Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rosemalfoy

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Malfoy Kihívás 27. nap 2011.11.12 19:00:00
Scorpius szerelembe keveri magát - és bajba...CÍM: A fiú, aki sosem vetkőzöttCSAPAT: ScorpiusKULCS: „Nincs semmilyen szenvedély,Ami nálad jobban kell, és ez soha nem múlik el”(Tankcsapda: Föld és ég)JOGOK: Nem az enyémek, Rowling anyánk mindenben gyorsabb volt,…..
Malfoy Kihívás 25. nap 2011.11.10 19:00:00
Lucius hisz az Igaziban - csak abban nem, hogy együtt is lehet vele...CÍM: My ruling passionCSAPAT: LuciusKULCS: 9. kulcs: "Nincs semmilyen szenvedély, Ami nálad jobban kell, és ez soha nem múlik el." (Tankcsapda: Föld és ég)JOGOK: J. K. Rowlingot illetik, én csak kölcsön…..
Malfoy Kihívás 18. nap 2011.11.03 19:00:00
Nézz a szerelembe, Scorpius! CÍM: Fortune daysCSAPAT: ScorpiusKULCS: 6. kulcs – „Ő a dal, mit suttognak a fák, A csend, a meghitt éjszakák” (Máté Péter: Ő)PÁROSÍTÁS: Scorpius/AlbusJOGOK: Minden jog természetesen J.K. Rowlingé, én csak a történet…..
Malfoy Kihívás 17. nap 2011.11.02 19:00:00
Akinek a szíve ma a kezünkben van: Draco Malfoy!Cím: Egy hét a világCsapat: DracoKulcs: „Ő a dal, mit suttognak a fák,              A csend, a meghitt…..
rosemalfoy 2011.11.02 19:46:23
Kedves író! :)

El nem tudod képzelni, milyen jó volt slasht olvasni, ráadásul ilyen jót. Igazán élveztem.
Íme a pontjaim!

Kulcs: 5
Köszönöm a linket az történethez, így még tökéletesebben éreztem benne a kulcsot. Szép alaphangulatot adott az olvasáshoz.

Karakterek: 5
A figyelmeztetésben fellelhető OOC miatt egy szavas sem lehet, de nem is igazán éreztem annak őket. Talán csak Dracót egy picit. De hát Blaisről nem tudjuk, hogy igazából milyen. De szerint nagyon jól megfogtad őt. Szerethető karakter lett.

Cselekmény: 5
Annyira könnyed volt az egész. És élvezetes. Harry amint mardekárossal szövetkezik, azért hogy mardekárosoknak legyen jó.
Elküldeni őket valahova, ahol kettesben lehetnek, egy "feladat" miatt, szintén jó ötlet volt.
O és imádom az aggódó Dracót, bár aztán akkor ott az ébredésnél megijedtem, hogy most akkor mi történt Blaise-sel, de szerencsére ő is csak megijedt, és mindent megoldottak.

Történet: 5
Szeretem a fluffyt, talán mert én is csak azt tudok írni, vagy mert a saját életemben is van elég dráma szeretek ilyen szép boldogsáról olvasni.
Blaise és Draco, nagy kedvenceim és együtt is szeretem őket, annak ellenére hogy inkább Drarrys vagyok.
MInt már többször is mondtam, nekem nagyon tetszett az egész történet.
Köszönöm, hogy olvashattam.

