Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vucsidol

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pont a korábbi támogatás miatt...
vucsidol 2022.09.01 18:33:23
vucsidol 2022.09.02 20:27:48
bircahang Zorbán nadrágja 2022.07.13 12:12:00
Amikor még létezett szakrális monarchia, a királyi család egy volt az állammal. Jellemzően a pénzügyek se váltak el egymástól, nem volt élés határ állami és magánvagyon között. S eleve minden királyi megnyilvánulás állami volt, olyan, hogy királyi magánélet nem létezett. A királyi család tagja úgy…..
Több tízmilliónyi kémtechnikát pakoltak olyan autókba, amik legfeljebb biciklis üldözésben indultak volna eséllyel...
Blogkocsma Gombócleves ismét 2022.01.12 09:25:42
Annyira nem lett gombóc a gombóc, de csaknem.Több tényező konstellációja kellett ehhez az ételhez. Az egyik, hogy a tél köztudottan a bőséges és gazdag forró levesek évszaka. Aztán hétfőn a csumiban éppen valami bakonyi betyárlevesnek titulált leves volt ebédre, amitől ihletet kaptam (meg egy kis…..
Idén jó éve volt a CIA-nak, 2 neves nemzetközi kamudíjat is megkapott: az Európai Parlament Szaharov-díját és a Nobel-békedíjat is. Ez valóban nagy teljesítmény. Kicsit csak az von le értékéből, hogy mindkét testület CIA-érdekeltség, így gyakorlatilag azonos az odaítélő és a díjazott. Dehát van…..
Egészen sajátos gazdaságpolitikát talált ki a magyar kormány annak palástolására, hogy a választás előtti osztogatásnak nincs megfelelő pénzügyi háttere. Ez az unortodox módszer lényegében azt jelenti, hogy egyszerre osztogat a kormány és vezet be megszorításokat. Az egész lényegében a kommunikáció…..
bircahang Kegyetlenség? 2021.12.26 12:12:00
Az őskori emberiség egyik alapélménye, hogy alapvetően rossz dolog állatot ölni, de ez egy kényszer, így a megölt állatot tisztelni kell. A Biblia szerint az első emberek vegetáriánusok voltak, s csak akkor tértek át a húsevésre, amikor a növényi táplálék immár nem adott elég életenergiát. S a…..
Senki nem bújhat el 大字報 2021.08.07 09:53:25
Drága nyulacskáim, jó hírem van! Mostantól már semmi szükség fegyverekre (Pacal Szilárd kereshet magának másik állást), amikor néhány 大字報-val, - aki még nem tudja, tacepao-val - egy-két emojival, kormányhatározattal, miniszteri rendelettel, nemzeti konzultációval, népszavazással, Magyar Közlönnyel…..
vucsidol 2021.08.07 15:55:49
@evilwolf: Asszem, rájuk is gondolva vezették be a 21:9-et.
MaGYAUR Nevet adni az Ellenzéknek! 2021.07.04 19:06:47
A jelenlegi pártszinten működő kommunikáció helyett egységes kommunikációs stratégiára van szükség! Ami az egyesült ellenzék nevét illeti, a javaslatom:  "Összmagyar Szövetség” egy tisztességes és fejlődő Magyarországért! Röviden: "ÖSSZMAGYAR SZÖVETSÉG", Még rövidebben "SZÖVETSÉG".  Azért ez a…..
Most komolyan, miért finomkodunk itt? Nem kellene megnevezni azt, akinek ez az egész az érdekében állt? Minden ki van találva, de valamiért a kutyának se kell a kínai, meg az Astra. De az nem lehet, hogy ne legyen meg péntekre a négymillió. Üres lelátó előtt nem lehet bajnok a Fradi, a most…..
bircahang Üvegtörők 2021.04.30 12:12:00
Annak idején a késő kádári korban volt egy film, melyet mindenki szeretett a baráti, ismerősi körömből - ez az 1980-as Breaking Glass című angol film (a magyar mozikban Üvegtörők címmel ment). A film tulajdonképpen egy koncertfilm beleágyazva egy dramatikus történetbe: a tehetséges énekesnőt…..
