Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ménrót

0 bejegyzést írt és 157 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Orosz Mihály Zoltánról, az érpataki Rambóról azt eddig is tudtuk, hogy gyakorló elmebeteg. De én azért csak rácsodálkoztam a videóra, amin mongol traszvesztitának öltözve kiokosítja a 8-10 éves gyerekeket, hogy vagy ez, vagy el lehet húzni a picsába buzifesztezni.  Azt…..
Másfél évvel a parlamenti választás előtt megszületett a válasz. A Bajnai Gordon által bejelentett formáció, az Együtt 2014 ugyanis nem más, mint egy kísérlet annak a feladványnak a megoldására, amelyet a jelenlegi politikai helyzet fogalmaz meg a baloldali ellenzék számára.…..
ménrót 2012.11.06 22:38:07
@aszekelyek: Bizonyítsd be ,mutass egy cikket róla,azt hogy te azt mondod,az nem hiteles számomra.
ménrót 2012.11.06 22:49:42
@aszekelyek:Lisszaboni szerződés - Toroczkai László és Balczó Zoltán
www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=UrQDtcUe7_0
ménrót 2012.11.06 22:58:36
A politikusi beszédek nem annyira fontosak, mint amennyire a média szűrőjén keresztül látszanak. Politikusi törekvéseket, politikai folyamatokat erősítenek (vagy gyengítenek), így önmagukban értelmetlen is elemezgetni őket.  Az elmúlt időszakban igyekeztem ehhez tartani…..
ménrót 2012.10.24 16:30:53
www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nZaGXxOFKnI
Magyar Cirkusz - Bubik István előadásában
ménrót 2012.10.27 21:10:07
@knausz: Dr. Szitányi György publicisztikája József Attila megítélése kapcsán.
Utcanév-változtatásokon vitatkozva tömérdek ökörséget hordott össze az MSZP képviseletében Varga László. Bőgött belőle a fafejű pártkáder. Ilyen fiatal pártkatonát még nem láttam, mert az ifjabbjuk általában sokkal értelmesebb, mint akármelyik volt miniszterük, ha érti a nyájas olvasó, ha nem. Mindegy, ez az ő bajuk, és nem szégyellik miatta a pofájukat.

A mieinkre büszkék lehetünk, és végre a kormánypártiak sem azzal foglalkoztak, hogy minket szapuljanak, és még az sem került szóba, hogy „az ellenzék”, ami fidesz-kádéenpésül azt jelenti, hogy emeszpé.
Mintha mi nem is volnánk.

Ez számomra nem fájdalmas, azonban amikor „rendes” (rendetlen is van?) felszólalásában Vágó Sebestyén képviselőnk meglehetősen nagy terjedelemben beszélt József Attiláról, hogy nem is volt annyira kommunista, mint inkább nemzeti elkötelezettségű, de ezt a világon semmivel sem bizonyította. Legfeljebb a tapló kommunista tankönyvek színvonaláig jutott el, és azokat kárhoztatta, elárulta a csekély számú hallgatóságnak, hogy a jobbikos képviselők minden jószándéka ellenére sem derül ki, hogy miért lehet nekünk igazunk.

Minthogy sokkal többet a tagság, sőt, szimpatizánsaink sem tudnak, frakciónk minden tagjának üzenem nagy szeretettel, kor- és 1956-ban fegyvertársaim sem tudják, ha nem szakjuk, szakmájuk, műveltségi területük, hogy József Attila, akiről képviselőnk azt is elmondta, hogy származása folytán különösen érzékeny volt a szegények sorsa iránt, csak kisgyerekkorában volt prolisorban. Akkor, amikor örök szerelme, a Mama – más irányú közfeladatai miatt – nevelőszülőkhöz adta az ötéves fiút, akinek pszichikumát nagyon megviselte, hogy ezek a „nevelők” nem hitték el, hogy van Attila név. Ennek is része volt általam is kutatott betegségében.

Csakhogy amikor Juhász Gyula felfedezte, erősen megváltozott számára a világ.
Emlékeztetőül: Juhász Gyula annyira nemzeti érzelmű volt, hogy pihent agyú, magukfajta irodalomtörténészek megszámolták, hogy 63 versének a címében szerepel a MAGYAR szó. Ennyit József Attila felfedezőjéről.

Ha valaki magyarázza József Attilát, szegénységét és hasonlókat, a Jobbikot égeti. Ugyanis szegény proletár, akinek Születésnapomra című verse szerint „havi kétszáz sose telt, az ám, hazám”, havi 800 pengőt mindig megkeresett.

Ehhez hozzátehetjük, hogy igen jól elvolt a francia Riviérán, élvezte Cannes-t, Nizzát, majd beiratkozott 1926-ban a Sorbonne-ra, ahova csak alkalmanként járogatott, családja (megismétlem: CSALÁDJA, azaz nővérei) támogatásából élt. Semmit sem tett a megélhetéséért, nem látogatta a múzeumokat, mint Cserépfalvinak írta, nem érdekelte, magyar nyelvű verset alig írt, a vizsgákra nem ment el. 1927 nyarán két hónapot töltött Cagnes-sur-mer-ben, jót nyaral, és ezzel elege is lett, mert a család képtelen megfelelő szinten eltartani.

Szegény proletárt mégis csak eltartották Párizsban, fizették az egyetemi lógásokat, tehát oly nagyon mégsem érdekelte a proletár származás, az azonban igaz, hogy Franciaországban ismerkedett meg a rendszerváltoztató mozgalommal, ami a művészek világában divatos volt. Egyetlen igazi célja az volt, hogy megtanuljon franciául. Mivel ivott, dohányzott, kávéházban időzgetett, és erre nem volt elég a család pénze, a küldemények megritkultak, így afféle bohémszálláson lakott többedmagával 1926-27 telén.

A tél végén akkoriban igen nagy összeget, 100 pengőt kapott hazulról, és ebből 1927-ben két hónapig nyaralt a Riviérán. Cagnes-sur-mer-ben, jót nyaralt, és ezzel elege is lett, mert a pénz fogyóeszköz. A Côte-d'Azur a gazdagok üdülőhelye volt, ahol különösen gyorsan fogyó a pénzeszköz.
Hazatért, és a többi nagyjából közismert, már ha nem hazug iskolai könyvekből szerzi ismereteit az, aki róla beszél.

A proletárságot a „havi kétszáz fix” négyszereséből meglehetősen könnyen heverte ki és szorította keblére, és betegségét leszámítva eléggé jól megélt a magyar kapitalizmusban, ahol az akkoriban komoly pártként élt a szociáldemokrácia. Nem kommunista volt, hanem szocdem, de manifesztálódott betegsége miatt félő volt, hogy a terápiákon olyan dolgokról is fecsegni fog, amik bajt okozhatnak, ezért pártzsargonnal szólva: „lehagyták” a kapcsolatokból.
Csak hogy látni lehessen az okát, aki értette a szöveget, beláthatta, hogy pártjának igaza volt:
„Rám tekint, pártfogón, e század:
rám gondol, szántván, a paraszt;
engem sejdít a munkás teste
két merev mozdulat között;
rám vár a mozi előtt este
suhanc a rosszul öltözött…”
(Ars poetica)

A munkás és a paraszt még elment abban az időben, de nem volt olyan komoly ember az akkori politikai rendőrségen, aki ilyen szöveg olvastán nem azt akarta volna először megtudni, melyik mozihoz jár a költő, és ki lehet a Suhanc fedőnevű kapcsolata.
Mert ez a szöveg, tisztelt olvasóm, aki nem élte át a kommunizmus macerás éveit, bizony olyan, mintha Berkesi András valamelyik regényében írná egy földalatti mozgalomban működő illegális elvtárs.

Amit pedig feltétlenül illenék megemlíteni, ha egy jobbikos képviselő nagyon óvatosan említi József Attila „inkább nemzeti” gondolkozását, praktikus és hasznos érv lehetne, hogy a NEM! NEM! SOHA! Szöveg tőle származik. Néhány verse, amit fel lehetett volna használni a szegényes beszédben: a Trianon, a Nem! Nem! Soha!, az Öregapám, a Bús magyar éneke, a (Juhász Gyulához írt) Istenjárás, a Pogányos hitvallás magyarul, a Szerelmes keserű hazafiság, a Téged siratlak.

E Trianon-ellenes dühös és szomorú versekkel szemben nincs se proletáros, se kommunista ellenérv.
Frakciónknak alaposabban elő kellett volna készítenie ezt a felszólalást. Még Varga László (MSZP) sóderolása ellen sem volt kielégítő. Párttársaim, vigyázzatok, ez a felszínesség még sokba kerülhet nekünk.

Még egy versrészlet, ami talán a költővel együtt is ismertebb.
„Talán dünnyögj egy új mesét,
fasiszta kommunizmusét -
mivelhogy rend kell a világba…”

Szellemi rend, barátaim, mert tudni kell, hogy a legitimista Horthy homlokegyenest szemben állt a fasizmussal, amint a királypártiság abszolút ellentéte mind a nemzeti-, mind a nemzetközi szocializmusnak.
Éppen ezért volna érdemes megkérdezni a fasisztázókat – de a választ ismerve! – hogy mi a fasizmus tudományos ismérve, mert amint az ő elvtársaik, a „testvérpártok” a ’70-es években megállapították, Dimitrov elvtárs fogalmi zavarának zűrös hadovája nem alkalmas.
A mieink vajon tudják-e, miért tudatlanság fasisztának nevezni Horthyt, vagy akár a Jobbikot?

Dr. v. Szitányi György
ny. egyetemi docens, esztéta
ménrót 2012.10.27 21:44:26
A Fidesz és a Soros Alapítvány tette rá a kezét a devecseriek adományára

2012, október 27 - 20:29
Friss hírek
2012. október 25-én közmeghallgatást tartott a devecseri önkormányzat. Az önkormányzat nem akarta meghívni a Jobbikot a rendezvényre, annak ellenére, hogy korábban még ez a párt kérte fel a polgármestert egy közös lakossági fórum megszervezésére a közbiztonság témakörében.

A rendezvényen a színpad előtt elhelyezett asztalnál foglalt helyet Toldi Tamás fideszes polgármester, a képviselőtestület tagjai, Dukán Gabriella aljegyző asszony, valamint a polgármester által meghívott Ékes József kormánypárti országgyűlési képviselő és Ipsics Csaba ajkai rendőrkapitány. A rendezvényen az előzmények ellenére a Toldi Tamásnak címzett nyílt levelében foglaltaknak megfelelően részt vett Ferenczi Gábor jobbikos parlamenti képviselő is, jelen volt továbbá Orbán Imre, a megyei közgyűlés jobbikos tagja, Kozák János, a Macifész elnöke, Németh Józsefné, a helyi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke és Gerecs László, a devecseri rendőrőrs vezetője is.

A helyiek részéről gyér látogatottságú rendezvényen először az elmúlt két év történéseiről, külön kiemelten a Kármentő Alap felhasználásról esett szó. Toldi Tamás elmondta, hogy a Kármentő Alap kezelését a Kármentő Bizottság végzi, melynek tagjai többek között az érintett települések polgármesterei, Ékes József képviselő, egy belügyi megbízott, a Soros-alapítvány (!) delegáltja, a testület vezetője pedig a megyei kormánymegbízott.

A polgármester hangsúlyozta, hogy Devecser városát a teljes összeg 70%-a illeti meg, ami 1358 millió forint. Kiemelte, úgy határoztak, hogy ez azt összeget uniós pályázatok esetében kívánják saját erőként felhasználni. A pénzek elköltésének határideje 2013. június 30-a, ami sajnos a teljes összeg felhasználását lehetetlenné teszi. 2013. ugyanis az EU jelenlegi költségvetési ciklusának utolsó költségvetési éve, így a kormány szerint nem várhatók pályázatok, ezért a júniusi határidőt nem hosszabbították meg – hallhattuk a közmeghallgatáson. Ezzel 660 millió forinttól esik el a város.

Egy helyi lakos azt kérte a felállított bizottságtól, hogy foglalkozzon a szemétégetés kérdésével is, mert ez a fajta környezetszennyezés sok család életét keseríti meg Devecserben.