Sok sikert a Kihíváshoz, és sok szép pontot.
Puszi: rosemalfoy ( RoseM ) Kritika Klub Tag ( megtalálsz minket a Merengő fórumán )
Malfoy Kihívás 12. nap 2011.10.25 19:00:00
A szerelem nem játék. Ezt Scorpiusnak is be kell látnia...CÍM: Játszva szeretniCSAPAT: ScorpiusKULCS: 4„Az első pillanatban játszanak csupán,De már az első csókban benne ég a láng,A mindent felemésztő olthatatlan vágy.”(Kasza Tibor: Love Story)JOGOK: Minden jog J. K.…..
Malfoy Kihívás 8. nap 2011.10.21 19:00:00
Draco a lehető legváratlanabb személynél talál békét és nyugalmat...Cím: Lélektől lélekigCsapat: Draco csapatKulcs: „És te azt mondanád éppen, hogy ő nem szerethet téged,mikor mint a folyó, elönti a bizonyság a szíved” (Koncz Zsuzsa: Susanne)Jogok: Az enyémek.…..
Malfoy Kihívás 7. nap 2011.10.20 19:00:00
A kiválasztott Malfoy: Lucius! A párja pedig: a Kiválasztott!CÍM: Rejtett érzelmekCSAPAT: LuciusKULCS:"És te azt mondanád éppen, hogy ő nem szerethet téged,mikor mint a folyó, elönti a bizonyság a szíved"(Koncz Zsuzsa: Susanne - Leonard Cohen alapján)JOGOK:…..
rosemalfoy 2011.10.20 19:58:54
Kedves Író!

Keresem a szavakat. Valahogy erre nem voltam felkészülve. Egy újabb számomra nem túl kedves páros, de ennek ellenére elolvastam és most itt vagyok.
Íme a pontjaim:

Kulcs: 4
Nem éreztem maximálisnak a kulcs használatát.

Szereplők: 3
Hej, de nagy gondba vagyok most ezzel, mint már az előző ilyen párosítású ficnél is mondtam, nem olvasok ilyet, így nincs túl sok hasonlítási alapom. Harryről kicsit úgy gondolom, hogy túl hamar feladta, túl hamar beletörődött a sorsába, én őt egy küzdő személynek találom, persze értem én, hogy végig hallgatta legjobb barátai kínzását és halálát és hogy ez megtörte, de közben szerelemere talált. Már ha tényleg. És akkor itt vagy Lucius is. Harry másodikos kora óta? Azért ez egy kicsit durva nem? Egy 12 éves kisfiúért volt oda? ÉS akkor ott a szerelme, aki azt mondja neki, hogy ölje meg és ő meg teszi, ahelyett, hogy a világ végére szökne vele? Számomra ezek nagyon furcsák voltak.

Cselekmény: 3
Szeretem a Harry szemszöget, és a visszaemlékezős ficeket, ahol néha szembe találjuk magunkat a múltak.
De itt is felmerülnek bennem azok a kérdések amiket a karaktereknél feltettem. Miért nem szöktek meg? mIndketten nagy hatalmú varázslók. Vagy akkor Luciusnak fel kellett volna adni a halálfalóságot? És ahhoz nagyon ragaszkodott?
A vége felé, mikor elértünk a 18+-os jelenethez, kicsit azt éreztem, hogy erre vártunk. Mikor kerülhet bele, én lehet kihagytam volna, vagy nem tudom nem éreztem olyan fontosnak. Bár nagyon szépen volt megírva tetszett.
Hogy jót is mondjak, bár én az eddigieket sem bántásként mondtam, csak leírtam az olvasás közben, bennem felmerülő kérdéseket. Szóval nekem tetszett a stílusod, ahogy a szavakkal bántál, nem írtál túl fellengzősen de túl laposan sem, szép volt.

Történet: 4
A fent említettek ellenére, nekem tetszett a történet. És ha valami más véget szántál volna neki a stílusod miatt én szívesen olvastam volna tovább is.
Köszönöm, hogy olvashattam. :))

Sok sikert a Kihíváshoz, és sok szép pontot.
Puszi: rosemalfoy ( RoseM ) Kritika Klub Tag ( megtalálsz minket a Merengő fórumán )
Malfoy Kihívás 6. nap 2011.10.19 19:00:00
Scorpiushoz is eljön az Igazi...Cím: Kōshin éjszakájaCsapat: ScorpiusKulcs: „Úgy, mint egy szörnyű álom, néha-néha feldereng, Hogy az, ami mással történt, történhet velem, s veled.”              …..
rosemalfoy 2011.10.20 17:18:42
Kedves Író!

