Regisztráció Blogot indítok
Adatok
adomanyplaza

41 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mélyszegénységben élőket segítő mintaprogram indul Nyíregyházán januárban; a lakhatási és a foglalkoztatási körülményeket javító tervek megvalósítására az önkormányzat és az érintett szervezetek hétfőn konzorciumot hoztak létre.A konzorciumnak a város önkormányzatán…..
A Kárpátaljáról - Munkácsról és Ungvárról - érkeznek szüleiket elvesztett ruszin gyerekek szombaton Nagykarácsonyba, a magyar Mikulás "lakóhelyére".     A gyerekek egész napot töltenek majd el "Mikulásfalván". Találkoznak  a…..
Folytatódik blog-sorozatunk az Adományplázához csatlakozó alapítványokról: mai bejegyzésünk a Pro Canibus Alapítvánnyal foglalkozik, melyet Dr. Zöldi Tamás állatorvos alapított a balesetes állatok gyógyítása érdekében. Az alapítvány Facebook oldalának fotói láttán…..
Édességcsomagokkal és ünnepi műsorral várja a meghívott hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő gyerekeket a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) pénteken a budapesti WestEnd City Center Millennium Udvarában.Az NGYSZ a Fővárosi Önkormányzattal közösen…..
A gyerekeket támogató jótékonysági szervezetek kapják a legtöbb adományt Európában - derült a GfK csoport által készített felmérésből.A hollandok kétharmada, a britek és a svédek fele, a német válaszadók egyötöde adományoz pénzt jótékony célra minden évben.…..
Megnyílt vasárnap a Mikulásgyár ingyenes jégpályája az 56-osok terén - jelentették be a szervezők.A pályát már pénteken át akarták adni a közönségnek, de amint azt Zsolnai Endre, a Mikulásgyár szervezője elmondta: az elmúlt napokban azzal voltak elfoglalva, hogy a vihar által…..
Világszerte ma ünneplik az emberi jogok napját, amelyre az ENSZ Közgyűlése 1954-ben jelölte ki december 10-ét, annak emlékére, hogy 1948-ban ezen a napon fogadták el az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát. Hoffmann Tamás nemzetközi jogász szerint az emberi jogok tiszteletben…..
Az Európai Unió szociális alapja által támogatott Tanoda program keretében 37 halmozottan hátrányos helyzetű nyírvasvári gyerek kapott segítséget a továbbtanulásához - közölte Tóth Zoltán, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település független polgármestere szerdán,…..
Tartósan munka nélkül lévőket és fogyatékkal élő embereket próbál bevezetni a média- és marketing világába a szombathelyi PRO Marketing és Média Szövetkezet, amelynek pályázata az Új Széchenyi Terv keretében több mint 39 millió forintos uniós és állami támogatásban…..
November 30-ától vetítik a Minimax és Megamax csatornákon a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) munkáját bemutató rövidfilmet a Zenével a gyermekekért kampány keretében - értesítette a szervezet az MTI-t közleményében.A nyolcperces anyag a Gyermekmentő Szolgálat…..
Nyolcadszor indulnak december elején Erdélybe magyarországi önkéntesek, hogy árva gyerekeket ajándékozzanak meg. Idén tíztonnányi adomány gyűlt össze, köztük 2600 mikuláscsomag - tájékoztatta Jendrolovits Gábor szervező az MTI-t.A Szekszárdon élő, Budapesten dolgozó…..
Csillagh Katalin zongoraművész és a Mendelssohn Kamarazenekar ad koncertet a csontvelő-transzplantáción átesett gyerekek támogatására szerveződött Démétér Alapítvány javára szerdán az Óbudai Társaskörben.Az esten Felix Mendelssohn-Bartholdy: h-moll vonósszimfónia, d-moll…..
