Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kkkchris

0 bejegyzést írt és 211 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Volga, Moszkvics, Csajka, ZIL. A legszebb szovjet autók szinte mind arcpirító koppintások voltak az utolsó domborulatig...
kkkchris 2020.05.13 10:39:16
@Pár dollárral többért: pedig az autóipar még talán a lehető legjobb újrahasznosítás szerint. Régebben is 95% most ha jól tudom egy autónak a 99%-a komplett újrahasznosítható.. Ezt mondja el az ember egy telefonról vagy TV vagy más tömegben gyártott dologról...
Budapesten kívül lakók autói adják a belső személygépkocsi-forgalom közel felét. Rendszeresen hallhatjuk – politikusoktól, közlekedéstervezőktől és átlag állampolgároktól is –, hogy ennek a forgalomnak és egyúttal a város belső részei parkolási gondjainak a csökkentéséhez jelentősen hozzájárulhat,…..
A tanulmány célja nem a véleményalkotás, illetve a kínai társadalmi kreditrendszer pozitív vagy negatív megítélése, inkább annak megértése és a kínai társadalom vizsgálata közép-európai szemmel.  2014. június 14-én a Kínai Népköztársaság Államtanácsa közzétett egy dokumentumot Tervkörvonalazás egy…..
kkkchris 2019.04.13 14:19:15
@kkkchris: lehet benne sok sok igazsagossag pl egy orvos illetve mernok kreditje lehet sokkal magasabb mint egy leha bulizos etc embere aki csak orokolt egy vagyont es megis o az "elit" egy tagja...
A magyar média idén ősszel kapta fel a „Sétáló Budapest” gondolatát, mikor Puzsér Róbert publicista bejelentette, hogy indul a főpolgármesteri székért. A sétáló város víziójáról, egy élhetőbb, emberi léptékű Budapestről és a területben lévő lehetőségekről beszélgettünk Balogh Samu Márton…..
Továbbra is áll a bál a Ryanairnél, sőt a helyzet fokozódik: a most pénteki sztrájkba beléptek a német pilóták is, további tömeges törlés az eredmény. A magyar utasok még szerencsések is, hogy csak két újabb budapesti járatot töröltek. Eddig azt tudtuk, hogy az írországi, belga és svéd bázisok…..
Többen próbálják beállítani úgy a "kriptovaluta bizniszt”, mint befektetést! Ha sokat böngészünk különböző kriptovalutákról szóló weboldalakat millió olyan hirdetés is szembe jön velünk, ami azt mutatja, hogy egy szerencsés flótás bitcoinba fektette a pénzét (esetleg valamilyen más altcoinba) és…..
kkkchris 2018.02.09 09:03:21
Ez egy eleg szemellenzos cikk, lathatolag a cikk iroja nemigen akar elmelyulni hogy a virtualis terben ezek a dolgok (blockchain, token, coin) hogy mukodnek - parhuzamositani (megfeleltetni egymasnak) a dolgokat a realgazdasagban mukodo dolgokkal. Feltennek par kerdest: az ethereum altal mukodtetett szerzodesek amikkel ki lehet valtani a mondjuk kozjegyzos szerzodesek egy jo reszet mondjuk mert maga a szerzodes is onalloan tud "mukodni" az mi ha nem valos mukodes? Van a valos vilagban is egy jo par dolog aminek ugyanugy csak a HIT teremt erteket - es az hogy KORLATOZOTT a hozzaferhetosege pl arany. Ugyanez all a legtobb coinra is, van ugyanugy sok amibol annyit ontottek a "piacra" hogy varhatoan soha nem fog felmenni az erteke. De van egy jopar coin amibol nem tettek sokat elerhetove de a coinnal valami PLUSZ szolgaltatast erhet el az ember: a mar emlitett ethereumos szerzodesek, vagy mas dolgokat ebbe nem mennek bele barki utana tud nezni. Nyilvan egy virtualis valutaval nem valos a szolgaltatas de eleg sok ember kolt FIAT penzt arra is hogy egy jatekbabujat feltuningolja egy szamitogepes jatekban.

