Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csodapók

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Általában hajlamos vagyok úgy gondolni, hogy a problémák (igen, minden egyes probléma) megoldhatóak azzal, hogy az ember beszív (a szó füves és alkoholista értelmében egyaránt). Nem azért, mert akkor effektíve tényleg megoldódnak a dolgok, nem, ahhoz sajnos tenni is kell…..
Nem értem, hogy miről beszél Jávor Benedek.Miért ragaszkodik az LMP az önleszalámizáshoz? „A stratégiáról az LMP kongresszus dönt majd, de abban mindenki egyetért, hogy egyedül indulnak majd, és nem érdekeltek egy „ellenzéki összeborulásban”.A nemrég rendezett…..
Tegnap este véget ért az aktuális X-Faktor, amivel természetesen egyáltalán nem foglalkoztunk itt, a Lángoló Gitárokon, hiszen ez egy zenei blog, az pedig, bár talán ez nem mindenkinek nyilvánvaló, nem egy zenei műsor. Az X-Faktor tehetségkutatónak még eladható, de alapvetően egy…..
 “Környezetvédelmi szervezetek azzal váldolták az Apple-t, hogy nem vezető vállalat a mérgező anyagoknak termékeiből való eltávolítása terén, lletve termékeinek nem elég agresszív vagy megfelelő újrafeldolgozásával. Az Apple jelenlegi gyakorlatának és haladásának…..
Csodapók 2011.10.11 11:35:21
@guppy: szerintem Lecsóx erre gondol, 32:55-től:
www.youtube.com/watch?v=UmatL75dO3c
Egyébként az egész filmet egyben érdemes megnézni.
Olvasgatom az ellenzéki, illetve mértékadónak mondott gazdasági szakemberek nyilatkozatait, akik az egy kulcsost fúrják a progresszív SZJA-t favorizálva.Na kérem, orbitális hazugság e törekvés. Több okból.A legfőbb ok, hogy a megadóztatható, tisztességesen fizető alkalmazotti…..
 Fizessenek a gazdagok? Társadalmi szolidaritás? Megbukott a matolcsyzmus? Majd mi elmondjuk, valójában hogy van ez.A 16%-os, egykulcsos adóval már idén is havi 52 ezer forintom maradt a borítékban; a szuperbruttó kivezetésével pedig további 25 ezernyi többletbevételem fog…..
Ez nem összeesküvés-elmélet, ezek tények, amelyek gazdasági alapúak. 2050-ben csodákat látunk majd az autóbontókban. Mai cikkünk blogposztja...
Csodapók 2011.09.20 11:46:52
@fluoride: milyen érdekes, hogy az intenzív napfolttevékenység pont az ipari forradalommal egy időben kezdődött és azóta is tart. Ezek szerint komoly adatsoraid vannak az 1920-as éveket megelőző napfolttevékenységről is, amivel igazolni tudod, hogy mondjuk az 1500-as években a szerény napfolttevékenység miatt nem olvadt el a sarki jég.
Csodapók 2011.09.20 12:11:29
@kamionmentés:
"Azért önnmagában az a tény, hogy nincsenek az 1500-as évekből feljegyzések a megfigyelt napfolt-tevékenységekről, még nem jelenti az, hogy nem is voltak..."

ez igaz, de @flouride úr okfejtéséből az következik, hogyha lettek volna napfolttevékenységek, akkor elovadt volna a sarki jég. Ez pedig nem történt meg.
Az ellenzéki „perverz koalíció” ötletének megjelenése óta már nem először tűnik úgy, hogy egyes szakkérdésekben nagyon hasonló álláspontot foglal el a három ellenzéki párt. A legújabb hír: a Jobbik is az egykulcsos SZJA-rendszer visszavonására szólítja fel a…..
Csodapók 2011.08.29 14:12:27
Az egy- vagy többkulcsos adó közül választani tényleg hit kérdése, nincs sok értelme vitatkozni, kb. olyan, mintha az egyistenhitről akarnék meggyőzni valakit, aki több istenben hisz.
Mégis, az érvelés, miszerint azzal, hogy nem vesznek el többet a "nagyobb értékű teljesítmények értékéből magasabb adókulcsokkal" és ezzel nagyobb teljesítményre ösztönöznek, már alapjában hibás megközelítés.

Mit érthetünk nagyobb teljesítmény alatt?

Két dologot: több munkát vagy többet érő munkát.
Az elsőről: az ember nem azért él, hogy többet dolgozzon, hanem hogy megélje az életet.
A másodikról: vegyünk egy pénztárost és egy topmenedzsert, akik mindketten napi 8 órát dologznak. A pénztáros 150000 ft-ot keres, a topmenedzser 10-szer annyit, másfél milliót. A pénztáros egyetlen esélye, hogy másfél milliót keressen - azaz nagyobb teljesítményt nyújtson - hogy napi 8 óra alatt napi 80 órát dolgozzon, ami persze lehetetlen és az 1. pont értelmében nem is lehet cél. A másik lehetőség, hogy változtasson szakmát és menjen el topmenedzsernek.
Igen ám, de ha neki jó pénztárosként? Ha egész életében arra vágyott, hogy pénztárosként dolgozhasson?
Vagy, ha ő csak minél hamarabb le akarja tudni a melót, és aztán élni akar?

Ez persze még nem támasztja az alá, hogy a többkulcsos progresszív adórendszer a legjobb megoldás a világon. Szerintem ma Magyarországon havi 300 ezer Ft nettó bérből tisztességesen meg lehet élni, de ami ennél több, az a világ jelenlegi állapotában luxus. Ez évi 6 millió Ft, ami korrekt sávhatár lehetne a 16%-os és 32%-os SZJA közt.

Akármilyenek is a gazdasági kényszerűségek, egyszer kiindulhatnánk már végre egy jó elvből.