Regisztráció Blogot indítok
Adatok
IMHO

0 bejegyzést írt és 122 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Értelmesek-e ezek politikai kiindulópontnak? Liberális vagyok. Konzervatív vagyok. Orbán. Bajnai. Államháztartás. GDP. (Stb.) Nyilván értelmesek. De ezt az értelmet a politikai spin doctorok, ideológusok, propagandisták és általában a politikai osztály főzi ki -- neked, olvasó.…..
IMHO 2013.10.28 13:33:27
@Wintermoots:

"rosszul megírt poszt, értelme sem sok van.
miért kell ezeket kirakni az index címoldalára?"

Fizetnek érte az Indexnek? Csak tipp volt.
IMHO 2013.10.28 14:16:14
@Torgyán Viktor:

"A t. kollégák vegyék már észre, hogy a "három egyetemet végzett, bárhol Európában versenyképes budapesti polgár" és a "gyári munkás" monlógja nem a posztoló véleménye - hanem két, különböző és különböző helyzetben levő fiktív magyar zember hozzállása a helyzethez."

Vagy:

Mindez a posztoló véleménye, amit nem mert válallni, ezért a véleményét fiktív személyek szájába adta.
Örök dilemma, hogy most kinek a felelőssége az egyén jóléte, sőt, merném azt mondani, hogy túlélése. A Fidesz nem tököl, megtakarításainkat (MaNyuP, takarékpénztárak, pénzügyi transzferek) szépen államosította, illetve megvámolta, ergo most, hogy már társadalombiztosítás…..
A cikk írója volt vállalati ügyfelem, ki januárban elveszítette állását. Tapasztalatait szeretné megosztani az álláskeresés hullámvölgyeiről, kihívásairól. Aki elveszíti a munkáját, vagy úgy kényszerül munkahelye elhagyására, hogy nem talált még állást, tudja, milyen…..
IMHO 2013.07.06 09:43:10
@soproni1:

"azok még nem tudják, hogy rokont, barátot nem helyezünk el. Egy ismeretlen ezerszer jobb. Én mindig szívtam, ha a környezetemben segítettem."

Akkor te nem ebben az országban élsz.

A magyar uram-bátyám világ pontosan arról szól, hogy a sógorok, komák, uramék, bátyámék az első, bárminek a leosztásáról van szó. Ha ők már mind jól vannak, akkor jöhet az idegen. Még akkor is, ha a külsős sokkal jobb parti lenne. Mert ha a haveri kutya kölykét választod, szívességet kapsz érte cserébe. Míg ha az idegent választod, kiraknak a körből, a kapcsolatrendszerből, ami a megélhetésedet adja. És még meg is torolják.
IMHO 2013.07.06 14:44:23
@Vegaaa: Igazad lehet. A kereskedelem pontosan az a terület, ami felfutóban van, hiszen az emberek egyre jobban élnek és egyre többet költenek az országban. Biztosan egy nap alatt találnál a kereskedelemben üres állást, vagy találnának neked az alkalmazott barátaid, ha kirúgnának onnan, ahol most dolgozol.
A választók jelentős része és a Fidesz kampánygépezete is várja, vajon hogyan alakul az ellenzéki összefogás? Képesek vajon a baloldali szereplők félretenni régi sérelmeiket, hatékonyan összefogni, egységesen fellépni és leváltani a mai kétharmadot? Ki lesz majd a húzóarc…..
Sajnos az alábbihoz hasonló esetek egyre gyakrabban előfordulnak. A Zugügyvéd ismer olyan családot, aki hasonló könyvelői baki miatt lett hajléktalan. Csak az az érthetetlen, miért éri meg az államnak hajléktalanná tenni egy családot néhány millió forintos, lényegében…..
IMHO 2013.07.05 10:07:16
@Don Quixote de la Ferko:

"Tévedés. A járuléktartozásod úgy keletkezett, hogy nem fizettél."

Te vagy tévedésben. A járulékok többségét csak egy helyről kell megfizetni. Ha valakinek van egy főállása, és mellette egy mellékállása, akkor csak a főállású munkáltatója fizet utána járulékokat.

A posztban az a gond, hogy a könyvelő úgy láttatta a NAV felé, mintha a vállalkozása lenne a posztoló főállása és onnan kellene fizetnie a járulékokat, holott nem az volt a főállása, hanem a másik munkaviszonya, ahonnan fizettek is utána.