Ferenczi Gábor, a Jobbik megyei elnöke felszólalásában sajnálatát fejezte ki, hogy nem lett tisztességesen meghirdetve a közmeghallgatás. Hangsúlyozta, hogy a károsultak javára a katasztrófa után összegyűjtött pénzeket közvetlenül a károsultak felé kellett volna továbbítani az eredeti kiírásnak megfelelő módon és céllal. Sajnálatát fejezte ki, hogy a Fidesz és a Soros Alapítvány rátette a kezét azokra az adományokra, melyeket az adományozók közvetlenül a károsultaknak szántak. Az önkormányzat fejlesztésekre szánja a Devecserre eső összeget, de ezek csak presztízsberuházások – mondta Ferenczi, aki külön kiemelte az iskola és az egészségügy kérdését. Elmondta, hogy az 500 devecseri diákból mindössze 300 gyermek tanul a városban. A többi diákot szüleik más településre viszik. Megkérdezte: megoldott-e településen az egészségügyi ellátás, az orvosi rendelés? Ferenczi megemlítette, hogy a Jobbik részéről ismernek olyan céget a térségben, amely 4 millió forintos támogatást kapott a katasztrófa után bevételkiesés pótlása címen. Megkérdezte, minden vállalkozás kapott-e azóta ilyenforma támogatást, vagy szubjektív szempontok alapján osztottak ki pénzeket. Ferenczi elégtelennek nevezte továbbá a Devecserben és térségében található munkahelyek számát.

Toldi Tamás elmondta, hogy Devecserben sokan ugyanúgy gondolják a Kármentő Alap kérdését, mint Ferenczi Gábor, de szerinte a közösségi célok ugyanilyen fontosak. Az iskola és az egészségügy problémáit elismerte. Kiemelve, hogy az új orvosi rendelőbe és orvosi lakásba még nem találtak szakembert. Toldi azt állította, hogy egy cég sem kapott bevételkiesés címén támogatást, nem tud olyan cégről, amely kapott volna 4 milliót.

Kozák János felszólalása azonban ennek ellentmondott, mert a Macifész elnöke magára, illetve Aranyfregatt Kft. nevű cégére ismert Ferenczi Gábor kérdésében, és azzal védekezett, hogy nem az ő cége kapta a támogatást, hanem így tudta eljuttatni a támogatásokat a leghatékonyabban a rászorulóknak.

Orbán Imre, a megyei közgyűlés tagja erre azt mondta, nekik más információik vannak ezzel kapcsolatban.

A fórum ezen részén egy helyi férfi a kormány tervezett kábeladóját sérelmezte a körzet egyéniben mandátumot szerzett országgyűlési képviselőjénél. Kérte Ékes Józsefet, hogy tartson beszámolót az elmúlt két éves tevékenységéről, mert a választások óta eltelt több mint két évben még nem tartott fogadóórát vagy lakossági fórumot a városban.

Ékes József elmondta, hogy minden képviselőnek kötelessége segíteni a munkahelyteremtést Devecserben. Beismerte, hogy a korábbi években ellenzéki képviselőként erre nem sok lehetősége volt. Elmondta, hogy nemsokára azonban számos munkahelyet fog hozni a településre. A hiányos egészségügyi ellátással kapcsolatban Ékes azt mondta, mindenki nézzen körül először a családjában, az ismerősei közt, hogy találjanak orvost.

Egy helyi lakos elmondta, hogy nem csak azok segítettek a katasztrófa után, akikre a média fókuszált. Megköszönte a Jobbiknak és más szervezeteknek is a katasztrófa utáni mentestítésben, az adományok gyűjtésében és eljuttatásában való segítségét. Megkérdezte, hogy mi az oka annak, hogy bár a korábbi közmeghallgatáson több oldalnyi fejlesztési, beruházási tervről esett szó, a mostani tájékoztatón mindössze néhány pontra apadtak a tervek. Érdemi választ azonban nem kapott a kérdésére.

A rendezvény másik komolyabb témája a devecseri közbiztonság kérdése volt. A Jobbik által szervezett augusztusi demonstráció után az önkormányzat is szükségét látta, hogy foglalkozzon a problémakörrel, ezért egy bizottságot hoztak létre a közelmúltban, melynek elsődleges feladata a békés egymás mellett élés megoldása. Rosta Zoltán önkormányzati képviselő, a bizottság elnöke elmondta, hogy céljuk a problémák felderítése, azok megoldásának nyomon követése. Többször elhangzott az aljegyző asszonytól, hogy a rendőrséget és a polgárőrséget is be kellett vonni a bizottság munkájába, hiszen például a családsegítők sok családhoz csak jelenlétükben tudnak és mernek bemenni, ugyanis előfordult, hogy egyes családok a hivatal munkatársait is bántalmazták.

Ipsits Csaba ajkai rendőrkapitány elmondta, hogy az utolsó fél évben folyamatosan javult az ajkai kapitányság illetékességi területe helyzete. A tavalyi közel 1500 bűncselekmény 1100 körülire csökkent, Devecserben a korábbi 354-ről 196-ra. Elmondta, hogy komoly erőfeszítések voltak a rendőrőrs megerősítésében, folyamatos a gyalogos járőrszolgálat, feltöltötték az állományt, más városokból is folyamatosan teljesítenek szolgálatot a településen. Ipsits igazat adott Ferenczi Gábornak abban, hogy a Jobbik augusztus 5-i demonstrációja felgyorsította az eseményeket és lökést adott a megerősítés elrendelésének, ami hozzájárult a közbiztonság javulásához.

Kozák János, a Macifész elnöke ezt elfogadhatatlanak tartotta, mint mondta, amennyiben ez igaz, addig mit csinált a rendőrség. Szerinte eddig is minden rendben volt a városban. Ugyanezt vallotta a rendezvényen megjelent három helyi roma asszony is. Egyikük kiemelte: „Itt szeressük egymást, itt tanult romák élnek”.

Orbán Imre és Ferenczi Gábor is üdvözölte a közbiztonsági bizottság felállítását, reményüket fejezték ki a működésével kapcsolatban. Orbán azonban elmondta, hogy a plénum megfelelő jogok nélkül nem érhet el komoly sikereket.

Ferenczi Gábor megkérdezte, hogy az önkormányzat miért nem vonja meg az Udvarház nevű vendéglátóhely működési engedélyét, holott a lakosság folyamatosan csendháborításra, randalírozásra panaszkodik, és számos beadvány érkezett az önkormányzathoz ez ügyben. A hétvégén ismét báloztak ott a cigányok, aminek verekedés és rengeteg szemét lett a következménye.

Toldi Tamás polgármester a kérdésre nem adott választ. Kifejtette ellenben, hogy a demonstráció nem megoldás a közbiztonság megoldására, ezért nem vett részt azon az önkormányzat.

A település alpolgármestere azonban személyeskedésbe átcsapó hozzászólásában tolakodónak nevezte Ferenczi Gábort és a Jobbikot, és kérte, hogy, mint a városban idegenek, ne szóljanak bele abba, hogy a település hogyan oldja meg gondjait. 2010-ben láttam utoljára Ferenczi Gábort Devecserben – tette hozzá Kovács László.

Ferenczi Gábor erre úgy reagált, hogy sem magánemberként, sem képviselőként nem érzi magát idegennek a településen, és bízik abban, hogy az alpolgármesterrel ellentétben a lakosság sem így van ezzel. Ferenczi elmondta, hogy Devecserből származik a családja, fél rokonsága, barátai itt élnek, de azok a tanítványai is, akiket több mint egy évtizedes tanári pályafutása során tanított. "Enyhén szólva is erős csúsztatás az alpolgármester állítása, hiszen rendszeresen tartok fogadóórát, egyéb rendezvényeket Devecserben, az irodánk kirakatában, a Kossuth utcában is olvashatja ezek meghívóját" – reagált Ferenczi arra, hogy az alpolgármesterrel mikor találkoztak utoljára. A képviselő hangsúlyozta, nem a Jobbik erőltetett rá egy demonstrációt a városra, hanem a lakosság kért tőlük segítséget. A jövőben is segíteni fognak – mondta. Hogy miért tőlük kérnek segítséget az emberek, azt kérdezze meg az alpolgármester a helyi lakosoktól, illetve a júliusi cigánytámadás sértettjeitől – tette hozzá.

A korábban cigányok által megtámadott Bognár család egyik tagja is részt vett a meghallgatáson. Ifj. Bognár Ferenc annyit mondott, hogy ők először az önkormányzathoz fordultak segítségért, de onnan nem érkezett reagálás, ezért keresték meg a Jobbikot. Majd azzal a kéréssel fordult az asztalnál helyet foglalókhoz, hogy álljon fel az, aki kérés nélkül ment oda hozzájuk a lincselési kísérletet követően.

A témában aztán heves vita alakult ki, a polgármester elmondta, hogy éppen ezért nem akart fórumot tartani a témában, majd lezárta a közel négy órás rendezvényt.

bakonyihirmondo.hu
Ma sem lennék Habonyárpi. Vagy ötös számú Bayer Zsolt nem lennék inkább? Nehéz eldönteni ezt ekkora öngól, egy mondattal hazavágható kormánykommunikáció és ideológia után. Talán egyenesen a Nagy Bencsik Andráshoz kéne fordulnotok valami tanácsért, mert egyrészt a…..
ménrót 2012.10.24 21:12:38
Karikás ostorral sújtott le a Hetek fotóriportere a Hír-TV munkatársára!
Wed, 2012/10/24 - 15:22 Kategóriák: Belföld HVIM Zagyva Gy. Gyula

Közel fél órás késéssel kezdődött el a mai, harmadik tárgyalási nap a Budapest Környéki Törvényszéken, melyen a Hetek c. Hit Gyülekezetéhez köthető újságírók beperelték a HVIM akkori tiszteletbeli elnökét, Zagyva György Gyulát és társait, mert állításuk szerint a X. Magyar Sziget rendezvényén egy riportkészítés előzetes egyeztetésénél úgy megfenyegették a Hetek fotósát és vele tartó firkászát, hogy mindketten náci haláltáborokhoz közeli állapotokat vizionáltak félelmükben...
Zagyva György Gyula korábbi ígéretéhez híven szemléltető eszközként a bíróság rendelkezésére bocsájtotta kisebbik karikás ostorát, majd balesetvédelmi oktatásnak is felérő "szakszerű" használatát hosszan ecsetelte az elsőrendű "vádlott", mely hagyományőrző eszközt később át is adta a Hetek fotósának.(...nem kellett volna!)

A fényképész miután kezébe vette az ártalmatlannak tűnő, ámde veszélyes fegyvert, először csak pislogott mint csipás egér a sütőlapáton, de miután ott a helyszínen kitalálta, hogyan is kell azt használni, a feltekert ostorszíjból lebontott egy jó méternyi darabot és durrogtatni próbált vele a bírói pulpitus előtt. Miután az első próbálkozások kudarcot vallottak, csak nem adta fel "bűvészmutatványát" és egy erőteljesebb csapás következtében a mellette helyet foglaló Császár Attilának, a Hír-TV helyszíni tudósítójának majdnem a nyakára tekeredett az ostorszíj, csak a rajta lévő szemüveg mentette meg szeme világát.

Miután a véletlen balesetet követően az "ostorbűvész" bocsánatért esedezett, a sértett Császár Attila úri emberhez méltóan el is fogadta a bocsánatkérést, így a könnyű testi sértésre ezúttal nem a bíróság tesz pontot...

A bohózatba is beillő tárgyalássorozat ez év november 19-én, hétfőn délelőtt 10.00 órakor folytatódik, aznap talán ítélethirdetés is születhet.

A "tárgyalásból" ide kattintva hallgathat meg részletet.

(Motoros - Szent Korona Rádió)
Ma van október 23-a, ami sajnos már nem annyira az '56-os megemlékezésről szól, hanem hogy ki, hol, miért tüntet. Lesz Milla-demonstráció Bajnaival, ééééés lesz újra Békemenet is. Ez utóbbiról csütörtökön sajtótájékoztatót tartottak, ahol bemutatták a januári…..
ménrót 2012.10.23 22:49:55
www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nZaGXxOFKnI
Magyar Cirkusz - Bubik Istvan eloadasaban
Sajnos október 23-a idén már nyomokban sem tartalmaz ünnepet ... van még 363 nap az évben, amikor össze lehetne mérni, hogy kinek nagyobb a szerszáma tömege, de nem, nekik a nemzeti ünnepet kell tönkre vágni. Mert a holnapi nap sem arról fog szólni, hogy 56 évvel ezelőtt micsoda…..
ménrót 2012.10.22 23:44:34
HALÁLMENET

"A magyart a legkönnyebb becsapni a világon, mert bárkinek, bármit elhisz, erre épül a genetikai programja. Olyan világból származik, ahol a hősiesség és az önzetlenség évezredek óta a legnagyobb érték, szemben az „európai" közgondolkodással, hol a becsapás és profitmaximalizálás mindenek fölött való. Az ősbizalom isteni eredetű, ősnépként ki sem tudjuk törölni magunkból. Ha viszont valaki becsap, annak többé egy szavát sem hisszük, megszűnik a bizalom, mert annyira bolondok nem vagyunk, hogy bármikor, bármit el lehessen velünk hitetni. Kérdezhetjük, miért vonulnak százezrek utcára annak a kormánynak a támogatására, amelyről kiderült, hogy a Hit Gyülekezete nevű szélsőségesen magyargyűlölő és agresszíven terjeszkedő judaista szekta legfőbb támogatója, a virtuálisan létező államadósság visszafizethetőségi legendájának biztosítója? Az ügynök- és ávóslistákról ne is beszéljünk, mert aki ezt megemlíti, azt az állásából is kiteszik. A kormányhatalom titkos széfje leghátsó rekeszébe ma még acéllal, betonnal és pecséttel van bezárva az eljövendő rendszerváltozás alapgondolata, az államadósság felvetése, újraszámolása, tételes kimutatása, átmeneti- vagy végleges felfüggesztése. Nem azért van ott, hogy a megfelelő pillanatban elővegyék, ahogyan sokan hihettük egészen 2012-ig, hanem azért, hogy soha, sehol, senkinek eszébe ne jusson.
Tizenkilenc hónap hosszú idő. Mégis meglepő átgondolni, hogy mindössze ennyi, bő másfél év van már csak hátra a következő választásig. Az világos, hogy a józan észt, a tárgyilagosságot és a dolgokat helyükön kezelő gondolkozást erősen próbára tevő időszak vár ránk,…..
ménrót 2012.10.14 21:53:23
@inreallife: Láttad ezt a filmet????!!!!Ha nem, akkor pótold,érdemes megnézni.