Megegy dolog: a legtobb ICO nem csinal sajat penzt hanem TOKEN-t ad a befektetesert cserebe ami kb egy anonim reszvenynek feleltetheto meg.

Amivel egyetertek hogy sok ember CSAK azert vette meg a penzt hogy naponta ugrik 10%-ot a coin erteke es 10-100x annyit fog erni mint amennyiert megvette. Ez a hit, illetve a panik-mukodes: ha kicsit esik az erteke maris mindenki kezdi eladni es pakolgatja ezerrel ide-oda a penzt na ez lehet spekulacio amit joreszt a hozzaertok (szerintem joreszt banki befektetok akik latjak a gyertyadiagramokbol hogy jo esellyel mi fog tortenni, adott esetben iranyitani is lehet az arfolyamot mert nem kell tul sok penz az arfolyam iranyitasara) brutalisan ki is hasznalnak.
Épp pár napja írtam egy rövid véleményt arról, hogy merre lehetne éjszakai vonatokat indítani a MÁV-nak. A cikket persze nem kellett túl komolyan venni, inkább csak ábrándok ezek, mint valós igényeket komolyan kielégítő elképzelések. Ettől függetlenül azért nem gondolom, hogy mindegyik ötlet…..
Kotroczó Róbert a tegnap és ma zajló Média Hungary nevű összmédiás dzsemborin rúgta a Holdig a szaros bilit, amikor egy panelbeszélgetésen, amit egyébként Kamasz Melinda, a Figyelő főszerkesztő-helyettese vezetett, úgy elküldte a picsába az Origo-888.hu-Ripost tengelyt, hogy Mészáros Lőrinc…..
A tegnap lezárult, ki tudja hanyadik felmondási hullám után elég kilátástalan helyzetbe került a Tények, hiszen újabb öt riporter/szerkesztő hagyta ott a TV2-t, köztük olyanok is, akik inkább elmentek a tévének tulajdonképpen csak nagy jóindulattal tekinthető Echóhoz, szóval nagy a baj. Egy…..
Eddig sem voltak különösebb illúzióim a kormánypárti sajtó tevékenységét illetően, látva az origo szisztematikus leépítését (ahol mára konkrétan ott tartanak, hogy a kényes témáknál kívülről küldött, előre megírt cikkeket tesznek be a szerkrendszerbe), a Tények és a Nemzeti Hírtévé agyhalálát és a…..
Egy bő másfél éves írást fordítottam le ezúttal nektek, azonban mivel a téma szinte minden előzetes láttán és nagyobb blockbuster kapcsán előkerül, nem tartom kevésbé aktuálisnak ma sem. Viszont éppen ezért nézzétek el, hogy a legtöbb szemléltető példa a 2015 nyarán bemutatott produkciókból…..
A fenti mondatot egyre többször fogjuk hallani a választások közeledtével. Most éppen Botka László próbál szavazatokat szerezni ezzel a primitív kijelentéssel. De miért primitív ez a nézet? Elvégre az erkölcsi érzékünk, de a gazdaságtudomány is azt mondja, hogy akinek többje van, az könnyebben ad a…..
A hét meglepetése volt ez a szmogriadó. De engem nem érintett, mármint autó tekintetében, nem tüdőszempontból. Legalábbis azt hittem. Kedd reggel aztán mégis ránéztem a két forgalmira, és hopp, azt látom, hogy autóm 4-es besorolású. Nem használhatom. (Nem tudom mire jók ezek a kódolt adatok, V.9.-es…..
kkkchris 2017.01.26 19:42:27
@válasszmásikat: itt a lenyeg. van egy csomo motor ami teljesitene az euro3-at, de mivel amikor gyartottak meg nem volt euro3 ezert nincs hivatalos gyari monositese. es sajnos a nkh nak ez kell. en is ezzel szivtam meg, a 99-es bmw e46-osom valszeg euro3-as lenne, de hiaba, az a motor hivatalosan nem az..
kkkchris 2017.01.26 19:50:00
@kkkchris: mondjuk szerintem folosleges ennyit rugozni ezen. a 4-es kategoria kek plakett volt anno. 1-2 eve a kek plakettesek meg mehettek a szmogban is, ma mar nem, jovore lehet a 6-osok sem mehetnek. remelem. de inkabb a sok ocska dizelt (meg csalos dizelt amik 10x annyit tolnak ki mint a "hivatalos" meres) allittatnak le! bpen ha kicsit nyitott fullel kozlekedtek gyalog egyszeruen brutalis hogy szinte csak dizelek kozlekednek! ujabb autok kivetel nelkul szinte dizelek, a hidegben meg toljak alapjaraton, a porkibocsajtas minimalizalasa jegyeben...