Meglepett a Scorpisus/Saját szereplő, ilyet sem olvastam még, számomra ez a kihívás tele van ismeretlen dolgokkal.
Íme a pontjaim:

Kulcs: 5
Szerintem teljesen érezhető volt a kulcs, annak ellenére, hogy nem volt szájba rágós. Nekem átjött.

Karakter: 5
Szerintem meg van a nexgen-nek mind az előnye mind a hátránya, előny, hogy szinte saját karakterként dolgozhatsz vele, úgy formálod ahogy neked tetszik.
Ezzel szemben szerintem hátrány, hogy alig tudunk róluk valamit, nincs mibe kapaszkodni. És hát az olvasói előítéleteknek megfelelni. Mert mit várunk egy Scoportól? Hogy legyen Draco kicsinyített mása, de biztos hogy nem az, hisz nem lehet. Olyan nincs. Ahogy Draco nem Lucius, úgy Scorp sem Draco.
Szóval azt hiszem, azt szeretném ebből kihozni, hogy szerintem te nagyszerűen oldottad meg a főszereplődet. Tetszett a karaktere. A saját karakterek kidolgozási is jó volt.

Cselekmény: 4
Én néhol kicsit, untam magam. Nem tudnám meg mondani, hogy mi volt a baj, de valahogy nem kötött le annyira.
De ennek ellenére tetszett a ötlet ami köré építetted a történetet.
A történelem ismétli önmagát. Gyakran megesik, bár itt nem "csak úgy " volt egy kis bűbáj rásegítés, és ez is nagyon tetszett. Nekem nem hiszem, hogy eszembe jutott volna.

Történet: 5
Nem hiszem, hogy még mást kellene mondanom. Annak ellenére, hogy slash párti vagyok, vagy ha az nem akkor legalább Rowling karakterei legyenek a történetben, tetszett. Szóval köszönöm, hogy olvashattam. :)

Sok sikert a Kihíváshoz, és sok szép pontot.
Puszi: rosemalfoy ( RoseM ) Kritika Klub Tag ( megtalálsz minket a Merengő fórumán )
Malfoy Kihívás 5. nap 2011.10.18 19:00:00
A szerelem fáj - örök igazság, amit Dracónak is meg kell tanulnia.Cím: Can you feel my pain?Csapat: DracoKulcs: 2 – „Úgy, mint egy szörnyű álom, néha-néha feldereng, hogy az, ami mással történt, történhet velem, s veled.” – Demjén: Hogyan tudnék élni…..
rosemalfoy 2011.10.18 20:04:16
Kedves Író!

Annyira örültem Neki, hogy ismét egy Drarryt olvashattunk, de eléggé megtépáztad vele a lelkemet. De ennek ellenére tetszett.
Íme a pontjaim:

Kulcs: 5
Szerintem egyértelműen benne volt, és tetszett a megoldás.

Karakter: 5
Számomra a karakterek is könyv hűek lettek, Draco, annak ellenére, hogy szerelmes lett, nem vált nyálas tinivé, nem lett lányos megőrizte önmagát. Mivel az ő szemszögéből olvastuk a történetet, Harryt az is ő általa ismertük meg, így az ő karakterét nem ismertük meg annyira, de ami kiderült róla az könyv hű volt, és mivel ő számomra néha kissé instabil jellem, eltudom róla képzelni azt, hogy a ránehezedő nyomás miatt, ez történik vele. Szóval nálam minden képpen max pont jár a szereplőkért.

Cselekmény: 5
Igazán élvezetes volt olvasni ezt a történetet, annak ellenére, hogy elég depis hangvételű volt. Tetszett az a kissé könnyed stílus amivel írtál, még is átérezhető volt minden.
Tetszett az ötlet, hogy Lus és James múltja megismétlődik fiaik életében, bár az sem végződött túl boldogan, szegény fiataloknak még annyi sem jutott.