Növekedj! – így zsákmányolja ki a világot a háttérhatalom (film)

A Thrive egy rendhagyó dokumentumfilm, amely fellebbenti a fátylat arról, mi folyik valójában a világunkban. A pénz útját követve feltárja a globális hatalom azon szándékát, hogy miképp akarja megszilárdítani saját hatalmát az életünk minden területe felett. Bemutatja a tudományos áttörés lehetőségeit a tudat és az aktív cselekvés segítségével, amely megoldásokat kínál a valódi boldogulásra, és képessé tehet bennünket arra, hogy visszaszerezhessük az irányítást az életünk felett
www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=PCPWrensV4M
ménrót 2012.10.14 22:33:19
@jjulie: Nem neked címeztem,te ehhez túlcsekély képességekkel rendelkezel(már mint agyilag), Hát öregem,nem hiszem tudsz valami értelmeset is idevetni, de nagyon gyenge eresztés vagy minden téren. Egyébként már jó páran leoltottak téged pl.(hoplita)megnyilvánulásaid okán, de gondolom van egy bizonyos mélységű információ, amit nem vagy képes feldolgozni. Erre mondják, hogy funkcionális analfabéta. Nézz utána, hátha segít!
A múlt héten a Miniszterelnökség "Magyarország lakosságának tájékoztatása érdekében előre nem látható okból és rendkívüli sürgősséggel” hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárást írt ki, mivel "kiemelt fontossággal bír az állampolgárok időbeni…..
ménrót 2012.10.14 22:08:16
@zollerbá: Egyetértek veled Nézd meg ezt a filmet,érdemes!!!!!

Növekedj! – így zsákmányolja ki a világot a háttérhatalom (film)
link :www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=PCPWrensV4M

.A Thrive egy rendhagyó dokumentumfilm, amely fellebbenti a fátylat arról, mi folyik valójában a világunkban. A pénz útját követve feltárja a globális hatalom azon szándékát, hogy miképp akarja megszilárdítani saját hatalmát az életünk minden területe felett. Bemutatja a tudományos áttörés lehetőségeit a tudat és az aktív cselekvés segítségével, amely megoldásokat kínál a valódi boldogulásra, és képessé tehet bennünket arra, hogy visszaszerezhessük az irányítást az életünk felett,
Orbán Viktor berúgta a 2014-es választási kampány motorját - mondják a hírek. Na, végre, mondhatjuk mi erre kedves Feleim. Innentől lesz igazán móka és kacagás az élet, mert a beszámolókat elnézve bizony a Kedves Vezető igazán odateszi magát, és kis ügyeskedéssel akár…..
Csúcsra jár a Nagy Októberi Tüntetésforradalom szervezése. Megemlékezni mindenki akar, és lássuk be politikai hasznot húzni is. A Kedves Vezető idén nem szökik el sehová, a Kossuth téren hint igét az igazhitű maradéknak. A Jobbik szokásához híven csak egy baloldali…..
ménrót 2012.10.10 19:42:06
Milla=Zsidók gyülevésze

„A zsidó morál valóságos átka a keresztény műveltségnek, amely átkon ez a keresztény kultúra okvetlenül tönkremegy, ha nem dobja ki magából a mérget."
„A zsidóság fekélye csontvázzá rágta a keresztény magyar népet, s a nemzetnek nagy részét koldusbotra juttatta."
„A zsidóság mindenütt fekély, amely megmérgezi az üzleti morálist, kiváltképpen az üzleti világban. Lealacsonyítja az erkölcsi színvonalat és a korrupciót általános divattá emeli. Meghamisítja az erkölcsi fogalmakat, tagad minden törvényt és eszményt, s lelkiismerete nem lévén, szívtelenül megfojtja áldozatait, amelyeket behálóznia sikerült."
„A keresztény társadalomban a zsidókat emancipálni annyit tesz, mint az erkölcstelenségnek és az erkölcsiségnek ugyanazt a szabadságot, a lelkiismeretnek és a lelkiismeretlenségnek ugyanazokat a jogokat adni."
„Az antiszemitizmus a keresztény erkölcstan és a keresztény társadalmi rend reakciója, s mint ilyen, a legjogosultabb mozgalom."
„A zsidó mindig nevetséges, aszimmetrikus, idegen, ugyanakkor a nem-idegent játszani akaró figura."
„A zsidó szellemet szellemtelenségnek kell hívnom, mert tagadása az eszménynek, levigyorgása a fölségesnek."
„A nemzetek bámulva veszik észre, hogy hélótákká lettek saját hazájukban, koldusokká lettek és tehetetlenül állnak saját hazájukban a parancsoló idegen, jövevény trónja előtt."
„Nem szeretek zsákbamacskát árulni s a divat miatt az igazságról bölcsen hallgatni, azért kimondom, hogy Magyarországon jelenleg csendes honfoglalás folyik: gazdasági logikus folyamat megy végbe, amelyről köznyelven azt mondják, az erősebb legyőzi a gyöngét, vagy, hogy a csuka megeszi a pontyot. A magyar nép a gyönge, de ízletes pontyocska, a zsidóság a csuka."
„Már most mi az én antiszemitizmusom? Nem az, hogy üsd a zsidót, hanem az, hogy ébreszd fel, ha kell, korbácsold fel a magyar tunyaságot..."
ménrót 2012.10.10 20:06:50
@szőlőbányász:
kikazok.blogspot.hu/2011/10/juhasz-peter-magyarorszag-drogosa
Szokatlanul erős állítással kezdem. Az elmúlt időszakban egyre inkább dolgozik bennem az a gondolat, hogy a kormányt félreismerik és félreértelmezik politikai ellenfelei: nem félelmetes, hanem időnként félelmetesen béna. Itt van például az előzetes regisztráció…..
ménrót 2012.10.05 23:24:17
"Nézz végig a lövészárkok
végtelen során. Tudod mi az? Temető. Tudod
mit temettek négy év alatt a földben áskáló
emberek?! A kapitalista rendiséget, a faji ortodoxiát.Mert hiába ugatták a régi jelszavak az egyenlőséget meg a szabadságot, itt
rendiségről volt szó. A polgári demokrácia
kíherélte a francia forradalmat s a vér rendisége helyett behozta a pénz rendiségét, mely
még piszkosabb volt, mint az elődje. Az állam
feudális piócából kapitalista pióca lett s a fajiság, az úgynevezett nemzeti ideológia éppen úgy odatartotta a tömegek testét az új
étvágyaknak, mint a hit a réginek. Láttad
azokat az amerikai képeket, melyek a népet
elriasztják az alkoholtól? A háború egy ilyen
gigászi arányú rémítő kép, mely kidöbbent
mindenkit minden fajú viiézjánoskodásból,
minden nemzeti vakságból. A háború a nemzetközi szociáldemokrácia óriási verbunkosa
volt. Az egyházi-rendi társadalom nagy íté-
lete a francia forradalom volt. A polgári kapitalista rendiség, mint még förtelmesebb és
természetellenesebb társadalom, egy még
szörnyebb és általánosabb végítéletben döglött el. Most mi következünk. Nem lesz Montenegró, Szerbia, Oroszország többé, nem lesz
haza, lesz Európa, lesz a világ. A haza meghalt, minden haza ott fekszik tízmillió összeroncsolt arccal, egyberothadt szívvel Európa
lövészárkaiban. A balek milliók nagy igézöje.
a kizsákmányolók nagyszerű pumpája a halál
múzeumában van. Oh, nagyszerű a halál,ő a
jó, az igazi segítő, az eligazító, ő viszi a
zászlót az emberiség barázdája előtt,ő veti az
életet. Ugyanaz a nevelési rendszer, ugyan*
azok a politikai, gazdasági, erkölcsi és művészi elvek fogják egyetlen agyvelővé, egyet
len akarattá tenni a világot. A szép az igaz,
a jó lesz az egyetemes haza s mi honfitársai
leszünk minden gondolatnak. Egyformán ne
velt, egyenlő jogú, egyenlő erkölcsi alapon,
élő, azonos nyelven beszélő emberek nagy öszszefogása lesz a világ. Mindenki teljes emberi
kozmosszá lesz és be fog fogadni minden embert. Az ember egyforma és nemzetközi lesz,
mint a méter, egyenlő méltányos mértéke
minden emberinek. A holt hazát követni fogják sírjába volt lázas, beteg álmodói, a Schillerek, a Petőfik, az egész döglött ideológia,
irodalom, művészet föld alá kerül, mint ahogy
a régi vitézzel eltemették a lovát és evőeszközeit. Most Európa földjében tízmillió gyilkos és gyilkolt dermedt szeme néz egymásra.
Ők megölték a hazát, a tőkét, a rendiséget és
megtrágyázták az új Európát. Az egyenlő
rend, egyenlő jog, nyelv és szív. a megtalált
igaz, szép és jó általános emberi világa megszületik."
Szabó Dezső:Az elsodort falu részlet
Talán akad olyan, aki észrevette: hosszú kihagyás után egy kicsit visszatértem a nyomtatott sajtóba. Persze, csak óvatosan: a nyár végétől havi egy alkalommal írok cikkeket a Heti Válasz számára. 2004 és 2006 között egyszer már kipróbáltam ezt, akkor minden héten Giró-Szász…..
ménrót 2012.10.01 21:20:44
@aszekelyek: Na mi van fáj az igazság,egyébként Isten nem ver bottal,minden" jó ember" megkapja jutalmát ...

