Regisztráció Blogot indítok
Adatok
treszka

33 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A lourdes-i csodák története 1858-ig nyúlik vissza, amikor egy szegény családból származó 14 éves kislány, Bernadette Soubirous egy fehérbe öltözött női alakot látott, aki állítása szerint Szűz Mária volt. A Szűzanya egy rejtett csodaforrást mutatott Bernadette-nek, majd arra kérte, hogy építtessen…..
Üdv mindenkinek! Újabb hónap, újabb történések. Semmi sem ugyanaz, mint tavaly :)Az elmúlt idők után megkezdtem a hétköznapi életet. Jóval több időt töltöttem a közösséggel és kevesebbet a gyerekekkel. A fő feladat a takarítás és a főzés volt. Mivel nem tudok főzni, főként a mosogatás maradt, de…..
Kedvesek! Lassan túl vagyok az első hónapon. Fortalezába érkeztem és igyekeztem átvészelni a jetlaget.Izgalmak voltak, kezdve azzal, hogy a születésnapomat itt ünnepeltük meg. Kaptam tortát és egy szép füzetet. Rákot ettünk és örültünk :)Aztán részt vettem a Halleluya című fesztiválon, ami a…..
Üdvözlet fiatalok!Újabb 3 hét telt el és sikerült megbetegednem, így most rengeteg időm van blogot írni :pNem is tudom, mennyi minden történt azóta. Mivel nincs internetem, nem tudom visszanézni, hogy mit írtam, szóval, ha duplázom, bocsi!Volt egy Ki Mit Tud esténk, ahol mindenki előadott egy…..
Ahoj mindenki!Újabb szép napok telnek rendületlen. A záporok nagy lendülettel száguldoznak át rajtunk, és én rendületlenül nagy vidámsággal tekintek rájuk és ha van rá lehetőség, be is állok egy zuhany erejéig (fehér ruha kizárva... :D). Ma még szivárványt is láttam, egymás mellett kettőt. Gyönyörű…..
Sziasztok!Újabb hét rohant el nagy sebességgel és Húsvét kegyelmei csak áradnak és áradnak!Francisco sajnos még mindig beteg, mert azóta sem láttam.Maria elkezdett nevetni, most már szinte mindenkinek mutogatja a két fogacskáját, sőt, pénteken magától elaludt. Igaz, utána 20 perccel felébredt és…..
Sziasztok!Ujabb idoszak telt el. Ma megtartottam az elso angol oramat, heti 1 orat kaptam, szoval ossze kell szednem magam, hogy tanitani is tudjak valamit.A meleg renduletlenul tart, de nincs miert aggodni.Orommel tapasztalom, hogy nem csak en vagyok lokott termeszetu, egy kicsit ettol otthon erzem…..
Sziasztok!Jelenlegi tevékenységemről arra gondoltam, hogy írok egy kicsit. A bölcsiben segítek, amikor nem segítek azangolórákon. Sok helyes gyerkőccel vagyok együtt, 1-2 évesek mind.A kedvencem Artur, akit Tutunak becéznek. Az arcán egy kis rózsaszín foltocska emlékeztet arra, hogy csecsemő korában…..
Sziasztok!Itt vagyok Braziliaban, renduletlenul.Keszitettem kepeket-videokat, szeretettel kuldom oket:https://drive.google.com/open?id=0B5hgvqzk3VgrWUZMTlNHWkl0c2MMost eppen keszulunk Husvetra, ma rendeztek egy szinhazas kereszutat az iskolaban, ugyesek voltak a gyerkocok.En a kicsikkel voltam, igy…..
Sziasztok!Eltelt 2 hét.A kastélyban lakom és szolgálok: fürdőszobát és konyhát takarítok, mosogatok és közben lelki hullámvasúton vagyok. Amikor ideértem, mindent elfelejtettem, amit otthon tanultam. Most apró lépésenként adja vissza Jézus mindezt. Sok ember, nagyon lassan tudok…..
Sziasztok!Eltelt a következő hét is. Alig emlékszem valamire. Mindig a lábam elé nézek és arra tekintek, ami éppen előttem van. A többi nap pedig homályba vész. De azért összeszedem, amim van :)Dolgozom a kastélyban, és igazából mindig van mit tenni. Reggel laudes és mise a…..
Draga gyermekeim! Ujfent a szeretetrol szeretnek beszelni nektek. Fiam akarata szerint gyujtottelek ossze benneteket az O neveben. Arra vagyom, hogy a hitetek szilard legyen es szeretetbol fakadjon. Mivel azon gyermekeim, akik ertik es kovetik Fiam szeretetet, szeretetben es remenysegben elnek.…..