Így egyszer be lett utána fizetve a járulék onnan, ahol a főállása volt. Ám a könyvelő ezt nem vette figyelembe, és úgy küldte be a papírokat a NAV-hoz, mintha a Bt-je lenne a főállása, ahonnan járulékot kellene fizetnie maga után.

Az nem világos a posztból, hogy a NAV miért nem törli azt a bevallott, de be nem fizetett járulékösszeget, amit a mellékállása után nem is kellett volna megfizetnie a posztolónak, hiszen a járuléka a főállása után rendezve volt.
IMHO 2013.07.05 10:43:52
@Don Quixote de la Ferko:

Biztosan nem értem azt a részét a dolognak, hogy járulék :)

Abban igazad van, hogy amit a posztoló bevallott, azt be is kell fizetni. Másrészt szerintem nem kell befizetni azt, amit be sem kellett volna vallani.

Egyszerű példa: a nyugdíj adómentes és járulékmentes. Mi van, ha egy buzgó frissnyugdíjas ezt nem tudja, és bevallást készít az első nyugdíjas évéről, ami alatt semmilyen más jövedelme nem keletkezett? Aláírja, beküldi, de éppen nincs pénze, hogy befizesse utána az adót meg a járulékot, amit kiszámolt.

Majd szól neki valaki, hogy te hülye, a nyugdíj után nem kell bevallást írni és nem kell belőle adózni.

Elmegy a NAV-hoz, hogy hülye volt, hülyeséget adott be, kéri, hogy módosíthassa a bevallását.

Mit csinál a NAV? Azt mondja, hogy lófax, ha bevallottad, fizesd is be, máskülönben visszük a házat?
De ez nem volt elég a megaláztatásból. Odahívta az összes jelenlévő asszisztenst, hogy nézzék meg !És kioktatott, hogy csináljak ezzel valamit, mert nem lehet így kinézni. Most találtam rá erre a címre, és a felhívásra, hogy a magyar egészségüggyel kapcsolatban lehet…..
IMHO 2013.07.05 08:58:36
@Dr.laikus PhD: És ami kimaradt az előbb, ezt az anekdotát biztosan olvastad már:

"Egy 105 éves japán öreget egyszer megkérdeztek, hogy mi a hosszú élet titka, mire az öreg ezt válaszolta: Mindig egy kicsit éhes maradtam."
IMHO 2013.07.05 10:28:08
@Dr.laikus PhD:

"A szegény ember, ha nem vennéd észre kövér. "

Nem "A" SZEGÉNY ember kövér, hanem azok a szegények, akik az élethelyzetükből adódó feszültségeket túlevéssel kompenzálják és esetleg megfejelik rendszeres alkoholfogyasztással is.

Félreérted, ha úgy érted, hogy bármilyen diéta mellett volnék. Szó sincs diétáról. A saját egykori diétámat azért említettem, mert amikor gyk. szinte semmit nem ehettem pár alapvető zöldségen, rizsen és zsírtalan húson kívül, akkor döbbentem rá, hogy ez nekem JÓ!

Arról beszélek, hogy a feldolgozatlan állapotban vásárolt (tőkehús, szezonális nyers zöldség) és otthon, egyszerű módon elkészített élelmiszer olcsóbb is és egészségesebb is, mint azok, amiket ezerfelé cincáltak, dúsítottak, majd szép színes dobozokba csomagoltak, vagy éppen te tetted tönkre a saját konyhádban a receptúrával vagy a technológiával.
IMHO 2013.07.05 10:33:51
@neduddki21:

A tojásmentes ÉS nem durum tészta nálunk "szegénykaja" kategória, de például a tojásallergiások számára áldás.

