Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kötekedő kutakodó

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ismét hétvége, ismét apolitikus téma. Hír és aktualitás azért van a mai bejegyzésem mögött: pont egy hete, február 6-án új magyar magassági rekord született, Nagy Tibor 8750 m magasra emelkedett vitorlázórepülővel. Innen is gratulálok neki. Emlékeim szerint* az általános…..
kötekedő kutakodó 2011.02.13 16:51:21
@freemind93: Így van, hajrá szabadesés!
(igazából hajrá minden repülés)
 És még azt mondják, hogy vannak szakmák, ahol nem lehet lopni. Naivak vagyunk nem vitás.Habár bizonyára nem elegáns a sajtószabadság pusztulásának napjaiban azok viselt dolgaival foglalkozni, akik legelöl hordozták mindenkoron az erkölcs el-el lobbanó mécsesét,…..
kötekedő kutakodó 2011.01.09 13:39:11
@Aszi:
Jó hogy előhoztad a szóban forgó pályázati rendszer Fideszes indulását, mert ebből is kiderül, min háborodhatott fel Paranoid Android.

A Fidesz időkben elindult egy bőkezű tudományfinanszírozási rendszer, amely kiírásaiban az elméleti társadalomkutatókat is megcélozta. Pályázhatott rá filozófus, ahogy régész vagy éppen kulturáis antropológus. Többlépcsős, elég transzparens bírálati rendszer volt.
Az MSZP-SZDSZ kormány a pénzosztó hivatalt (NKTH) megtartotta, de pályázati kiírásaiban deklarálta, hogy csak a versenyképességet közvetlenül segítő alkalmazott természettudományi (esetleg gazdasági) kutatásokat támogatja. Azaz: filozófusok, régészek és kulturális antropológusok kíméljenek! Egy ilyen pályázaton nyertek (úgy tűnik többön is, én korábban csak egyről tudtam) elméleti filozófusok annyi pénzt, ami elméleti filozófiára igenis sok.

Ez bizony felháborodásra okot adó, és bűncselekmény gyanúját megalapozó tény, amelyet a blogot offtopic és terelő hozzászólásokkal szétcincálni akaró baltrollok sem homályosíthatnak el.
w Milyen málác? 2007.10.25 08:00:00
Hiába keseríti meg milliók mindennapjait, hiába tud róla mindenki, a magyar politika a mainstream sajtóval karöltve söpri szőnyeg alá. Mintha nem is lenne ilyen. Mintha a statisztikákból nem látszana napnál világosabban, mi a helyzet. Kár tagadni: a fonyi fatolvaj, az olaszliszkai…..
kötekedő kutakodó 2007.10.25 23:09:41
Simonmondja:
"És mi lett az épülettel?"
Ime:
www.hik.hu/index.asp?r=1&c=71

Tehát nem privatizálták. Te is megtanulhatnád a Google használatát.
w Találkozás egy fiatalemberrel 2007.09.26 19:00:00
163 millió forinttal támogatja az állam az MTV új animációs sorozatát, a Modern Képmeséket. Mint a WBlog megtudta, a sorozat szövegét Tóta W. Árpád, az Index főmunkatársa írja. Exkluzív interjúnkban tetemre hívjuk a fenegyerekként tetszelgő publicistát: miért és hogyan…..
kötekedő kutakodó 2007.09.30 00:18:33
Kedves TW Arpad!

Egy altalanos megjegyzes konkret peldaval illusztralva.
Mindig elolvastam az Indexen a velemeny rovatba irt cikkeidet, es mostanaban el-el latogattam a blogodra is. Tiszteletre meltonak talalom, hogy a magyar ujsagirok tobbsegevel szemben partallaspontok szajkozasa helyett oszinten es kovetkzetesen (ezert hitelesen) kepviseled velemenyedet. Raadasul - szinten a tobbseggel szemben -, nem csupan a parpoloitikai purparlek vagy egy szakterulet problemai erdekelnek, hanem sok tarsadalompolitikai kerdesben probalsz kimuvelodni. Ujsagiroi teljesitmenyedet leginkabb az altalad allitolag lesz*rt "jobbos" beirogatok jelzik, akik fontosnak tartjak, hogy utkozzenek velemenyeddel.

2-3 eve azt gondoltam, hogy vezeto alakja lehetsz egy olyan koziroi generacionak, amely vegre levaltja a lengyellaszlok/fricctamasok, bolgargyorgyok/porzsesandorok exportbol visszamaradt csapatat. Sajnos azt kell latnom, hogy tevedtem, es te is legfeljebb egy internetkorra hangolt aczelendre vagy.

