Regisztráció Blogot indítok
Adatok
czegledy

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nemzetközi helyzet fokozódására tekintettel dr. Lenkovics Barnabás alkotmánybíró vélelmezi, hogy a jogállam dogmáját ideje feladni.  Fontoljátok meg, feleim — az Alkotmánybíróság asszisztált az országunkat romba döntő jogállami viszonyok elterjedéséhez! "Ennek a…..
czegledy 2013.01.01 12:09:13
@Dr. jenőke (jenőke): csak hogy folytassam a sort

Az Alkotmánybíróság a tisztességes eljárás követelményeivel szorosan összefüggő jogbiztonságra vonatkozó döntéseiben hangsúlyozta, hogy a jogállamiság nemcsak egyes normák egyértelműségét követeli meg, de az egyes jogintézmények működésének kiszámíthatóságát is [47/2003. (X. 27.) AB hat., ABH 2003, 525, 535.]. A kiszámíthatóság követelményei között első helyen említette a jogalkalmazásnak a kiszámítható és következetes működését, a döntést befolyásoló processzuális szabályoknak félreérthetetlen, a gyakorlatban érvényesülő mérlegelési szempontok határait kijelölő megfogalmazását, állami kötelességként nevesítette annak biztosítását, hogy a jog egésze, egyes részterületei és az egyes jogszabályok is világosak, egyértelműek, működésüket tekintve kiszámíthatóak és előreláthatóak legyenek a norma címzettjei számára [9/1992. (I. 30.) AB hat. ABH 1992, 50, 59, 70.]. Az Alkotmánybíróság értelmezésében jogbizonytalanságot teremt, ha a közigazgatási szerv az állampolgárokat túlbuzgóságból vagy a jogszabály hibás értelmezéséből eredő indokolatlan zaklatásnak teszi ki. (49/1995. (VI. 30.) AB hat.)

ez az alkotmánybírósági álláspont is az egyik tartópillére a magyar jogállamnak
ha nekiállnak ezek kirúgdosni a helyükből, akkor tényleg anarchia lesz
Manapság az Európai Unió rengeteg kritikát kap azért, hogy bajba jutott tagországainak nem nyújt kellően hathatós támogatást. A mi kormánypárti politikusaink is előszeretettel használják lábtörlőnek a csillagos kék zászlót. „Brüsszel nem Moszkva, nem diktálhat nekünk”…..
czegledy 2012.10.06 15:48:38
@atti.atti: tiszteletet érdemel, aki a minisztériumban szombaton is dolgozik...

majd akkor beszélj, kérlek, a középosztály tehermentesítéséről (pontosabban arról, hogy nem nőnek tovább a terheik), ha a terhek igazságosabban lesznek szétterítve, például bevezetésre kerül az ingatlanadó

éppen itt az ideje, hogy az elmúlt 22 évben komoly ingatlanvagyonokkal gazdagodók a "pénztárhoz" fáradjanak
Nagykőrös Város Önkormányzat Képviselő-testületének a Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2011. (IV. 1.) önkormányzati rendelete 60. §-a, alkotmányjogi panasz az Abtv. 26. § (2) bekezdése szerinti eljárásban Az indítványozó nagykőrösi önkormányzati…..
Subba A nap képe 2012.09.27 11:26:33
Dr. Czeglédy Csaba egy kecskével érkezett a közgyűlésre. A politikus azt mondta hozta, hogy megköszönje a polgármesternek, hogy Vát-Porpát reptér helyén újabb legelőhöz jutottak. Az MSZP frakcióvezetője emlékeztetett, hogy Dr. Puskás Tivadar korábban azon viccelődött, hogy az…..
Végre megtudtuk, mi a végső változata az új választási eljárásról szóló törvénynek. Reméljük is, hogy lezárul ez a hosszú vita – ahogy azt is, hogy a parlamenti elfogadása után a 2014-es választásokig nem fognak változtatni rajta, különös tekintettel az utolsó…..
czegledy 2012.09.19 10:11:56
@Disintegrator Rising: és mi van akkor, ha egy "ballib" csak szimplán nem akar kétpólusú politikai rendszert?
az Mszp-nek nem fog gondot okozni semmi, ami a jogszabály-tervezetben szerepel

a felvetett probléma azonban nem az Mszp-Fidesz kétosztatú világról szól...

és az már most tisztán látszik, hogy a Fidesznek szüksége van egy parlamentbe jutó baloldali pártra, de csak egyre, és azt is csak kevés képviselővel
A Fidesz benyújtotta a szavazói regisztrációról is szóló választási eljárási törvény tervezetét, és rögtön mellé a saját alaptörvényének módosítását is. Tudniillik a Fidesz is tudja: ez a törvény embereket foszthat meg a választás lehetőségétől, így ellentétes a…..
Ghostwriter A jövő elkezdődött? 2012.09.08 16:47:38
Olvashattunk róla: terjedni akar a métely. A Jobbik elindult nyugat felé – az észak-kelet magyarországi megyékhez hasonló pozíciókat akarnak kiépíteni maguknak az ország fejlettebb felén is. Nyitányként ma Veszprémben szerveztek felvonulást maguknak. És megbuktak vele.…..
2004. május 12. szerda, München, Németország. 11 óra 22 perc. Traian Ponta román tiszt, aki a Nato keleteurópai csereprogramján vesz részt egy másfél hónapos képzésen, a Karstadt áruház kert részlegén egy baltát és fenőkövet vásárol. 2004. május 13. csütörtök, 03…..
Apróbetűs hír: Gyurcsány Ferenc pert nyert a Hír TV ellen, mely „azt a hamis látszatot keltette”, hogy a volt miniszterelnök főiskolai diplomamunkájához jogsértő módon használta fel sógora dolgozatát. Tudjuk, hogyan működik a nyilvánosság. Ennek a közlésnek a jelek szerint…..
czegledy 2012.08.29 22:55:35
@Ludovikás Levente:

a HírTV nem bizonyított, hanem manipulált

egyébként le a kalappal előttük, tanítani való, ahogy csinálják

a HírTV állítólagos bizonyítékait a közvélemény nem ismerhette meg (vö. HVG bizonyítékai a Schmitt-ügyben)

ami van nekik, azokkal maximum feltételezéseket tudtak volna megfogalmazni, de ők úgy "varázsoltak", hogy a közönség nagyobb része azt a következtetés vonta le az adásokból: Gyurcsány Ferenc plagizált
Sok cikk született a szavazói regisztrációról eddig is, amelyek elmagyarázzák, milyen katasztrofális következményekkel jár az egyenlő választójogra a Fidesz javaslata, mennyire nem ér el semmilyen kitűzött célt azon kívül, hogy még jobban pénzkérdéssé tegye a választási…..
czegledy 2012.08.04 11:19:26
czegledy.blogin.hu/2012/07/31/a-fidesz-valasztasi-csalasra-keszul-i/

van második része is már, ha valaki unatkozna :)
Szerda este tíz tájban szusszantam egy nagyot, végre elkészült egy oknyomozó dokumentumfilm az m1-nek arról, amit eddig is tudtunk, létezik egy kockás füzet, amiért vagy tíz éve nem adott egymillió forintot a Nemzeti Sport Karesznak. A Becsengetünk és elfutunk dokumentumfilm-sorozat…..