Az egy dolog hogy te "nemzetinek "mondod magad , akkor fidesz pedig se nem nemzeti, se nem keresztény, se nem demokratikus ! Ez egyre több ember számára nyilvánvaló, kivételek az agyhalottak, és a belőlük élősködők.Hány fideszfőnök volt ott a péntek esti tüntetésen és hányan járnak holokausztozni?! Erre válaszolj, nagy "nemzeti"! Ugy vagy te hiteles mint likud viktor
ménrót 2012.10.05 22:46:31
"Nézz végig a lövészárkok
végtelen során. Tudod mi az? Temető. Tudod
mit temettek négy év alatt a földben áskáló
emberek?! A kapitalista rendiséget, a faji ortodoxiát.Mert hiába ugatták a régi jelszavak az egyenlőséget meg a szabadságot, itt
rendiségről volt szó. A polgári demokrácia
kíherélte a francia forradalmat s a vér rendisége helyett behozta a pénz rendiségét, mely
még piszkosabb volt, mint az elődje. Az állam
feadális piócából kapitalista pióca lett s a fajiság, az úgynevezett nemzeti ideológia éppen úgy odatartotta a tömegek testét az új
étvágyaknak, mint a hit a réginek. Láttad
azokat az amerikai képeket, melyek a népet
elriasztják az alkoholtól? A háború egy ilyen
gigászi arányú rémít kép, mely kidöbbent
mindenkit minden fajú viiézjánoskodásból,
minden nemzeti vakságból. A háború a nemzetközi szociáldemokrácia óriási verbunkosa
volt. Az egyházi-rendi társadalom nagy íté-
lete a francia forradalom volt. A polgári kapitalista rendiség, mint még förtelmesebb és
természetellenesebb társadalom, egy még
szörnyebb és általánosabb végítéletben döglött el. Most mi következünk. Nem lesz Montenegró, Szerbia, Oroszország többé, nem lesz
haza, lesz Európa, lesz a világ. A haza meghalt, minden haza ott fekszik tízmillió összeroncsolt arccal, egyberothadt szívvel Európa
lövészárkaiban. A balek milliók nagy igézöje.
a kizsákmányolók nagyszerű pumpája a halál
múzeumában van. Oh, nagyszerű a halál,ő a
jó, az igazi segítő, az eligazító, ő viszi a
zászlót az emberiség barázdája előtt,ő veti az
életet. Ugyanaz a nevelési rendszer, ugyan*
azok a politikai, gazdasági, erkölcsi és művészi elvek fogják egyetlen agyvelővé, egyet
len akarattá tenni a világot. A szép az igaz,
a jó lesz az egyetemes haza s mi honfitársai
leszünk minden gondolatnak. Egyformán ne
velt, egyenlő jogú, egyenlő erkölcsi alapon,
élő, azonos nyelven beszélő emberek nagy öszszefogása lesz a világ. Mindenki teljes emberi
kozmosszá lesz és be fog fogadni minden embert. Az ember egyforma és nemzetközi lesz,
mint a méter, egyenlő méltányos mértéke
minden emberinek. A holt hazát követni fogják sírjába volt lázas, beteg álmodói, a Schillerek, a Petőfik, az egész döglött ideológia,
irodalom, művészet föld alá kerül, mint ahogy
a régi vitézzel eltemették a lovát és evőeszközeit. Most Európa földjében tízmillió gyilkos és gyilkolt dermedt szeme néz egymásra.
Ők megölték a hazát, a tőkét, a rendiséget és
megtrágyázták az új Európát. Az egyenlő
rend, egyenlő jog, nyelv és szív. a megtalált
igaz, szép és jó általános emberi világa megszületik."
Szabó Dezső:Az elsodort falu részlet
Ellenzéki összefogás nélkül aláírták a halálos ítéletüket – idéztem már egy január végi bejegyzésben is a köztévé műsorvezetőjének sommás véleményét, amelyet az LMP akkor megválasztott frakcióvezetőjének mondott.  A magabiztos verdikt számtalan formában ma is…..
ménrót 2012.09.25 22:18:59
ménrót 2012.09.25 23:14:31
@márta)): A pislogó libásból meg csak annyi lenne várható, hogy bejelentené az államcsődöt és utána széttené a kezét, hogy "nem értettünk hozzá" .
„Az pedig pusztán hit kérdése lesz, hogy hazudott-e a kormány, vagy megvédte ismét az embereket az IMF-től. A beszélő bot náluk van” – írta tegnap egy olvasóm, aki szerint elkapkodott volt azt gondolnom, hogy Orbán Viktor sárvári videózása után csak két kimenet lehetséges.…..
ménrót 2012.09.16 23:07:37
@aszekelyek:Rád gondoltam mielőtt elolvastam ezt:
" A beszűkült, sötét, alacsony intelligenciájú embereknek nagyobb az önbizalmuk. Nincsenek tudatában a rengeteg részletnek, az aktuális téma százféle mellékkörülményének és buktatójának, nincsenek tisztában a logika szabályaival, nem zavartatják magukat semmi ilyesmitől. Ez a magabiztosságuk egyik forrása. A másik forrása az, hogy elemi kritikai érzék híján bedőlnek minden média-szarságnak, becumizzák a politikusok és a média hazugságait és leegyszerűsített, tömegfogyasztásra kialakított maszlagait. Ezek alapján kialakul valamiféle körvonaltalan, homályos vakegér hitük, amit úgy élnek meg, hogy nekik Elveik vannak, nekik Véleményük van. Ezekre aztán kegyetlenül büszkék, és a saját egyedi, zseniális szellemi produktumukként, szellemi gyermekükként oroszlánként védelmezik. Nem érveléssel, nem logikával, hanem ismételgetéssel és az értetlenkedők vagy ellenzők szidalmazásával.

Nem esik nehezükre ez, mert a tudatlan emberek eleve hajlamosabbak az agresszióra. Nagy a hangjuk. Az okosabbakat ez taszítja, és inkább elhúzódnak, hagyják a fenébe az egészet. Különben is a józan hangot elnyomja az ordibálás, a tárgyilagosságnál látványosabb a demagógia és a jól bevált sablonok ismételgetése, az autonóm egyént leugatja a belelkesedett falka, a sakálvokál.

Az úgynevezett demokrácia egyébként is úgy van megszerkesztve, hogy a tömegnek legyen igaza.
A politikai vitafórumokban valóban van egyfajta paradox demokrácia abban az értelemben, hogy minden egyes pártnak egyformán megvannak és látványosan megnyilvánulnak bennük a saját specifikus hülyéik. Megvan a szocialista begyepesedett zombi hülye, a liberális sznob hülye, a tenyeres-talpas narodnyik hülye...

Ezek legtöbbnyire olyan figurák, akikkel élőben, személyes kontaktusban szóba sem állnánk, vagy ha mégis, akkor nem történelemről, gazdaságról, pénzügyről és hasonlókról beszélnénk velük, sőt ők maguk sem mernének ilyen témákkal előrukkolni, mert tudván tudják ám titokban, hogy két-három mondat után csúfosan megsemmisülnének. Ők csak az internet anonimitásának és arctalanságának védelme mögül – és a falka biztonságérzetéből - tudnak végre Okosnak látszani önmaguk előtt a fejükbe a média által bekanálkázott sablonok ordibálásával."
ménrót 2012.09.20 22:30:39
Ángyán-jelentés: 10 000 hektár föld 80%-át 25 Fidesz-közeli érdekeltség szerezte meg

Hatvanadik születésnapjára, azaz szeptember 20-ra időzítette az elmúlt hónapokban összesített, az állami földterületek bérbeadásának anomáliájáról szóló jelentésének nyilvánosságra hozatalát Ángyán József, a földművelésügyi minisztérium volt államtitkára, egyetemi tanár, az MTA doktora, a Fidesz–KDNP országgyűlési képviselője.

Elemzéséből kiderül: Baranya, Borsod és Fejér megyében a helyben élő pályázók alig több mint egynegyede jutott hozzá a gazdálkodásához alapvetően szükséges földterülethez, ám zömmel ők is elaprózódott hektárokat kaptak, egyfajta koncként, illetve – miként Ángyán fogalmaz – azért, hogy javítsák a statisztikai átlagot. Így ugyanis azzal érvelhetnek a döntéshozók, hogy milyen sokan jutottak hozzá állami földterületekhez. Ám a zsíros falatok – vagyis az egybefüggő, nagyobb kiterjedésű területek, több száz hektáros birtokok – zöme néhány Fidesz-közelinek mondott érdekeltséghez került: így lett földbirtokos a Borsod megyei közgyűlési elnök hajdani kampányfőnöke a dél-borsodi mezőségi területeken vagy épp Orbán Viktor feleségének tulajdonostársa, illetve a felcsúti polgármester Fejér megyében.
– A vizsgálatom három megyére terjedt ki, s a 2012. július 15-én fennálló állapotokat tükrözi. Eddig az időpontig a földművelésügyi miniszter közlése szerint 18 300 hektár területet adtak bérbe 840 bérleti szerződéssel – olvasható a legújabb Ángyán-jelentésben. A földügyeket feltáró volt államtitkár 264 nyertes pályázatot vett górcső alá, s vizsgált meg apró részletességgel, felderítve a mögöttük megbújó gazdasági érdekeltségeket, esetleges személyi összefonódásokat. Elemzése 10 283 hektárnyi földterületre terjedt ki, ez az összes bérbe adott terület több mint fele. Legfőbb megállapítása: a földek túlnyomó többségét, csaknem nyolcvan százalékát 25 érdekeltség (az „olimpiai bajnokok” – miként ő nevezi a száz hektáron felüli nyerteseket) negyvennyolc pályázója szerezte meg.
Az összes nyertes alig 21,2 százaléka szerezte meg a földterületek majd nyolcvan százalékát s az aranykorona-értékek 81,7 százalékát. Vagyis: kevés kiválasztott osztozhatott hatalmas területeken, miközben a maradék kicsi, elaprózott területeket sokak között „dobták szét”. Utóbbiakról így ír Ángyán József: „A skála másik végén a 20 hektár alatti, »átlagjavító érdekeltségek« szerepelnek. Itt hatvannégy nyertes pályázó összesen mind össze 430 hektárnyi, 7755 aranykorona-értékű területhez jutott. A nyertes pályázók fele tehát a területek alig 4,2 százalékán s ugyanekkora arányú aranykorona-értéken volt kénytelen osztozkodni.”
Érdekes végignézni azt is, mekkora a helyben lakó gazdák aránya a nyertes pályázatok között. Itt azt látjuk, hogy mindössze egyharmaduk – 29,9 százalékuk – helyben lakó, az úgynevezett győztesek kétharmada pedig nem az. Ennél is rosszabb az arány, ha az elnyert földterület arányában vizsgáljuk meg ezt a mutatót: itt a helybelieknek az összes földterületnek csak 25,4 százaléka jutott.
Ángyán József egy „ranglistát” is felállított, így pontosan látható, hogy a három megye összesített rangsorában kik jutottak a legnagyobb területhez. A névsort a Csákvári Mezőgazdasági Zrt.-hez köthető csoport vezeti, amely együttesen 1830 hektárnyi állami földterületet birtokolhat Fejér megyében. Ebből 716 hektárt Antalffy György és családtagjai nyertek el, akik közvetett tulajdonosként és tisztségviselőként is jelen vannak a cégben. A társaságot vezető Zimmermann Istvánnak és családtagjainak 658 hektár jutott, 192 hektár Tarjányi Antalnak, a vállalat cégjegyzésre jogosult alkalmazottjának, 263 hektár pedig a társaság fővadászának, Makra Róbertnek. Az Ángyán-jelentés szerint e kör Csákvár, Vértesacsa, Magyaralmás és Vereb települések valamennyi meghirdetett földjét, Óbarokon pedig azok egyharmadát megszerezte.
Az Ángyán-féle összesítés ezüstérmese szintén Fejér megyei: Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester, a Puskás Akadémia elnöke és köre összességében 1327 hektárnyi birtokhoz jutott Alcsútdoboz, Kajászó, Óbarok és Vál térségében. A Fejér megyei földterületek ráadásul jóval értékesebbek is, mint a hasonló nagyságrendű borsodi birtokok: a ranglista első és második helyezettje által elnyert 3156 hektárnyi terület aranykorona-értéke meghaladja a 70 ezret.
Borsod megyében senki sem jutott hozzá a Fejér megyeihez hasonló arányú birtoktesthez: itt a legtöbbet – 466 hektárt – a Start 2003 Bt. nyerte el Mezőnagymihályon, s ezzel az abszolút ranglista harmadik helyét foglalja el. A cég tulajdonosa Kanyok Attila, aki szintén nem helybeli, hanem tiszaújvárosi lakos, s 2010-ben Tiszaújváros fideszes polgármesterjelöltje, továbbá Mengyi Roland ország gyűlési képviselőnek, a Borsod megyei közgyűlés fideszes elnökének a választási kampányfőnöke volt. Cége székhelyét 2012 januárjában – néhány nappal a földbérleti pályázatra kiírt határidő lejárta előtt helyezte át Oszlárról Mezőcsátra, egy romos, lelakatolt családi házba, hogy megfeleljen a pályázati feltételekben megszabott húsz kilométeres körzethatárnak.
A sorrendben utána következő, Geter-Farm Kft. 465 hektár állami föld bérleti jogát nyerte el: a céget 2012 januárjában, néhány nappal a pályázati határidő lejárta előtt alapították – állapította meg Ángyán egy korábbi jelentésében. Tulajdonosa a nem helyben, hanem Gelejen élő Demeter Péter, akinek a felesége Tállai András belügyminisztériumi államtitkár feleségének az unokatestvére. Az előkelő ötödik helyen szerepel a listán a mezőkövesdi Hagyacki József, aki magánszemélyként és Puszta Agro 2010. Kft. nevű cégével is pályázott, s 400 hektár állami föld bérleti jogát nyerte el: ő több mint tíz éve Tállai Andrással közösen elnökli a Mezőkövesdi Zsóry Sportegyesületet.
Tanúként hallgatták meg a képviselőt
Tanúként hallgatták meg tegnap Egerben a borsodi mezőségi földek ügyében tett feljelentés kapcsán Ángyán Józsefet. A szocialisták egy korábbi sajtóhír nyomán hűtlen kezelés és hivatali viszszaélés miatt tettek feljelentést, mondván: feltételezhető, hogy az állami földek bérbeadásáért felelős döntéshozók jogtalanul okoztak hátrányt azoknak a gazdáknak, akik a pályázati szempontrendszer ismeretében szabályosan igényeltek földterületet, egyúttal jogosulatlan előnyhöz juttattak egy előre kiválasztott üzleti kört.
Gőgös Zoltán, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának szocialista elnöke tegnap azt mondta: a hűtlen kezelés ügyében végül nem indult nyomozás, a hivatali visszaélés gyanúja miatt azonban vizsgálódnak a hatóságok. Az LMP is feljelentést tett az ügyészségen, hogy a hatóságok vizsgálják ki: történt-e visszaélés a földbérleti pályázatok kapcsán. Ebben az ügyben is tart még az eljárás.
törökgáborelemez 470. Balta 2012.09.01 13:28:14
Magyar zászló szakad Jerevánban, Örményország megszakítja a diplomáciai kapcsolatokat, az amerikai külügyminisztérium magyarázatot vár, a világlapok címoldalán fut az ügy, a közösségi oldalak felrobbannak az egészen szélsőséges megnyilvánulásoktól. Mindenki magyaráz:…..
ménrót 2012.09.02 01:05:34
törökgáborelemez 469. Mínusz 2012.08.14 12:30:23
Mikor lesz már jobb, mikor jutunk ki ebből a lehetetlen helyzetből? – tette fel a kérdést Orbán Viktor 2011 elején elmondott szokásos évértékelő beszédében. A miniszterelnök akkor egy világos, könnyen érthető és bizony számon is kérhető tervet vázolt fel: „2010 az…..
ménrót 2012.08.23 20:55:10
@aszekelyek: csuti duce-d mennyi munkahelyet teremtett????,a coca cola gyár is csak alibi,így tudták eladni az ásványvízkészletet teljesen a Natur Aqua-zalaszentgróti vízkészletet. nyvíz Zrt. tulajdonában van. Az 1923-ban indított vállalkozás számos változtatás, államosítás, majd visszaszolgáltatás után elindult az ismert privatizációs lejtőn. A rendszerváltás után mindössze 30 millió forintért angol befektetők szerezték meg a cég 50, kevéssel utána pedig a 100 százalékát. 2003-ban a Kékkúti Ásványvíz Zrt. teljes egészében a Nestlé Waters tulajdona lett, így értelemszerűen ugyanazon cég alá tartozik, mint amelyik alá a Nestlé Aquarel. Továbbá érdemes tudni, hogy a Zafír márka a Danone tulajdonában van, ők a lajosmizsei forrást használják, a Margitszigeti Kristályvíz pedig a Pepsié. A Fonyódi Forrásvíz horvát tulajdonú gyártóé, a Visegrádi pedig svájcié. "