Pónifogaton érkezik a Mikulás, emellett színházi előadás, filmvetítés és állatsimogatás is szórakoztatja az érdeklődőket szombaton a Rex Állatszigeten Budapesten.A programok délelőtt 10 órakor kezdődnek az "Élő Betlehem" átadásával, majd Benkő Péter mesél…..
Élőképpel, a 1353-as telefonszám megformálásával indította el országos adventi adománygyűjtését a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet vasárnap Budapesten.A segíteni szándékozók a 1353-as adományvonalon hívásonként 250 forinttal támogathatják az átmeneti otthonokban élő…..
Lili címmel a közelmúltban mesekönyv jelent meg, amelynek főhőse egy Down-szindrómás kislány. A legkisebbeknek szóló képeskönyv a másság elfogadására tanít.A sok képpel illusztrált könyv, amelyben egy kisfiú büszkén mutatja be Down-szindrómás húgát, eredetileg…..
November 18-án rendezték meg a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban a Messzehangzó Tehetségek Alapítvány Gálaműsorát, ahol a szervezet ismét a tehetséges, de legtöbb esetben hátrányos helyzetű gyermekekre próbálta felhívni a figyelmet.A szervezők szerint…..
Tudta, hogy a magyarországi rekord kissúllyal született bébi még a 700 grammot sem érte el? És arról van tudomása, hogy előírás szerint minden 1500-2000 gramm alatti súllyal született baba szemét rendszeresen vizsgálni kell, egészen addig, amíg a látóhártya ereződése ki nem…..
Az egyik bevásárlóközpont előtt álló karácsonyfán csepp alakú díszek jelképezik azokat az adományokat, melyekből hátrányos helyzetű gyerekeket támogat majd a Magyar Református Szeretetszolgálat.A szeretetszolgálat az adventi időszakban adományokat gyűjt hátrányos helyzetű…..
A trunki csángó gyermekek magyar oktatásának segítésére rendeznek jótékonysági rendezvényt december 3-án a fővárosban.A MÁV székházban tartandó rendezvény programján trunki betlehemest adnak elő a csángó gyermekek, és fellép a Szeretmenti Népdalverseny első két…..
 Vadásztrófea-kiállítással nyílt meg kedden este a Gaál Mózes Közművelődési Egyesület és a baróti Erdővidék Múzeuma szervezésében a november 26-ig tartó 19. Erdővidéki Közművelődési Napok című székelyföldi rendezvénysorozat. Az Erdővidék összesen 13…..
Jótékonysági hangversenyt rendeznek a határon túli magyar kisebbségek megsegítésére, rászoruló csángó gyerekek karácsonyi megajándékozására vasárnap a Budavári Hilton Szálloda báltermében.A közönség Balázs János, a 2011-es Budapesti Nemzetközi Liszt Zongoraverseny III.…..
A GreenDependent Egyesület (GD)  "Kislábnyom" címmel energiatudatossági kampányt indított.Az egyesület tájékoztatása szerint a program célja, hogy növelje a családok, háztartások energiahatékonyságát, és népszerűsítse a klímabarát életmódot. Az Új Széchenyi…..
Törőcsik Mari színművész, a Ghymes együttes, valamint a Szent Angéla Általános Iskola és Gimnázium kórusa lép fel az Autista Segítő Központ (ASK) támogatására rendezett jótékonysági eseményen december 10-én a budapesti Szent István-bazilikában.A kórust Semjénné Menus…..
Védetté nyilváníttatná a nagyváradi Rulikowski temető kilencven évnél régebbi sírhelyeit az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) partiumi szervezete, amely a kolozsvári Házsongárd Alapítvány segítségét kéri a nagyváradi temető megóvásához – mondta a Krónikának…..
Virágba borult ezer négyzetméternyi tűzfal Budapest VII. kerületében: a Damjanich utca falainak megfestése a Színes Város Mozgalom és a Csináljuk Együtt csapatának közös akciójában valósult meg.Az Eötvös Lóránd Tudomány Egyetem (ELTE) Bárczi Gusztáv Gyakorló Általános…..