Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A király meztelen

20 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Csatlakozzon a Civilek a Munkahelyi Terror ellen Közhasznú Egyesülethez! További részletekért kattintson IDE!   Tisztelt Olvasó! Szeretném megosztani a saját tapasztalataimat munkakereséssel kapcsolatban.Már csak 6 évem van a nyugdíjig, így stabil állást szeretnék.…..
A király meztelen 2012.06.08 12:08:14
Ha nem lenne elég az, hogy bugyog a fos, és lassan kezd hullámozni is az emberek körül, akkor erre még rájön egy rakás merő rossz indulat, csak úgy magyarosan, természetesen olyan emberektől, a már említett minden hájjal megkent, a másikat torkonszaró 40-50-esektől - tisztelet a kivételeknek - akik kifogásolható módon jutottak oda, ahova jutottak. A kapitalizmus egy működő dolog, a probléma forrása nem más, minthogy kicsiny hazánkban egy álkapitalizmusba rejtett "régi rendszer" működik továbbra is. Mindezt a jelenlegi megkérdőjelezhető vezetéssel az élükön. Én személy szerint azt vallom, mindenkinek joga van arra szavazni, akire akar, de ami 2010-ben ment... hát látszott, hogy igencsak ovispolitikánk van, és ha egy narancssárgába odaültetett majmot kell megválasztani, akkor azt is megválasztják az emberek. Ezt érdemli ez a nép, mert nem gondolkodik, nem használja az eszét, jobbára sajnos az látszik bebizonyosodni, hogy sokaknak nincs is. Színektől függetlenül be kellett volna látni már itt dolgokat. Mi folyik a politikában? A szüleim generációja, az 50-esek, akik annak idején a rendszerváltást ugye "kiharcolták" nem tágítanak. Azok a fiatalok, akik részt vállalnának, vagy az öregek bérencei, vagy el vannak kussoltatva.
Megteremtették a magyar rabszolgaságot. Ez szar ügy. Meg szégyen, egy állítólagos demokráciában. Megteremtették az abszolút hatalmat, mert a nép volt annyira hülye, hogy megengedte nekik.
Mindegy.. ez csak az én véleményem, nem kell egyetérteni velem.
Vonatkoztasson el mindenki az országos politikától, és nézze meg, mi megy helyi szinten: természetesen itt is kéz kezet mos, a dolgok elsumákolása megy, valamint az, hogy teremtsenek, és üzemeltessenek bármilyen munkahelyet is, mindig lesz legalább egy könyöklő kis geci, aki másra sem fog rámenni - ahelyett, hogy kussolna, és érdemi munkát végezne - mint hogy mások kárát megszervezze. Aki pedig nem megalomán, autokrata kis csökevény, vagy mert van fontosabb dolga is akad, mint hamis szerepekben tetszelegni, azt kizsigerelik.

A vállalkozói dolgokat hagyjuk már... nekem kellett kötelezően vállalkozóként dolgoznom. Én dolgozni akartam. De rövid időn belül beláttam, hogy ez nem fog menni. Csak nekem tűnt fel az a tényállás, hogy ha nálam keletkezik bevételként 100 000 forint egy hónapban, akkor nekem abból ennek közel a 47%-át be kell toljam állambá' kasszájába... tehát. Mi is az 47 000? Éljél meg utána 53 000 forintból. Albérletre, meg esetleg egy kis kajára elég, ha egészségtelen életmóddal is beéred, és bérlőtárssal laksz egy nem túl fullos helyen...
A király meztelen 2012.06.10 20:58:59
@rókafogta: sarkítás, vagy sem, van baj, na. Egyébként hihetetlenül gáz - így prosztó mód leírva - az egész adórendszerünk. Több sebből vérzik, mint Krisztus. Az 53 rongy hozzávetőleges a példában, hála Istennek nem álltam könyvelőnek, így mindenki jobban jár/járt. :)