Azért hoztam példának, hogy bemutassam, hogy vannak olcsó ÉS egészséges élelmiszerek is. Például a tojásmentes tészta, ami árban kb. a fele a divatos száraztésztáknak.
Folyvást csócsáljuk ezt a témát, de megéri. Ebből tudjuk ugyanis meg, hogy mi hiányzik és mi nem, szóval ez nem csak afféle belterjes kis köldöknézés és bölcsészkedés.  Burke mestertől kezdve a konzervativizmus a racionális társadalommérnökséggel és az…..
PRINTSCREEN - A közösségi térképek gyártásánál csak egy népszerűbb dolog van manapság az interneten: a cicaharc emlegetése. Mi sem akarunk lemaradni, úgyhogy bemutatjuk a nap cicaharcát, melyben a jobb- és baloldal legnagyobb trolljai feszülnek egymásnak komcsizástól és…..
Beindult a nagy szelektív gyűjtés a fővárosban - ennek első lépéseként több, mint 400 ezer új sárga-kék fedeles kukával lepi meg lakosokat a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt, ezzel 830 ezer családra kiterjesztve a nagy válogatós projektet. Hogy félreértés ne essék, az…..
A paprikás krumpli mindenki képzeletében úgy él, mint valami alsóbb rangú étel, amit ciki elkészíteni, pedig nagyon is finom lehet, csak normálisan kell tudni megfőzni (ergo FELEJTSÜK EL a száz éves úttörő recepteket, jó? Inkább kóstoljunk egy finom Unicumot a lazulás miatt).…..
IMHO 2013.07.03 14:00:09
@motoroskonyhaja: Azt főzöl, amit akarsz, de ha nem paprikás krumpli, akkor ne nevezd annak.

A krumplifőzelékből nyugodtan kihagyhatod a babért, a savanyúságból a koriandert. A keleti kaják nem tudom, hogy jönnek ide, a paprikás krumpli magyaros kaja. A nyúlhoz akkor kell a borókabogyó, ha vadasan csinálod.

A koktélhoz: a borókabogyó az északi népek fűszere, az északi népek meg hagyományosan töményet isznak, nem koktéloznak. Borókát leginkább pálinkának.

Ha nem tudod megkülönböztetni a cordon bleu-t a bécsi szelettől, mert neked mindkettő A "rántott hús" kategória, akkor én kérek elnézést.

Nem az a bajom, hogy főztél valami ismeretlen műfajú bográcsost, ami leginkább ragunak nézne ki, ha nem kolbász lenne benne, hanem natúr hús, hanem az a bajom, hogy csak azért, mert krumplit is raktál a bizarr fűszerezésű főtt kolbászraguhoz, elnevezted a kreációt paprikás krumplinak.
Igen, mélyen tisztelt polgártársak, ez az egész ügy undorító és mocskos. Ahhoz is nehezen szoktunk hozzá, hogy bizony a politika az adóforintokat és a közvagyont időnként sajátjaként kezeli. De a Fidesz új fejezetet nyitott. Ha ennek a történetnek nem szakad 2014-ben vége, a…..
IMHO 2013.07.03 08:57:20
@Jhonnyq: Leszophatsz, de előtte egyeztess az asszisztensemnél időpontot :D
IMHO 2013.07.03 09:03:26
@$$$=$$$: Az e-cigi azért van, hogy akiket a valódi cigarettával nem tud lehúzni a dohányipar meg a ráépülő kereskedőmaffia, azokat a gyógyszeripar húzhassa le, a nikotintapaszosokkal meg a nikotinos rágógumisokkal együtt. De semmi baj, mert a következő körben a gyógyszertárak is mennek Fidesz-koncesszióba :D

Értelmes protest-dohányos nem e-cigivel szarakodik, ha a trafikosokat akarja bojkottálni, hanem intéz magának cigarettát okosba.
IMHO 2013.07.03 10:17:02
@nu pagagyí: És az éppen ébredezőket nincs, aki megszólítsa az ellenzéki oldalról. Mert azok meg a saját faszuk bámulásával vannak elfoglalva, abban bízva, hogy a csalódott emberek majd mindenféle értelmes kampány, meg aktivitás nélkül is rájuk szavaznak majd.

