Regisztráció Blogot indítok
Adatok
miecs

88 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Korábban 2017-ben már részt vett a SMARTme a Jövő utcája eseményen, így ez ebben az évben sem történhetett másként. 2018-ban május első hétvégéje nem csak a ballagásokról és az anyák napjáról szólt, hanem bőven volt program a város utcáin is. A Jövő utcája 2018 is ezen a hétvégén volt látogatható a…..
Aki már korábban is olvasta blog bejegyzéseinket, az már biztosan ismer jónéhány felhasználási módot vezeték nélküli okosotthon eszközökre. Most bemutatjuk több részletben, hogy 10 FIBARO eszközzel és egy központi egységgel milyen funkciókat tudunk létrehozni.  Ebben az…..
Már csak pár hét van a CONSTRUMA vásárig. 2018.04.11-15-én lesz látogatható a fővárosi Hungexpo területén a nemzetközi építőipari szakkiállítás. Az A pavilon 106A2-es standján talál majd meg minket okosotthon megoldásainkkal. Ebben az évben már 38. alkalommal kerül megrendezésre a kiállítás,…..
Eljött a pillanat, amire többen vártatok. Itt az idei év első, ingyenes nyílt napja mindenki számára, aki lakik valahol. 2018.02.23-án pénteken lehetőség nyílik mindenki számára közelebbről megismerkedni a FIBARO vezeték nélküli okosotthon megoldásokkal a FIBARO rendszerrel felszerelt…..
Manapság az időjárás percről percre változik. Nem csak naponta ugrándozik a hőmérséklet, de délelőtt még napsütés van, délután már világvége hangulatú felhő, esővel, estére már hóval. Ilyenkor kiszámíthatatlan, hogy elfagy a csövünk, vagy a sok csapadéktól beázik a pincénk, vagy csak simán kiugrik a…..
Vitathatatlan, hogy az év legszebb időszakát éljük. Ugyanakkor az is biztos, hogy ez az időszak még több fejtörést tud okozni számunkra. Vendégek sora, ünnepek egymás után, mindig van mire koccintani, vagy csak simán elutazunk valahova. Mindezen tevékenységek sorban hoznak magukkal…..
A karácsonyi szezon minden kétség nélkül az év legszebb időszaka. Bár manapság a sok idegeskedés, rohangálás és feladat között néha nehéz ráhangolódni, nehéz átérezni a karácsony szellemét. Ahhoz, hogy megkönnyítsük számukra a ráhangolódást, elhoztunk néhány tippet, amivel a karácsonyt és a FIBARO-t…..
Korábban említettük már azt a programot, ahol futva segíthettünk a Télapónak eljutni a gyermekekhez. Sikeresnek bizonyult a segítségünk, hiszen ma gyermekek sokasága ébredt arra, hogy kiscsizmája a sok ajándéktól roskadozik. Vasárnap délután 3018 mikulás, köztük 8 SMARTme mikulás állt be a segítők…..
Már csak pár hét van karácsonyig, ajándék ötleteket gyűjtünk, ajándékokat veszünk, vagy csak simán sopánkodunk, hogy ugyan mit adjunk ajándékba szeretteinknek. Van pár tippünk azoknak, akik okosotthon tulajdonosokat szeretne meglepni karácsonyra, van még további lehetőség a rendszerükben megbújva.…..
Újra itt van az életünkben a tél, szalad felénk a karácsony. Ezt nem is bizonyíthatja jobban, hogy advent első vasárnapja december 3-ra, vagyis most hétvégére esik. A hideg ellen az optimális fűtésszabályozással már tettünk, a szénmonoxid mérgezésének elkerülésére is megtettük a lépéseket a…..
Biztosan többen olvastátok már, hogy a SMARTme csapat fontos értéknek tartja az egészséges életmódot, szemünk előtt tartjuk az egészséges táplálkozást és az aktív életmódot. Mint csapat sok érdekes dologba kerültünk már együtt, és most egy újabb kihívás elé nézünk - Mikulás futásra…..
A fűtési típusokról már beszéltünk, a típusok második részében megemlítettük a környezettudatos fűtési módokat is, ugyanakkor a fűtés fontosságát is mindenki ismeri. Már javában megy a fűtés, pörögnek a gáz órák, villanyórák. Már említettük, hogy ha okos segítséget kérünk a fűtésünkhöz, akkor az…..