Pont ma gondolkoztam el azon reggeli készítés alatt - nem tudom, hogy mi a bevett protokoll - mi történne velem, ha megnyerném a lottó ötöst. Vajon kellene adózni az amúgy is adózott vagyonból? Lehúzna az állam még egy összeggel?
 Csatlakozzon a Civilek a Munkahelyi Terror ellen Közhasznú Egyesülethez! További részletekért kattintson IDE!   Szia! ez nem igazán munkahelyi terrorról szól, csak tanulságul írtam, hátha kiteszitek és elgondolkodnak az emberek. Veronika   Ébresztő emberek! Változik…..
Tisztelt Munkahelyi Terror Blog! A "A munkavállalók végtelenül lusták és nem akarnak dolgozni" című bejegyzésetek inspirált, hogy én is megosszak veletek néhány hasonló sztorit, hogy ne mindig a sírásokat hallgassuk. Szabadúszóként dolgozom, eléggé sok különböző…..
Tisztelt Olvasó! Történetem kacifántos régóta szeretnék elhelyezkedni,de sajnos a magyar munkaerőpiacon óriási a diszkrimináció.Nem vagyok válogatós szórólap csomagolás bármi megalázó,ha talpon akarok maradni.Kisebbségnek néznek a nevem miatt, hol a korom a gond,hogy…..
A király meztelen 2012.06.04 11:39:17
Nem lehet egyszerű dolga a munkáltatónak sem, hiszen több száz önéletrajzból kell kiszűrni mondjuk 30-at, és azt lehetőség szerint szűkíteni.
Volt egy hozzászólás, amiben a kommentelő leírja, lehet a stílussal van a baj. Igen. Sajnos, én is megtapasztaltam azt, hogy milyen egy ROSSZ motivációs levél, mert így visszanézve, én sem vettem volna fel magamat. De az ellenpéldájáról már nem szívesen beszélnek a munkáltatók.Kaptam már olyan válaszlevelet, e-mailben, amiben engem például folyamatosan tegezett az igazgató. Szívemre teszem a kezem, TÉNYLEG semmi negatív nem volt a motivációs levelemben, én csak azt írtam, hogy dolgozni szeretnék egy ilyen helyen, dolgozni AKAROK egy ilyen helyen, és egyébként, hogy értsék is az itt olvasók: minden végzettségem megvan hozzá. Erre jön ez a tegező stílus, holott, én a hivatali megszólításokat és stílust használtam, kínosan ügyelve a formai követelményekre. Hogy is mondjam... NEM ŐRIZTÜNK együtt disznót az igazgatóval (férfi, és idősebb), hogy tegezzen. Egy korrekt, rövid, hivatalos válasz elég lett volna, amiben közli azon nyilatkozatát, miszerint nem tud/akar stb. alkalmazni. Aki a nyakába veszi, hogy vezető lesz, azaz felveszi a kolompot, akkor csörömpöljön vele. Vállalja azt, hogy csalódást okoz, de ne írjon ilyet, mert így akkor biztosra veheti, hogy semmi jót nem fogok róluk gondolni.

Nyelvtudás...A multiknál az esetek többségében a hivatalos kommunikáció általában angolul zajlik. Oké. Ennek ellenére sokan nem beszélnek azon a szinten, amin kellene, mégis bent ülnek a székükben, és dolgoznak, ki jól, ki kevésbé jól.