Csuti duce-d a Volner nyomába sem léphet intelligens,nem előre megírt cetlikről beszél,nem lehet zavarba hozniA csuti duce remekül ért ahhoz,hogy elhitesse egy rakás szarról,hogy az egy dobos torta...
Zsideszes huth gergely mindig is egy aljas, hazug, jellemtelen gazember volt. Újságírónak pedig tehetségtelen. Bunkó ,neveletlenül beleugat nem várja míg befejezi a mondatot. seggnyaló biboldó.

A kért és kapott kétharmaddal mit sikerült megoldani? Elszámoltatás, munkahelyteremtés, közbiztonság, igazságszolgáltatás, szolgáltató állam, takarékos állam, infláció, értékálló nyugdíj, rezsiköltség befagyasztása, stabil forint, stb, stb.Miben reménykedsz ,ha a mostani kétharmaddal
nem tudta ezt megoldani,majd 2014 -ben 2/3 nékül megfogja??
A legjobban a teherelosztásról mondott dumája tetszett, az hogy nem csak az embereknek kell adót fizetni, hanem a bankoknak, multi vállalatoknak.Akkor mondott ilyen blődséget ez az zember, amikor adószakértők, akik állítólag értenek az adóhoz, meg közgazdászok állandóan azt magyarázzák, hogy előbb vagy utóbb minden adót a közember fizet meg!Ennek igazságát júliusban tapasztalhattuk a telefon adónál.A törvény szerint a törvény alanya a szolgáltató!A szolgáltató pedig a júliusi számlában érvényesítette a telefon adót.Hát ez a mi Igazmondó Bajnokunk , csuti duce igazsága!A maximált áras szolgáltatások árának alakulását is ismerjük!Ha a szolgáltató profit nélkül dolgozik , azt csak egy ideig teheti, mert magán cég lételeme a profit.Amit ma nem szed be,!efogja szedni jövőre, vagy azután, és így megint mi fizetünk!
..azt magyarázd már el, hogy mivel is kezelte olyan fa-szán a válságot amiért a nyugat is írígyelhet "minket"...?az elmúlt két évben amiért állandóan döngeti a mellyét ez a kerti törpe...?! Azt tudjuk, hogy ez a törpe vagy 600 ezerrel többet kap havonta a maguknak megszavazott 16% adóval, de az átlag sok millió magyarnak mivel is lett jobb...?
ménrót 2012.08.26 23:04:24
@Khal Drogo: Mesélj már nekem a a libajnai programjáról,mi az ami tetszik neked, mitől lesz ő jobb, mint orbán,vagy gy.f volt ,várom becses válaszod!!???
ménrót 2012.08.28 20:55:56
@inreallife:
Ezt olvastad????!!!!! Itt olvasható betiltott Csurka :A hatodik koporsó drámája ,nagyon jó és( tetszett ) a dráma ,érthető miért tiltották be a zsidók és a komcsik !!!!!!
radicalpuzzle.blogspot.hu/2012/08/megint-megy-hiszti-hatodik-koporso.html
Ha van olyan ezen a blogon, hogy hagyományos bejegyzés, akkor ez a mostani biztosan nem tartozik ezek közé. Korábban azt ígértem, hogy időnként beszámolok majd képviselői tapasztalataimról, egyelőre azonban csak egy saját beszéddel és egy ünnepi beszámolóval terheltem ezt az…..
ménrót 2012.08.10 23:27:17
@inreallife:" nem én minősítem őket, hanem saját maguk. ne haragudj, aki az elmúlt 6 választás után azzal a világmegváltó ötlettel tud előállni, hogy az mszp-re vagy a fideszre kell szavazni, az önmagát minősíti. agyhalottnak."

Ha két dolog közül
kell választanod válaszd a harmadikat.(zsidó közmondás)
ménrót 2012.08.10 23:44:15
@menőmano: “Ha ki akarod zárni a bajt, csukd be a szádat.” (kínai közmondás)
Indulj az útra és vissza se nézz! Múltad a fájó, bús ezer év. Rád ragyog végre az euró fénye, Meséld el büszkén mit vittél végbe! Brüsszeli pénzről szóljon az ének, Felszabadulva zengje a nép. Érctorkok harsogva zúgják a szélnek Uniós pénzen élni be…..
ménrót 2012.08.03 21:09:06
2012-08-01. 18:27
Szenzáció! A HVG megtalálta Novák Előd önéletrajzát!
A hvg.hu ma reggeli vezércikkében Brüsszelből is kapott fizetést Novák Előd címmel exkluzív hírként közli, hogy a márciusban EU-zászlót égető Novák Előd és "a Kuruc.infó nevű szélsőséges portállal korábban hírbe hozott" személyek titkári fizetést kaptak Szegedi Csanád EP-képviselőtől. A barikad.hu utánajárt az ügynek, alább olvasható az összeállításuk.
A hvg.hu „felfedezését”, miszerint Novák Előd több hónapon keresztül Szegedi Csanád európai parlamenti képviselő asszisztenseként dolgozott Brüsszelben, minden internethozzáféréssel rendelkező magyar állampolgár tudhatta – már aki ilyen szintű érdeklődést mutat a Jobbik szervezeti ügyei iránt.
Az adat ugyanis megtalálható a Wikipedia nyílt tartalmú online enciklopédiáján (katt ide), vagy az országgyűlési képviselő parlament honlapjára feltöltött önéletrajzában (katt ide).
A Barikád az ügyben megkereste a képviselőt.
Barikad.hu: - A jobbikos zászlóégetés óta a fősodratú médiában rendre felmerül, hogy miért kritizál a Jobbik valamit, aminek maga is részese: miért küld képviselőket Brüsszelbe, miért fogadnak el pénzt a munkájukért, miért élnek az Európai Unió intézményi kereteinek lehetőségeivel?
Novák Előd: - Az, hogy egy rendszert meg akarunk változtatni, nem jelenti azt, hogy ennek a rendszernek ne lehetnénk képviselői vagy más jellegű alkalmazottai akár az Európai Parlamentben, akár máshol. Ezeket az összegeket ráadásul nem „Brüsszeltől kapjuk”, nem valamiféle kegyről beszélünk, hanem a magyar adófizetők által befizetett, majd egy bürokratikus rendszerben megforgatott pénzről. A magyar alkotmányos rendszert is meg akarjuk változtatni, de ez nem jelenti azt, hogy ne vennénk részt például a magyar parlament munkájában.
B: - A Jobbik nagy harcosa az álláshalmozás tiltásának, az asszisztensi munkakör nem volt összeférhetetlen más pártbeli munkájával?
NE: - Bár a HVG-nek világosan elmondtam, a cikkből nem derül ki egyértelműen, hogy amikor országgyűlési képviselő lettem, akkor lemondtam az EP-titkárságomról. Én az asszisztensi munkakört főállásnak tekintettem, ez idő alatt más állásom nem volt.
B: - Mennyi pénz járt ezzel a beosztással?
NE: - Valamivel kevesebb mint havi nettó százezer forinthoz jutottam ebből a keretből.
B: - Milyen munkát végzett ezért?
NE: - Ez egy klasszikus asszisztensi feladatkör volt, napi szintű munkavégzéssel. Szegedi Csanád magyarországi sajtósaként elsősorban sajtófeladatokat láttam el, háttérfeladatokat végeztem.
B: - Milyen szerepe volt ebben a Kuruc.infónak? Előfordulhat, hogy – Ambrus Zoltánhoz hasonlóan – egyesek zsarolhatták Szegedi Csanádot?
NE: - Eleve azt se mondhatjuk, hogy ezek kurucinfós körök lennének, ezt soha senki nem bizonyította még. Nekem a párt sajtósaként feladatom volt a különböző médiumokkal, így természetesen a nemzeti radikális honlapokkal – köztük a Kuruc.infóval is – jó kapcsolatokat ápolni, de ezek a vádak alaptalanok. A Kuruc.info szerintem mindig is tárgyilagos volt a Jobbik számára kényes ügyekben, de soha nem hallgatta el a hírértékű eseteket, és ez jelen esetben is így volt.
Frissítés: A Jobbik szóvivője szerint nincs hírértéke annak, hogy a párt egyik EP-képviselője brüsszeli forrásokat felhasználva alkalmazta Novák Előd jobbikos országgyűlési képviselőt, aki szerinte jogszerűen kapott fizetést.
Mirkóczki Ádám erről szerdán, más témában tartott sajtótájékoztatóján beszélt kérdésekre válaszolva, azt követően, hogy a hvg.hu arról írt: Novák Előd, aki a közelmúltban uniós zászlót égetett, hónapokon át kapott fizetést Brüsszelből, s "hozzá hasonlóan azok is, akiknek a nevét korábban hírbe hozták a Kuruc.infó nevű szélsőséges portállal". Az oldal a birtokába került hivatalos kimutatásokra hivatkozva közölte: az említett uniós pénzeket Szegedi Csanád pénzügyi keretéből utalták ki.
A Jobbik szóvivője szerint Szegedi Csanádnak "szuverén joga" eldönteni, kit alkalmaz a rendelkezésére álló uniós keretből, így Novák Előd jogszerűen kapott fizetést tőle. Hangsúlyozta: hiba lenne egy euroszkeptikus, vagy akár EU-ellenes jobbikus politikust azzal támadni, hogy Brüsszelből is kap pénzt, mivel ők - más szervezetekhez hasonlóan - az unió keretein belül fogalmazzák meg kritikáikat.
Novák Előd a hvg.hu-nak megerősítette, hogy Szegedi asszisztenseként valóban kapott uniós pénzt, amit ő "klasszikus munkabérnek" tekint. Mirkóczki Ádám az erre vonatkozó kérdésre azt mondta, nem tudott arról, hogy Novák Előd korábban Szegedi Csanád asszisztense volt, ám szerinte erről sokan tudhattak a pártban.
ménrót 2012.08.03 21:12:04
Vona Gábor
Amit egy jobbikosnak Tiszavasváriról tudnia kell

Talán lassan kezdik megérteni azok is, akik eddig képzelgésnek hitték a figyelmeztetéseimet, hogy ami a Jobbik ellen zajlik, az egyértelműen egy kormányzati háttérből, szervezéssel érkező titkosszolgálati akció. Ugye senki sem hiszi, hogy a nyári uborkaszezonban csupán véletlen, hogy a Jobbik Szegedi Csanád hangfelvételeiről, Novák Előd belső leveléről, a gyöngyöspatai jegyző lemondásáról és a tiszavasvári testület feloszlatásáról szól? Azt hiszem, nem az hisz mesékben, aki ezek mögött tudatos akciót lát, hanem az, aki nem.