bircahang Műszaki álmok 2021.04.13 12:12:00
Amikor kiskamasz voltam, a 70-es években, sokat álmodoztam a szükséges találmányokról, melyekre szükség lenne. Kizártam az eleve fantasztikusnak látszó dolgokat, lásd mindenkinek repülő autó és hétvégi nyaralás a Marson, igyekeztem realisztikus lenni. Három fő dolog jutott eszembe. Egy.…..
vucsidol 2021.04.13 20:28:36
@Nevem senki.: Három hete nagyon elkezdett fájni a derekam. Pár nap alatt leszűrtem, biztosan a bal vesém lesz az ok. Annyira fájt már, hogy az ágyból is csak úgy tudtam kikelni, mint a hanyatfordítottt teknős. Ekkor már halkan megjegyeztem a feleségemnek, valami lehet a vesémmel.
Már aznap a youtube főoldalán az első ajánlat a vesekő kezelése volt. Anélkül, hogy bármi hasonló keresésem lett volna.
Véletlen? :-)
     Orbánék felszámolják a magyar felsőoktatás maradék autonómiáját. Az egykori kommunista belügyminiszter veje, a jóságos István, aki  úgy lett az amerikanisztika kutatóprofesszora, hogy soha életében nem foglalkozott amerikanisztikával, végrehajtja az ítéleteket.  Az MTA intézeteit…..
vucsidol 2021.02.11 01:28:47
@kemény keleti kommentelő: Aztán ott van még az Inspector Morse 33 epizód, angolul még itt-ott fellelhető.
Nem vagyok egy nagy punk-rajongó, de természetesen tudom, mi az a Hétköznapi Csalódások. Eddig is tudtam, ennek fényében nem jártam soha a koncertjeikre, mert nem érdekelt. Ahogy a CpG vagy a Macskanadrág vagy a Fürgerókalábak sem. Ettől teljesen függetlenül hagy hidegen a raktárkoncertes kínlódás,…..
Kétmillió magyarnak ennyi jut: élelemre szűk 1,5 euró, ha éppen erős napja van a forintnak. (Már rég volt.) A KSH szerint havonta fejenként 27 100 forintot költöttek átlagosan a magyarok élelmiszerekre és nem alkoholos italokra -- ebből a kereseti statisztikákkal, termékenységi rátákkal, a…..
A korábbi feladványok sem mindig csak egy-egy fotóról szóltak. Többen meg is kérdezték, hogyan illik ez bele egy írássorozatba. Nekik is igazuk van, meg azoknak is, akik az olvasásban is szeretnek egy kis szünetet tartani. Kitettél egy fotót „oszt jó van!” Sokaknak ennyiből áll egy fotóblog, pedig…..
vucsidol 2020.09.11 23:22:27
       Történelmi időket élünk.  A kormányzati tájékoztató előadáson Röst Gergely egyik slide-ján 1:22:05-kor a "végtelen dimenziós operátorok spektrálsugara" kifejezés szerepel.     Mivel ez politikai szakkérdéssé vált, az Örülünkvincent blog kötelességének érzi, hogy tájékoztassa a közvéleményt…..
vucsidol 2020.04.27 08:59:02
Inti képes volt haza- és visszamenni a budaörsi Praktikerbe, csak hogy bebizonyítsa az eladónak, márpedig ő náluk vette a lámpát, amit keres, és az igenis létezik. A túlfűtött lelkesedésben viszont nem osztoztak az alkalmazottak, akik közül a kiválasztott a levél szerint egy idő…..
Mire gondolhatott az az idegenszívű adathalász, aki ezzel a körlevéllel spammolta be egy halom olvasónkat? A jelszómegadásra felszólító kamuemail fordítószoftvere egyebek közt az "Ez hatalmas és magasan végzetes eset birtokol sugó minket" lugosibélai fordulattal…..
Mihez kezd szánalmas Orbán-interjújára óriási kvízbukással tromfoló Sváby András, miután secc-pecc kirúgták a TV2-től, ahol előtte élet-halál ura volt? Bíztunk a magyar média kamera előtt évtizedek után is lányos zavarba jövő keljfeljancsijában, és nem csalatkoztunk. Egy…..
Kem mintha meglepődött volna, hogy a számítástechnika prémiumkategóriás gyártója, az Apple is a vásárlóin kisérletezi ki a termékeit. Pedig Steve Jobs minden év elején elmondja, hogy az a trendi, aki évente új gépet vesz, és hát tesznek is róla, hogy kelljen:A sztorim nem…..