Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pfeile

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Kedd délután 247 felett járt az árfolyam, ami már elviselhetetlen feszültségeket okoz a svájci frank alapú hitellel rendelkezők számára. A probléma ugyanakkor régen túlmutat az egyénen, rendszerszintűvé nőtte ki magát, ami gazdasági és társadalmi katasztrófával…..
pfeile 2011.08.30 12:25:43
Egy autóvásárlás története

Sajnos utazni muszáj,a vidéki élethez pedig kell egy autó.Persze most megszólalnak a fikázók, hogy bezzeg én gyalog járok a kocsmába, ahol meleg van, meg lehet osztani az észt. Legalább nem otthon nézem a falamon a hetvenes évek házgyári tapétáját, amit húsz éve összefirkál az előző lakó gyermeke.
Szóval megvettem az akkor legolcsóbb autót.A hirdetés szerint 2,6 millió az ár. A szórólapot lobogtatva bementem a kereskedőhöz.
Ott közölték velem, hogy van egy kis csillag a hirdetési ár fölött, ami feltételt jelent.
Ez pedig az volt, hogy csak akkor ennyi az autó ára, ha legalább a felét hitelben fogom kifizetni.Különben 3,6 m.Bele mentem, kifizettem.Megkaptam a csekkeket, de az autót nem.Kiderült, hogy a kereskedő piramisjáték szerűen árulja az autókat.Az én pénzemből finanszírozta az előző megrendelő autóját és én csak akkor jutottam a sajátomhoz,amikor új vásárló fizetett be.Ez hat éve volt. Már akkor bajban volt az autópiac és csak a hitelek tartották egyben !!!!! El tudom képzelni, hogy hány embert vettek rá,hogy hitelbe vásároljon.Én ezt a hitelemet kifizettem, tehát nem rinyálok.Sok évig jártam Trabanttal, sok évig spóroltam.Dolgoztam,dolgozom, sokakkal ellentétben adót is fizetek.Az autót nem tartom luxus cikknek és sok esetben nélkülözhetetlen.
A véleményem az ,hogy a bankok a kereskedőkön keresztül sokszor egyszerűen belezsarolták az embereket a kölcsönbe. És még valami, már akkor is volt a kereskedés udvarán egy külön placc, ami tele volt a bank által visszavett autókkal.Már akkor baj volt !!!! A bank tudta, a kereskedelem tudta, a PSZÁF tudta..csak egyszerűen elbagatellizálták, hogy menjen a bolt.