Ebben a bejegyzésben Tiszavasváriról szeretnék írni. Úgy tűnik, hogy itt a Fidesz kivásárolt két egykori jobbikos embert, amivel megszűnt a testületi többségünk. Sajnálom ezt a két embert, mert hátralévő életükben a jobbikosok megvetésével kell együtt élniük, ami Tiszavasváriban nem lesz kellemes.

Nagyon büszke vagyok Fülöp Erikre, és mindannyian büszkék lehetünk rá. A jobbikos polgármestert ugyanis - amikor szerdán a mögötte lévő eddigi többséget megszüntették - arra akarták kényszeríteni, hogy vegyen maga mellé egy fideszest alpolgármesternek, magyarul mondva a hatalma megőrzéséért cserébe mutyizzon össze a kormánypárttal és helyi vezetőivel. Ő azonban nem ezt választotta, hanem a becsületét és a Jobbik tisztességét. Azt mondta, ilyen feltételekkel nem vállalható a város vezetése, akkor döntsenek a helyiek, öntsenek ők tiszta vizet a pohárban. Ezt látván, a mutyi elmaradása feletti dühükben a két fideszes képviselő, a három független és a két átállt jobbikos feloszlatta a testületet, vagyis új választást kell tartani a városban október 31-ig.

Most persze a sajtó azt írja, hogy elbukott a Jobbik fővárosa. Én azonban azt mondom: Fülöp Erik és az ottani Jobbik példát mutatott! Próbáltak belerángatni bennünket abba a mocsokba, amiben ők már 22 éve fürdenek, az ócska mutyik világába, de nem sikerült. Ősszel pedig új választás lesz. Nagyon kemény lesz, de a lényeg, hogy a tiszavasvári Jobbik tiszta lelkiismerettel és becsülettel állhat a helyi emberek elé.

És hogy visszakanyarodjak az elejére: miért is van, hogy így támadnak bennünket? Hát ezért. Mert mi is emberek vagyunk, mi is követünk el hibákat, nekünk is vannak gyengeségeink, mint minden embernek, de a magyarságunkat mi tényleg komolyan vesszük. Nem lopjuk a nemzeti vagyont, nem privatizálunk, nem írunk alá hazaáruló szerződéseket, nem nyaljuk a multik és az EU talpát, nem vagyunk titkos üzleti és politikai társaságok tagjai, kimondjuk az igazságot a magyar sorskérdésekben és arra programot is írunk. És amíg van egy párt, amelynek vannak Fülöp Erikhez hasonló emberei, és mindehhez több mint 20%-os és egyre növekvő támogatottsága, addig ezt a pártot sokan akarják megsemmisíteni. Erről van szó.
ménrót 2012.08.04 09:29:19
Esti mese a fidesz,mszp rajongóknak!!!!!
Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy együgyű magyar gazda. Egész életében tett vett, dolgozott keményen, mégsem jutott ötről a hatra. Történt egyszer, hogy észrevette, fogynak a tyúkok a tyúkudvarból. Hiába próbálta nyakon csípni a tolvajt, sehogy sem sikerült neki. Gondolta, keres magának egy őrzőt, aki megvédi a baromfikat a titokzatos tolvajtól.

- Válassz engem - mondta a kutya. - Jó a szemem, jó az orrom, éles a fülem. Meghallom, meglátom, megszagolom, ha jön a tolvaj. Akkor majd sarokba szorítom, hangosan ugatok, és te elfoghatod – érvelt a kutya.
- Válassz inkább engem - mondta a vörös róka. Az én fülem élesebb, az orrom jobban szagol, a szemem jobban lát, mint ennek itt - és a kutya felé bökött.- Én nem ver
lek fel ronda ugatással éjjeli álmodból, hanem lefogom helyetted a tolvajt. Ezt a ronda korcsot meg zavard el, mert ahogy látom, csak a tyúkjaidra fáj a foga.

Tetszett a gazdának a róka beszéde, meg aztán csinosabbnak is látta, mint a gubancos szőrű kutyát. Felfogadta hát a sima beszédű vörös komát a tyúkudvar őrzésére. Látszólag minden rendben volt, a róka minden reggel tisztelettudóan jelentette, hogy az éjjel nem történt semmi, mind megvannak a tyúkok, csak a kutya ugatott hangosan a kerítésen túl. A gazdának tetszett ez a nyájasság és tisztelet, és megerősítette a rókát tisztségében, bár mintha a tyúkok kevesebben lettek volna, mint annak előtte.

Történt egy éjjel, hogy a gazdát zaj verte fel éjjeli álmából. Kiszaladt az udvarra, és látja ám, hogy a róka épp egy tyúk tollát tépdesi veszettül, és a nyakát próbálja átharapni.
- Mit művelsz ?! - rivallt a gazda a rókára.
A róka azonnal elengedte a tyúkot, és így szólt a gazdához:
- Hazudtam neked. Bizony én fosztogattam az udvarodat, én loptam a csirkéidet és tyúkjaidat, én rágtam össze a tojásokat. De csak mostanáig. Direkt csaptam zajt, hogy meghalld, és kigyere. Sőt, örülök neki, hogy most minden kiderült, mert egyébként épp mától vegetáriánus lettem, megundorodtam a húsevéstől és a hazudozástól, hogy be kellett csapnom téged. Amúgy meg a kutya sokkal több csirkét lopott volna, és még jobban becsapott volna téged. Én csak meg akartalak óvni ettől. Látod, most igazat beszélek, úgyhogy tarts meg hivatalomban, mert innentől kezdve már bízhatsz bennem, többet nem fogok hazudni, ígérem.
Önök kérték: az volt a szándékom, hogy megvárom, amíg kiderülnek az előzetes regisztráció (=feliratkozás) pontos szabályai, de a hozzászólók nem is annyira finom nyomására (lásd írástudók felelőssége és társai) úgy döntöttem, már ezen a ponton is elmondom, amit…..
ménrót 2012.08.04 09:03:37
Esti mese a fidesz,mszp rajongóknak
Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy együgyű magyar gazda. Egész életében tett vett, dolgozott keményen, mégsem jutott ötről a hatra. Történt egyszer, hogy észrevette, fogynak a tyúkok a tyúkudvarból. Hiába próbálta nyakon csípni a tolvajt, sehogy sem sikerült neki. Gondolta, keres magának egy őrzőt, aki megvédi a baromfikat a titokzatos tolvajtól.

- Válassz engem - mondta a kutya. - Jó a szemem, jó az orrom, éles a fülem. Meghallom, meglátom, megszagolom, ha jön a tolvaj. Akkor majd sarokba szorítom, hangosan ugatok, és te elfoghatod – érvelt a kutya.
- Válassz inkább engem - mondta a vörös róka. Az én fülem élesebb, az orrom jobban szagol, a szemem jobban lát, mint ennek itt - és a kutya felé bökött.- Én nem ver
lek fel ronda ugatással éjjeli álmodból, hanem lefogom helyetted a tolvajt. Ezt a ronda korcsot meg zavard el, mert ahogy látom, csak a tyúkjaidra fáj a foga.

Tetszett a gazdának a róka beszéde, meg aztán csinosabbnak is látta, mint a gubancos szőrű kutyát. Felfogadta hát a sima beszédű vörös komát a tyúkudvar őrzésére. Látszólag minden rendben volt, a róka minden reggel tisztelettudóan jelentette, hogy az éjjel nem történt semmi, mind megvannak a tyúkok, csak a kutya ugatott hangosan a kerítésen túl. A gazdának tetszett ez a nyájasság és tisztelet, és megerősítette a rókát tisztségében, bár mintha a tyúkok kevesebben lettek volna, mint annak előtte.

Történt egy éjjel, hogy a gazdát zaj verte fel éjjeli álmából. Kiszaladt az udvarra, és látja ám, hogy a róka épp egy tyúk tollát tépdesi veszettül, és a nyakát próbálja átharapni.
- Mit művelsz ?! - rivallt a gazda a rókára.
A róka azonnal elengedte a tyúkot, és így szólt a gazdához:
- Hazudtam neked. Bizony én fosztogattam az udvarodat, én loptam a csirkéidet és tyúkjaidat, én rágtam össze a tojásokat. De csak mostanáig. Direkt csaptam zajt, hogy meghalld, és kigyere. Sőt, örülök neki, hogy most minden kiderült, mert egyébként épp mától vegetáriánus lettem, megundorodtam a húsevéstől és a hazudozástól, hogy be kellett csapnom téged. Amúgy meg a kutya sokkal több csirkét lopott volna, és még jobban becsapott volna téged. Én csak meg akartalak óvni ettől. Látod, most igazat beszélek, úgyhogy tarts meg hivatalomban, mert innentől kezdve már bízhatsz bennem, többet nem fogok hazudni, ígérem.
Meglepő koalíciók lehetőségét veti fel a Republikon elemzése: egy most tartott választáson a modell szerint – hiába a többségibbé tett választási rendszer - senkinek sem lenne egyedül többsége, s ha nem akarnak a pártok megismételt voksolást, olyan lehetőségek maradnak, mint…..
Van ezen az oldalon egy kifejezés, amelynek használatától eltanácsoltam a hozzászólókat: a wishful thinking, azaz a vágyvezérelt gondolkozás itt tiltólistán szerepel. Nem szeretem, mert gyakori alkalmazása megszabadít a gondolkozástól: aki ezzel kíván hitelteleníteni egy…..
ménrót 2012.07.20 21:13:03
@szoja122: 2012. február 11-én szombaton 16 órakor Pax Hungarica Mozgalom, a Nemzeti Forradalmi Párt, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, a Betyársereg, és az NS-Front közösen emlékezett meg az 1945-ös budavári kitörés hőseiről A JobbIK nem vett részt ezen..Ne vádaskodj, bizonyítsd be hogy ott volt ,és mondj neveket.
ménrót 2012.07.23 18:14:40
@szoja122: nomen est omen.......
Dr. Mercola
Ez a "egészséges csodaétel" kapcsolatban áll az agykárosodással és a mellrákkal

Fordította: Váradi Judit

Forrás: Dr.Mercola.com

A szójával bárhol találkozhat, ott is, ahol nem gondolná. Belecsempészik a készételekbe, a húsárukba, mindenbe, amiben jól jön egy kis olcsó fehérje. De ami a legelképesztőbb, a bioboltokban kincsként árulják a szójatermékeket, mint az egészség forrásait. fokozatosan ébredünk rá arra, hogy körülöttünk minden hamisítás és csalás.

Ha Ön alapos áttekintést kívánna adni a szójáról közétett többezer tanulmányról, erős a gyanúm, hogy ugyanarra a következtetésre jutna, mint én - azaz, hogy a nem fermentált szójatermékek fogyasztásából eredő kockázatok messze felülmúlják a lehetséges előnyöket.

Figyelem! A nem fermentált szójatermékekről beszélek.

Hiszen az ázsiaiak évszázadok óta fogyasztanak olyan fermentált szójatermékeket, mint a natto (fermentált szójából készült étel), a tempeh (fermentált szójababból készült szójasajt), és a szójaszósz, és élvezik azok egészségre előnyös tulajdonságait. Az erjesztett szója nem végez pusztítást a szervezetben.

Sajnos azonban rengeteg, az egészséges életmód mellett elkötelezett amerikait vezetnek félre, hogy azt higgyék, a kezeletlen szója, a szójatej, a szójasajt, a szójaburger, és a szójafagylalt egészséges.

Hogyan váltak olyan népszerűvé a szójaételek?

Ha úgy tűnik, hogy a szójából készült ételek a semmiből teremtek elő, hogy aztán a 21. század "egészséges csodaételeivé" váljanak, annak az az oka, hogy ezt valakik előidézték.

Az Észak-Amerikai Szójatermékek Társasága (Soyfoods Association of North America) szerint 1992 és 2006 között a szójatermékek eladása 300 millió dollárról csaknem 4 milliárdra nőtt.
Ez a növekedés a szójával kapcsolatos vélemények erőteljes megváltozásának köszönhető. Az pedig nem volt véletlen - a szójaipar hatalmas összegeket invesztált a hirdetésekbe, és sikerrel járt. A szója valóban nagy üzlet, hatalmas üzlet.
2000 és 2007 között az amerikai termelők több mint 2700 új, szójaalapú ételt vezettek be, újabb és újabb termékek jelennek meg az üzletek polcain.