Nem szoltam meg hozza soha ilyen forumhoz, de az utobbi honapokban olvasott sok szakmailag tarthatatlan szamarsag olvastan megerosodott bennem a kesztetes. Az, hogy a piacok mukodeserol es egyeb tarsadalmi folyamatokrol alkotott nehol feluletes, neha kifejezetten naiv elkepzeleseid milliok szamara allami penzbol keszulo produkcioba szivaroghatnak, megriasztott (hiaba a szakertoi anyag, ha szemellenzosen latod a vilagot, es egyaltalan, kik azok a szakertok).

Kedves Arpad, Te tulsagosan gyakran tenyekkent kezelsz dolgokat, amelyeken a tudosok vitatkoznak, bizonyos esetekben, pedig (talan hozzad hasonloan felmuvelt, szakcikkeket ritkan kezbe vevo, am szapora tollu es a mediamegjelenesre sokat ado "szakertokre" tamaszkodva) kifejezetten a "tudomany jelenlegi allasaval" szembeni allitasokat akarsz az "emberek pofajaba vagni", mint kokemeny tenyeket.

Elnezest kerek a sommas iteletert, de gazdasagi es tarsadalompolitikai vegzettseggel, doktorival, nemzetkozi publikaciokkal, szakmai kituntetesekkel talan megengedhetem magamnak az ilyen itelkezest laikusok felett.

A handabandazasra faraszto valaszolni, eddig nem is valalkoztam ra. Most, igy szombat este, az egyik megjegyzesed kapcsan ugy gondoltam raszanom azt a kis idot, hogy a megfelelo linkeket osszeszedegessem, hogy ne a levegobe beszeljek. De hangsulyozom, ez csak egy pelda a sok kozul.

A gyerekvallalas ostonzeserol irod:
"Ez gyakorlatilag vesztett ügy. Amúgy jó példa arra, amikor egyszerű és tutiszuper válaszokat keresünk, olyanokat, amik mindenkinek jók, és nem járnak áldozattal...."
bla-bla, es a vegen:
..."Az, h egy kormányprogram divatba hozhatja a nagycsaládot, akár egy évtized múlva: ábránd."
Eloszor kiosztod a hozzaszolot, hogy milyen naiv, majd hosszan fejtegetsz a tudomany eredmenyeivel koszonoviszonyban sem levo allitasokat. Nem vagyok a szukebb tema szkertoje, a belinkelt cikkek/konyvek egyike sem tolem szarmazik (elnezest is kerek szerzoiktol, hogy idecitalom oket), de olvastam ezt-azt.
Kedves Arpad, a helyzet, az, hogy szamos kutatas muattatta mar ki szocialpolitikak termekenysegi hatasat, a kerdes, mekkora lehet ez (sokszor kicsi), es milyen tipusu intezkedes segit valojaban.
Ehhez linkek:
Két magyar doktori
www.lib.uni-corvinus.hu/gyar/gyar20060102hun/auth_8423.html
nepesedes.hu/tar/tarkanyi/tezisek.htm
es egy angol attekintes
ideas.repec.org/p/dem/wpaper/wp-2003-021.html
Az emancipacio altalad hasznalt kontextusban szinten nem olyan egyszeruen mukodik (mai viszonyok kozott inkabb termekenyseg novelo lehet), de itt mar linkek helyett linkeskedem. A bevandorlas szinten komplexebb problema, nem csak kulturalisan, de nyugdijrendszer egyensuly szempontjabol is (mar regota irom a levelet, bocs a linkek hianyaert).

Egy linket megadok viszont. Ha mar annyit szonokolsz arrol, hogy az ellenzek nem kinal esszeru megoldasokat. Csak hallomasbol ismerem a KDNP linkben szereplo torvernyszovegig kidolgozott anyaganak koncepciojat, de olvastam a szerzoikrol/tol. Az ellenzekrol alkotott sommas (mi, tarsadalomkutatok, ugy mondjuk, eloiteletes, stigmatizalo) velemenyed alapjan a lete mellett bizonyara az is meglepo, hogy a benne foglaltak, az altalad hulyesegnek tartott csaladpolitika kivetelevel nagyjabol olyasmit vazolnanak, mint te es a te szakertoid es "szakertoid". + nem hisznek a reformer jo kiralyban (ki is itt a paternalista, es ki liberalis?), hanem komoly intezmenyi korlatokat allitananak a tulkoltekezes ele.
www.kdnp.hu/index.php?type=cikk&cikkid=2338

Keso van, hosszu a bejegyzes. Egy megjgyzes: Az ES-beli Kovacs Zoltan es a Te (partpolitikat v vallast) is erinto irasaid nyoman kezdett jobban erdekelni az eloiteletek kialakulasanak mechanizmusa. A temat meg nem kutattam, de amit errol eddig gondolok, az alapjan nem varok mast, mint hallgatast vagy a szokasos TWA fele bunko valaszt.
De mindezt akkor is ki kellett magambol irjam (meg akkor is ha rohognek vagy megdobbennek kollegaim akik ram ismernek, hogy ilyen helyre firkalgatok).