Regisztráció Blogot indítok
Adatok
monaco13

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Napi Morgás Meddig hisszük? 2011.08.16 10:12:00
Meddig hisszük, hogy létezik fejlődés egy olyan helyzetben, amikor az ország lakosainak 50%-a a lakhatásra felvett hiteleinek a duplájáért fizeti a havi törlesztést?Meddig hisszük, hogy létezik fejlődés egy olyan helyzetben, amikor az ország önkormányzatainak 80%-a a fejlesztésre…..
monaco13 2011.08.19 22:01:09
A devizahitelek minden alapvető hitelszerződési kritériumot nélkülöznek, ezért nem csupán nem mondhatók fel, hanem a hitelesek eddigi túlfizetéseit, egyösszegben visszatéríteni kötelesek. Az említett hiányosság, amely érvényteleníti a hitelszerződést az, hogy nem szerződésileg nem állapítja meg a hetelező az esetlegesen megemelkedő deviza visszakövetelhetőségének felső határát. A visszakövetelés felső határának megállapítása hiányában ezért a szerződés, amely a bank és az adós között létrejött, keletkezése pillanatában is érvénytelen, vagyis semmis volt.
Az említettek miatt a szerződés leglényegesebb szabályozásra szoruló pontja, nem került szabályozásra, vagyis fikcióra épül. A fikcióra, esetlegességekre épülő szerződéseket pedig a jog semmisnek tekinti. A bankok és az adósok jelenleg érvéyesnek vélt szerződései, mivel fikción alapulnak semmisek. Az adósok ezért, csak a szerződéseik megkötése idején aktuális devizaárfolyam mértéig kötelesek a bankok felé befizetéseket teljesíteni. A bankok ezért kötelesek a lakossági túlfizetéseket azonnali határidővel és egyösszegben az adósoknak megfizetni, és az eredeti állapotot, a válság előtti állapotoknak megfelelően visszaálltani.
Ezt mindenki jól tudja. a bankok is. Sajnos azonban amíg a bankok igazgatótanácsaiban a kormány tagjai ülnek, részesülve a bankok bevételeiből, addig nehéz lesz ezt az igazságot érvényre juttatni. De vajon tényleg nehéz lesz? Talán nem is lesz nehéz. Hiszen ezt mindenki tudja és látja. A mindenki pedig nagy úr...