Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hegyimenőke

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minap felugrottam az egyik barátomhoz, ahol a természet szavára hallgatva berontottam a mellékhelyiségbe. Miközben kisebb ügyeimet intéztem, arra lettem figyelmes, hogy nem csak belőlem csorog valami, hanem a WC csészében is csermelyként folydogál a víz. Magától! Épp pikirt…..
hegyimenőke 2014.01.11 10:55:22
Régi blog,de azért én is hozzászólok,Először is szerelő vagyok,és jókat mosolyogtam a hozzászólásokon meg a poszton:-)
Kezdjük az elején: ez nem dömötör tartály,hanem Geberit,a geberit töltőszelepére jellemző okos módon,hogy van a bejövő csonkban egy szűrő,ezért a nagyja kosz nem jut be a szelepbe,de ha mégis akkor először érdemes kipucolni,hátha! le kell venni a szelepet a tartályról,a nagy hollandit szétcsavarni és látható is,hogy ha van benne kosz,az összerakást nehéz elrontani,de figyeld mikor szétszeded,de az is lehet,hogy a kis gumi dugó tömítés elhasználódott,az az emelőpálca fölső végénél levő müanyag karban van finoman egy kis csavarhúzóval ki lehet pattintani a tengelyét(nem törékeny)
és már látni fogod a gumidugót kipiszkálod,és berakod az újat (javító készlet kapható,nem barkácsáruház!!!nem fürdőszobaszalon!!!szerelvénybolt)ha ennél is nagyobb a baj akkor töltőszelepet kell venni,a mintát vinni és szerelvénybolt-az obi,prakti,baumax-ban ilyenek nincsenek,meg drága Geberit mindenhez 25(!) évig biztosít alkatrészt és ha az öblítőszelep folyik akkor ahhoz is van tömítés.
Elég hozzá egy pumpafogó,villáskulcs 19,ha3/8"a bekötőcső,ha 1/2"akkor 24-es és egy csavarhúzó,meghúzáskor ellent fogni,ne csavarodjon meg a flexicső,ha réz bekötöcső akkor is meg kell fogni a töltőszelepet kézzel.
A tartály barnasága? igen természetes mindenkié olyan csak nem látja:-)ha már viszont látható tapintható a vízkőlerakódás azt,már gond le lehet kaparni,vagy oldani,akár a tartályt leszerelve,könnyebb,de ha az alján áll az üledék kosz az fontosabb eltávolítani,mert akadályozhatja a tömítettséget.
a hungarocell a hang,és hőszigetelés végett van benne.
Beszabályzás: a kis müanyag menetes rudazat kézzel avagy keresztélű csavarhúzóval állítható,kb hat l.víz elég egy nagy öblítéshez ez,ha letakarítod a belsejét látni is fogod a szintjelzést,ha nem akkor ez kb.a tartály fele fölött néhány cm-rel van a helyes vízszint.
Csaptelepet cserélhetsz,de csak villáskulccsal!,(30)ha bent hagyod a falban a két excentert akkor könnyű,de! ez azon múlik,hogy a takarórózsák amiket föltekersz a menetre nekiszorulnak-e a csempének,mert az is lehet az új rózsák "beesnek"(lefut a menetről és nem ér a falhoz)akkor sajnos ki kell cserélni az excentereket és ott már lehet szórakozni,csempehosszabbítóval,menetlevágással,stb.azt nem javaslom,egy laikusnak,felkészültséget igényel.
Az alábbi érdekes hírt kaptuk a Belgáról: „A jelek szerint tizenhárom évnyi káromkodás és kilenc lemez után szeptember ötödikén határozatlan időre (végre) feloszlik a Bëlga. A 2004-ben a Sziget nagyszínpadját is megjárt zenekar egy különleges bulival búcsúzik a…..