Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Koszider

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
István király fiához, Imre herceghez írt intelmei után szabadon Mostanság megint előtört belőlünk, magyarokból a kuruc virtus. A magyar kormány és a parlament reprezentánsai, megszólalói keményen, harcosan odamondogatnak gyakorlatilag mindenkinek, válogatás nélkül.…..
Koszider 2013.06.17 22:37:29
Ebben a kuruckodásban engem más is felháborít. Munkám révén némileg belelátok a megyénkben folyó beruházásokba, ezért pontosan tudom, hogy az elmúlt 3 évben SEMMI sem készült uniós forrás bevonása nélkül. De tényleg semmi ám, legyen szó egy zsilipkapu lefestéséről 30.000 forintért vagy autópálya építésről 300 milliárdért. (Hogy a korábbi években mi zajlott, nem tudom, mert akkor még írta elő törvény, hogy erről nyilatkoztatnom kell a beruházót.) Számomra ez azt jelenti, hogy ebben az országban az unió nem kevés segítsége nélkül a világon semmi sem történne. (Ma hallottam a tévében, hogy a kormány még akkor is megcsinálja a Kossuth tér átalakítását, ha ehhez állami ingatlanokat kell eladni - ergo egy pudvás tér átépítésére sincs saját forrásunk.)
Tehát kérni - követelni? - azt nagyon tudunk, utána meg vígan kuruckodunk. Illetve nem is mi, hanem csak ők, a kormány, mert engem a szüleim megtanítottak arra, hogy ha kérek, azt illendően tegyem, és ha adtak, azt illendően meg is köszönjem. A kormánynak vagy nem voltak szüleik, vagy olyanok voltak mint ők: csak a cinikus lenézésre és lesajnálásra futja tőlük - ugye, még senki se felejtette el Lázár János örökbecsű szavait: mindenki annyit ér, amennyije van.
Magyar állampolgárként vérig sért ez a kuruckodás, mert utána én szégyellem magam és nem ők. Nekem szakad le a pofám, hogy már megint mi ülünk a szégyenpadon - mi, köztük én is, mert nem mondhatom el egész Európának, hogy bocsánat, én tisztában vagyok a jó modor követelményeivel, engem ne ez alapján ítéljenek meg. Azonban a kormány az én nevemben is beszél, így személy szerint engem is éget a világban. És ez az, amit valószínűleg a büdös életben nem fogok tudni megbocsátani nekik.
Rusznyák Csaba írásának szinte valamennyi állításával egyet tudok érteni, miként a Trónok harca 03x09 epizódja által keltett közfelháborodást is komikusan buta reakciónak tartom. Mégis úgy vélem, hogy az egyébiránt kiváló cikk legfontosabb tétele sajnálatos módon téves:…..
Koszider 2013.06.10 21:54:26
Olvasgattam a kommenteket, majd elővettem a Sárkányok táncát - az 5. kötetet, ami nálam totál kicsapta a biztosítékot. Megszámoltam: az érdemi szöveg összesen 1072 oldal. Ebből olyan szereplő története, aki már az első kötetben is szerepelt: 666 oldal. 406 oldalon - vagyis a kötet 40%-ban! - olyan szereplővel ismerkedünk, aki eddig még csak meg se volt említve!. 4000 oldalon (4 köteten) keresztül semmi szükség nem volt rájuk, akkor most mi az ördög haragjának kerülnek elő?? Tudom, erre azt mondjátok, hogy egy szerző arról ír, amiről akar. Rendben, de akkor hadd legyen már nekem, olvasónak is megengedve az, hogy számon kérjem a szerzőt, ha nem halad a történettel, ágadzik-bogadzik, mégse leveledzik.
Igaz, hogy most a tévésorozatról beszélünk, de nem tekinthetünk el magától a regényfolyamtól, mivel a sorozat híven követi a leírtakat. Ebben az 5. kötetben én csak azt láttam, hogy a szerző 1./ nem igazán tudja, hogy hova akar kilyukadni, 2./nem bír kikeveredni a saját maga generálta káoszból, 3./ piszkosul unja az egészet, 4./ röhög a markába - és mindezt random váltogatja.
Sajnálom. Sajnálom, hogy ez az ígéretes és bravúros regényfolyam így elbutult. Sajnálom, hogy azt a zsák pénzt kiadtam érte. Sajnálom, hogy viszi a lendület, mert aki elolvasta az első 3 kötetet, az még reménykedik és belevág.
És igen: én olvastam Jókait, Mikszáthot, Szerb Antalt és Krúdyt (válasz Módfelett kényelmetlennek), pont ez a baj, mert miattuk nagyon jól tudom, hogy egy jó regénynek hogy kell kinéznie. G. R. R. Martin pedig nem írt jó regényt.