Történet: 4
Sajnálom, de nem bírom a depi endet, számomra csak ez nem tetszett a történetben, minden más nagyon jó volt, azt hiszem feljebb már eleget dicsértem.
Köszönöm, hogy olvashattam.

Sok sikert a Kihíváshoz, és sok szép pontot.
Puszi: rosemalfoy ( RoseM ) Kritika Klub Tag ( megtalálsz minket a Merengő fórumán )
Malfoy Kihívás 4. nap 2011.10.17 19:00:00
Lucius és a féltékenység...CÍM: A zöld szemű szörnyCSAPAT: LuciusKULCS: „Úgy, mint egy szörnyű álom, néha-néha feldereng, hogy az, ami mással történt, történhet velem, s veled.”(Demjén: Hogyan tudnék élni nélküled)JOGOK: Minden jog JKR-é.MŰFAJ:…..
rosemalfoy 2011.10.17 20:15:18
Kedves Író!

Kezdeném azzal, hogy nem igazán vagyok oda a Lucius/Harry sztorikért, ez valahogy még is elnyerte a tetszésem. Könnyed volt és bájos.
Íme a pontjaim:

Kulcs: 3
Lehet, hogy velem van a baj, és csak akkor veszem észre ha a számba van rágva a kulcs, de nem éreztem olyan erősnek. Talán csak a vége felé, mikor Lucius felemlegeti, hogy Ginny vagy Pansy hogy hagyta ott a párját, és hogy ő maga is ettől fél. Sajnos én máshol nem igazán éreztem.

Karakter: 5
Tőlem azért kapsz maximum pontot, mert igazából fogalmam sincs, hogy milyennek kéne, lennie egy nem OOC Lucius/Harry ficnek. Nekem különös képpen tetszettek, nem volt velük semmi bajom sem. Kinn volt figyelmeztetésnek az OOC szóval semmibe nem tudok belekötni. Tény, hogy ez a Lucius csapat, de én Draco karakteréért is oda voltam, nagyon tetszett, hogy úgy megmondta az apjának a frankót. Kioktató és flegma volt. Tetszett.

Cselekmény: 5
Engem valahogy megfogott a stílusod, és az ahogy vitted a cselekményt. Nem hiányoltam belőle semmit és nem éreztem semmit sem soknak.

Történet: 5
Tényleg nagyon kevés összehasonlítási alapom van a más Luc/Harrykkel, így tőlem jön a maximum pont mert tetszett, mint az már sokszor mondtam.
Bár ott az elején azért majd megszakadt a Drarrysta szívem, de valahogy átlendültem rajta és élveztem :)
Köszönöm, hogy olvashattam :)

Sok sikert a Kihíváshoz, és sok szép pontot.
Puszi: rosemalfoy ( RoseM ) Kritika Klub Tag ( megtalálsz minket a Merengő fórumán )
Malfoy Kihívás 3. nap 2011.10.16 19:00:00
Scorpiusnak a szerelemhez a bosszún keresztül vezet...Cím: A Malfoy Asszertivitás ElméletCsapat: ScorpiusKulcs: “Megkapsz mindent, amit kérsz, szolgám leszel, amíg élsz” (Flop: Saras kezemmel)Jogok: Minden jog J. K. RowlingéMűfaj: RomantikusFigyelmeztetések: erotikus…..
rosemalfoy 2011.10.16 20:36:33
Kedves Író!

Úgy érzem ez az én hétvégém, tegnap egy Drarry, ma pedig egy A/S hát igazán örültem neki.
Íme a pontjaim:

Kulcs: 4
Azért nem adtam maximum pontot, mert összehasonlítva a kulcsra írt másik két történettel szemben, kevésbe jelent meg, sokkal kisebb hangsúlyt kapott. Amikor felhozta Scorp kicsit úgy érzetem, hogy nincs a felhasználásra jobb ötleted.

