Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kosztolányi János (törölt)

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
7 veszteség Bajban a japánok 2012.05.16 08:14:00
Azt olvasom, hogy ezer év múlva kihalnak a japánok. Mivel azt mondják, hogy a problémák okozója mindig az ember, és mindig a gyökérokot kell megszüntetni, ezért - ha morbid akarnék lenni - azt mondanám, hogy a japánok egyszerűen csak felszámolják a gyökérokot. :) De nem akarok…..
Olvasom, hogy a nézők Facebook-szavazatai alapján bejutott az idei szépségkirálynő-választás döntőjébe egy lány, akit azonban azonnal ki is zártak a mezőnyből, mert nem felelt meg a standardnak: kövér volt, 70 kg.Nézzétek meg ezt a videót, és döntsétek el a képek alapján,…..
Megoldva...
A leant mindenhol lehet alkalmazni, például az ételrendelésnél is. A CreativeAds blog éppen arról ír, hogy az Egyesült Arab Emirátusokban "feltaláltak" egy hűtőmágnest, amit csak meg kell nyomni, és máris küldi a jelet a kedvenc pizzériánkba, hogy kérjük a kedvenc…..
7 veszteség Leanszótár 4.0 2012.03.30 07:38:00
Nagy örömömre szolgál, hogy bejelenthetem, a Lean Szótár legújabb, 4. kiadása letölthető a leanszotar.hu-ról! Érdemes átböngészni, mivel új szócikkek és ábrák is kerültek bele, ezzel párhuzamosan pedig a szótár online változata is frissült...
A boltban, ahová járok, mindig történik valami érdekes. Hol egy Ohno-körbe csöppenek, hol egy pitty-orkánba. Ma pedig megtapasztalhattam, hogy milyen is az igazán költséghatékony oktatás. Hát olyan, amire nem is kell költeni. Igaz, ez azzal jár, hogy ilyen oktatás nincs is. :) Az…..
7 veszteség Szerelem 2012.03.13 11:41:00
Én máris szerelmes lettem... ebbe a kesztyűbe. :)..
7 veszteség Online lean szótár! 2012.03.07 09:17:00
Végre már online is elérhető a Kosztolányi János és csapata, a Kaizenpro által fémjelzett, már sokezres letöltésszámmal büszkélkedő Lean Szótár, melynek fejlesztésében magam is részt vettem.Ahogy eddig is, továbbra is ingyen tölthető le pdf formátumban, de ha online…..
7 veszteség Kommunikáció 2012.03.06 09:52:00
Kosztolányi János (törölt) 2012.03.06 11:32:16
Angliában a forró és hidegvizes csapok nem éppen egymás mellett vannak, így langyos vizet keverni lehetetlenség. Élelmes ember azonban erre a problémára is találhat megoldást.Forrás: subba.blog.hu..
Ez egy hosszú és közhelyes poszt. De a közhelyeknek van egy igen kellemetlen tulajdonságuk: igazak.A munka elvesztésekor a pénzügyekben következik be a legnagyobb változás, ha nem is azonnal. Ez sok embert megtéveszt, mármint az, hogy nem azonnal következik be a változás. Ne dőlj be…..
7 veszteség In memoriam Malév 2012.02.03 23:21:00
Volt egyszer egy cég, ami 66 évig működött. Ez nagyon nagy idő. Sok változáson mehet át az ilyen hosszú időt megélt cég, de bele is merevedhet egy működési struktúrába, főleg, ha pechjére, egy szocialista államban kell leélnie élete nagy részét. Nagyon sokan feltették már…..
7 veszteség Szemét munka 2011.12.09 18:05:00
Ebben a blogbejegyzésben a Tájékoztató részben vannak a humoros dolgok, pedig nincs is kedd. Vagy inkább sírni kellene?Értem én, hogy az embereket foglalkoztatni kell, de a felesleges munkák elvégeztetése nem munka, legfeljebb csak, ahogy írva van a Tájékoztatóban: foglalkoztatás. A…..
7 veszteség Gyökérok-keresés 2011.12.01 11:42:00
A minap engedély nélkül szállt fel egy kínai repülőgép, 245 utassal a fedélzetén. Az eset után megállapították, hogy azért szállt fel engedély nélkül (sőt a felszállást igazából megtiltották), mert a pilóta nem beszélt jól angolul, és nem értette azt, amit a…..
Mindannyian sok fürdőszobában jártunk már. A sajátunkon kívül voltunk már a szüleinkében (ahol tulajdonképpen felnőttünk) és a barátainkéban is. Mindegyiknek volt egy közös jellemzője, de legalábbis azokénak, ahol én jártam :), még pedig az, hogy a tisztítószerek halomban…..
7 veszteség Mérnöki szem 2011.10.28 08:32:00
Ma reggel háromnegyed 8 előtt bekapcsolt a rádió, így sikerült épp akkor felébrednem, amikor Orbán Viktor éppen azt mondta, hogy a politikát mérnöki szemmel kell nézni.Elmesélte, hogy gyerekkorában apjával Csehszlovákiában jártak, és az egész útból az ragadt meg benne, hogy…..
7 veszteség Presztízs 2011.10.17 08:05:00
Mit lehet erre a cikkre mondani? Azt, hogy az a bolt, ahol kötelező presztízsokokból jelentős készletet tartani a legdrágább termékekből, miközben az "olcsóbbakat" se igen viszik, ne csodálkozzon, ha be kell zárnia...
Minden szállítás mozgás, de nem minden mozgás szállítás. Ezért is tárgyalom egy posztban a mozgási és a szállítási veszteséget, bár a klasszikus veszteség-bekategorizálás külön veszi a kettőt. A szállítás, mint veszteség könnyen érthető és belátható: a banánt, az…..
Tegnapelőtt, kihasználva a jó időt, egy nem olyan rövid kirándulást tettem a Budaörsi-hegyekbe. Megmásztam a Törökugratót, a Huszonnégyökrös-hegyet, a Csíki-hegy oldalát, elmentem a Kies-völgyig, majd egy jobbkanyarral, érintve egy vitorlázóemlékművet, visszakanyarodtam…..
Halálos munkabaleset: beton járólapokat készítő gépsor zúzott össze egy munkást.Erről az esetről többet nem tudni, és mivel külföldön történt, valószínűleg nem is fogunk többet tudni. Azonban egy dologra rávilágít. A lean több eszközének az alkalmazására nem csak…..
Tegnap kellett volna posztot írnom, de az egész napom elment azzal, hogy baltás gyilkosokat és gázzal öngyilkosságot elkövetőket kerestem a neten. Sajnos, találtam is. Hogy miért kerestem ilyen szörnyű témákat? Igazából az érdekelt, hogy a baltás gyilkosságok és gázzal…..
  Mivel már három hetes a blog, és mivel egy újszülöttnek minden vicc új, gondolom vannak az olvasók között olyanok, akinek fogalmuk sincs róla, mik is azok a veszteségek, amikről elneveztem a blogomat, és miért pont heten vannak, mint a gonoszok.    Az ő kedvükért…..
Főleg, ha kifelejtjük azt az ajánlást, miszerint nem csak helye van mindennek, de minden a helyén is van. :)További képek itt. ..