Regisztráció Blogot indítok
Adatok
furgemokus

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
furgemokus 2011.08.24 13:56:31
Át tudom érezni ezt a helyzetet sok ismerősöm van hasonlóban és jó magamnak is hasonlóból kellett kimászni. Az én stratégiám a következő volt:

Bár volt egy diplomám amivel az aktuális munkapiaci helyzet miatt kitörölhettem, úgy döntöttem tanulok valami olyan szakmát ami extrém keresett. Nem sok ilyenről tudtam de az elég bizonyosnak tűnt hogy az IT-s dolgok az ilyenek és mivel nem vagyok hülye gyerek úgy véltem megbírom tanulni. Közalkalmazottként dolgoztam nappal (nettó 80ezer Ft fizetésért). Este gyakoroltam otthon a gépen amíg nem zavartam a családot. Éjjel az egyszobás bérelt lakásunk fürdőszobájában magoltam a tananyagot. Hétvégén jártam a főiskolára esti képzésre ( a fizetésem jelentős részét ide hordtam tandíj gyanánt). Az állásomból még azelőtt kirúgtak hogy befejezhettem volna a sulit de hamarosan így is találtam állást, mert ha még nem is volt a kezemben a papír a tudásom már értékes volt a piacon. Pedig a főnököm arcán az utolsó felém irányzott "mosoly" (értsd gonosz vigyor) azt sejtette hogy az éhenhalás következik számodra kisfiam. Ma saját lakásom van hitel nélkül a fizetésem havi bruttó 1m körül mozog, pedig se nagymenő haverjaim se protekcióm nincs sehol.

Ezért azt tanácsolom, hogy nézz körül mi az amire van igény a munkaerőpiacon. Válassz olyat amit képes vagy megtanulni. Öld bele minden szabadidőt és energiádat. Majd hagyd ott ezt a majmot és élvezd a munkád gyümölcsét.

Halkan hozzáteszem hogy 1% esélyt se adok, hogy megcsinálod. Eddig még mindenki csak irigykedésbe meg a panaszkodásba ölte az energiáit akinek ezt tanácsoltam. De azért sok sikert, ha netalán mégis.
furgemokus 2011.08.24 15:23:17
@Vödör:

Sajnos nem tudok neked egy jól definiált listát adni. Amiket felsoroltál azok valószínűleg keresettek én is így tudom, de valóban nehéz felderíteni egy egy jó lehetőséget. Én magam is kockázatot vállaltam amikor az IT irányba indultam hiszen még ismerősöm se volt ezen a területen csak hallomásbeli infóim. A lényeg hogy különböző álláskeresési portálokon próbáld meg leellenőrizni hogy valóban van e kínálat abban az irányban amit valahonnan hallottál. Én a profession.hu-n meg jobinfo meg hasonló helyeken csekkoltam a dolgokat (lehet hogy ezek az oldalak diplomás állásoknál használhatóak csak, nem tudom). Ha azt látod hogy ott több mint 200 állást hirdetnek ott egy témában akkor az keresett szakma lehet, hiszen az ilyen oldalakon csak a cégek egy kis része hirdet mivel számukra ez fizetős.
Kezdő összegeket szintén hasonlóan nehéz mondani hiszen ez változó. Pl. IT szektorban hallottam 250 nettós kezdő fizetésekről is de én pl nem voltam ilyen szerencsés. A hangsúly nem is a kezdő fizetésen van, hanem azon hogy ha valóban jó szakmát sikerült választanod akkor még ha kezdőként ki is használnak pénzügyileg valahol ezt hamar orvosolni fogod és a főnököd még ha ki is használja kezdetben a tudatlanságod nem lesz bunkó veled jó eséllyel hiszen hol talál még egy ilyen hülyét ilyen olcsón :).
Egyébként szerintem egy jó burkoló vízvezeték szerelő, villanyszerelő, autószerelő is jó eséllyel boldogul ha meg van a magához való esze (ezzel csak arra célzok hogy láttam jó munkát végző szakit beállni valami hülye főnök mögé aki csak jól lehúzta, holott én neki is kifizettem volna ugyanazt a szerelési díjat ha ő hírdeti magát személyesen). Én most Pesten lakom és rohadt nehezen találtam elfogadható árban dolgozó ilyen jellegű szakembereket amikor szükségem volt rá, sőt nyáron a legtöbben annyit nyögtek be a telefonba hogy ők most nem érnek rá és már örültem ha valakivel az összegig eljutottunk.
furgemokus 2011.08.24 16:26:04
@birka0000:
Tudom sokaknak és sajnos a többségnek 250 nettó sok és jobb azt hinni hogy ez mese habbal. Nekik azt tanácsolom hogy igen higgyék ezt ez így jó. Aki meg azt mondja hogy kapjátok be én is szeretnék ennyit keresni és megteszek érte mindent ami csak kitelik tőlem (és itt nem fosztogatásra gondolok meg másokkal való gerinctelenkedésre) azok meg előbb utóbb átlépik ezt a küszöböt.