Regisztráció Blogot indítok
Adatok
malgabo

67 bejegyzést írt és 64 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nyelvtudás nagyon fontos, hangsúlyozzák az alábbi állásajánlatban, amit Ritától kaptunk (köszönjük!): Szerintem én majdnem mindegyik feltételnek megfelelek, csak azt nem tudom, eléggé demanding-e az appearance-em. Mert nem tudom, hogy az milyen, de még csak tippem sincs, hogy…..
Muszáj kitennem ezt a képet, mert ugyan a várólista hosszú, ezt pedig csak tegnap küldte emmbea (akiknek egy éve vár a beküldése [nem vicc, sajnos], azoktól ismét elnézést kérünk), de az a helyzet, hogy én ezt már májusban lefényképeztem, csak azóta se tettem ki: Ezt írta…..
AdamBast beküldésében egy lefordíthatatlan szóvicc van, amit nem is lenne korrekt számonkérni, de azért olyan marhaságot tényleg nem kellene írni, mint amit a poszt címének is adtam:A Walker, a Texasi kopóban volt egy ilyen:Az egyik kislányt Faith-nek hívták (faith-hit, bizalom,…..
malgabo 2012.09.01 18:45:20
@Devourius: Az megvan, hogy egy majdnem két éves posztra reagáltál? Lehet, hogy azóta már a hozzászólók is másképpen állnak hozzá. :)

Nekem most csak hirtelen annyi jut eszembe a brit-amerikai angolról, hogy a britek a Nike márkát "nájk"-nak mondják. Szerintük ez logikus, merthogy a bringa is bájk. Nem vitatkozok velük inkább.
A th-ról meg annyit, hogy hónapokig válogatás nélkül minden szót θ-vel kezdtem görcsösen, mire rájöttem, hogy pl. a Thames meg a thyme szimpla 't'. Hátha ezzel most segítek másnak is. Üdvözlettel: Kosszuð Ladzsosz
Félrefordítások Állatos 2012.08.23 12:54:44
Balázs az állatkert jegyárai között próbált angolul ésvagy németül eligazodni. L. Mellékelve a Főváros Állatkert árjegyzékét, ill. l. itt:http://www.zoobudapest.com/jegyarak. Az egy dolog, hogy sok minden le sem fordítanak (nyilván abból amegfontolásból, hogy egy…..
Utazás! Kiterjedt kapcsolati hálónknak (mwhaha) köszönhetően eljutottunk a londoni Olimpiai Faluba. Képriport:..
Emberekről oly' sokat írtam már, legyen egy kicsit szó állatos kalandokról is! Na nem úgy, hogy milyen finom steaket meg birkaperkeltet ettünk, hanem igazi, élő állatokról (élőállatokról) mesélek. :)Onnan kezdem, hogy Urszuszka régóta rágta a fülemet, hogy vigyem el…..
Félrefordítások Patkányok 2012.06.22 05:57:00
Csiki tizenharmadik beküldése, köszönjük a szorgalmát: Ma délután a tévét kapcsolgatva belebotlottam a TV2-n A kiválasztott – Az amerikai látnok c. sorozat egy részébe. Nem időztem ott sokat, de abban az 1-2 percben olyat hallottam, hogy fejemet fogva, röhögve dőltem le az…..
malgabo 2012.06.23 12:56:30
Kinéztem Second Reader egy tavalyi beküldését, aztán nekiálltam ellenőrizni, szerepelt-e már találata a blogon. Sajnos nem, de ez a mi hibánk, mert már jött tőle több is, úgyhogy gyorsan hozzácsapok még egyet ebbe a posztba. Az elsőben eleve két találat akad, egy pöpec…..
Jó hírekkel tudok szolgálni, bejött a számítás!A Tesco egyelőre jó, újra elkezdtem szeretni a munkámat.A terhelés pont jó, nem hajszolnak halálra, de azért mindig van mit csinálni, kollégák aranyosak, vettem nekik virágot is nőnapra, hogy kicsit bevágódjak, meg voltak hatódva.…..
Hajdihó kedves olvasók, ismét anniversary!Hihetetlen, de igaz: malgabo két éve éldegél Angliában.(Még három és akár angol állampolgár is lehetnék, de ne tervezzünk ennyire előre.)További izgalmak is várhatóak a közeljövőben, ugyanis felmondtam a Boots-nál és aláírtam a…..
Gyönyörködjetek a tökeinkben!      ..
Ma vagyok 21 hónapja a Boots alkalmazásában!Ez azt jelenti, hogy most már bármikor felmondhatok, nem kell visszafizetnem a kiutaztatási költségeket. Kicsit büszke vagyok magamra, hogy idáig kibírtam, persze Urszuszka nélkül ez nem biztos hogy sikerült volna!Ezt megünnepelendő jövő…..
Angliában fellángolt az unalomból elkövetett vandalizmus, szerencsére itt északon az emberek lusták fosztogatni. Úgyhogy üzenem a rokonaimnak, sajnos nem tudunk tévét vinni haza. :) Megnyugtatunk mindenkit, mi jól vagyunk és a sirályunk, István is. ..
Húha, már megint mennyi minden történt, a krónika meg nem frissül. Mi történt az üdüllés óta: voltunk Take That koncerten, hatalmas élmény, az angol szórakoztatóipar a legjavát adta. Néhány száraz számadat, csak hogy érzékeltessem minden idők legnagyobb Egyesült…..
Április 1.-én csináltunk egy nemzetközi napot, lévén bolondok napja meg pénzt gyűjtöttünk a legnagyobb rák alapítványnak.Mindenki beöltözött egy nép (feltételezett) viseletébe és hozott valami tájegységre jellemző harapnivalót a büféasztalra.Azért írom, hogy…..
"Azon ügyfelek számára vonatkozó adatok, akik részére a Hivatal hatósági bizonyítványt állított ki."Forrás: www.eekh.huGyógyszerészCélország: Egyesült Királyság 2009.01.01.-2009.12.31.Kérelmezők száma: 212010.01.01.-2010.12.31.Kérelmezők száma: 26 ..
malgabo 2011.05.24 22:10:53
Köszönjük! :)..
Április 29-én jó lehet britnek lenni! A királyi esküvő napja, amikor Kate és Leopold William kimondta a boldogító "I will"-t. Londonban óriási az ujjongás, lengenek a Union Jackek meg megy az integetés ezerrel. Nálunk északon mi vagyunk a leglelkesebbek, néztük a BBC-t,…..
Szép idő lévén húsvét hétfőn piknikezni mentünk a Ropner Parkba. Képek alant. Nagyon lovely volt, mondjuk eléggé befelhősödött pár óra alatt, úgyhogy a kedvenc kávézónkban folytattuk a piknikezést. Tessék megdicsérni Urszuszkát, amiért ilyen klassz vintage piknikkosarat…..
Magyarországon a Nap kapja meg az arcodat.Nagy-Britanniában Te kapod (meg) a Napot!Mint ahogyan Urszuszka már írta:Magyarországon a doktor néz meg téged.Nagy-Britanniában Te nézed (meg) a doktort!Aki nem ismerné az eredetit:    In America, you can always find a…..
Mert olvasni jó... ..
Mivel jók voltatok, elmesélem az eheti történéseket. Vasárnap a Chiquito nevű mexikói étteremben ettünk, aztán megnéztük moziban a Black Swant. A kaja szuperjó volt, a film is tetszett, bár kényes lelkűeknek nem javasolt. Fajitát meg burritot ettünk, Margarita koktéllal…..