Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kkornel77

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szocialista (tehát nem marxista) világképben az egyenlőség a társadalmi stratégiák non plus ultrája. A legköznapibb materialista-redisztributív verzióján túl ide tartozik a progresszivista narratíva, amely mostanában az identitások egyenlőségét célozza, de ide tartozik a nemzeti típusú (politikai…..
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!   Tisztelt Praxis…..
kkornel77 2011.08.21 15:04:00
@rikitiki:
Molnár Lajos a felelős, de hál'istennek azóta teljesen más irányba mennek a dolgok, és minden jobb, mint volt. Még azt a hátramutató vizitdíjat is sikerült eltörölni, most már végre emelkedik a nemzet, és csökken a halálozás.

Egyetértek. Az agymosógép tökéletesen működik. Sőt, anterográd mosási program fut rajta, nem hagyja, hogy a mindennapi valóság beszennyezze tiszta - és főleg: egyszerű - gondolatainkat.

@Dr.laikus PhD:
Egy aktualizált táblázat, mikor mennyibe kerülhet a háziorvos, vagy az ügyelet.

www.cserni.hu/csm/dijak.html

A helyzetet jól jellemzi, hogy a linken elérhető táblázatban a kiszállási díj (2500 HUF) alátámasztására hivatkozott törvény (1997. évi CLIV. törvény 24.§) valójában teljesen másról (Az egészségügyi dokumentáció megismerésének joga) szól. De beírták, gondolták, úgyse jár utána senki, csenget oszt' jónapot. Törvényesen nem kérhetnek pénzt, persze ez is gusztustalan, mert a hívásoknak így semmi sem szabhat határt, és az orvos saját zsebből fedezi költségeit. Erre (is) találták fel a sokadik gusztustalanságot: a hálapénzt.
Magyarország a hazugságra és a csalásra épül fel. Olyan régóta élünk itt, hogy csak akkor vesszük észre, mikor már elképesztő méretű.
kkornel77 2011.08.21 16:32:06
@Dr.laikus PhD:
A törekvés valóban érthető, én is örvendetesnek tartanék valami hasonlót. A törvény vonatkozó kormányrendeletét elolvastam (366/2010. (XII. 30.)), itt részletesen fel vannak sorolva a térítés ellenében végezhető szolgáltatások díjai, az otthoni betegvizsgálat és a 2500 HUF valamiért nincs benne. Csakis elírás lehet.

@qbr:
Igen, meg kell fizetni a térítési díjat, pl. a krónikus osztályokon stb. De amely szolgáltatásért nincs díj előírva, ott (törvényesen, pláne arra hivatkozva) nem követelhetik.

Nagyon örülnék, ha lennének lefektetve ilyen szabályok, de nincsenek. Az általam ismert háziorvosok sem tudnak ilyenről, pedig ők is örömmel alkalmaznák. Verőce is a MK területén található, innentől ott is a magyar törvényeket kell alkalmazni. Ha nemlétező jogszabályokra mutogatva követelnek parát, az pofátlanság és hazugság.
Mondom ezt úgy, hogy a paranoiámra az összes gyógyszeremet bevettem. Lehet, hogy keveset adtam a pszichiáternek?
kkornel77 2011.08.21 16:33:50
@Dr.laikus PhD:
Bocsi, most látom, hogy Te is utánanéztél.