Magyar lány Itáliában 10.28 2015.10.28 22:28:49
Ma voltam Nancynél. A belépőm borzalmasra sikeredett (Nancy: Teresa vagy, hallottam rólad. Mik a szándékaid? Én: Lakhatok itt?). Ennek ellenére nagy szeretettel és öleléssel fogadott. Elmondta, hogy rengeteg a tennivaló, rengeteg csoport toppan be, akiket el kell látni, majd takarítani…..
Magyar lány Itáliában Medjugorje 2015.10.28 22:26:56
Egy hét zarándoklat után azt kell mondjam, hogy Medjugorje az Istenre nyitott szívek oázisa. Az Atya jelen van. Beborít szeretetével. Oltalmaz. Mindent körülvesz. Mindenben és mindenhol ott van. Szűzanya pedig közbenjár.A rózsafűzér életre kel, nem csak mormolás fél/egy órán…..
Az éj enyhe, a csillagok szikráznak, az utcalámpa lágy narancssárga fénnyel világítja meg a szobámat, én pedig kinyitom az ablakot, nehogy kint rekedjen bármi ezekből a szépségekből. Az éjszaka most nem magányt hoz, hanem békét és a boldogság ígéretét, én pedig csendben…..
Tavasz van. Majdnem nyár. Süt a nap, kivéve ma. Otthon Antiochiás Hétvége van, nélkülem. Hát, hmhm. Igazán otthon lehetnék. Csak akkor ki jön ide helyettem? Eléggé nyugalmas, eseménytelen napok követik egymást. Minden nap 9-10 körül kelek, ami az elmúlt időszak deleihez képest…..
Hosszú-hosszú idő után újra második-itthon! 3 hét Magyarország-otthon után végre visszajöttem! Azt kell mondjam, nem rossz dolog egyik otthonból a másikba utazni :) Hosszas munkák után Húsvét előtt egy héttel landoltam otthon, ahol is szembesültem a ténnyel, hogy a munkák…..
Magyar lány Itáliában Húsvét 2013.03.31 00:35:52
A csoki hiányzik a zserbóról :) Áldott Húsvétot! ..
A mai szép napon végre megtörik a hallgatás, ahogy a hózápor is a napfény erejének köszönhetően. Az elmúlt másfél hónapotd az ideglelés határán töltöttem az új oktatásügyi törvénynek köszönhetően, de immár megelégeltem a dolgot. Ma már egyszerűen csak dolgozom, nem…..
A mai napon csoda történt. Hosszú idő óta először kisütött a nap. Ezen annyira felbuzdultam, hogy biciklire pattantam és elmentem vásárolni. Olyan szép idő van, hogy ha feketébe öltözöm, még pulóver sem kell. Fantasztikus! :) Az otthoni élet sem rossz. Christiana ugyan végleg…..
Hát újfent Olaszhonban vagyok a naaagy karácsonyi banzáj után.Bejglivel fel vagyok töltve, zserbó bekészítve, úszógumi reloaded :)Eltekintve attól, hogy élénk a család, azt hiszem nem történt semmi életveszélyes. Bár idén sikerült eltörnöm egy poharat és egy  jénai…..
Panzej blogja Karácsonyi vacsora 2012.12.19 09:17:29
Vergődöm a karácsonyi menü miatt.  Régen, gyerekkoromban a rántott hal, általában ponty, krumplisaláta és valami torta volt a menü, aztán ahogy férjhez mentem, hol nálunk, hol a férjem családjánál vendégeskedve ettük amit kaptunk. Anyósoméknál pulyka van, ezért amikor…..
Böjte Csaba testvér gondolata, Karácsony előtt épp aktuális: http://www.devaigyerekek.hu/news/news_2858_megmaradunk.html Szóval hitet, reményt, szeretetet és békés nyugalmat kívánok minden kedves olvasómnak az adventi és karácsonyi időszakra! Hú, ez nagyon hivatalosra sikerült…..
Magyar lány Itáliában Advent 2012.12.16 00:46:16
Újra itthon, az eső csendben ömlik az ablakra. Túl vagyok a forralt boron és a májpástétomon, mindkettő nagyon finom volt. Mindjárt alvás. Olaszországban meteorológiai riasztás van érvényben a lezuhogott hómennyiség miatt. A buszhoz már 20 centis hóban, beázott csizmákkal…..
Csendes és szép a reggel, elégedetten átfordulok a másik oldalamra. Ránézek az órára, 8:37. Na, akkor még pár óra belefér :) ... 2 percel később valaki beizzítja a mosógépet a fal túloldalán, na remek! Miért nem lehet megvárni az egészséges 10 órát, amikor már nem…..