Hiszen, ha kivinnék az embereket az utcára, akkor lemondhatnának mindarról a sok jóról, ami a háttérmutyik során cseppen-csurran még 10 hónapig, meg utána, ha mégis a Fdesz marad.
A linkelt blog az evés mikéntje és a személyiség közötti kapcsolatot vizsgálta. Érdemes fontolóra venni az abban leírtakat, ha állást keresünk. Gyakran előfordul ugyanis, hogy az utolsó körös interjút egy ebéd vagy vacsora keretében tölti el a jelölt, jellemzően a leendő…..
A rendszerváltás utáni magyarországi politikai kommunikáció sosem a frappáns megoldásairól volt híres (bár azért találni ellenpéldát, pl. ezt). Az éppen aktuális Ron Werberek Kocsis Máték és Habony Árpádok által meghatározott politikai kommunikációs térben azonban sokáig…..
  Istentelenül kemény dolog ez a politika, főleg akkor, ha az a szemét ellenzék nem hagyja, hogy a kétharmados felhatalmazásunkkal azt csináljuk, amit akarunk. Ülnének csendben és malmoznának, hiszen a tiszteletdíjuk így is meg úgyis megvan, és hagynák, hogy szétmutyizzuk az…..
IMHO 2013.07.02 10:40:08
. .Hamarosan újabb veszély leselkedik a trafikmutyi áldozataira! Júliustól ugyanis komoly pénzbüntetésre számíthat az a vállalkozás, amely a határidő után engedély nélkül árul cigarettát - vagyis pl. eladja a megmaradt készletét, amely után korábban már becsületesen…..
IMHO 2013.06.30 16:39:02
Bár messze nem volt annyira elterjedt, mint manapság, igény azonban már a múlt század elején is volt az aktív alakformálásra. Más kérdés, hogy az eszközök azóta, legalábbis technológiailag, fényéveket fejlődtek, a koncepció azonban maradt ugyanaz. Mit szóltok a fából…..
Örülünk, Vincent? Pussy 2013.06.29 19:45:39
Most már legalább látjuk, hogy Bajnai Gordon – egyéb vezetői hiányosságai mellett – a közterületen rátámadó trollokat sem képes kezelni. A múltkor Schmuck Andor gügyögését kellett feszengve végignéznünk (kellett a fenét, én például harminc másodperc után…..
IMHO 2013.06.29 21:03:34
@jotunder: Miért nem viszi magával a mamáját, ha kimegy az utcára?
IMHO 2013.06.30 06:44:34
@Kowalski, helyzetjelentést!: "Csak azt nem értem, hogy nem sikerült a minőségi Bajnai-csapatba olyan politikai stratégát és kommunikációs szakembert bevonni, aki professzionális munkára lett volna képes (vagy legalább tehetséges lenne)."

Félti a helyét az, aki most ezzel foglalkozik. Minél szarabbul csinálja, annál jobban félti.
Nyilvánosságra hozta a Tárki friss pártpreferencia-kutatását. Ebből az derül ki, hogy májushoz képest csak a kormánypártok és az MSZP tudta érdemben növelni szavazó táborát. Úgy tűnik, hogy az ellenzéki összefogás első lépései végre aktivizálták a szavazókat, elkezdett…..
Ismerve Nyerges Zsolt és Simicska Lajos által pénzzel teletömött jobboldali lapok alternatív hírgyártását, tudjuk, hogy nehéz idők várnak az ellenzékre. Hétfőn szocialista forrásokra hivatkozott a Magyar Nemzet. Igaztalanul betámadták a cikkben Jávor Benedeket, utána általában…..
A hétvége politikai eseménye volt a szárszói találkozó. Farkasházy Tivadar balatoni telkén hozta össze Orbán Viktor szétszabdalt ellenzékét, mintegy hatszázan tisztelték meg jelenlétükkel. Köztük az Index hírportál munkatársai is, akik több fényképet közöltek a…..
IMHO 2013.06.25 17:38:52
Hülyeeséget beszél, kedves posztoló!

A közszereplők nem 24/7 közszereplők, és nem kötelesek a saját ingatlanlukon bármit eltűrni bárkitől.

A Ptk. szerint ugyanis ha valaki magánterületen kezd engedély nélkül fényképezgetni, az önmagában is birtokháborítás, ha meg közzé is teszi a képeket, akkor meg ráadásul a személyiséghez fűződő jogok megsértése is.

Miután Farkasházy vécéjének semmi köze nem volt az egyébként is zártkörű rendezvény témájához, a a lefényképezéssel és a közzététellel az Index két alkalmazottja birtokháborítást és a személyiséghez fűződő jogok megsértését is elkövette.

A két indexes alkalmazott, bár meghívót kapott, engedélyt nem kapott arra, hogy Farkasházy ingatlanán az összejövetel tényére hivatkozva bárkit és bármit lefényképezzen és azt bármilyen, a rendezvény témájához nem kapcsolódó, vagy nehezen kapcsolható összefüggésben közzétegye.

