Regisztráció Blogot indítok
Adatok
veronie

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Azt hiszem, igen sok probléma és kétely akkor jön egy anyuka életében, amikor néhány évnyi babázás után visszatérne dolgozni, és nem tudja, mit, hogyan tegyen, hogyan jelezze ezt egyáltalán a munkáltatójának, mihez van joga, és mihez nincs, mit kell elfogadnia és igaz-e…..
veronie 2012.04.05 14:33:49
Kedves Ági!

Köszönöm a tanácsaidat és a biztató szavakat!
A cég részéről mind a mai napig semmiféle visszajelzést nem kaptam jövő szerdára vonatkozóan, így nem tudom, hogy végül állásidőt ajánlanak-e, vagy mégis mehetek-e dolgozni. Én mindenesetre úgy készülök, mintha mennem kéne, csak nem értem, miért nem lehet ezt korrekt módon a másik féllel is közölni, amikor ők már biztosan eldöntötték, hogy mit akarnak...
Volt még egy kérdésem, amire nem tértél ki a válaszaidban, felmondás esetén esetleg érdekes szempont lehet:
- ha az állásidő alatt táppénzre mennék, akkor ez megvédene attól, hogy júl. 1 után közvetlenül a cég rendes felmondással megszüntesse a munkaviszonyomat? Táppénz alatt elküldhetnek?
- ha júl. 1-ig nem lesz betölthető pozíció, van-e arra lehetőségem, hogy esetleg újra fiz. nélküli szabit igényeljek? Ezzel max. csak a munkaviszony időtartamát tudnám kitolni novemberig. Esetleg ha nagy szerencsém van, közben még pozíció is adódhat.
Én a bent ragadt szabadságok alatt az ez évre járó rendes szabikra gondoltam, ehhez még nem nyúltam hozzá, tehát felmondás esetén akkor ezt is kifizetik?
Írtad még, hogy rendes felmondás esetén a cégnek megfelelően indokolnia kell ezt a lépését. Ha arra hivatkozik, hogy nem tud munkát adni, nekem azt el kell fogadnom?

Várom válaszodat és boldog nyuszivárást kívánok Neked és a családodnak: veronie