A tulipános ládának öltözött Varga Miklós egészen biztosan elénekelte a Nemzeti dalt a Nemzeti Múzeum lépcsőjén, sőt, a nemzeti kebel mintha szegény Tolcsvay Bélát is odapakolta volna egyszer egy Bösendorfer zongorával. A márciusi ifjak dolgairól szóló korabeli sajtóhírek…..
 Ürümqiben töltött harmadik napunkon a múzeumot kívántuk végigjárni, és végre meglesni a múmiákat. Megcsodáltuk a 4000éves, vörös hajú, kék szemű Loulani Szépséget, párját, az ugyancsak vörös, szakállas férfit, pazyrik típusú, tetovált sámánt, kínai katonai…..
Már a kínai utam előtt tudtam, hogy tetoválás formájában is meg fogom örökíteni e kalandot. Egy képpel, ami emlékeztetni fog, mennyit tanultam itt. Aztán jött Baoji. Minden tetoválásom  számomra fontos dolgokat szimbolizál, az életem egy-egy jelentős állomása rajzokba…..
Még most sem hiszem el teljesen, hogy a világ 46. legjobb egyetemén taníthattam. Ráadásul rómaiakat, kínaiul. Tudtam én már hónapokkal ezelőtt is, mikor a tutorom bejelentette, hogy rettentően szeretné, ha az egyik rómás kurzusát én tartanám, hogy ez hatalmas megtiszteltetés,…..
 Nem volt elég a tegnapi hajcihő, ma további elvtársak érkeztek, méghozzá maga a Beida rektora, dékánja és a teljes vezetőség, köztük a régészeti tanszék vezetője. A reggel még szokás szerint indult, épp Amyvel rajzoltunk metszetet (valahogy erre mindig megtalálnak),…..
 A keresztény hitvilág nagy tévedése, hogy a poklot forró, tűzfolyamok és fortyogó vulkánok tarkította helynek képzelik. Sokkal közelebb állna a valósághoz, ha egyszerűen csak átkeresztelnék Baojire.Pekingben még naivan azt hittem, az egy hetes túlélőtúrám…..
 Az ötlet sajnos nem saját innováció, az egy matuzsálem bölcsességével felérő útikönyvemből származik. Azonban a gondolat, miszerint töltsünk a világ egyik legnagyobb csodáján egy éjszakát, a szabad ég alatt, némi üdítő társaságában, természetesen azonnal…..
 Az elmúlt néhány napban a kínaizás, kutatás és órákra járás mellett komoly májmegpróbáltatásokban is részem volt. Kezdődött azzal, hogy a szobatársam kitalálta, vegyünk egy üveg martinit, amiből még két üveg koreai likőr is lett, és dumcsizzunk kicsit. Mindez…..
PekingiLiba naplója Végre óra 2011.09.14 03:37:00
 Ma reggel hatalmas lendülettel indultam meg a nemzetközi diákok ügyeit intéző iroda felé, egyrészt beszerezni a diákom, hogy végre kölcsönözhessek könyvet, megbizonyosodni, hogy valóban nem kell órákat felvennem, és a legfontosabb, kideríteni, miként tudom meghosszabbítani…..
 Ma elindultam a Nemzeti Múzeumba, ami a híres Tian’an Men tér oldalában található, de természetesen a dolog nem volt annyira egyszerű, mint ahogy elképzeltem. Először is, bár a Tian’an Men tér nevezetű megállóban szálltam le, magát a teret nem találtam.…..
Ma reggel kínai szintfelmérővel kezdtem a napom, ami nekem teljesen fölösleges volt, hiszen az én képzésemhez nem szükséges a nyelvtudás felmérése (valószínűleg, mert azt feltételezik naivan, hogy megfelelő a jelentkezők kínaija). Én azonban elhatároztam, ha már itt vagyok,…..
Első teljes pekingi napomat jelentékeny utazással és vásárlással töltöttem. Becsatlakozott Emma, a pasija Long, egy haverjuk meg persze Lali is. Kezdtük egy mennyei reggelivel, ami ebéddel is felért, és legnagyobb előnye, hogy végre igazi vega kaja volt: hatalmas tál leveske…..
PekingiLiba naplója Érkezés 2011.08.27 15:54:14
Az álomútnak legkevésbé sem nevezhető, ám ezzel együtt mégis felejthetetlen repülés után, pekingi idő szerint 4.40-kor épségben, és megközelítőleg egészségben földet értünk. Ekkor már több mint 24 órája nem aludtunk, ami természetesen nem szegte kedvünket, és töretlen…..
PekingiLiba naplója Készülődés 2011.08.21 20:59:00
A lilalány ismét messzire megy, ezúttal a cél Peking, ami természetesen nem zárja ki sem Szibériát, sem valamely kijevi szervkereskedő-központot, mint végállomást. Mindenesetre, amennyiben sikerül nem eltévedni egyik reptéren vagy akár reptérbuszon sem, öt, mind a pekingi…..