Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kalapos uram

0 bejegyzést írt és 354 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A film a 4 évszak aspektusából, pillanatokat mutat be Visnyeszéplak, Gyűrűfű, Drávafok- Markóc, Agostyán, Ágoston-liget életéből, karácsonyi meglepetésként.A film a  GEO-ÖKOFILM bevonásával készült- Hollós László szerkesztő, producer (Szerelmes földrajt, Príma díjas…..
Merőben új lehetőség adódott a GreenR blog számára, bemutatkozhatott az Everness Fesztiválon. A tudatosság fesztiválja új dimenzióknak adott teret, megpróbáljuk szavakba önteni a látottakat. Balatonkeneséről csak úgy sugárzott a szeretet az elmúlt hétvége alatt a metatérbe!…..
kalapos uram 2013.09.20 21:21:05
Hamarosan zár a Sziget, így blogunkon is véget ér a zene és a fotózás kapcsolatát bemutató heti sorozatunk. Ma Bryan Adams kanadai zenész, énekes és fotográfus képeiből válogattunk blogunkra. Bryan Adams világhírű slágereit szinte mindannyian fel tudjuk idézni, de talán kevesen tudják, hogy az…..
Emlékszik még valaki arra, mennyire trendi parkot alakítottak ki a lefújt Nemzeti Színház-építkezés helyén? Tele volt olyan menő megoldásokkal, amelyeket azelőtt nem nagyon látott még Budapest. (Legfeljebb a Millenáris büszkélkedhetett hasonlóan színvonalas kialakításokkal…..
"Az újságírás nem más, mint valami olyasmit nyilvánosságra hozni, amit valaki más titokban szeretne tartani. Minden egyéb csupán PR." George Orwell Magyarország ökológiai rezilienciája kapcsán főként a termőföldre és az agráriumra koncentrálunk a lassan két hete…..
Szia ! Egy darabig nem látogatom most a blogodat. Így egy darabig nem is írok bele. Nem megfutamodás ez. Inkább rádöbbenés. Rádöbbenés arra, hogy az élő szó mennyivel másabb. És ebben a MÁSABB-ban benne van minden. Jó volt veled, veletek több mint két órán át…..
inphoto.blog.hu Ragyás kérdései 2013.06.26 21:51:45
Mivel lyukkamerás ember, és Ragyás nekem tökéletesen egy szinten van, most bátorkodom válaszolni galamblelkű lyukkamerás ember helyet, ő valószinűleg nem mert hozzászólni:) @a lyukkamerás ember: Szívesen elolvasnám, ha tényszerűen leírnád milyen előnyök miatt…..
kalapos uram 2013.06.30 02:27:50
@a lyukkamerás ember: vidéki gyerek vagyok, nem tagadom, és nem is szégyellem. Eredendően Szeged mellől származom, megboldogult nagyszüleim egész életükben paraszt emberek voltak földdel, állatokkal. Bizonyára ott szívhattam magamba a tehenek segge mellett azt a modort, amit olyannyira kifogásolni tetszik, hogy vinné el a részfaszú bagoly azt a sok kukorica kapálástól megkérgesedett kezű, gumi csizmás, a spárhelt melegénél önmagát kiművelő vidéki értelmiséget, aki szavaival meg meri közelíteni az ámerikában okított nebulót. Szomorú, ma már semmit sem ér a paraszt becsülete.
Igen messze áll tőlem (finoman fogalmazva) Pap Elek, be kell vallanom, 46 országban 480 díjat szerzett különböző nemzetközi zsűrizett szalonokon, szóval azt gondolom, minden tekintetben az ellenpontom. De nagyon büszke vagyok, hogy egy magyar fotós, ezeket a dolgokat elérte, és…..
kalapos uram 2013.06.26 01:11:12
@emhetes: nem eszik ám azt a kását olyan forrón...megfújja az ember előtte, hisz nem akarja a száját feleslegesen megégetni.
Rányitok a filmedre hívás közben - ez megmosolyogtatott:)
Többre jut az ember, ha a rossz energiákat átfordítja pozitívra, abból még építkezni is lehet. Rombolnak épp elegen, csak ne álljunk be mi is abba a sorba.
kalapos uram 2013.06.28 18:44:31
@a lyukkamerás ember:
Én nem fogom be pörös számat.
A tudásnak teszek panaszt.
Félretéve a két kép elkészülte között eltelt 40 évet, én szomorúbb történetnek tartom, hogy eltünt egy szakma, a fényképészek. Ez azzal jár, hogy feltételezve hogy sok jó mesterember volt közöttük, az emberek 99% életében nem készül egy elfogadható kép. Persze a…..
kalapos uram 2013.06.06 11:49:45
@mudman: persze, lehet, hiszen az igazolványkészítő gépek még működnek, film is van hozzá a fujitól.
kalapos uram 2013.06.13 13:33:35
@fejetlen bárd:
"Az emberi lény buta és képtelen egyéniség lenni..."
Légy szíves ne sérts meg! :)
Én örülök annak, hogy értelmet kaptam, és képes vagyok átlátni rendszereken, azok működésén. Megérteni összefüggéseket, értelmezni láthatót és láthatatlan.
A tudat fejlődése, fejleszthetősége legtöbb embernél elérhető - lenne- ha arra törekvések irányulnának. Ám világunkban az egyéniség, a tudatosság nem kívánatos, olyannyira nem, hogy irtják is tűzzel-vízzel.
Hisz az érdekek ezt kívánják.
Alig 20 évesen, tudásom akkori szintjén, írtam egy elmélkedést az emberi faj elkorcsosulásáról. Azt hiszem, a téma még inkább aktuálissá válik.
kalapos uram 2013.06.13 13:36:14
inphoto.blog.hu Rollei 35 2013.05.23 16:14:36
Régi tartozásom volt, kérte valaki, hogy foglalkozzak vele. Nagyon schneidig kis gép. Heinz Waaske szabadidejében, saját szórakozására tervezte a gépet, 1962-ben. Waaske egy igen tehetséges ember volt, inasból, egyetemi diploma nélkül lett a már kevésbé ismert…..
kalapos uram 2013.05.27 23:54:42
kenrockwell.com/olympus/35rc.htm

