Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pierre de siorac

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Styxx, a multiblogger - ráadásul az első magyar blogkrimi szerzője - nem először lep meg remek vendégposzttal. A dalmát giccsházemlékmű után egy egészen más témát fedezett fel egy horvát dizájnoldalon, amit azonmód meg is írt az Urbanistának. Át is adom neki a…..
Mandiner blog Bántó 2012.01.19 07:01:00
Fotó: Reuters   Lehet, hogy nem ismerem a részleteket, de Magyarország akkor is egy diktatúra. Nagyjából ez a hangulat burjánzott el a brüsszeli falanszterekben. Meg azokon túl is. Az ország megítélése mára hitvitává vált, ahol már nem számítanak a tények, elég a…..
pierre de siorac 2012.01.19 14:46:55
Amikor csatlakoztunk az Európai Unióhoz, akkor ténylegesen egy közösség, kicsit patetikusabban fogalmazva egy család része lettünk. És ez a család nem ám csak arról szól, hogy tartjuk a markunkat a pénzért, amivel majd utolérjük a nyugat-európai életszínvonalat. Az Európai Unió bizony egy érték- és érdekközösség is (a külvilág felé is), azzal hogy beléptünk, vállaltuk, hogy mi is azokon a normákon belül fogunk maradni, melyeket Európa szerencsésebb felén természetesnek vesznek. Sokan szeretik hangoztatni nálunk, hogy mi mindig is Európa része voltunk (vö. mi védtük meg Európát a keletről áradó „hordáktól”), de akkor talán úgy is kéne viselkedni.

A stílus maga az ember, tartja a mondás. Ez a mindennapi életben is sokszor igaznak bizonyul, de a politikában, főleg a külpolitikában még nagyobb a jelentősége. Igaza lehet a Mandínernek abban, hogy sok külföldi bíráló valószínűleg nem mélyedt el a magyar jogszabályok betűtengerében, hanem a benyomásaira támaszkodik. Pont ezért olyan fontos, hogy a kormány ne csak azzal foglalkozzon, hogy mit, hanem azzal is, hogy hogyan csinál.
Hiába gondolja magát valaki kifogástalan úriembernek, ha belép egy elegáns étterembe és ott köpköd, káromkodik és kézzel eszik, akkor bizony mindenki csak egy bunkó tahónak fogja tartani, és senki nem szeretné majd az asztaltársaságában tudni.
Fel kéne végre fogni, hogy minden, amit Magyarország tesz, azt nem csak szuverén országként, de egyben egy Európai Uniós tagként is teszi. Részei vagyunk az uniónak, ezért ha Washingtonban nem telik el úgy nap, hogy ne írnának rólunk negatív szövegkörnyezetben, akkor az a többi európai vezető számára is roppant kínos.
Akkor, amikor az egész unió a pénzügyi, gazdasági válsággal küzd, érthető, hogy minden rossz hír, ami a régióból érkezik idegessé teszi a döntéshozókat, pláne, ha olyan pökhendi, kioktató stílus társul hozzá, amilyet az utóbbi másfél évben megszokhattuk.

Ha tehát a továbbiakban is úgy gondoljuk, hogy mi az európai kultúra részesei vagyunk, akkor el kéne kezdeni végre európai normák szerint viselkedni, élni és dolgozni.
Ez természetesen nem csak a politikusainkra vonatkozik, hanem mindannyiunkra.
Nekem az a bántó, hogy ezt nem látjátok.
Távolról sem tudatosan – vagykitudja –, de ismét egy civilizációtól elszigetelt helyre érkezünk. Új-Zéland második, egyben a világ 14. legnagyobb szigetén, annak is egy északi, eldugottabb szegletében járunk, ahol jelen esetben a szubtrópusi éghajlat mellé társul az isten háta mögötti helyekre…..
Bár az izraeli formatervezés mai üdvöskéiről már több alkalommal is hírt adtunk, arra még nem volt példa, hogy kíváncsiságunkat kielégítve egy itteni magánház privát szférájába is bepillantsunk. Most végre – bepótolandó ezt a hiányt is – horgonyozzunk le a világ egyik legrégebbi kikötőjeként számon…..
pierre de siorac 2011.08.22 16:47:48
Panelban élők számára ugyan nem, viszont kertes, családi ház tulajdonosoknak remek alternatívát jelenthetnek az amerikai Poteet Architects tengeri fuvarozásnál használt, konténerekből átkonvertált vendégházai, melyek tökéletes megoldással szolgálnak a rokonlátogatásra -vagy csak egy hosszú…..