Karakter: 4
Mivel itt nextgenről van szó, könnyebb dolgozni a karakterekkel, nem igen beszélhetünk OOC-ségről, mert nem ismerjük őket, nincs alap hozzá, szóval nem ezért van egy minusz pont.
Én hiányoltam azt, hogy Albus miért volt olyan amilyen, mitől lett " Jeti Potter", mikor ezt olvastam először, teljesen le voltam döbbenve, hogy most mi van? o.O Szóval ezt számomra kicsit kidolgozatlan maradt, meg hát a végén az, is furcsa volt, hogy mitől bátorodott ő fel annyira, amikor ő is mondta, hogy Scorp ivott többet az italból. Talán csak ennyit hiányoltam.
A saját karaktereid jók voltak, és Scopriusba sem tudok de nem is akarok bele kötni, olyan lett, mint Draco, szerintem, ehhez gartulálok :)

Cselekmény: 5
Talán életemben először olvasok olyat, amiben Scorp és Al nem barátok alapból, nem járnak egy házba, nincsenek közel egymáshoz. Ez számomra először kicsit furcsa volt, de túl tettem rajta magam, és elkezdtem élvezni a történetet.
Tetszett, hogy James és a Scopr között lévő ellentét a történet alapja.
Nem éreztem azt, hogy bármit is elkapkodtál volna. Szépen haladt a történet, és ami pár nap alatt úgy konkrétan kialakult köztük az csak vágy és szenvedély és csak ezt mutattad be, örültem, hogy nem lettek húú de szerelmesek egymásba két nap alatt, nem lenne túl életszerű, persze megtörténhet, de nem két ilyen srácnál. Főleg egy Scorpnál aki egészen addig csak a nőkhöz vonzódott. Ehhez is nagyon gratulálok. :)

Történet: 5
Mindent egybevetve, nekem tetszett a történet, ahogy az előttem szóló is írta, egy könnyű esti, nem agyalós történet. Amikor az ember csak egy kis nyugalomra vágyik és egy kis passzív szórakozásra :) Köszönöm, hogy olvashattam :)

Sok sikert a Kihíváshoz, és sok szép pontot.
Puszi: rosemalfoy ( RoseM ) Kritika Klub Tag ( megtalálsz minket a Merengő fórumán )
Malfoy Kihívás 2. nap 2011.10.15 19:00:00
Amikor Draco megkapja, ami/aki jár neki...Cím: Elárulva?Csapat: DracoKulcs: „Megkapsz mindent, mit kérsz,               Szolgám leszel, amíg…..
rosemalfoy 2011.10.15 22:00:42
Kedves író!

Hát nekem pont erre volt ma szükségem. Annyira jól esett a lelkemnek. Íme a kritikáim.

Kulcs: 5
Nincs kivetni valóm a kulccsal kapcsolatban, nagyon jó megoldás volt a kötés.

Karakter: 4
Nekem nem volt bajom az OOC-séggel, és mivel ki volt rakva figyelmeztetésnek, ezért nem is igen köthetnék bele. Harry az elején kellő képpen harcolt a gondolat ellen, hogy egy Malfoy szolgája legyen. De hát Draco mellett ez megtört, de hát ki nem törne meg Draco mellet, bár ahogy mondta Harry is, talán Ron nem.
Talán Lucius éreztem a legjobban OOC-nek, azon kicsit megdöbbentem. Jah és Voldemorton is, hogy feladta a harcot annyival, hogy Dumbledore azt mondja, neki, hogy "talán abba kellene hagynod". De ezek ellenére, nekem nem volt bajom a karakterekkel.