Te is mérgelődsz amikor a konyhában túl meleg, a nappaliban pedig túl hideg van? Hiába állítod be a termosztátot, nem sikerül az egyes helyiségek hőmérsékletét megfelelően szabályozni. Sőt ebben a hidegben sokkal jobb lenne arra hazaérni, hogy kellemes hőfok van a lakásban és nem a kihűlt falak…..
Az előző részt is már a fűtési rendszereknek szenteltük, de ebben a részben főleg a megújuló energiaforrásokat felhasználó fűtési típusokról lesz szó...
Amikor beköszönt a hűvös és kénytelenek vagyunk bekapcsolni a fűtést, tudatosan vagy tudattalanul, de valahogy minden beszélgetésbe beleszőjük az "és te fűtesz már" kérdést. Tapasztalataim alapján ilyenkor azonnal adódik a kérdés, hogy "te mivel fűtesz", "milyen fűtési rendszered van". Fatüzelés,…..
Legutóbb az év elején, télen írtunk röviden az okos fűtésről itt. Azóta újra jön a tél, és a változékony időjárásunk meghozta az éjszakai nagyon hidegeket. Az elmúlt napokban már teljesen áthűltek mindenhol a falak, esett az eső, nem kívánkoztunk ki a lakás falai közül, csak ültünk és néztük az…..
A szén-monoxid sorozatunk záró momentumaként beszéljünk még egy kicsit a FIBARO Szén-monoxid érzékelőjéről. Az előző bejegyzésben már írtam egy rövid ízelítőt az eszközről. Bár egy kis ismétlés sosem árt. FIBARO eszközökről közismert, hogy vezeték nélküli eszközök, Z-wave-en kommunikálnak és…..
Az Okosan a szén-monoxid ellen sorozatunk eddigi részeiben kielemeztük a szénmonoxidot mint gyilkos gázt, írtunk a gázfogyasztó típusokról és veszélyeikről, illetve szó volt már arról, hogy mit tegyünk, ha szén-monoxid mérgezés tüneteit véljük felfedezni. A mai részben a szén-monoxid érzékelőket…..
Az Okosan a szén-monoxid ellen című sorozatunk 1. részében körüljártuk, hogy mi is az a szén-monoxid, a 2. részben ismertettük a gázfogyasztók típusait mint potenciális veszélyforrásokat. Ha lemaradtál volna a korábbi bejegyzésekről, most még elolvashatod. A mostani, 3. részben körüljárjuk a…..
Korábbi bejegyzésünkben már írtam arról, hogy mi is az a szén-monoxid és miért is olyan veszélyes. Ha erről lemaradtál korábban, akkor most itt pótolhatod. Ebben a bejegyzésben megtudhattuk azt is, hogy mi lehet a szén-monoxid forrása. Most végigvesszük, hogy milyen típusú gáz fogyasztó…..
Mikor megkezdődik a fűtési időszak, minden évben hallani lehet a hírekben halálesetekről, amelyeket régebbi típusú kazán, nem megfelelően ellenőrzött kémény, vagy nem szakszerű karbantartású gázfogyasztó okoz. Ugyan még csak szeptembert írunk, de a változékony időjárás, a hideg esték és hűvösebb…..
Minden iparágnak megvannak a nagy eseményei, éves konferenciái, kiállításai. 2017.október 5-6-án kerül megrendezésre a biztonságtechnikai és tűzvédelmi szakma éves kiállítása a SecuriForum. A kiállítás és konferencia számára ebben az évben a Lurdy Rendezvényközpont ad helyet. A biztonságtechnikai…..
A Gartner kutatócsoport már 20 éve minden évben összesíti az elmúlt év során tapasztalt változásokat a technológia területén. A kutatás eredményét az úgynevezett Hype görbe segítségével mutatják be a nagyközönségnek. A görbe megmutatja, hogy hogyan haladnak előre a technológiai újítások az idő…..
A legkisebb füstérzékelő A FIBARO okosotthon füstérzékelője az egyik legkisebb a világon. Ultrakönnyű és stílusos, vezeték nélküli megoldásának köszönhetően pedig rendkívül könnyen felszerelhető, átalakítás, vezetékezés és fúrás nélkül. Több mint…..
2017. szeptember 1 és 6 között került megrendezésre Berlinben az IFA. Az IFA a világ egyik legfontosabb technológiai kiállítása, ami ebben az évben teltházzal futott. A FIBARO is bemutatta új eszközeit...