A 2008-as, "A táplálkozással kapcsolatos fogyasztói magatartások" felmérés szerint (melyet az Egyesült Szójabab Bizottság végzett)

2007-ben a fogyasztók 85 százaléka szerint a szójatermékek egészségesek
Az amerikai lakosság 33 százaléka fogyaszt legalább egyszer egy hónapban szójaterméket - ételt, vagy italt.
A fogyasztók 70 százaléka úgy gondolja, a szójaolaj egészséges.
A fogyasztók 84 százaléka egyetért az FDA állításával, miszerint napi 25 gramm szójaprotein fogyasztása csökkenti a szívbetegségek kockázatát.
Mindez az agyafúrt marketing tevékenység és a nyílt hazugságok tragikus következménye, miközben a szójaipar óriási profitra tett szert, s a nem fermentált szója fogyasztók többségének egészségi állapota pedig leromlott. Pedig rengeteg tudományos kutatómunka igazolja, hogy a szója nem a 21. század táplálkozási csodaszere.

A szója sötét oldala

A piacon kapható szója többsége nem egészséges. Kivétel a fermentált szója, amiről később beszélek. A legrosszabb a GMO (genetikailag módosított) szója, amely rovarirtótól fertőzött. Az ázsiai kultúrától eltérően, ahol az emberek ép, nem génmódosított szójaterméket fogyasztanak kis mennyiségben, a nyugati ételfeldolgozók két aranyat érő árucikkre választják szét a szójatermékeket - proteinre és olajra. E termékek körében semmi sem természetes, illetve biztonságos.

Dr. Kaayla Daniel, a "The Whole Soy Story"( A Szója teljes története) szerzője, rámutat arra a több ezer tanulmányra, amely a szóját összefüggésbe hozza az alultápláltsággal, emésztési zavarral, immunrendszer leromlásával, rendellenes pajzsmirigy működéssel, emlékezet romlással, szaporodási rendellenességgel és meddőséggel - sőt a rákkal és a szívbetegségekkel is.

Álljon itt néhány példa a szójafogyasztás egészségre káros hatásáról:

Emlőrák
Agykárosodás
Csecsemőkori rendellenességek
Pajzsmirigyműködés zavarai
Vesekövek
Immunrendszer gyengülése
Súlyos, potenciálisan halálos ételallergiák
Termékenység romlása
Veszélyeztetett terhesség és szoptatási nehézségek
A szója propagálói azt állítják (összekeverve a fermentált és a nem fermentált szóját), hogy a szója mindentől megvéd minket, a vastagbél-, a prosztata- és az emlőráktól kezdve a sztrókon, csontritkuláson át az asztmáig. De ezek a lelkes propagálók nem tesznek említést a szója hátrányait megvilágító kutatásokról, és mindazon veszélyekről, amelyek az egészségünket fenyegetik.

További szerencsétlen tényező az, hogy a világ szójatermelésének 80 százalékát a mezőgazdasági állatok táplálásában használják fel, ami által a szójatermelés hozzájárul az erdőirtáshoz.

A szója néhány propagálója azt tanácsolja mindannyiunknak, hogy legyünk vegetáriánusok - meggondolatlan javaslat, ami a táplálkozásról való ismeretek teljes hiányáról tanúskodik - holott inkább azt kellene megvizsgálnunk, hogy a nagyüzemi állattartásban hogyan tenyésztik és etetik az állatokat.

Miért olyan kockázatos dolog a szója fogyasztás?

Az alábbiakban összefoglaljuk a szója legszembetűnőbb problémáit.

Az Amerikában termesztett szója 91 százaléka genetikailag módosított (GM). A génmódosítás azért történik, hogy a növény ellenállóvá váljon a mérgező gyomirtó permetezőszereknek. Miközben ennek az a célja, hogy növelje a gazdasági hatékonyságot, és olcsóbb szójával lássa el a fogyasztókat, a szója tele lesz a mérgező gyomirtó szerekkel. A növények olyan baktérium géneket is tartalmaznak, amelyek az emberi táplálékokban soha elő nem forduló fehérjét termelnek.
A GM szója összefügg az allergia növekedésével is. A GM táplálékokról ezidáig egy publikált tanulmány erősítette meg, hogy a GM szójába illesztett gén átmegy a bélbaktériumok DNS-ébe és ott tovább működik. Ez azt jelenti, hogy évekkel azután, hogy Ön már nem fogyaszt GM szóját, még mindig termelődhet a beleiben folyamatosan egy potenciálisan allergén hatású fehérje. A GM szója a jövő nemzedékeiben akár terméketlenséget/meddőséget is okozhat, egy friss orosz kutatás eredményei szerint.
A szója "anti-tápanyagok" néven ismert természetes toxinokat tartalmaz. Ilyenek a szaponinok, a szójatoxin, a fitátok, a fehérjebontó enzim gátlók, az oxalátok, a goitrogén (pajzsmirigy károsító) és az ösztrogén. Ezek némelyike akadályozza a fehérje emésztéshez szükséges enzimek működését. Egy kis mennyiségű anti-tápanyag még valószínűleg nem okoz gondot, de sok amerikai fogyaszt manapság rendkívül nagy mennyiségű szóját.
A szója hemagglutinint tartalmaz. A hemagglutinin a vörösvérsejtek összetapadását idézi elő, melyek aztán nem képesek megfelelően felvenni és eljuttatni az oxigént a szövetekbe.
A szója goitrogént tartalmaz, olyan anyagot, amely a pajzsmirigy hormonok szintetizálását és a jód anyagcserét akadályozza, így gátolja a pajzsmirigy megfelelő működését.
A szója fitátokat tartalmaz. A fitinsav jelentősen meggátolja az alapvető ásványi anyagok felvételét, ilyen például a kalcium, magnézium, mangán, réz, vas és legfőképpen a cink. Ez leginkább a vegetáriánusok számára problematikus, mivel a húsfogyasztás csökkenti a fitátok hatását (ezért hasznos a szója mellett húst is fogyasztani).
A szója tele van genistein és daidzein izoflavonidokkal. Ezek a fitoösztrogének fajtái, melyek növényekben található vegyületek, és az ösztrogénhez hasonló hatást fejtenek ki. Nagy mennyiségben azonban akadályozzák az ösztrogén termelődését, tönkreteszik az endokrin működést, meddőséget okozhatnak, növelhetik az emlőrák kockázatát.
Napi két pohár szójatej elfogyasztása egy hónapon keresztül már megváltoztathatja a menstruációs ciklust. Noha az FDA szabályozza az ösztrogént tartalmazó termékek forgalmazását, a szójára nincsenek figyelmeztető jelzések.
A szója mérgező mennyiségű alumíniumot és mangánt tartalmaz. A szóját alumínium tartályokban dolgozzák fel, az alumínium átszűrődhet a szójatermékbe. A szója tápszerben 80-szor magasabb a mangán, mint az anyatejben.
A szója bébitápszer veszélyezteti a baba egészségét. Az amerikai csecsemők csaknem 20 százalékát táplálják szójatápszerrel, pedig a szójában található ösztrogén visszafordíthatatlanul károsíthatja a csecsemő nemi fejlődését és egészségét. A szójatápszerrel táplált csecsemők. A szójatápszerrel táplált csecsemők akár 20.000-szeresét is kaphatják annak az ösztrogénmennyiségnek, amit más tápszerrel táplált csecsemők kapnak.
A rovarirtók és a génmódosítás problémája

Az Egyesült Államokban termesztett szója több mint 90 százaléka génmódosított, és az amerikai szójatermés több mint 90 százaléka génmódosított.
Mióta 1996-ban elkezdték a GM táplálékok árusítását, óriási mértékben megnőtt a meddőség előfordulása és az alacsony testsúllyal világra jött csecsemők száma.

Javaslatok arra, hogyan kerülhető el a nem kívánt szója táplálék

Egyszerű gyakorlati szabályként tartsa észben, hogy csak fermentált szójaterméket szabad fogyasztani (Pl, tempeh, miso, natto, vagy tradicionálisan elkészített szója szósz).

Feltétlenül kerülendő szójatermékek:

A tofu
A húspótló szövetszerkezetű szójafehérje (TVP) vagy szójaprotein izolátum
Szójabab olaj
Szójatej
Szójasajt, fagylalt, joghurt
Szójahús (TVP-ből előállítva)
Szójaprotein
Edamame bab
szójatápszer
A nem fermentált szója elkerülése érdekében legjobb, ha nem feldolgozott ételt (húskészítmények, konzervek, mártások, levesporok, stb.) vásárol, hanem teljes ételt, amit saját maga dolgoz fel.
Ha mégis csomagolt ételt vásárol, ellenőrizze, nem tartalmaz-e szóját.
Egyre inkább úgy tűnik, hogy a Közgép-sztori a második Orbán-kormány legkellemetlenebb, legveszélyesebb témája lehet. Amikor legutóbb, két hónappal ezelőtt írtam róla, még csak az volt világos: a Fidesznek dolgoznia kell azon, hogy elhárítsa az ellenzéki támadásokat. Mára…..
ménrót 2012.07.15 09:46:29
A Bilderberg-csoport egy befolyásos személyekből (tudósok, médiaszemélyiségek, politikusok, üzletemberek, lásd lentebb) álló, zárt körű társaság. Nevét egy holland szállodáról kapta, ahol először tartották meg a gyűlésüket 1954-ben. A csoport alapítója a 2004-ben elhunyt Bernát holland herceg volt. A csoport 1954-től minden évben tanácskozik – csak egyszer, 1976-ban maradt el – szigorúan zárt ajtók és maximális védelem mellett. Találkozójukat minden évben május végén, valamivel a G8-ak összejövetele előtt tartják; témáik titkosak, nem adnak ki közleményt a találkozókról.

Tagok (nem teljes )

Az alábbi lista nem teljes, és egyes személyek esetében a tisztségek megjelölése korábbi állapotot tükröz.
Peter Carrington, NATO ex-főtitkár
Giovanni Agnelli, Fiat elnök
Umberto Agnelli, IFIL elnök
Paul A. Allaire, Xerox Corp. elnök
Francisco Pinto Balsemao, Portugália ex-miniszterelnöke
Bodil Nyboe Andersen, Dán Központi Bank vezető
Percy Barnevik, ABB Asea Brown Boveri Ltd. elnök
Robert L. Bartley, Wall Street journal szerkesztő
Samuel R. Berger, USA elnöki tanácsadó
Maarten A. van den Bergh, Royal Dutch/Shell Comp. csoport ügyvezető igazgató
C. Fred Bergsten, Institute for International Economics igazgató
Bokros Lajos, World Bank főtanácsadó
E. John P. Browne, British Petroleum Comp. p.l.c. vezérigazgató
John H. Bryan, Sara Lee Corporation elnök, vezérigazgató
Hubert Burda, Burda Media elnök
Hugo Butler, Neue Zürcher Zeitung főszerkesztő
Ulrich Cartellieri, Deutsche Bank AG felügyelőbizottsági tag
Jon S. Corzine, Goldman Sachs & Co. elnök, vezérigazgató
Robert M. J. C. Cranborne, Lordok Háza az ellenzék vezetője
Gazi Ercel, Török Központi Bank vezető
Jean-Louis Gergorin, Matra Hachette igazgatótanácsi tag
Louis V. Gerstner, IBM Corp. elnök
Richard C. Holbrooke, USA ex-külügyi szóvivő
Will Hutton, The Observer szerkesztője
Jaakko Iloniemi, Finnország ex-USA-beli nagykövet
Henry A. Kissinger, az USA ex-külügyminisztere
Andre Levy-Lang, Banque Paribas igazgatótanácsi elnök
William W. Lewis, McKinsey Global Institute igazgató
William J. McDonough, Federal Reserve Bank of New York elnök
Matthias Nass, Die Zeit vezető szerkesztő
Sauli V. Niinisto, Finnország pénzügyminiszter
Sam Nunn, USA ex-szenátor
Andrzej Olechowski, Central Europe Trust, Lengyelország elnök
Jorma Ollila, Nokia Corp. elnök-vezérigazgató
John M. Page, Jr., Világbank, Közel-Kelet, Afrika régió vezető közgazdász
David Rockefeller, a Chase Manhattan Bank elnöke
Matias Rodriguez, Inciarte Banco de Santander alelnök
Jürgen E. Schrempp, Daimler-Benz AG igazgatótanácsi elnök
Klaus Schwab, World Economic Forum elnök
Surányi György, Magyar Nemzeti Bank volt elnöke
Peter D. Sutherland, Sachs International elnök
J. Martin Taylor, Barclays plc vezérigazgató
Franz Vranitzky, Ausztria korábbi kancellárja
James D. Wolfensohn, a Világbank volt elnöke
Flavio Cotti, Svájc volt külügyminisztere
Francois X. de Donnea, Belgium ex-védelmi miniszter
Yannos Kiranidiotis, Görögország külügyminiszter-helyettese
Andre-Francois H. Villeneuve, Reuters Group Holdings plc ügyvezető igazgató
Herman H.F. Wijffels, Rabobank Nederland igazgatótanács elnöke

Csath Magdolna: A Bilderberg csoport igaz története -t olvasd el meg tudod ki irányítja a világot és miért?
ménrót 2012.07.15 11:15:54
@jjulie: Ha a hülyeségnek lenne mértékegysége és mennyisége, te lennél az etalon!
Amikor egy hivatás elértéktelenedik, válságba kerül, a vele kapcsolatos szakmai, szakértői közbeszéd is zavarossá és nívótlanná válik. Sokat tudnék erről mesélni: a mi szakmánkban ma már szinte mindent lehet, felkészületlenül, hozzáértés nélkül közvéleményt kutatni,…..
A foglalkozásától is eltiltanám azt az elemzőt, aki ezen adatok alapján akár a Fidesz biztos bukásáról, akár most is megismételhető győzelméről beszél – írtam pár napja a friss közvélemény-kutatási publikációk kapcsán. Ennyivel azonban nem lehet megúszni, hiába a…..
ménrót 2012.06.14 20:22:21
Captain A. H. M. Ramsay (1894-1955) a The Nameless War (A névtelen háború) című könyvében feltár egy összefüggésrendszert, ami az angol polgári forradalomtól a második világháborúig nyomon követhető. Véleménye szerint a forradalmak és háborúk elsődleges célja a pénzemberek berendezkedése, egy pénzuralmi rendszer kiépítése volt.

