Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nefelejcs85

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma fantasztikus hír fogadott az iskola kapujában, Cs. ugyanis igazgatói dicséretet kapott azaz "Head Teacher Award"-ot.  Ezt a kitüntetést mindig az egész iskola előtt adják át és a neve bekerül a "Honour Book"-ba is. É. elmesélte, hogy amikor Cs. nevét kimondták és felment…..
Nefelejcs85 2013.07.05 12:03:50
A Kisvakond és barátai, a nyuszi, a kisegér, a süni, a béka és a többiek együtt fedezik fel a drogok csodálatos világát. Olyan sorrendben próbálják végig a kábítószereket, ahogyan általában a gyermekek szokták: először marihuánát szívnak, majd következik a hasis, az lsd, a speed, az ecstasy, a…..
Nefelejcs85 2011.08.17 23:26:36
Ez nagyon nem vicces. Egy ilyen kedves és népszerű mesefigurából viccet csinálni nem illik.

Ja és valóban kérnénk szépen egy szmájlit legalább, ha viccnek szánsz valamit... a betűkből ugyanis nem derül ki minden.

Amúgy a fentebb említett epizódok szerintem egyáltalán nem durvák. "A kisvakond és a születés" c. részben valóban prímplánban szül a nyuszi, de ez inkább tanulságos, mint ijesztő. A nagyfiam Kisvakond rajongó, vele nézzük sorban a meséket. Ebből a részből értette meg, hogyan fog megszületni a testvére (3 éves volt akkor). Először meglepődött a látványon, de aztán elmagyaráztam neki, hogy mi történik, és hogy velünk is éppen így fog történni, és értette, sőt utána magától mesélte el. Amikor megszületett a tesó, rögtön tudta, hogy hova lett a pocakom, és természetesnek vette az egész történetet.
"A kisvakond és a béka" c. részben a vakondnak egy rövid időre "eltávozik" a lelke, amit a pajtások "visszahúznak" a vakond testébe. :-) Egy ilyen kicsi gyerek ezt úgysem érti, a nagyobbaknak meg szerintem tetszik, mert ötletes.
Amúgy ebben is van tanulság: a vakond megtanítja a békát, hogy az úton szét kell nézni, hogy legközelebb ne okozzon balesetet...

A nagyvárosba áttelepített állatok története könyvben van meg nekünk, és az végképp nagyon tanulságos. Felfújt, műanyag lufikból csinálnak nekik fát, bokrot, napot, vakondtúrást, mindent. Megmutatja, mennyire élhetetlen a nagyváros, és mennyire életidegen a műanyag - állatoknak meg főleg...