Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kraken

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
   Iskolai tananyaggá akarja tenni az eboktatást Nagy-Britanniában egy jótékonysági alap. A cornwalli K9 Crusaders nevű szervezet szorgalmazza az ügyet, hogy világ gyúljon az emberi fejekben a kutyák nevelését illetően. Az alapítvány úgy találja, hogy jelentősen…..
Kraken 2011.08.25 16:59:19
@Robinzon Kurzor: Igen, ezzel egyetértünk. Én mindig mondtam hogy a nem érdeklődőknek az alapokat és mindennapi életben fontos dolgokat kell megtanítani, a többieknek mehet részletesen.

De mi a mindennapi életben fontos tudás? Elég az hogy ne nyúljon konnektorba, vagy az is kell hogy hogy működik az okostelefon amit fog a kezében? Elég az hogy a só az NaCl vagy azt is meg kell mondani hogy a hipót nem szabad összeönteni a sósavval, _MERT_ mérgező klórgáz keletkezik? Ezek a miértek nagyon fontosak, akkor talán megértik hogy nem passzióból vannak a tiltások.

És honnan tudjuk ma hogy mi lesz fontos 10-20 év múlva? Ez a baj a mai modern világgal, egyre több tudással lehet boldogulni. Az emberek életük több mint harmadát tanulással töltik...
Kraken 2011.08.25 17:41:30
@Robinzon Kurzor:
"Szerintem fordítva: az a lényeg, hogy a hipót nem szabad összeönteni a sósavval, mert mérgező gáz keletkezik. Az NaCl, meg a reakcióegyenlet, meg spin kvantumszám csak ezután jön."

Ezzel egyet is értenék, én is fordítva akartam írni eredetileg. A kérdés csak az, ha nem érti hogy miért van úgy, elhiszi? Mert ha azt mondja hogy "á nem is keletkezik csak mondják" akkor lehet hogy késő már mire kipróbálja. De meddig kell elmenni a magyarázatban? Ez is nehéz kérdés. Ilyenkor mindig ez jut eszembe:

www.smbc-comics.com/comics/20101217.gif