Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ZsoZol

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Számtalan híresség járt hazánkban, az elmúlt évtizedekben és szinte mindenkit meg is örökítettek fotókon az utókornak. Az MTI Fotóarchívumában is rengeteg külföldi uralkodóról, színészről, zenészről, sportolóról, politikusról sőt még űrhajósról is találunk képeket. 1990. május 9. A hivatalos…..
Az előző két részben láthattátok a második világháború, majd az azt követő időszak plakátjait. 1951-re a Rákosi-korszak ereje teljében van. A megfélemlítés és - ha kell erőszakos - terménybegyűjtés időszaka. Az erőltetett iparosításra (elrugaszkodott ötéves tervek, vas- és acél országa...) és a…..
Eszetlenül jó autós kordokumentum a német versenypályán fejreálló amatőrökről. Decens, vasaltinges családapák amortizálnak le, borítanak fel és lángba az akkori átlag magyarnak elérhetetlen utcai és sportautókat az Adenauer Forst kanyarban. Autók, motorok egyidőben a pályán, több személlyel…..
ZsoZol 2015.12.21 10:11:07
Idén is készült ilyen videó: www.youtube.com/watch?v=pwkMi3B6aog

Dolgoznak a kipörgésgátlók, meg a menetstabilizátorok az ABS-ekkel együtt, de a végeredmény még mindig 1970-re hajaz.
Az utasok biztonsága viszont szemmel láthatóan javult.
A film bő évszázados történetében számtalan alkalommal történt meg, hogy bizonyos kellékek, tárgyak elhomályosították a főszereplőket. Többek között ez az autóknak is sikerült, amik közül számos legendás státuszt vívott ki magának. Rengeteg példány volt képes hatást…..
ZsoZol 2015.11.13 13:03:10
@agytörzsy prof: Bobby kultikus kocsija tűzpiros SL Merci volt. Ahogy Magnum Ferrariát, néha ezt is cserélték. Eleinte 450-es volt, utána 380-as ha jól emlékszem, természetesen mindkettő az 'amerikai orrú' kivitelben.
Kicsit én is hiányolom a Starsky fehér pipás Ford Gran Torinóját, vagy Mad Max Ford Falcon GT-jét.

Egy ilyen sorozatot viszont simán lehetne csinálni a magyar filmes autókról. Elhangzott Taki bácsi Ladája, Cserhalmié is, de talán beleférne az Argóból a muszklis kisbusz (- Hol a BMW? - Elvitte a cica...), vagy az Üvegtigris Impalája, ami csak másodperceket szerepelt, mégis maradandó volt :)
Razzia! A szó, ami a hatvanas-hetvenes években még komoly ijedtséget okozott sokaknak például egy éjszakai szórakozóhelyen, vagy egy vonaton. Ezekben az akciókban a rendőrség nemcsak a lakcímet ellenőrizte a személyi igazolványokban, hanem a munkahely meglétét (akinek jó ideig nem volt arra könnyen…..
Az életrajzi ihletésű filmek fontos sarokköve a főszereplő kiválasztása. Tökéletesen csak akkor láttatható a film alanya, ha megformálója kellőképpen hasonlít is rá. Az alábbiakban erre láthatunk néhány remek példát, amikor sikerült megtalálni a megfelelő színészt a figura megformálására. Eddie…..
Köszönjük, hogy vártok minket vissza! Hamarosan érkezik az első poszt. Szeptember 6-án délben jön a 125-ik "Napi érdekes"!  ..
Pihenjetek sokat, töltődjetek fel, szeptemberben újra jövünk!..
A régi magyar diafilmeket bemutató sorozat első darabja nagy sikert aratott, ezért a sci-fi műfajba látogatunk ma is. Sikerül-e Bertalan professzornak, a budapesti egyetem Mars-kutató tanszék vezetőjének megakadályoznia az amerikai gyártású műnap felrobbanását és mennyire lehet fontos egyetlen…..
"Yks - egyetlen hölgyszerzőnk - ismét a hetvenes évekbe kalauzol minket ezekkel a remek Playboy hirdetésekkel. Ebben a sorozatban 1965-től, tíz éven át próbálták rábeszélni a férfiakat, hogy olvassák a lapot, hiszen ezzel a hölgyek figyelmét is felkeltik, sőt egyenesen lerí róluk :)" - JTom..
Ma 5 éve, hogy elhunyt Bujtor István (született Frenreisz István, 1942. május 5. – 2009. szeptember 25.), az 1970-es és 1980-as évek egyik legtöbbet foglalkoztatott magyar színésze. Nagyapja a híres vendéglátós Gundel Károly volt, féltestvére az egyik legnagyobb magyar…..