az ügyben értelmi fogyatékos gyermekek érintettek, nem pedig intézetbe zártak!
Mo-n az ausztrál példa, de még a brit is komolytalan lenne az egészen más, eltérő társadalmi tudat és megítélés miatt. A külföldi példák automatikus majmolása nem gyakran vezetett jóra, még akkor sem, ha a Star Trek filmekre alapozott. (ezzel az erővel valamelyik dél-amerikai filmsorozatból is "idézhetett volna"!)