Én nem nevezném nyelvtudásnak a magyarországi nyelvvizsgák egyikét sem. Esetleg nyelvismeretről szóló hivatalos papírok, semmi más. Tudása annak van, aki ezzel foglalkozik, idegen nyelvvel, vagy aki az adott idegen országban élt legalább egy évet. Egyébiránt, szabadjon megjegyeznem, elvárják lassan a bolti eladótól is, hogy legyen egy középfokú angol nyelvvizsgája szóban és írásban, közben meg annyira nem tudnak írni és BESZÉLNI magyarul, a saját anyanyelvükön az emberek, hogy az valami siralmas. (Ez nem szittyáskodás, csak tény. Nekem nem egyszer válaszolt vissza titkárnő1, majd titkárnő2 is úgy levélben, hogy nem csak én, a firefox helyesírás ellenőrző is kiakadt...)
Vitéz repzene!Horthy Miklós 55. és fia, István halálának 70. évfordulója alkalmából rendezett eseményen öt férfit, Török Pál Miklós volt ludovikás hadnagyot, Csonka Lászlót, Horváth Zoltánt, Fankadeli Kőházy Ferencet és Zetényi Csukás Dénes Lászlót avatták vitézzé...
 FMH. A megyei hírlap. Reggel, wc. Művelődöm. Szokás szerint álláshirdetéseket bújok. MAGYAR TANÁRT KERESNEK?????!!!!! Hát most, ha kell, azonnal hívom is! - Én balga... mire adtam a fejem.Kicsöng. "Ha a tanárit hívta, kérjük nyomja meg az 1-es gombot, amennyiben a…..
So, this post is written in English by me that you know, how I feel myself so angry, and how ironic is this  fuckin' situation. During my life I've never been so sad and embittered before, than now.I say in advance, I know how deficient is my English-knowledge, and my orthography, hmm...to say…..
2011 november. Jön a hátulról támadós módszer: protekció igénybevételével beajánlanak egy biztosító irodájába. Nem egészen egyértelmű, hogy miért is van közel egymáshoz a városban két "szövetségi iroda" (mint mondtam, neveket nem fogok írni, bár ez egy blog, azt…..
"-Kérem álljanak fel, a bíróság ezennel kihirdeti az ítéletet a negatív diszkriminációval vádolt állam kontra polgár ügyben. Az ügy első fokon a felperes, azaz a polgár javára dőlt el, ennek következményében az állam köteles jóvátenni a felperesnek okozott…..
Türelem. Olyan szó, amit már igen korán megtanulunk, valamint korán megtanuljuk a jelentését is. Azonban nem tudjuk elfogadni. Ezt vagy beismerik az emberek, vagy nem, de ez a minőségén mit sem változtat. Bölcsészképzést kaptam, bár nem vagyok bölcsész. Tanár vagyok. Engedd meg…..
Tudom, tudom. Régen nem fröcsögtem már ide semmit se. Indoklás: megváltozott a jelenlegi "munkám". Úgy is mondhatnám, hogy szintet léptem: ÁLLÁSINTERJÚKRA járok. Ez is valami.Ha egy szóban kellene összefoglalnom, és teljesen őszintén a véleményemet, az csak ennyi…..
A király meztelen Deja Vu 2011.08.23 22:56:00
A mostani bejegyzésem egy hirtelen felindulás szüleménye, aktuálpolitikai reflektáció."Ha valaki felmond a munkahelyén, most sem kap végkielégítést, ám – ha a Munka törvénykönyvének tervezete hatályba lépne – egyes esetekben a munkaadó arra kötelezhetné, hogy…..
És a többi hangzatos, km-hosszú angol névvel ellátott, meghirdetett pozíciókra keresünk munkatársakat. Egy multinál nem egy nagy jelenség, hogy minden posztnak megvan a hangzatos angol neve, de még hogy angol, a hangsúly a hangzatoson van. Mert mit is takarnak ezek a nevek?Mint a…..
Az előző írásomból kitűnik, hogy beolvastam. Kész, szemet szúr mindenkinek. Hogy miért tettem? Mert egyébként mindig is terveztem, hogy úgy megmondanám a magamét. Hogy akkor miért nem tettem? Mert olyan ideges voltam minden alkalommal, hogy már megszólalni se tudtam, csak néztem…..
Az a jó az életben, hogy vagy Te, Kedves Olvasó, aki éled, és jön az Isten Nyila, ami homlok egyenest alakít rajta egy olyan cifrát, hogy ihaj - és jól felfogott érdekedben, Neked kell alkalmazkodnod.Főiskola, utolsó év. Albérlet, amibe a szüleim házassági évfordulójának napján…..
Szentül megfogadtam - jól felfogott érdekemben - hogy az engem nyomasztó dolgaimat úgy írom ki magamból, hogy még csak véletlenül se említsek cégneveket. Pedig érdemes lenne... csak hát, még mindig nem ÉN nyertem az ötöst, hogy ha esetleg beperelnének ezért, akkor nem hogy a pert…..
 Előre szólok, ebben a bejegyzésemben használok nyomdafestéket nem tűrő szavakat, azonban a téma megkívánja ezeket a szavakat, szófordulatokat. Egészen unszimpatikus lehet a szemedben, kedves Olvasó, amit ez a bejegyzés tartalmaz. Azonban mint mindennek, ennek is célja van.…..
A nyelvtudás elvárás tényleg "érdekes". Sajnos sok cég kitalálja, hogy az egy milyen jó "szűrő", nem pályázik így a "legalja" és emiatt sok pályázó azt gondolja, hogy tényleg nem komoly elvárás.De ugyanakkor a közvetítő cégek hirdetéseinél…..
A király meztelen 2011.08.21 13:21:04
@mernokbazis.hu: Az oktatási rendszerünk egy katasztrófa. Az a legnagyobb probléma, hogy eltörölnek egy sor működő dolgot, és behozunk valamit, amit külföldön láttunk, és működik ugyan, de nem igazítjuk a saját kompetenciánkhoz, jelen esetben a már meglévő oktatási rendszerünkhöz.
A másik fennálló probléma: a diákok magyarul sem tudnak rendesen, nem hogy angolul, vagy más nyelven. Ahhoz, hogy egy másik nyelvet beszéljen, ÉRTSEN, nem árt, ha némileg tisztában van a diák a saját nyelvének buktatóival is. Ma már nem divat olvasni, legalább is könyveket, és irodalmat, pedig elhihetnék végre már, hogy ha az ember OLVAS, akkor ragad rá némi választékos stílus, és nem csak a WTF, meg a lájk, satöbbi.