Ha valakinek van eladó, ne rejtegesse!
kalapos uram 2013.06.04 15:07:34
elekm.net/pages/cameras/rollei_xf_35.htm

van ez a kis testvér, erről mit gondoltok, habár ez teljesen automata, de a lencse nem lehet rossz.
Nem csoda, ott van! Mudman sajnálta, hogy nem rakott mellé valamit. Ezért kerestem egy ilyen képet. Hát nem kicsi:) A kép innen: http://www.filmwasters.com/forum/index.php?topic=3909.0 ..
kalapos uram 2013.05.10 23:49:53
@mudman: tetszik a blogod, ma hozzá is szóltam.
kalapos uram 2013.05.13 23:12:29
@mudman: mindenesetre én szívesen olvasom, szóval ne rejtegesd a képeket.
Itt végig olvasható, nagyon jó! http://kutasikovacszoltan.wordpress.com/2013/04/24/ma-ezt-a-hulyeseget-olvastam/..
kalapos uram 2013.05.12 20:48:52
@Kutasi Kovács: Kutasi úr! A felforgatónak ne engedd a provokációt, légy okosabb nála! A túlzott magabiztosság álszerénységbe csomagolva hozza el a nem várt a bukást. Ezt a lehetőséget azonban add meg neki! A császár nem meztelen, már kezdetektől fogva ruhátlan...
Véletlenül egymás mellé került ez a két kép. Az egyik kisfilm, a másik roll. Van különbség, igaz? Egy időben, egy helyen lőttem őket, igaz, a kisfilmes nagyapám régi Olympusával, lejárt, háttal előre befűzött filmre készült - így annyira nem is váratlan, amilyen - míg a…..
Fotó: Völgyi Attila Ha esetleg VA átküldene egy normális képet, lecserélném ezt a ... minőségűt. (nem rakok be a blogba ilyen trágya minőségű képet, megtettem) de most Nagy öröm, hogy végre VA jó helyen ... jó képét publikált, gratulálok. Szerintem ilyen zseniális…..
kalapos uram 2013.05.03 14:54:01
@emhetes:

"De hány anyázó, dugó miatt kerülő és emiatt több benzint fröcskölő, vagy várakozó sofőr mondja azt: igen, meggyőztek, leteszem az autót"

Na látod, itt kezdődik a probléma! Hogy ennyi év után sem jut el az emberek fejéig, milyen célja van a CM-nek.
Bosszankodni lehet, hogy a hülye bringások miatt évente 1 napon, pár óra erejéig korlátozva van a közlekedés. De az kinek jut eszébe, hogy a rengeteg autó naponta keseríti meg minden fővárosi lakó életét - fölöslegesen. És én, mint minden napi bringás, hadd ne mondjam, mennyit szívok az autók miatt.
kalapos uram 2013.05.03 15:11:18
@emhetes: 2008-ban körbetekertük a Balatont, életem egyik legnagyobb élménye volt.

A CM-nek egyszerű üzente van: ha nem kell, ne használj autót, jobb lesz neked is, másoknak is.

Az egyik fő szervező, Sinka Károly(Sinya) is el tud budai otthonából gurulni a király utcába dolgozni, minden nap, hosszú évek óta. Ez nem menne másnak is?
Még nem találkoztam vele, de érdekes anyagnak tűnik, összeszedtem némi információt. Bővebben hasznos tudnivalók magyarul http://www.fotovilag.hu-n. Ha valaki használta, használja, ossza meg…..
kalapos uram 2013.04.10 11:14:16
Szeged Retro Hercules 2012.09.28 19:57:35
1951-es Hercules kerékpár, szervizelve. ..
Kevesen fognak egyetérteni, de zseniális, na. Először is egy kellemes szórakoztató film. De nekem csemege, mert érdekel a divat, divatfotó, és ez az egész terület. A film vége persze rossz, de én nagyon szerettem, 1-2 hete véletlenül láttam a TV-ben. Ha valaki nagyon akarja, rá…..
Változnak az idők, régen nem írtam volna egy Sigma objektívről, pedig... Ismét egy gyújtótávolságában kimagasló objektív. Persze hogy bonyolult, az a fránya retrofókusz miatt, de nagyon dícséri a www.dpreview.com és a DxOmark is. Erősen veri a nagy…..
kalapos uram 2013.03.26 12:40:34
@Voxx: érdekes, sokan nem használják, vagy nem tudnak róla, pedig remek objektív, és még jól is jön, hogy egy picit hosszabb.
inphoto.blog.hu Napi Kertész [5]* 2013.03.12 20:23:00
Szóval, ez is Kertész. Nem ismertem, fantasztikus. Lehetne magyarázni, Bauhaus hatás, etc. de nem kell, jó, és kész...
kalapos uram 2013.03.14 17:03:44
@praktica MTL 5: elképsztő szemük volt ezeknek az embereknek.
Kertész nálam abszolút etalon.