Úgy látja, a pártokat e rendszer haszonélvezői hozták létre azért, hogy megosszák a nemzetet, hogy az emberek ne tudjanak egységesen fellépni kifosztóik ellen. A 2014-es magyar parlamenti választás fényében érdemes elgondolkodnunk szavain. Ha igaza van Ramsay-nek, akkor a pénzoligarchia látszatellenzéke pártállástól függetlenül, egyformán szapulni fogja e pártot. És lőn! A gépezet valóban beindult, és a Fidesznek és az MSZP-nek is ez a párt lett a legfőbb ellenfele! Legalább annyi energiát fektettek ennek az ellehetetlenítésére, mint egymáséra.

Bizonyára nem sokan ismerik Ramsay kapitányt. Az arisztokrata családból származó egykori British Army hivatalnok a neves angol Eton College-ben tanult, egyebek mellett tagja volt az angol parlamentnek is. A „hivatalos” közvélemény antiszemitának tartja.

Megdöbbentő, hogy az 1952-ben napvilágot látott könyvében felvetettek a mai napig aktuálisak. Szerinte az 1640-ben kezdődő angol polgári forradalommal indult el az a folyamat, amely során a valós hatalom az uralkodóktól néhány bankárcsalád kezébe került. (Csak zárójelben jegyezzük meg, hogy Joseph Stiglitz Nobel-díjas közgazdász ugyanezt állítja: „… a globalizáció jelenlegi formája a nemzeti elitek régi diktatúráját a nemzetközi pénzvilág új diktatúrájával váltja föl.”)

Hogyan történt ez? Tulajdonképpen az egyes országok központi bankjai feletti ellenőrzés megszerzésével. Werner Sombart, a neves közgazdász (1863-1941, Ph. D. fokozatot szerzett, professzor volt a német egyetemen, a Fridrich-Wilhelms Universitat-on. Radikális baloldali volt, Engels szerint az egyetlen német professzor, aki érti Marx Tőkéjét, de ő magát is meggyőződéses marxistának hívta. Tehát nem szélsőjobboldali hőbörgő. Műve, amely leginkább ismertté tette, 1911-ben jelent meg Die Juden und das Wirtschaftsleben (A zsidók és a gazdasági élet) címen.) a XV. század végén a Spanyolországból és Portugáliából száműzött, majd északra vándorolt zsidóknak jelentős szerepet tulajdonít a kontinens első bankjai, például a Bank of Amsterdam 1609-es, a Bank of Hamburg 1619-es, illetve a Bank of England 1694-es alapításában. alapításában.

A zsidó történetíró, Kecskeméti Ármin is alátámasztja, hogy XVII. század három legnagyobb pénzintézetének megalapításában nagy szerepet játszottak a zsidók. Nekik köszönhető, hogy London a pénzvilág központja lett - írja.

Tudni kell, hogy a Bank of England magánbank, a nemzeti adósság rendszerének és a jegybanki működésének az alapjai ennek az alapításával jelentek meg. Noha ez egy skót úriember nevéhez főződik, Sombart és mások szerint a Bank of England alapításának az ötlete is azoknak a holland zsidóknak köszönhető, akiket Cromwell engedett vissza Angliába. A bank kezdetben államkölcsönt adott, majd fokozatosan az ő monopóliuma lett a bankjegykibocsátás. Márpedig azé a valós hatalom, aki kibocsátja az adott ország fizetőeszközét – ahogy azt később a Rothschild dinasztia egyik tagja is megfogalmazta. Ezt támasztja alá Oswald Splenger német történész is, aki szerint a hatalom a parlamentekből a magánkörökbe tevődött át, és a választás is egyre inkább komédiává süllyedt. A pénz szervezi a folyamatokat azok érdekeinek megfelelően, akik rendelkeznek vele.

Ramsay szerint a bankárok érkezésével a nemzeti adósságrendszer létrehozásán túl elindult egy másik folyamat is, amit a következő példával világosít meg. Ismert, hogy a XVII. század Európájában feudalizmus van, a föld az alapja a gazdaságnak. Angliában is földje az uralkodónak, illetve a földesuraknak van. A bakároknak nincs földjük, nekik aranyuk van. Egy hitelező 100 font értékű arany kihelyezéséért mondjuk, 40 fontot kereshetett egy év alatt, anélkül, hogy egy kézmozdulatot tett volna. Ugyanakkor egy 100 font értékű föld tulajdonosának egész évben keményen dolgoznia kell azért, hogy ugyanannyi bevételhez jusson. Csak idő kérdése, és a hitelezők hihetetlen vagyonokat gyűjtsenek, és azok az angolok, skótok stb., pedig akik földjeinken egész nap dolgoznak, elszegényedjenek. Spengler is úgy látja, hogy ez idő tájt kezdődött, hogy a javakban való gondolkodás helyébe a pénzben való gondolkodás lépett, pedig „aki a földet pénzzé teszi, porrá foszlatja azt”.

Nyilvánvaló, hogy a bankárok említett tevékenysége semmi jót nem hoz az egyes országok népeire, ezért várható, hogy mindent megtesznek azért, hogy ne néhány bankár kezébe kerüljön a valós hatalom. Ramsay szerint a bankárok ötlete volt a pártok létrehozása, hogy aztán ezek egymás ellen, és ne a közös ellenség ellen harcoljanak. A pártokat lehet pénzelni a háttérből, vezetőiket le lehet fizetni, hogy az ő érdekükben cselekedjenek. A bankároknak ilyen szempontból mindegy, hogy melyik párt kerül hatalomra, a lényeg, hogy továbbra is az ő zsebükbe folyjon a pénz. (Rothschildék például a hadviselő felek mindegyikének adtak kölcsönt.)

Ha ilyen szempontból nézzük napjaink hazai politikai eseményeit, azt kell, hogy mondjuk, Ramsay a jövőbe látott, ugyanis 2010. április 11-ig (leszámítva talán egykor a MIÉP néhány megnyilvánulását) egyetlen parlamenti párt se tette fel a kérdést: hogyan lehet, hogy Trianon után a kivérzett, kifosztott ország talpra tudott állni, iskolák, kórházak, utak stb. épültek, létrehoztuk az erős pengőt, most pedig 65 év béke után kilakoltatások, iskola- és kórházbezárások vannak és kb. három millióan élnek mélyszegénységben? Az elmúlt húsz évben mindegy, hogy MDF, Fidesz vagy MSZP kormány volt, egyik se mondta ki, hogy minden bajunk forrása az, hogy amit a magyar ember megtermel, az nem a magyaroké. Mindegy, hogy jobb- vagy baloldalinak mondják magukat, így egyformán a nemzetközi nagytőke érdekeit szolgálják.

A nemzeti sorskérdésekben a Fidesz és az MSZP nem egyszer egyformán döntött legyen az Kárpátalja autonómiájának „elsikkasztása”, vagy Románia uniós csatlakozásának támogatása anélkül, hogy az erdélyi magyarok sorsa szóba került volna. Hosszan sorolhatjuk a példákat. Ismert, hogy II. János Pál 2001-ben kérte a trianoni és az azt kiegészítő 1947. szept. 15-i párizsi békeszerződés felülvizsgálatát. Nincs tudomásunk arról, hogy a 2001-ben kormányon levők csatlakoztak volna a kéréshez. De említhetjük a gyakorlatilag a függetlenségünk elvesztését jelentő Lisszaboni szerződés aláírását is, vagy azt, hogy Simon Peresz ismert kijelentésének semmilyen parlamenti következménye nem lett. Azon az „apróságon” pedig, hogy a kampány során Varga Mihály egy lakósági fórumon Oszkó Péterrel együtt és egyetértve szólt gazdaságpolitikánkról, már meg se lepődünk.

Nem vigasz, hogy máshol is ez van. Ma szerte a világon sok millió dollárt költenek választási kampányokra, de valójában csak olyan pártok közül lehet választani, amely tagjai nem beszélnek a lényegről: a jelenlegi gazdasági, energia, környezet, társadalmi stb. válság gyökere a néhány bankárdinasztia által létrehozott pénzuralmi rendszer. Kockáztassuk meg: a rendszer működéséhez valószínűleg pontosan az kell, hogy úgy tűnjön, szemben állnak egymással az egyes pártok, ugyanakkor majdnem mindegy ma már, hogy jobb- vagy baloldalinak mondott vezetője van egy országnak. Mi volt a különbség, mondjuk, a Tony Blair vezette Anglia és a Berlusconi vezette Olaszország politikája között? Vagy Schröder és Merkel között? Vagy változik bármit is a helyzet a lényegi kérdésekben az Egyesült Államokban attól, hogy a demokraták vagy a republikánusok vannak hatalmon? A két párt között nincs lényeges különbség - néhány politikus szerint sem.

De térjünk vissza hazánkra! Mi van akkor, ha megjelenik a színen egy olyan párt, amelyik kimondja a lényeget: amit megtermelünk, az legyen a miénk. Magyarország legyen a magyaroké. Sőt, radikális változást akarnak! Ha igaza van Ramsay-nek, akkor a nemzetközi bankárok mindent el fognak követni, hogy nehogy döntéshozó pozícióba kerüljön valódi ellenfelük. Nyilvánvaló, hogy a pénzuralmi rendszer létrehozóinak nincs szüksége azokra, akik veszélyesek a hatalmukra. A valódi ellenfél lejáratására mindent fel fognak használni, a rasszizmus és az antiszemitizmus vádjával kezdve. Ha igaza van Ramsay-nek, akkor a pénzoligarchia látszatellenzéke pártállástól függetlenül, egyformán szapulni fogja e pártot. És lőn! A gépezet valóban beindult, és a Fidesznek és az MSZP-nek is ez a párt lett a legfőbb ellenfele! Legalább annyi energiát fektettek ennek az ellehetetlenítésére, mint egymáséra.

Mindez arra utal, hogy valóban folyik a háttérben egy „névtelen háború”. E több száz éve folyó támadássorozatról aligha hihetjük azt, hogy hazánkban 2010. április 11-én véget ért. A pénzoligarchia továbbra is szipolyozni akar minket, ezért nyilván olyan kormányt támogatnak, amely uralma alatt ezt könnyen megtehetik. Mi több, nem áll érdekükben olyan kormányt támogatni, amelyik az utolsó csepp vérét is kiszívja az embereknek, mert akkor esetleg még forradalom tör ki, és vége a további szipolyozásnak. Jobb nekik, ha olyan párt kerül hatalomra, amelyik „enged egy kicsit a gyeplőből”, az emberek így megnyugszanak, összeszedik magukat, aztán ismét lesz mit elrabolniuk. És teljesen mindegy számukra, hogy az adott párt jobb- vagy baloldalinak tartja magát…
(Bunyevácz Zs.)
Mindig jókat röhögök a pártok spindoktorainak kétségbeesett baklövésein. Időnként olyan érzése van az embernek, hogy mikor nem jön semmi ihlet, akkor jó alaposan be agancsos kóláznak - mert töményet munkaidőben nem lehet - és így születnek az olyan remekek, mint a legfrissebb…..