Álláshirdetések kapcsán pedig annyit, amit én tapasztaltam: papír legyen róla, hogy beszélsz nyelvet. Érdemben meg messze el vannak maradva az emberek az elvárt tudástól. A nyelviskolák hirdetései ömlesztve vannak, és jó, támogatom, hogy legyenek nyelviskolák. De egy dolgot, mint végzett pedagógus nem értek: ha ennyire fontos nekünk, hogy minimum angolul tárgyalóképesek legyünk, akkor miért nem tesszük olyanná a rendszert, hogy már középiskolában feltétel legyen, hogy meghatározott időben középfokú C típusú nyelvvizsgát kell tennie a diáknak. (Talán akkor kevesebben facebook-oznának a telefonjukról óra alatt, és nem az lenne a legfontosabb, milyen pózer-képeket publikálok magamról az interneten, meg a buli meg a pia, ÉSZ NÉLKÜL, minden héten...) És még valami: az nem indok, hogy valakinek nincs nyelvérzéke. Nekem meg a műszaki dolgokhoz nincs érzékem, nyilván ezért is nem mentem mérnöknek, pedig tisztes és szép szakmának tartom, de érdekes módon nekem is le kellett egy jó hírű gimnáziumban tennem a matematika érettségit. Igaz, vért izzadtam, és úgy izgultam, hogy azt hittem szívinfarktust és agyvérzést egyszerre fogok kapni az érettségi írása alatt, de megtettem, 4 is lett. Ja, hogy nekem ebben munkám volt, és szorgalommal készültem rá, az más kérdés. Mindent összevetve, szorgalom és igényesség kérdése, hogy érdemleges nyelvismerettel rendelkezünk.

Ha pedig egy multinacionális környezetben dolgoznék, nyilván, már a nevében is benne van: MULTINACIONÁLIS, ergo minimum angolul illik tudni beszélni, bár az az igazság, hogy a munkának ez csak kis része lenne, mert a munkát a tudásommal fogom végezni, és gondolkozni még mindig magyarul fogok. Ha nem vagyok jó szakember, megette a fene az angol nyelvismeretemet... Ez az én véleményem.
Új MÁV blog Do you speak angolul? 2011.08.20 17:02:00
Ma siettem a Keleti-pályaudvarra, hogy a reggel 9-es szombathelyi IC-hez kiérjek az ünnepre fellátogató szüleimhez. Épp jól időben voltam, amikor egy tébláboló külföldi kiscsaj, olyan 18 év körüli, megkérdezte, hogy beszélek -e angolul. Mivel siettem, csak félvállról mondtam,…..
Vasárnap van. Tegnap éjjel elég volt már az írás. Őszintén szólva, visszaolvasva magamat, csak írtam, és írtam az előzményeket. Viszont igyekszem magam összeszedni a mai napon, bármit is vessek virtuális papírra.Amikor nap, mint nap szembesülnöm kell, milyenek is a munkáltatók,…..
Ez a gyászos egy év, amit állás után kajtatva töltöttem, mondhatnám, hogy a harmadik stáció, az elfogadás. De NEM. Mert én Én vagyok, akit még nem ismersz, de hallani fogsz még rólam, és én nem adom fel. Egészen új dolgokba kezdtem. Van egy tervem...  ..
Ezt a nagy kiborulásomat kisebbek követték, de észrevettem saját magamon, hogy egyetlen egy ember közvetlen közelében tudom magam igazán elengedni, a Párom közelségében. (A legjobb barátom is hasonló problémákkal küzd, mint én, neki valamivel cifrább a története, minek sírjunk…..
Április közepén jártunk, amikor történt az ügynöki állásajánlat. Három jó dolog történt aznap velem: reggel a férfi mellett keltem, akit szeretek, este, amikor bár fáradt voltam, de pont egy hónapja volt annak, hogy összejöttünk, este elegánsan elmentünk vacsorázni egy…..
Január vége. Még mindig semmi, mióta felmondtam. Igaz, mint írtam már, nyelvvizsgáztam egy jóízűt. Akkor kellenek addig is új célok: megcsinálom a jogosítványt. Első kérdés: Miből? Édesapám segít. Gyorsan ki kellett csengetni 35 000-et, és mehetek is az első KRESZ órára,…..
Már október végét tapostam, amikor rábukkantam egy helyi hirdetésre: pultos-pincérnőt keresnek. Jelentkezem rá. Hát természetesen, mint minden vendéglátós, de adj uramisten azonnal, fakanalat, mindent dobjak el a kezemből, és menjek be próba napra. Tudod mikor hívott fel? Halottak…..