Cselekmény: 5
Pörögtek az események, de ezzel sem volt bajom, könnyű esti olvasmány volt. Nem éreztem benne, hogy bármi is ellenne sietve, vagy hogy esetleg hiányozna valami.
Vagyis, nekem csak Voldemort " támadása " és visszavonulás volt nagyon fura.
De kellően volt forró a történet, és hát imádom az ilyen fluffys drarryket :)

Történet: 5
Nem nehéz nálam maximum pontot kapni szubijektív véleménynél egy Drarryre, szóval nagyon tetszett. Annyira kellett a lelkemnek, ma valami, szerelmes, boldog véges, tömény cukormázas történet, hogy az sem zavart volna, ha a képernyőt kellett volna közbe törölgetni. De mondjuk erre nem volt szükség.
Egy szó mint száz, ragozgatnám én ezt még órákig, de a lényeg akkor is csak ugyan az lenne. Nagyon tetszett!

Sok sikert a Kihíváshoz, és sok szép pontot.
Puszi: rosemalfoy ( RoseM ) Kritika Klub Tag ( megtalálsz minket a Merengő fórumán )
Malfoy Kihívás 1. nap 2011.10.14 19:00:00
Ezennel megkezdődik a kihívás, és rögtön az első történetben Lucius szíve (egyéb testrészei mellett) veszélybe kerül!Technikai okokból a hármas kulccsal kezdjük a kihívást.CÍM: Prima OminaCSAPAT: LuciusKULCS:         „Megkapsz…..
rosemalfoy 2011.10.15 14:53:44
Kedves író!

Én mint vérbeli slasher, bíztam benne, hogy minimum egy Lucius Perselussal indítunk,de ha már nem akkor legyen Lumione, vagy egy jó kis canon Lucius/Narcissa.

Kulcs: 5
Szerintem ezen nem kell túl sokat magyarázni, nagyon szépen használtad az idézetet, mozgatórugója volt a történetnek aköré épült.

Karakterek: 4
Mivel ki volt rakva az, hogy OOC karakterekre kell számítani, nem igazán zavartak, egyedül csak Lucius, "kiscicámozása" zavarta, onnan ahol elkezdte egészen a végéig, néhol a boszorkányom megszólítást használta, az nekem sokkal jobban bejött. De ettől függetlenül, tetszettek a karakterek, Lucius édesanyja, mint szellem nagyon jó ötlet volt és Narcissa festménye is. Örülök, hogy valamilyen szinten ő is helyet kapott a történetben. Nekem ő nagy kedvencem.

Cselekmény: 4
In medias res, nekem nagyon tetszett, hogy nem tudtuk, meg az első mondatból, hogy Hermione miként került Greyback karjaiba. Viszont, az is tetszett, hogy már az első fejezetben sor került a kötésre a két szereplő között. A kapcsolat kialakulás köztük, kissé sikamlós, még is majdnem gördülékeny és akadály mentes. Kicsit bíztam benne, hogy Draco, majd belerondít a dologba ezzel kicsit bonyolítva de nem történt meg. Vagy hogy majd később a barátai akadnak ki azon, hogy Hermione egy "Halálfalót" választott. De mindenezek ellenére engem meggyőzött a történet és a cselekmény is.

Történet: 4
Mint már az elején mondtam, nem nagyon olvasok hetero sztorit, nem tudnám meg mondani miért nem, de valahogy távol állok tűluk. És akkor kezdésnek itt van ez. És tetszett, és lekötött és olvastam. Nem azt mondom, hogy minden maximumot kihoztál a történetből amit lehetett, van benn egy-két rész amit - ha több időd lett volna - biztosan jobban írsz meg, vagy tökéletesítesz rajta.
Különösen kedvenc volt a történetben, Loly, és amilyen a sors fintora én épp nyalókát ettem olvasás közben. És osztozom Draco tejföl imádatában is :)
Nagyon örülök, hogy olvashattam a történetet.

Sok sikert a Kihíváshoz, és sok szép pontot.
Puszi: rosemalfoy ( RoseM ) Kritika Klub Tag ( megtalálsz minket a Merengő fórumán )