Szándékosan írtam "két indexes alkalmazottról" és nem két újságíróról. A rendezvénnyel kapcsolatban ugyanis nem az a kérdés, hogy Farkasházy felesége közszereplő-e, hanem az, hogy a két indexes alkalmazott újságíró-e?

Szerintem az, akinek a teljesítménye a szárszói rendezvényen kimerült abban, hogy suttyomban a vendégek mellé osont, hogy közös képre kerülhessen velük, ám társalgásba legfeljebb a vécécsészével tudott elegyedni, az nem nevezhető újságírónak, legfeljebb alkalmazottnak.

Egy újságíró ugyanis nem azzal töltötte volna az idejét, hogy a fajansszal társalog, meg a 84 éves Heller Ágnes hurkáin röhögcsél, mint valami debil hülyegyerek.

Egy újságíró becserkészte volna a leginkább megosztó nagy neveket, és olyan villáminterjúkat készített volna velük, amikre mind a jobb-, mind a baloldali média úgy vetette volna rá magát, mint az a bizonyos mintás tollú madár az orrváladékra, hogy még hónapok múlva is abból idézzen.
IMHO 2013.06.25 17:47:50
@Fejesrob: "A gond amúgy az, hogy azt várták el, az Index ne az olvasóknak, hanem nekik írjon."

Miből gondolod, hogy az Index törzsolvasóit Farkasházyné vécéje, meg Heller hurkái érdeklik, egy szaftos Puch-interjú, vagy mondjuk Mesterházy sarokba szorítása és látványos összezavarása helyett?

Én úgy tudom, az Index olvasóinak nagy részét a 30+ értelmiségi férfiak adják. Meglepne, ha ezzel a bulvárszeméttel lehetne őket a portálhoz kötni.
IMHO 2013.06.25 19:32:53
@­DezInf:

Kommunistázni is lehet humorral és eleganciával, és lehet bunkóparaszt módon is.

Az előbbire példa a HVG "Kommunista Kleopátra" című írása, amihez szerintem még a verset is ők írták, és vésték föl filctollal a szárszói vécé falára, hogy tudjanak belőle cikket írni.

Az utóbbira meg a példa a két indexes suttyónak az írása, akik ettől nyilván a gonzó újságírás élvonalába képzelték magukat.
Én megértem hogy vihar volt, és ez problémákkal jár. Azt viszont nem, hogy ha valaki problémával fordul egy orvosi ügyeletre,  akkor még ha villany nélkül is, de valamit kezdenek vele. Itt nem. Tisztelt Cím,  Szeretnék megosztani egy történetet a mai  magyar…..
Szalai Miklós könyve, amely azt a vitát foglalja össze, amit a mai angolszász analitikus filozófusok Isten létéről folytatnak, két alapvető ateista érvet jár körül (Szalai Miklós: Létezik-e Isten? Ateista érvek a mai angolszász filozófiában. L’Harmattan, Bp., 2005). Az egyik a…..
IMHO 2013.06.25 13:57:02
@Warlord71: "Nem kell senkit jutalmazni semmiert!"

Ezt beszéld meg istennel :)
IMHO 2013.06.25 13:59:10
@Warlord71: Hát akkor ne tiszteld. Ez ennyire egyszerű.
IMHO 2013.06.25 16:43:33
@Koós István: "Mondjuk jegyezzük meg, hogy az egész írásom egy nálam okosabb ember írásának összefoglalása, "

Tudod, hogy az az ember nálad okosabb, vagy csak azt HISZED róla? Miért hiszed róla, hogy okosabb nálad?
Kánikulában, meleg nyári napokon fontos szempont, hogy gyorsan elkészíthető legyen az ételünk, minél kevesebbet kelljen állni a tűzhely mellett, a sütőt pedig lehetőleg még kis időre se kelljen bekapcsolni, anélkül is elég meleg van a lakásban. A forró napokon általában az…..
IMHO 2013.06.25 10:59:17
@Void Bunkoid: A csirkemell a világ egyik legjobb kajája, ha jó szaftosra és fűszeresre van párolva! Ha kisütöd belőle a hús saját, természetes szaftját adó nedvességét, akkor persze hungarocell.