Az összes, tévén és kizárólag elméleteken élő, tisztességesen beidomított fogyasztó kéjesen imádja szajkózni a következő népi rigmusokat: „Az ilyen öreg szarokra állandóan költeni kell!”, „Csak az új autó a jó autó!”. Ezeken kívül is biztos van még rengeteg hasonló mondás, csak én érthető okokból…..
Néha érdemes más szemszögből megvizsgálni a száraz adatokat ahhoz, hogy reálisan tudjuk értelmezni a globális gazdasági teljesítményeket. Ez a térkép az USA egyes államainak bruttó hazai termékét (GDP) hasonlítja össze más országok gazdasági eredményeivel. Ebből jól…..
kkkchris 2016.07.27 14:40:31
@Herbert Putzenschramm: sajnos amit kapsz ott az jó sz@r is, nem véletlenül fosik utána az ember. Abból persze hogy tudnak sokat adni olcsóért.. Jó kis izfokozó, meg ki tudja milyen cuccok vannak még benne.. Ami JÓ kinai kaja az ugyanúgy nem olcsó, olyat ezresért nem fogsz kapni.
Ezt a falat múlt hét szerdán fotóztam le Egerben. Épp aznap, amikor meghalt a macskánk, Iciri. Rettentően betalált ez az üzenet, mondtam is anyunak, menjünk vissza érte, mert ezekben a hetekben több dolgot elveszítettem, amit alapvetőnek és állandónak gondoltam, és még mindig rossz (meg)érzések…..
30/40 Steve Jobs - filmkritika 2016.01.18 00:03:30
Nem ez az első kísérlet, amikor Steve Jobs vadregényes életét megpróbálják játékfilmes képkockák formájába önteni. Egy Joshua Michael Stern nevű rendező két évvel ezelőtt forgatta le a Jobs című munkáját, ami nálunk még a mozikba sem jutott el, valószínűleg azért, mert már a tengerentúlon is…..
kkkchris 2016.01.19 14:38:15
@scal: és ha már tudja az ember a történteket akkor főleg gázosak azok a pontatlanságok amiket a filmben elkövetett... Mellesleg ilyen nyalizást mint amit itt ennek a filmnek elkövettek már rég olvastam :D .
Jó szándékkal sodorta kínos helyzetbe az úszónőt a szövetségi kapitány. (Az úszótörténet 2. része)   Hétfőn várható újabb fordulat a Hosszú Katinka ötszörös világbajnok és a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) közötti vita következtében kialakult helyzetben. Gyárfás Tamás elnök azt jelezte, hogy január…..
kkkchris 2016.01.11 09:25:57
@halaloszto: ez a dolog szerintem nem bizonyit semmit. Ugyanis ha a waberersnel a "stab" kitalalja hogy milyen kamion kell, akkor az utolso szot a vezetes illetve a penzugyesek fogjak ra kimondani. ha tul draga akkor mondhat akarmit a stab... amugy meg mint fejleszto IT-s en sokkal jobban tudhatom hogy pl milyen notebookra / kulso monitorra van szuksegem mint valaki aki olvasgatja az arakat meg a ficsor listat.. ha meg nem tetszik valami a) leulok a penzugyessel hogy az a tipus amit akarok belefer e a keretbe b) megveszem sajat magamnak..
A baloldal többnyire lapít. Néha megnyilvánul, néha parádézik a menekültekkel. Nem meglepő, hiszen fél: fél attól, hogy ha a morálisan konzekvens politikával felhívná a figyelmet a menekültek felé irányuló kötelességeinkre, akkor még további szavazatokat veszítene. Fél…..