Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csobankai Serfőzde

1 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
magyar világos sör Nagy megtiszteltetés érte ma a KK-t: az elsők között tesztelhetjük a Békésszentandrási Serfőzde legújabb gyártmányát, a szupererős Pörölyt. Ugyan mióta úton-útfélen 10 V/V % körüli (és feletti) sörökbe botlik az ember, már kevésbé vagyunk…..
Csobankai Serfőzde 2012.02.24 00:50:16
Idén nagyon belehúztak a karácsonyi vásárok, a klasszik Vörösmarty téri kétszer akkora lett és kétszer olyan sűrű, és egészen a Deákig beborította a tájat, de meg kell hagyni, hogy minőségileg is fejlődött, a standok nem olyan gagyik, minden fából van és nem műanyagból,…..
Folyékony Kenyér Nem az van benne 2011.12.22 10:42:00
A Folyékony Kenyér egyik fő célja mindig is az volt, hogy támogassa a változatosságot, és 2011-ben sok minden történt ebben az irányban Magyarországon. Az egyik legizgalmasabb, hogy alakult egy új mikrosörfőzde, a Csobánkai, ami tényleg egészen picike és csakis a legigazibb sört…..
Csobankai Serfőzde 2011.12.22 20:18:09
@Pável: Kedves Pável, jelenleg nem forgalmazunk kimért sört budapesti vendéglátóhelyek részére. Tudtommal a Fszek és a Kálvin közötti pici helyen a győrzámolyi Bors sörfőzde kiváló sörét a Tuck Barát-ot csapolják. Amint biztosat tudunk a csobánkai sörök megjelenéséről a budapesti csapokon, feltétlenül értesítjük TonyCaviart és a Folyékony Kenyér olvasóit.
Most, hogy lassan tényleg beindul itthon is a házi sörfőzés, egyre több olyan fiatal sráccal találkozom, akikről sosem mondanád meg, hogy sörisszák, vagy bármi közük volna a sörhöz, mégis merészen kísérleteznek a sörfőzéssel, játszi könnyedséggel hagyva maguk mögött a…..
A Smart Business alapfeladatának megfelelően újabb zseniális vállalkozást szeretne bemutatni. Volt szerencsém személyesen is találkozni a csobánkai serfőzővel, aki kultúrantropológusból képezte át magát a kézműves sörök szakértőjévé.Hozzáértő barátom - Gergő - szakmai…..
Csobankai Serfőzde 2011.10.11 19:18:10
A nyár végén megnyitott Csobánkai Kézműves Serfőzde szénfekete, hatféle malátából készült, feketecsokoládés ízvilágú stout típusú söre is a Főzdefeszten mutatkozik be. A sörbemutatót Majoros Gábor sörmester prezentálja csütörtök délután 17.30-kor a Szabó Ervin…..
Az biztos, hogy az írek tudnak ünnepelni – talán azért is, mert hagyományosan oly kevés okuk van rá! Tavasszal Szent Patrik napja van, ősszel pedig Arthur Guinness Day, azaz konkrétan ma este, szeptember 22-én, amit tipikusan egy korsó Guinness magasba emelésével kell ünnepelni,…..
Csobankai Serfőzde 2011.09.25 07:53:50
A Folyékony kenyér híradása alapján, már az I. Budavári Sörfesztiválra vártuk érkezését, de csak mostanra érett meg a nedű. A hét közepén érkezett a telefon a Kacsa utcai Sörspecialistától, hogy pénteken már átvehető az első főzet, egyenlőre öt literes party…..
PastorAle Felsőerjesztésű, szűretlen, hagyományos, kézműves eljárással készített sör  „…Tüzesen süt le a nyári nap sugára Az ég tetejéről a juhászbojtárra. Fölösleges dolog sütnie oly nagyon, A juhásznak úgyis nagy melege vagyon. Szerelem tüze ég…..
Csobánka mindössze fél óra autózás Budapestről szép időben, és mintegy fél éve rebesgetik, hogy egy elszánt idealista egészen új szemléletű sörfőzdét kíván létrehozni a pilisi településen. Majoros Gábor, a kulturális antropológiát végzett self-made sörfőző a múlt…..
Csobankai Serfőzde 2011.08.26 14:38:55
@gilgalad: A kis, helyi serfőzdék nem csak következményei hanem motorjai is lehetnek egy belső kereslet megindulásának.
Amint 5-10 serfőzde összefogna, közösen tudnák akár az árpát vagy a komlót megrendelni hazai termelőktől. Eltarthatnának egy malátázó üzemet. A tápanyagokkal és vitaminokkal telített cefrét és élesztőt, mely kiváló tejserkentő takarmány, szintén szervezetten forgathatnák vissza a helyi vállalkozások számára.
Így munkahelyek jönnének létre és a sörre költött pénz is a helyi kisüzemekhez , helyi őstermelőkhöz kerülne vissza.

Lendítsük be a gazdaságot!
Legyen minden faluban legalább egy serfőzde!
Csobankai Serfőzde 2011.08.26 14:49:09
@pluto111:
Kisüzemi Sörfőző berendezést jelenleg egy középkategóriás használt autó áráért is lehet kapni.
Napi 10 liter kapacitású „sörgyárat” amit dédanyáink is használtak, szintén nem probléma beszerezni:
mek.oszk.hu/02100/02115/html/2-127.html

Ezek tökéletesen alkalmasok csúcsminőségű sörök elkészítésére, ezenkívül csak sok odafigyelésre és kiváló alapanyagokra van szükség.

Valamint, és legelőször is jelenleg:
1 millió forint büntetési előleg (jövedéki letét) befizetésére a Nav részére – akkor is, ha csupán 1liter sört szeretnél főzni, saját részre .
Na ezen tényleg sürgősen változtatni kellene!!!
Csobankai Serfőzde 2011.08.26 14:54:33
@lilakutyak:
Szakértő tanácsaid segítségével egy nap alatt többet csiszoltam a megjelenésen mint egyedül próbálkozva hetek óta!
Örök hála és VIP tagság a Csobánkai Serfőzde Klubban!!!